Защо някой няма да иска да работи?

• 27 409
  • 358
  •   1
Отговори
# 90
:
Къде на майтап,къде сериозно,но аз още не съм срещнала човек,който да работи, щото Му Се Работи.

Аз  Peace

Т.е.,би работила цял живот без пари?Само защото ти се работи?
Айде,бе,сериозно?    Laughing

# 91
Да  бе, верно  Mr. Green
а ти би прекарала целия си живот в лежане, така ли да разбирам  Confused

# 92
  • Варна
Според теб ако не работиш се излежаваш ли? Аз бих си намерила 1000 занимания, несвързани с лежане.

# 93
Абе, Елито0, казваш, че си дала на мъжа си време до март. Е, и? Ако през март не започне да работи, какво ще направиш, напускаш го така ли?  Shocked Ако този човек не го обичаш и това е само капката, която ти е нужна, за да си тръгнеш, добре, ясно, но ако нямаш други възражения просто не знам дали това е достатъчно силен аргумент, за да се разведеш?... Rolling Eyes Наистина ми е интересно какво ще предприемеш, ако не започне работа след три месеца и защо? Thinking На мене неработенето ми се вижда не достатъчно сериозен мотив за развод....ако е само това... Thinking Странни хора, странни разсъждения, ако работеше за малко пари и плащаше с тях някоя мизерна квартира, а ти го храниш, нямаше да се чувстваш използвана, но сега се чувстваш.... newsm78 Чудя си  на всички, които така лековато дават съвети да се махаш от този мъж. Не видях нищо грозно от поведението му
Цитат
той уж поема част от домакинството, ама аз съм му казала днес направи това, направи онова, сготви (дори казвам какво точно да сготви). Понякога и това не е направил. Иначе пък е отговорен баща, не мога да отрека
Това жилище в центъра, дето живеете, е негово, доколкото разбрах, както и друго, чийто наем е скромния му принос към общия бюджет, а твоите родители, при които вероятно ще отидеш, живеят в покрайнините... Rolling Eyes Хм....не знам...ще видим какво ще стане...и аз бих настоявала да работи на твое място, но пък никога не бих се замисляла за подобни драстични мерки. Много детинско т'ва... Blush
btw: на "работарите" ще кажа следното : до скоро работех, нямах друг избор. Сега не работя, пак не зависи от мен. Изобщо не ми липсва това, че не търча като побъркана нагоре - надолу, много си ми е добре у дома. Освен това виждам, че има много възможности човек да изкарва пари от къщи, без да го експлоатират всякакви. Имам още 16 години до пенсиониране по възраст и стаж, ако оздравея, никога няма да работя вече за когото и да е, ще работя от къщи до пенсията.

# 94
Някои от "работарите" също не ходим на работа  Simple Smile
Аз имам предвид "работа" не задължително като ходене на работа, колкото като някакво занимание, като запълване на свободното време - защото за мен лежането не е опция за приятно прекарване на свободното време за дълго . Когато човек има нужда от почивка, ок, да речем отишъл е на море, лежи седмица..две..пет.. ами омръзва в един момент, поне при мен.
Та, в "работа" влагам смисъла на някакво интересно, полесно, носещо удовлетворение занимание. При мен лично мнооого важна роля играе и възможността за разнообразие, за промяна, за динамика. Всяко едно нещо, дори и най-приятното, повтаряно до безкрай, в един момент омръзва  Peace
При авторката проблемът го виждам не буквално в неработенето, колкото в липсата на амбиция, на "живец", в пускането по течението. Такъв човек няма как да бъде интересен на някого, още повече на очевидно деен човек като нея.

# 95
Според теб ако не работиш се излежаваш ли? Аз бих си намерила 1000 занимания, несвързани с лежане.

Ами, именно  Simple Smile
В този ред на мисли, надявам се, нямаш против, че на някои наистина ни се работи  Wink
/Т.е., ако за някои от тези 1000 занимания, ти и плащат, ще имаш ли против? При мен нещата стоят точно така.

# 96
но ако нямаш други възражения просто не знам дали това е достатъчно силен аргумент, за да се разведеш?... Rolling Eyes Наистина ми е интересно какво ще предприемеш, ако не започне работа след три месеца и защо? Thinking На мене неработенето ми се вижда не достатъчно сериозен мотив за развод....ако е само това... Thinking
 Чудя си  на всички, които така лековато дават съвети да се махаш от този мъж.

unadaptable де да беше само неработенето проблема, уви много неща ме правят недоволна, ядосана, нещастна ако щеш. А какво ще предприема, най - малкото ще спра да давам от заплатата си за негово прищевки (защото ги има), а дали ще го напусна не мога да кажа. А и моето мнение изобщо не се формира на база на коментари във форума всеки е свободен да си напише мнението, съвпадащо или не с моето. Не се влияя от коментари напусни го или примири се. Просто положението не е черно-бяло за да има само два варианта.

