Набор 93-и вече изкласи- 2

• 54 182
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
Дъщеря ми започна курсове за аниматори-планира да си намери работа през лятото с тях,за да подпомогне таксите в университета.Чудя и се от къде намира сили да се занимава с всичко.
Господи,дай сили и късмет на децата ни  Praynig

# 436
monii,ние вече година си задаваме този въпрос при това не само за техническия.Специалности много,а реализацията -под въпрос.И си спомням с носталгия плановото стопанство едно време-учиш,вземаш стипендия и си знаеш къде ще работиш като завършиш...
Дъщеря ми на майтап отиде на пробен за Техническия в Габрово-с взета матура вече може да се смята за приета.Но не я тегли на там.Днес ходи до Търново да се запише за предварителен за университета.Но не може да си избере специалност все още...
Там има два изпита по български-тест и български език и литература.за всички специалности важи единия от двата по избор.Къде е уловката?

Ще си позволя един съвет. Разгледайте специалността МИО. Предоставя добри възможности за реализиция според мен. Езикът се учи на високо ниво, икономически английски, немски или френски, завършва с държавен изпит в края на следването. Учи се и втори чужд, който завършва на работно ниво, както е при лингвистиките. Отделно са си икономическите дисциплини, които дават професията. Нещо като комбинация от лингвистика и икономика я виждам тази специалност, без учителската правоспособност.

# 437
  • София
Момичета, ще се явява ли някое от децата утре на предварителния по литература в СУ?

# 438
да, дъщеря ми, въпреки че е приета вече в три уни-та във Франция, предпочита МИО тук незнайно защо ?!

# 439
Като слушам приятелки каква цифромания и какво тичане е за тези кандидат-студентски изпити, и съм много благодарна на щерката, че не ще да кандидатства тук. Не си спомням за кой ВУЗ ми казаха - за първи изпит 50 лева, за всеки следващ по 20, нещо такова. Отделно тичането до София, до Варна и т.н. Не знам как се справяте, ако не сте от София.

# 440
Някоя мама ще сподели ли колко излиза подготовката за кандидатстване във ВУЗ, чисто информативно.

# 441
Зависи от много неща.
Ние до този момент плащаме уроците по биология и химия.Деца,които имат основа и свестни преподаватели,сигурно нямат нужда,но ние имаме.Прескачам всякакви пробни матури(те нали са платени?),не ходим на уроци при проверяващите професори,няма предварителни изпити за нас и ще отидем директно на кандидат-студентските изпити,живот и здраве.

# 442
Аз също нямам предварителни изпити по езика,с който съм решила да кандидатствам.И в ПУ ,и в СУ имам само редовни.На частни уроци не ходя,защото уча в езикова гимназия с профил френски език и смятам,че съм добре подготвена.В нашият град пробни матури няма,но другата седмица учителките ни са се заели с задачата да направят пробни матури по БЕЛ и френски в училището и така.Т.е. на мен кандидатстването ще ми излезе около 100 лева за двата ВУЗА.

# 443
  • София
да, дъщеря ми, въпреки че е приета вече в три уни-та във Франция, предпочита МИО тук незнайно защо ?!

mama 69, успех на дъщеря ти утре. Моят син също ще се пробва. Не възлагам големи надежди, малко на тото ще го караме. Има теми за които е подготвен и такива, които не е отварял, отделно и не са взели още целия материал.

Ще стискаме палци да се представят добре децата! Дано да имат късмет и успех!

# 444

Може би мисли в переспектива? Примерно така: МИО дава поне 2 езика. После вратите на чуждите фирми се отварят лесно, а те плащат добре за нашите стандарти. Ако си създаде добро име в някоя  такава фирма, винаги може да излезе и да работи навън, с осигурена работа оттук. Да не забравяме, че има Еразъм, ще отиде, ще се огледа и ще се поправи на магистратурата, ако тук не й хареса ситуацията в МИО. В момента 3 състуденти на сина от МИО с френски са в Лил. Ние обсъждаме за Германия догодина. Ще видим какви ще са отзивите.... Rolling Eyes

# 445
благодаря, меденка, успех и на вас ! и аз така си мисля, че ще види първо тук , а после навън- магистратура, само дето не ни признават на 100 % дипломите там - учат допълнително по 1 година , поради това, че са завършили у нас /това последното не го твърдя със сигурност/, ужас , какви теми се паднаха- мойта май не е пипала все още тези автори !

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 09:28 от mama 69

# 446
mama 69 , какви теми се паднаха?

# 447
  • София
не съм мама 69, но се паднаха http://dnes.dir.bg/news/izpit-balgarski-ezik-literatura-botev-ja … ev-10865245?nt=10
и дъщерята се явява днес на предварителен изпит. Но е по-ранен набор. Предпочете първо да си осигури професия и след това да пробва следването.

# 448
  • София
Aisha, mama 69, какви са отзивите от децата?

Моят е писал по втората тема- есето за Ботев и Яворов. Не беше очарован от изтеглените теми,
но е писал по всички важни моменти. Ще видим какво е сътворил Rolling Eyes

Кога впрочем да очакваме резултати, знаете ли?

# 449
хъм, всъщност не знам за резултатите, а още не се е върнала да каже какво е написала

Общи условия

Активация на акаунт