Защо някой няма да иска да работи?

• 27 473
  • 358
  •   1
Отговори
# 180
Тайна, аз затова мисля, че може да отидете с идеята, че няма да се говори за нейните проблеми, а за някакви твои, например.Или общи и т.н.Не акцентирай, че отивате, защото тя близо осем години не знае какво иска.
А и задължително психолог, да отидеш на психиатър, не става точно пожелание.В смисъл, трябва да говорим за диагностицирано болен човек, който има сериозни психически отклонения.
Моля ви се, къде пратихте жената на психиатър. Simple Smile

# 181
...Аз съм съгласна да отида на психиатър с нея, но тя не иска, щели да я изкарат луда.

Не ми се вярва да стане така, окобено ако ходи на частен лекар.
В началото ще прави предимно тестове, резултатите от които най-вероятно дори ще й вдигнат самочувствието, а и по всяко време може да спре да ходи.
Моя позната ходи в началото на годината - никъде не са я завели на учет, дори резултатите от прегледите и тестовете са били само в един екземпляр - само за нея. Това на частно, пак да кажа.

# 182
  • София
...Аз съм съгласна да отида на психиатър с нея, но тя не иска, щели да я изкарат луда.

Не ми се вярва да стане така, окобено ако ходи на частен лекар.
В началото ще прави предимно тестове, резултатите от които най-вероятно дори ще й вдигнат самочувствието, а и по всяко време може да спре да ходи.
Моя позната ходи в началото на годината - никъде не са я завели на учет, дори резултатите от прегледите и тестовете са били само в един екземпляр - само за нея. Това на частно, пак да кажа.

Съгласна съм да ходя навсякъде където трябва, но и тя да тръгне. А не само да казва "трябва да отида" и до там..

# 183
Тайна, аз затова мисля, че може да отидете с идеята, че няма да се говори за нейните проблеми, а за някакви твои, например.Или общи и т.н.Не акцентирай, че отивате, защото тя близо освем години не знае какво иска.
А и задължително психолог, да отидеш на психиатър не става точно по наше желание.В смисъл, трябва да говорим за диагностицирано болен човек, който има сериозни психически отклонения.
Паническото разстройство, агорафобията (отказ да се среща и да бъде сред хора) и депресиите са за психиатър. Нужда от компетентна психиатрична помощ имат не само "лудите" и именно схващането, че щом си отишъл на психиатър, значи си изперкал е причината много хора да не искат да потърсят решение на проблема си, там, където вероятността да го намерят е най-голяма. Психологът и груповата терапия идват после.

# 184
  • I want it all and I want it now.
За зодията и съм съгласна и аз,ако не искам нещо от 100 кладенеца вода ще извадя. Peace
Средата и приятелите ще и помогнат да я извадят от депресията. Ако, можете наистина сменете средата.  Peace Много ,години си е останала в къщи и е нормално да я е страх да почне работа.

# 185
Ако е депресия и не се лекува, може да си продължи така цял живот, и накрая да се намразят взаимно всички вкъщи.

Значи...има различни степени на депресия и ако някои от тях задължително се нуждаят от специализирана намеса и лечение, то с други съвсем не е така. Тук при всички положения иде реч за някаква депресия, но не сме ние дето ще определяме необходимостта от лечение. Понякога депресията е необходим етап от развитието, защитен механизъм за отърсване от негативен опит и възвръщане на силата на духа. На такава депресия и е нужно а-време, б-място (или по-точно откъсване от източника), в-стимул (смяна на среда и подтикване към действие).

# 186
Тайна, аз затова мисля, че може да отидете с идеята, че няма да се говори за нейните проблеми, а за някакви твои, например.Или общи и т.н.Не акцентирай, че отивате, защото тя близо освем години не знае какво иска.
А и задължително психолог, да отидеш на психиатър не става точно по наше желание.В смисъл, трябва да говорим за диагностицирано болен човек, който има сериозни психически отклонения.
Паническото разстройство, агорафобията (отказ да се среща и да бъде сред хора) и депресиите са за психиатър. Нужда от компетентна психиатрична помощ имат не само "лудите" и именно схващането, че щом си отишъл на психиатър, значи си изперкал е причината много хора да не искат да потърсят решение на проблема си, там, където вероятността да го намерят е най-голяма. Психологът и груповата терапия идват после.

Когато отиде на психолог или психотерапевт, той ще прецени дали може да и помогне, или вече говорим за по-сериозни проблеми, които не са в компетенцията му.Но съм категорична, че не е първата стъпка психиатър, а обратното.
Относоно депресиите, бъркаш.А съм била в депресия, ходила съм на невролог, който ми изписа определени хапчета и т.н.След това ме посъветва да се консултирам с психолог, за да може терапията да е по-успешна и така.
Никой не ходи на психиатър просто ей така, най-малкото, защото психиатърът е с медицинско образование и се занимава наистина предимно с тежки психични разтройства.