На теб желая здраве от все сърце  Hug

# 97
  • Варна
Ами, именно  Simple Smile
В този ред на мисли, надявам се, нямаш против, че на някои наистина ни се работи  Wink
Не, разбира се, всеки да се забавлява както намери за добре Simple Smile

# 98
  • Tам през Атлантическия океан
Това жилище в центъра, дето живеете, е негово, доколкото разбрах, както и друго, чийто наем е скромния му принос към общия бюджет, а твоите родители, при които вероятно ще отидеш, живеят в покрайнините... Rolling Eyes Хм....не знам...ще видим какво ще стане...и аз бих настоявала да работи на твое място, но пък никога не бих се замисляла за подобни драстични мерки. Много детинско т'ва... Blush

Наследствено , наготово получено  Whistling предполагам  Mr. Green

Ако го е купил със собствени средства  Grinning е чудесно , шапка свалям на такива хора  Peace

Те много се "бият" така в гърдите с имотите на мама и тате а сами нищо не са постигнали  Whistling

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 14:48 от Desss

# 99
Desss от къде ти собствени средства, пък и ние сме млади да не кажа малки. От баба му и дядо му по-скоро. Ама това няма значение в случая и аз имам жилище от майка ми и баща ми, няма как да си позволя собствено (купено с лични средства). Но когато имаш основа е мн по-лесно да се развиваш и да рискуваш, защото знаеш че няма да останеш на улицата, но това предимство не се използва изобщо.  Sad

# 100
Но когато имаш основа е мн по-лесно да се развиваш и да рискуваш, защото знаеш че няма да останеш на улицата, но това предимство не се използва изобщо.  Sad

Дам  Tired понякога такова предимство може да се обърне в "недостатък".

Когато двама гледат в различни посоки трудно ако не и не взможно е да се върви напред  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 16:37 от Desss

# 101
Абе, хора, стига с това: лесно е да се пъчиш с придобивки наготово. Какво значение има дали си купил сам апартамент, или някой ти го е дал, след като ти се ползваш от него? Или всеки е длъжен да се мъчи, така ли? И когато човек е с един живот напред, защото родата му се е погрижила за това, може да си позволи да се отпусне и да кара по -леко. Може да си го позволи и си го позволява и този младеж. И аз бих го правила, ако имах такива дадености.
Елито0, от написаното от теб по отношение на имоти и материални придобивки мога само да кажа: дай боже, всекиму. И двамата имате наследствени апартаменти, семейна кооперация, в която живеете, и която вероятно също ще остане за вас(или поне част от нея), достатъчно е. Ако се блъскате цял живот, ще купите не повече от един апартамент още. Ние работихме цял живот за един двустаен апартамент, едва наскоро го изплатихме. Повече от това от заплата трудно се постига. По - добре помисли върху другите ви проблеми, за които споменаваш, дали могат и как те да бъдат решени. Иначе не се коси чак толкова за този проблем, не си струва изхабените нерви, нито пък е причина за развод, всеки би ти се чудил. Пази си здравето и нервите, пари се печелят и губят, карай по - спокойно. Simple Smile

# 102
Цитат
Абе, хора, стига с това: лесно е да се пъчиш с придобивки наготово. Какво значение има дали си купил сам апартамент, или някой ти го е дал, след като ти се ползваш от него? Или всеки е длъжен да се мъчи, така ли?

Ти го наричаш мъчение , други развитие  Wink  просперитет  Hug зависи от ценостната с-ма , мирогледа  Peace

Много ясно че всеки ще онаследи родителите си  Wink това не пречи да създаем/направим  нещо свое  Grinning
Но какво пък хората сме различни  Hug  някои не искат , нямат нужда  Grinning до човек е .

Ето unadaptable има едно мнеие , друг друго  Grinning

За мен не е нормално такова поведение на мъж , но ето че други го приемат.
Само авторката си знае какво и е , тя трябва да взима решения и да преценява Wink

”If YOU were in MY shoes…”

# 103
Абе, хора, стига с това: лесно е да се пъчиш с придобивки наготово. Какво значение има дали си купил сам апартамент, или някой ти го е дал, след като ти се ползваш от него? Или всеки е длъжен да се мъчи, така ли? И когато човек е с един живот напред, защото родата му се е погрижила за това, може да си позволи да се отпусне и да кара по -леко. Може да си го позволи и си го позволява и този младеж. И аз бих го правила, ако имах такива дадености.
Елито0, от написаното от теб по отношение на имоти и материални придобивки мога само да кажа: дай боже, всекиму. И двамата имате наследствени апартаменти, семейна кооперация, в която живеете, и която вероятно също ще остане за вас(или поне част от нея), достатъчно е. Ако се блъскате цял живот, ще купите не повече от един апартамент още. Ние работихме цял живот за един двустаен апартамент, едва наскоро го изплатихме. Повече от това от заплата трудно се постига. По - добре помисли върху другите ви проблеми, за които споменаваш, дали могат и как те да бъдат решени. Иначе не се коси чак толкова за този проблем, не си струва изхабените нерви, нито пък е причина за развод, всеки би ти се чудил. Пази си здравето и нервите, пари се печелят и губят, карай по - спокойно. Simple Smile

Напълно съм съгласна, че ако някой преди теб ти е осигурил добър старт няма нищо лошо, напротив. Но защо пък да не живеем още по-добре, дали са ти добро начало и ти трябва да спираш до там ли? Защо пък да не изкара пари да ги отдели и да отидем на почивка примерно. Като имаме къде да живеем за мен не е достатъчно, искам спокоен живот като белите хора. Да мога да си позволя нормални неща. Не искам много. Защото сега се лишаваме от много неща. Тук въпроса не опира само до пари не ме разбирай погрешно, но не искам да разказвам и за другите неща. "пари се печелят и губят" защото и аз мисля така съм се докарала до това положение, защото все го успокоявах парите не са всичко, спокойно ще си намериш работа, търси такава която ти харесва да си удовлетворен от себе си, е успокои се той и спря да търси, а аз страдам сега.

# 104
Цитат
защото все го успокоявах парите не са всичко, спокойно ще си намериш работа, търси такава която ти харесва да си удовлетворен от себе си, е успокои се той и спря да търси, а аз страдам сега.

Я вземи се успокой и ти и спри да работиш  Wink какво пък  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт