Седем часа разлика - тема 6

• 39 581
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Каквито и чувства на обич да изпитва към Мая (бащински евентуално ще се окажат в последствие) Пол се държеше доста свободно или прекалено приятелски-подаваше й в устата залчета от пържолките.Мая не е на 10 год,а е зряло 18 год момиче Naughty Въобще не изглеждаха невинно отстрани

# 181
Даммм... би било хубаво за Мая да започне нов живот и да се влюби в някой, особено след преживяното, но Пол определено не е човекът. Мая не е толкова привлечена от външния му вид колкото по-скоро заради факта, че след преживяния шок Пол беше първият мъж, който прояви разбиране и нежност към нея, а тя се нуждаеше именно от това. Прекалено уязвима е в момента. При други обстоятелства / ако не беше изнасилена/  надали би се влюбила точно в него. Лично мое мнение

И аз също се издразних от постъпката на Тео... той е момче и не би следвало да очакваме да разбере, но ако наистина обича Мая би трябвало да я остави да се възстанови, защото нанесените психически щети са много по-тежки от физическите. Сега всичко, което и напомня за миналото я наранява, Тео би трябвало да разбира това и да стои далеч от нея поне за някое време, за нейно добро.

# 182
Тео не знае, че Мая е изнасилена. Него го проснаха в безсъзнание, а от там нататък какво се е случвало никой не му е казал. Той се е вживял сега в голямата си любов и си я търси. Намира я как купонясва и духа свещи на някаква торта: еми нормално реагира според мен: иска контакт с нея.

Колкото до самата Мая на мен тя ми е доста неприятна открай време. Първо се държа грозно с Роки, има много други начини да се разделиш с някого и да го отхвърлиш, не е нужно да го унижаваш. После историята със Станкофф: ясно, че евентуално бърка зародилото се у нея чувство с привличане (в случай, че приемем Пол за истинския й баща), но не се прави така. Женен мъж, познава жена му, ходи им на гости, пък флиртува най-безочливо. Дори и Цвета неколкократно й напомни в разговора им за целувката за съществуването на Натали. А и извинението й според мен не беше искрено, а го направи, за да възобнови контакт с Пол.

Колкото до Гончев: за мен той си остава заблудено влюбен в Таня и всичките му действия са продиктувани от това му чувство. По някакъв начин ми е симпатичен, точно като едно кученце подтичва след нея, търпеливо понася настроенията на стопанката си. Не се връзвам аз на това нарочно наблягане от страна на сценаристите, че евентуално е замесен в изнасилването на Мая. За мен действията му са все в подкрепа на Таня Стоева, ако не по нейно нареждане, то в стремежа си да я брани.

Иванов и за мен остава подозрителен с това негово минало, което все не ни разкриват и с внезапната му любов към Танчето. А дали е така или наистина е от актьора, ще видим...

# 183
Очаква ни наистина гореща връзка-развръзка в неделя. Надали ще получим обаче отговор на екзистенциалния въпрос - Кой стои зад нападението над Мая и Тео? Дано поне други въпроси получат справедливо или поне някакво разрешение.

Считам, че Мая ще се почувства далеч по-кофти, когато разбере, че Пол Станкофф й е баща... Тогава ревността на Натали ще се превърне в бурна радост и ще има хепи енд поне в този случай.  hahaha Това обаче едва ли ще се разбере преди Таня Стоева да пристигне в Щатите. Шокът, който изживя Мая при вида на познатата маска от изнасилването Twisted Evil, и последствията от това, както и заминаването на Милото за Америка ще я изстрелят бързо-бързо на Запад.

Изобщо очертава се Велико преселение на героите - Тео и Васко са вече в Америка, очаква се и Стефанаков да замине, Милото, а също и Тренера няма да пропусне да провери Боян за Мая...  С две думи - очаква се купонът от партито на Мая да има продължение.

Мисля си все пак, не случайно дадоха Распутин на "режисьорското" място. Чудя се само доколко той е наистина Boss-ът или това е неговото е болестно състояние, което изисква лечение на съответното място. Междувпрочем спокойно могат да споделят с Алеся една стая там. Joy А иначе ние можем да заселим цяло едно отделение, защото къде иначе ще получат квалифицирана медицинска помощ лица като Гончев, който нищо чудно да се окаже онзи "много красив мъж"...Лука можем спокойно да го поставим за шеф на отделението, стига да не стигнат до челен сблъсък с Распутин по въпроса кой да бъде атаман (от украински "предводител"). Щото знаем, че и двамата владеят силовите методики, а и самочувствие не им липсва.

А Пол Станкофф потвърди в мен убеждението, че наистина е положителен герой (нали преди време правихме догадки - добър или лош герой е). Изповедта разкри много от вътрешния му свят и най-вече това, че той  е човек, който има навика да анализира съвестта си и да различава и най-тънките нюанси в това кое е добро и кое - не. Свещеникът беше прав като го определи като наистина праведен човек. Пол така добре анализира чувствата си към Мая, че само дето не ги нарече "бащински", но ние сме умни и разбрахме намека  Joy В тази посока за мен историята е ясна.

Милото излезе от "розовия" си период  и от ролята на мафиотът-смешник и разкри истинската си същност. Достатъчно ми беше само да видя уплашеното лице на Таня Стоева, за да ми стане ясно на какво е способен. Всъщност Таня много често намекваше за това, но ние всички бяхме запленени от актьорската му игра (то не бяха рецитали, то не бяха скечове с пистолети и разни други изпълнения  в стил XXL и то без червена точка - евала!). Съмнявам се някой да го надмине в което и да е отношение.

# 184

Анджела Родел я спрягаме поне от две теми, че участва в Шоуто на Слави, хайде да не откриваме пак къде сме виждали.  След това и в други предавания е участвала.
Женена  за българин, обича и изследва българската народна песен; пее.  И винаги много усмихната извън ролята.  

Пепчо, много си критична.  Wink Не всеки чете подробно темата.

Натали много хубаво изпя Лудо младо - тръпки ме побиха.

Не успях да я намеря на български - http://vbox7.com/play:020ff544&al=2&vid=6972909 - специално и за Роми....
Ето малко и на български: http://vbox7.com/play:a2c3b673,
http://vbox7.com/play:527cccb1.
А тук на 27:22 минута: http://www.youtube.com/watch?v=GLmzu6qAK88

Благодаря за линковете. Не се бях сетила сама да потърся.   bouquet

simpatikonia, много хубаво мнение!   bouquet

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 21:17 от Анонимен

# 185
  • Велико Търново
Таня в момента е супер уязвима от емоционална гледна точка, доверява се все повече на Иван, а той с тия снимки, приказки и т.н. срещу Таня може да й изиграе кофти номер и да я нарани супер много, а реално тя срещу него нищичко не е направила.
Да, нищо не му е направила, но непризнавайки му какво е направила, тя фактически го е излъгала. И колкото и да не трябва да се смесва личното със служебното, Иванов няма как да не е засегнат професионално от това.

За какви лични отношения говориш, при условие, че Таня е поръчител на грозно престъпление  newsm78
Лука има тази информация и я предоставя на (уж) разследващия Иванов. Не е нужно да плете конци на съмнение, тя сама ги е оплела, организирайки престъплението. Това са РЕАЛНИ снимки, не са изфабрикувани, че да плете каквото и да било. Плетачката е самата Таня

И нима очакваш Лука да си замълчи за такава важна улика по престъплението, защото милата Таня била уязвима в момента  newsm78
Подкрепям напълно!

Просто ми иска Таня и Милото да намерят общия си враг и да възтържествува истината.
Чия истина? На Таня и Милото ли? Та те са измамници. Спрямо държавата, спрямо обществото. Едва ли точно тяхната истина е тази, която трябва да "възтържествува".

Таня и Милото най-накрая трябва да се светнат и пак да станат екип  Peace
Екип за престъпни дейности ли?
То верно, че са били добър екип но... би ли трябвало да бъде подкрепяно това, което са вършили?  newsm78

Да, ако ще възтържествува справедливостта, Таня и Милото трябва да са заедно, но зад решетките  Laughing
И двамата са ми симпаични, наистина не са типичните корумпиран съдия и мафиот. Поне в мен будят симпатии. Което обаче не значи, че мястото им не е зад решетките (но пък така би свършил филма, а аз не искам това ....)
Отново все едно, че си чела мислите ми, Nenna  Peace

то всеки вади пищаци от джобове, от чанти, от колани...май и ние, ТеЛе зрителите ще трябва да се въоръжим Mr. Green
 Joy Joy Joy

# 186
знаете ли къде мога да намеря филма за прототипа на бай Юнал? Стана ми много интересно! Търсих в нета, н о не го открих

# 187
  • Велико Търново
знаете ли къде мога да намеря филма за прототипа на бай Юнал? Стана ми много интересно! Търсих в нета, н о не го открих
Някъде в темите някой беше написал, че филмът се казва "Роднини" и беше дал ето този линк:
http://www.programata.bg/?p=30&l=1&c=1&id=55199

Обаче пък като се пусне в Гугъл търсене за "Роднини Иглика Трифонова" (защото все пак тя е режисьор), вижте какво излиза: Иглика Трифонова засне историята на Шефкет Чападжиев. Същото е написано и ето тук.

Така че - в programata.bg вероятно е подадена грешна информация и това не е филм за Асен Ибрахимов/Алън Уилсън.
Което е поредното доказателство, че не на всичко, написано в нета, може да се вярва безпрекословно и е добре информацията да се проверява поне от два независими източника Wink

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 01:24 от DamaPika

# 188
Какви са точно престъпленията на Таня Стоева и Милото за мен
не е ясно. Те са отраснали в Интернат. Таня Стоева е завършила
вероятно висше в правов факултет и се издига в йерархията до съдия.
Милото- какъв е неговия път след Интерната не се знае. Откъде са
дошли парите и богатството му не е загатнато. Не може да се отрече, че
Таня Стоева е постигнала всичко съвсем сама, благодарение на собственото си
желание да учи и амбиция. Милото също притежава амбиция. Те и двамата
действат с амбицията да оцелеят. Смятам, че ако Иванов наистина е светъл
образ, ще помогне на Таня Стоева. Но Иванов определено не харесва Милото.
Така, че една от интригите е ясна.
Пол Станкофф е чист човек. Мая обаче тъкмо беше почнала да се събужда от
шока и сега наново е в начална точка. Ако е наследила силата на майка си, ще
трябва бързо да се вдигне на крака.

# 189
Те и корумпираните съдии в реалния живот са учили много и са амбициозни  Naughty
И вероятно са постигнали всичко сами благодарение на ученето и амбициите си.
Но те решават човешки съдби. Нещо не мога да изпитам уважение към такива хора, пък колкото и амбициозни да са те
Таня поиска от "Милото То" 6 цифрена сума, за да му подсигури строеж в парка Странджа (уж защитена територия). Това е престъпление срещу страната и природата, както и срещу всички хора.
Да, наистина е амбициозна .. шестцифрена сума за престъпление срещу държавата не е шега работа

# 190
Склонна съм да се съглася с lulu7. Филмът се разкрива най-вече чрез вътрешния мироглед на Таня, така че няма как да не й симпатизираме. Освен това обаче досега не са ни показали тя да е толкова корумпирана, единственото, което знаем, е че измъква Милото, а в последния епизод ни беше загатнато, че май братската им любов не е толкова братска. Ако тя наистина действа под негова заплаха, това поставя нещата на друга плоскост - ако тя така или иначе е заплашена в случай, че не играе с него, най-доброто,което може да направи, е поне да му поиска пари.
Аз съм на мнение, че Таня трябва да изживее някакъв катарзис, но не точно да бъде поставена зад решетките заедно с МИлото и там да свърши филма. Също смятам, че ако Ѝванов е положителен герой, той трябва да е около нея в този й катарзис.

# 191
Ох, горките корумпирани съдии ... най-доброто, което могат да направят е ПОНЕ да поискат пари  Whistling
То за това в България толкова рядко се осъждат истинските едри риби. Заради такива корумпирани съдии ...
Лулу25, ти смяташ, че въпреки искането на шестцифрена сума за нарушаване границите на природен парк, тя не е "толкова корумпирана"  newsm78

# 192
Тео не знае, че Мая е изнасилена. Него го проснаха в безсъзнание, а от там нататък какво се е случвало никой не му е казал.
Да, така е , признавам си, че забравих тази подробност, но хайде да си спомним последната среща между Мая и Тео преди Мая да замине за САЩ - тя не беше на себе си - не искаше даже да погледне към Тео, личеше си,че е е в шок... не знам, на мястото на Тео аз бих изчакала Мая да ме потърси. Ако тя наистина иска да е с него и го обича, би намерила начин да се свърже с него.

На мен Мая също ми е много неприятна, Да кажеш на човек, който те обича и с когото си имала връзка ,че това вашето не е любов и че никога не си го обичала.... грубо е . Надявам се Роки да срещне някое момиче, което наистина да го обича и да спре да тича след Мая.

# 193
Nenna, не са ни показали, че това е принципно и обичайно положение при нея и че тя работи системно така с всички, а не само с Милото, вероятно под страх и заплаха.

# 194
В момента не е на дневен ред дали и колко е корумпирана Таня Стоева.
Естествено, че за такова дело, ще поиска от Милото такива пари. Тя трябва
да се подсигури. А и защо пък да не му поиска? Нали те не са спечелени от не-
го с честен труд. Освен това засега делото изобщо няма да мине.
А какво ще кажете за Тренера, който искаше да разкара и Таня
и Милото от историята с парка Странджа? Таня бе посъветвана да напусне
България, а Милото да се откаже от идеите си относно парка Странджа.
Тренера едва ли е най- добрия човек във филма, който защитава природата
на България. Нима неговите цели са добронамерени?

Общи условия

Активация на акаунт