# 187
  • София
И какво толкова страшно има при психиатъра? И защо да не е по наше желание, има си платен прием, като си запазиш час за консултация, или отидеш на място, най-малкото преди да влезеш в кабинета и да говориш с психиатъра, никой не може да ти каже дали трябва или не трябва да си там! Нещата при тях се влачат твърде дълго време, всички вкъщи са засегнати. Затова смятам, че е по-добре майката да започне от себе си, за да може да помогне на дъщеря си. Но е трудно, защото е почти като да си признаеш, че не си се справил като родител.
Лично аз не виждам как изобщо може да мине номерът с товва да отидат двете. Дъщеря й не е малоумна, че да не се досети.

Лизет, точно защото не е ясно точно какво става, затова и не е добре нещата да се оставят на самотек. Необходим етап може да е депресията и да действа като защитен механимъм, ако е кратко време, обаче 8 години е твърде много време, за да е нармално. Ако е депресия, обаче. Ние няма как да дадем достатъчно коомпетентно мнение.

# 188
  • София
Цитат
Паническото разстройство, агорафобията (отказ да се среща и да бъде сред хора)
Joy

Интересното е,че когато тръгнат с баща и из големите магазини да пазаруват, няма ни пристъпи, ни агорафобия, може да обикаля от сутринта до вечерта.Пристъпите ги има, само като стане дума за работа.

# 189
И какво толкова страшно има при психиатъра? И защо да не е по наше желание, има си платен прием, като си запазиш час за консултация, или отидеш на място, най-малкото преди да влезеш в кабинета и да говориш с психиатъра, никой не може да ти каже дали трябва или не трябва да си там! Нещата при тях се влачат твърде дълго време, всички вкъщи са засегнати. Затова смятам, че е по-добре майката да започне от себе си, за да може да помогне на дъщеря си. Но е трудно, защото е почти като да си признаеш, че не си се справил като родител.
Лично аз не виждам как изобщо може да мине номерът с товва да отидат двете. Дъщеря й не е малоумна, че да не се досети.

Andariel, не пречи, ако решат и там да я заведат.Просто съм сигурна, че няма да и обърнат особено внимание, поне не в нейния случай и ще я насочат към невролог или психоаналитик.
Единият вариант е да си плати, защото направление е почти нереално да и дадат, просто ей така.Не говоря наизуст, преди години си мислех, че съм за психиатър Mr. Green, когато с двеста зора най-накрая се добрах до него, човека само, където не ме изхвърли от кабинета му, защото по мое усмотрение съм решила, че там ми е мястото.

# 190
Дотук и аз не виждам нужда от психиатър. А ако има такава, рано или късно ще я насочат към такъв.

# 191
Цитат
Паническото разстройство, агорафобията (отказ да се среща и да бъде сред хора)
Joy

Интересното е,че когато тръгнат с баща и из големите магазини да пазаруват, няма ни пристъпи, ни агорафобия, може да обикаля от сутринта до вечерта.Пристъпите ги има, само като стане дума за работа.

Е, да де.Както ти спомена, или много умело ви манипулира, или просто си въобразява тези неща.Тя явно е в тежка емоционална криза и със сигурност има нужда от специализирана помощ, психотерапевт е добро начало.

# 192
  • София
Това е несериозно, Сорша, чак пък да те бил изхвърлил! А ако не беше отишла и се беше оказало, че някой психолог или психоаналитик те размотава месеци наред? Сто пъти по-добре ми се вижда да отида при психиатър и той да ми каже, че не съм за него, отколкото да се заблуждавам. Психологът и психоаналитикът нямат право и едно хапче да ти изпишат. На направление не бих разчитала.

Защо си мислите, че можете да прецените дали някой е за психиатър или за психолог, или за психооаналитик?

# 193
Цитат
Лизет, точно защото не е ясно точно какво става, затова и не е добре нещата да се оставят на самотек. Необходим етап може да е депресията и да действа като защитен механимъм, ако е кратко време, обаче 8 години е твърде много време, за да е нармално. Ако е депресия, обаче. Ние няма как да дадем достатъчно коомпетентно мнение.

Ако 8 години източникът на това състояние (бившият и родители) са постоянно налице, напълно нормално е да не може да излезне сама от дупката толкова време. Трябва и помощник за да проумее кое я тласка към дъното и да се откъсне. Което е малко сложно когато е с малко дете и има нужда от помощ в грижите по него.

Аз съм категорично против намеса на специалисти ако не става дума за затваряне с денонощен рев примерно или подобни прояви.

# 194
Това е несериозно, Сорша, чак пък да те бил изхвърлил! А ако не беше отишла и се беше оказало, че някой психолог или психоаналитик те размотава месеци наред? Сто пъти по-добре ми се вижда да отида при психиатър и той да ми каже, че не съм за него, отколкото да се заблуждавам. Психологът и психоаналитикът нямат право и едно хапче да ти изпишат. На направление не бих разчитала.

Ами смешни му се видяха моите драми, наистина тези хора основно работят с доста тежки случаи.
Вече има повече опции и, ако толкова държат-да, може да си плати, но тъй като и дъщеря и се дърпа за психиатър, по-трудно би било да я заведат там.Но и наистина не мисля, че е за там.

Преценката може да я вземе и психолог, психотерапевт, невролог и т.н.Но да се отиде директно към най-тежката артилерия, не ми се вижда удачно.

Общи условия

Активация на акаунт