Бургаските коремчета ще ни даряват с моми и ергенчета! - 6 тема

• 26 091
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Ние ходихме на контролен преглед 15 дни след раждането, беше си въстановил рожденното тегло и отгоре. Аз също дохранвам с Хип комбиотик и малкия го харесва.

# 556
НИЯ.М - да ти кажа до сега давах само от гърдата, но явно не е стигало. Да следващия четвъртък пак ни викат на контролен преглед за килограмите. Освен това си записах час за педиатър при Колева в Девата на 22.01. И тя ще го види тогава и ще си направим изследването на фунтанелата. Явно е трябвало да дохранвам, но той си беше толкова кротък и си спинкаше и нищо не ни подказваше че не му стига. Ох чувствам се малко виновна Sad. Млякото което му давам в момента е ХИП Комбиотик, ама е малко скъпичко около 20 и няколко лева беше.

Надявам се да не съм му навредила нещо оххххххххххх SadSadSad

# 557
Да наистина е скъпичко, но си струва, малкия досега не е имал проблеми с акането, а съм чувала че повечето АМ запичат, а и това е от малкото млека което съдържа пробиотици. Танче не се измъчвай, и на мен ми беше много кофти, че на мъника не му достига кърмата, но така и не се увеличи. Важното е малкия да е нахранен, колкото кърма имаш му я давай и го дохранвай. Няма как да му навредиш.

# 558
  • бургас
Здравейте майчета ,
tania_burgas и аз имам същите притеснения като теб ,с тази разлика , че ние не сме ходили на контролен преглед , а чакам другата седмица ,като стане на 1 м., направо консултацията.
Аз също само кърмя и София е доста спокойна ,спинка си , дори аз я будя за да яде.Но те са още доста мънички и поспаливички. Аз съм твърдо решена ,че искам да кърмя , доста четох по темата докато бях бременна , но ако не ми достига и на мен кърмата ще се наложи дохранване ,което се надявам да мога да избегна .Иначе за увеличаване на кърмата навсякъде съветват честото слагане на гърда .

# 559
съвет на родилите не мога да дам,но имам един въпрос за утре -смятаме към 9ч. сутринта да ходим да ме приемат,добре ли е часът,че забравих да питам Ганчев,към колко приемат?

# 560
  • Across the Multiverse
Някъде бях чела, че от 5-7 дни трябва да си възстанови загубата на теглото след раждане, след това- по 200 гр. на седмица. Но това са средни стойности, не знам колко е допустимото отклонение от тази норма.

# 561
Момичета, на 16ти януари понеделник предлагам да си направим една срещичка! Който може и му е удобно да пише!

# 562
  • Бургас
НИЯ.М - да ти кажа до сега давах само от гърдата, но явно не е стигало. Да следващия четвъртък пак ни викат на контролен преглед за килограмите. Освен това си записах час за педиатър при Колева в Девата на 22.01. И тя ще го види тогава и ще си направим изследването на фунтанелата. Явно е трябвало да дохранвам, но той си беше толкова кротък и си спинкаше и нищо не ни подказваше че не му стига. Ох чувствам се малко виновна Sad. Млякото което му давам в момента е ХИП Комбиотик, ама е малко скъпичко около 20 и няколко лева беше.

Надявам се да не съм му навредила нещо оххххххххххх SadSadSad

Танче, нищо не си му навредила, не се притеснявай  Hug Йоан беше по същия начин, само че разбрах чак след 2 седмици, че не качва достатъчно- гледай го, как е пораснал и нищо му няма  Laughing
Иначе и аз дохранвам с Хип- доволна съм, че си акат редовно децата! Каквото и АМ да вземеш, все ще излиза скъпо, а това поне е хубаво! Най-добрия вариант е да увеличиш кърмата с по-често слагане на гърда, повече течности и почивка- така излиза най-евтино  Mr. Green

За срещата съм съгласна, само да е хубаво времето и да можем да се домъкнем с коконите!

# 563
  • Бургас
Танче, Михаела наддаде първите 8 дни 130 грама. Първия месец 600 гр. Педиатърката не ги хареса заради жълтеницата. Има някаква съставка в кърмата /хормон/, която забавя изхождането на билирубина. Все пак и през ум не й е минало да дохранвам толкова рано. На същия кантар ли го мерихте както на изписването, да не е разлика в кантарите? Защо мислиш, че детенце е гладно ...  допустимия минимун за кърмено бебе в 1 месец е 470 гр на месец. Смятам че идеално си се вписала в него. Освен това бебо е много мъничък и трудно папа, трябва да му помагаш. Можеш да почнеш да го храниш на 2 часа. Да прилагаш компресия, да спреш чайове и вода, ако даваш такива. При всички положения не цеди с цел да видиш колко изяжда, защото всъщност малко хора знаят, че е важно колко изяжда на ден бебо, а не на единично ранене. Започнеш ли да дохранваш от сега, няма начин да изкараш дълго с кърмене. Ако за теб не е проблем, действай както прецениш, но ако си решила да бъдеш кърмачка поради една или друга причина не се предавай. Важно е беб да има поне 5-6 напишани памперса. Теглилките и мерките само ще те натоварят. Просто опитай да сменяш често гърдите, а не да изчакваш да изсуче едната и тогава да дадеш другата. Ако искаш да кърмиш успешно мога доста неща да те посъветвам, неща които съм обсъждала с ЛЛЛ, но не искам да натрапвам съветите си. Ако искаш ти кажи ми  Hug

За среща съм за, но само времето да не е дъждовно, иначе и сняг да вали не ме тревожи, само да не е кално и мокро  Mr. Green

# 564
  • Бургас
GJK, КАКТО ВИКАЛИ РОМИТЕ "ДА ВАЛИ ДА ГЪРМИ, ЛОШО ВРЕМЕ ДА НЕ ХВАЩА" /сиреч да не духа/ сори за главните букви, не се карам  hahaha

# 565
  • На морето!
съвет на родилите не мога да дам,но имам един въпрос за утре -смятаме към 9ч. сутринта да ходим да ме приемат,добре ли е часът,че забравих да питам Ганчев,към колко приемат?
Защо ще те приемат? Раждане ли ще предизвикват? Иначе приемат денонощно, като в 7:30 се сменят и е хубаво да отидеш поне половин час по-късно.
Ганчев откога работи в родилно? Говорим за този Ганчев, който има кабинет в Първа, нали?
Танче, не си ме питала, но аз да си кажа. На твое място не бих дохранвала. Практически шансът едно бебе да е гладно и да спи доволно, без да плаче е нищожен. По времето, когато Симеон беше кърмаче консултации се правеха веднъж в месеца, на датата на раждане и се гледаше как наддава за 1 месец, не за седмици. После се правеше съпоставка на 3-6-12м. и се гледаше средно по колко наддава. Не знам защо и как са изчислили колко точно трябва да наддаде Жорката. Симеон качваше по 1кг. средно на месец, но той се роди мъничък и имаше да наваксва, бебето на сестра ми обратно- роди се едър и наддаваше по малко. .Ани е права, рано е за заключения, а и при вас кърменето върви толкова гладко и спокойно, Жорето си е доволен и видимо сит, наистина не мисля, че е недохранен.
Все пак успех, дано с д-р Колева намерите решение и те успокои.  Hug

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 23:39 от Menina

# 566
добро утро
той не работи в родилното,само ми води жк,ще ме приемат за преносване,но по рано защото един от записите на тоновете изобщо не беше хубав
аз не съм притеснена само нямам търпение за срещата ни с бебка,снощи пак се сънувахме Blush
лек ден на всички

# 567
  • Бургас
Добро утро, мами!

Как сте всички?
Сексилав, стискам палци!
ЧЕСТИТ ЙОРДАНОВДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
Лек ден на всички ни!

# 568
Добро утро! Днес имен ден празнуват хора с име: Йордан, Богдан, Йорданка, Данчо, Данка, Борил, Богомил, Бистра, Найден, Божидар, Божидара, Богослава, Богдана, Теодосий, Божан, Божил, Теофан, Банчо, Бончо - да са живи и здрави те и техните близки Simple Smile

# 569
добро утро мамчета:)

Благодаря ви за съветите. В момента плана ми е( незнам колко е правилен): слагам си Жорката първо на едната, после на другата гърда. Имам си и приготвено малко АМ. След гърдите му давам и от него. Но по някога той си заспива и тогава не го насилвам,а ако си поеме сам биберона му давам колкото той си иска. Т.е. той си показва сам когато не иска АМ.
Да се похваля днес ни падна пъпчетоSimple Smile. Сега с таткото трябва да мислим къде да го хвърлим:). Раждалите мами може ли да споделите къде сте хвърляли падналите пъпчета на вашите бебоци.
За срещата:много ми се идва. Само да разбера къде и от колко часа ще еи като наблежи датата ще ви отговоря дали мога да дойда. Надявам се така да не е проблем:)

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички именници

Общи условия

Активация на акаунт