Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 43 251
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
 Ето Ell, включвам се веднага.  Simple Smile
За диетите всеки според мен трябва да избере според себе си. Аз не съм голям експерт, като ме знаеш колко съм човек, но веднъж и аз бях на диета. Понеже не мога да оставям стомаха си празен, бях се съсредоточила да хапвам нещо малко и ниско калорично на всеки 2-3 часа - зеленчук (суров), плод или кисело мляко. Вечерята с всички на масата за мен беше само салата. Два пъти седмично си позволявах едно ядене - пиле, сготвен зеленчук или риба. Плодове не повече от 2 кг на ден. И движение, ходене колкото може повече. За 3 месеца смъкнах 10 кг.

DNP, много смел тоя твоя мъж  Simple Smile Браво на него. Много страшно си звучи. Застраховката ще ти покрие ли щетите сега?

# 361
Здравейте Бг Мами!
Пиша ви понеже,вече няма какво да ни задържи в БГ(имахме дребен бизнес....но сме пред фалит,работни сме и можем с мъжа ми,а тук навсякъде се подиграват с труда на хората)!
Просто искаме да се махнем от тук(дори нямаме търпение)и да заживеем по-спокойно!Затова сме избрали UK,защото сме горе-долу ок с англ.ез. а и имаме тук-там познати при вас,останалото зависи от нас!Искаме да си намерим квартира и да започнем работа(дори и да е миене на чинии)като постепенно се устроим както трябва и да вземем и дечицата(2 дъщерички)при нас.Не сме от хората които чакат на готово,но в БГ нямаме никакъв шанс за развитие!Сигурна съм,че ще се справим!
Сега чета форума назад,за да разбера повече за документите,които ни трябват и други формалности!
Моля ви ако имате идеи и съвети ще чакам с отворени обятия-относно къде е подходящо да търсим квартира и работа, и трудно ли се организират нещата за гледане на 2 деца в чужда държава?Има ли други като мен при вас и как се справят?
Моля ви,само не ме приемайте като натрапник,защото съм длъжна да го направя в името на децата!

Hug

# 362
Здравей zaiche_dafi. За документи не искам да те съветвам защото няма да е от личен опит. Чела съм и знам, по-добре някой друг да ви каже. Трябва да се регистрирате като самонаети, после национален осигурителен номер и после жълта карта, но не знам подробностите аз съм по друг параграф.

Деца също не мога да говоря от личен опит все още, но от наблюдения зависи на колко години са ви дечицата, защото тук няма да ги има бабите да помагат, детските градини са скъпи, училищата са безплатни и пак ще се наложи един от вас да не работи на пълно работно време, защото децата не ходят на училище до 6 - 7 часа, трябва да се вземат и да се гледат след това (освен ако не са достатъчно възрастни да се гледат сами).

Относно квартири. Първо си изберете къде ще живеете, в кой град/район. Лондон и около него е най-скъпо. На север е най-евтино. За квартири тук се иска кредитна история, препоръки, банкова сметка и формулата на майчиното ти мляко, така че на първо време ако можете да поживеете при приятели най-добре, ако не в краен случай можете да наемете стая в квартира, в която ще живеят и други хора. По този начин ще спестите и доста първоначални средства. Като се устроите вече можете да вземето самостоятелна и да вземете децата.

Имайте предвид, че тук кризата май повече се усеща и от България, така че елате подготвени както се изрази дори и чинии да миете, както и да търсите доста време, пригответе си средства. Невъзможни неща няма, желая ви успех и започвайте да работите над езика, колкото по-добре го владеете толкова по-добре за вас. Децата нека също да започнат да учат, че да им е по-лесно после в детската градина/училище.

# 363
Здравейте Бг Мами!

............
http://www.bghelp.co.uk/forums/self-employed/
Ето къде можеш да намериш отговори на всичките си въпроси - прочети внимателно всички теми и ако имаш конкретни въпроси, питай там- ще ти обяснят. Успех!  Hug

# 364
Е.Л., успех на съпруга ти с новата работа!

ДНП, оле, оле, какви чудесии! Дано този глупак да не минава повече из района ви, поне това!

Зайче–Дафи, само да ти пожелая успех и оптимизъм, инфо вече са ти посочили!

Много смешна приказка е тръгнала за мишките! Хехе, прочутите тлъсти английски мишки, Лондонски лисици и други дзверове! Някои мишки и с по една кола маска са се сдобили значи!  Joy  Ужас, да не се смея аз, че една се мота в градината у нас, колко му е да влезе и вътре. А птичките при нас са толкова преяли, на хляб не идват вече на хранилката, съседите ги тъпчат с фастъци, да не са прости да идват на хляб само...

# 365
butterflyve, смел, не е ми смел Mr. Green Днес Аутоглас ми смени стьклото= 400паунда. Аз платих 100 ,другите от иншуранс компанията.
Е.Л. , ние сме в Норт МК, не ти го препорьчвам и наи-вече 2,3 ерии които са по-бедни и естествено по- опасни. А за  ч. бенефит си  щастливка. Имам приятелка която чака вече година и само  нови и нови документи и искат.  Thinking

# 366
О, аз за самия бенефит съм наясно че ще чакам поне 4-5 месеца, но важното е че си получих много бързо паспортите обратно.

# 367
  • Лондон
А, мишките и лисиците... толкова ми бяха любима тема, никой в БГ не ми вярваше, за лисиците де, и аз снимах и пращах Laughing И в стария квартал ги имахме и все разнасяха боклука, и тук ги има, но боклука тук е организиран много добре и не правят толкова поразии Rolling Eyes

В старото място се появиха мишки, от бара до нас, и плъхове, но те стигнаха до градината... мишките влязоха и вътре през едни отдушници на къщата, да се проветрявали основите Rolling Eyes.. та като ги намерихме тези отвори и ги запушихме и най-вече след като котката на съседите се нанесе на покрива на градинската ни къщичка, мишките се разкараха, преди това беше неравна борба и понеже аз отговарях за провеждането й, се бях отчаяла... няма да влизам в подробности, но си спомням с лошо ... И няма изключения, квартали, улици, няма застраховани...просто идват и се настаняват... та който може, да си вземе котка Laughing

# 368
Понеже не обичам котешки косми обмислях идеята за смок или питон  Laughing

# 369
Уф, че гадости сте подхванали..

Споделям за диетите..
Аз трябва да съм на постояна диета, което не означава по-малко калории, а просто храни, които не трябва да ям.
В общи линии съм ограничена до пресни плодове и зеленчуци, но тук внимавам, и ядки.
И като си карам само на тях поддържам тегло, а ако искам да сваля увеличавам упражненията.

Ell,

Аз не бих разчитала на готовите храни на WW. И в тях има консерванти и модифицирани съставки.
Бях гледала едно предаване, където нищеха тази тема и в лаборатория изследваха продукти,
на които пишеше-без консерванти, добавки и модификанти.
Ами оказа се, че и в продуктите на WW имаше. Техен представител се обяснява,
че по принцип нямало, ама то не можело съвсем без.
И го притиснаха-ами тогава напишете, че има, не е коректно така да обявявате...
А точно модифицираните съставки, като нишесте, например, което е буквално във всичко,
пречи на правилното усвояване на храната и съответно каване на килограми и трудното им смъкване.

И да не забравяме златното правило-ядеш си от всичко, но разумно, съчетано със спорт.

# 370
Момичета много съм щастлива,тая вечер се звъни на домофона и търсят съпруга ми,аз малко се притесних отначало,но като се качи носи един голям плик,а вътре синята ми карта и неговата жълта.Тази вечер аз черпя,всеки да си сипе кой каквото пие  Joy

# 371
Честито !!! За мен едно фрешче моля, че съм на диета  Laughing
А колко време чакахте?

# 372
Честито за документите Simple Smile

# 373
  • София
Здравейте Бг Мами!
Пиша ви понеже,вече няма какво да ни задържи в БГ(имахме дребен бизнес....но сме пред фалит,работни сме и можем с мъжа ми,а тук навсякъде се подиграват с труда на хората)!
Просто искаме да се махнем от тук(дори нямаме търпение)и да заживеем по-спокойно!Затова сме избрали UK,защото сме горе-долу ок с англ.ез. а и имаме тук-там познати при вас,останалото зависи от нас!Искаме да си намерим квартира и да започнем работа(дори и да е миене на чинии)като постепенно се устроим както трябва и да вземем и дечицата(2 дъщерички)при нас.Не сме от хората които чакат на готово,но в БГ нямаме никакъв шанс за развитие!Сигурна съм,че ще се справим!
Сега чета форума назад,за да разбера повече за документите,които ни трябват и други формалности!
Моля ви ако имате идеи и съвети ще чакам с отворени обятия-относно къде е подходящо да търсим квартира и работа, и трудно ли се организират нещата за гледане на 2 деца в чужда държава?Има ли други като мен при вас и как се справят?
Моля ви,само не ме приемайте като натрапник,защото съм длъжна да го направя в името на децата!

Hug
Привет на всички,
и аз съм на прага на подобно решение, с тази разлика, че сме с едно дете на 6.
Интересуват ме всички подробности по отглеждане, училища и също така ми казаха, че за детето трябвала виза, вярно ли е това?
Благодаря.

# 374
В УК не се изискват визи за българи, в това число и децата им.
Има работни разрешителни за техните родители.

zaiche_dafiи wild flower,

Най-добронамерено се обръщам към вас.
Много е трудно да дадеш съвет на базата на най-общо-искаме да се преместим.
Не знаем нито с какво се занимавате, с какво бихте се занимавали тук, къде искате да живеете..
Владеете ли анлийски, говорите ли свободно и изобщо не е лесно да си резюмираш опита в един пост.
Това е голяма крачка и коренна промяна.
Знам, че е досадно, но прочетете първо старите ни теми. Там ще откриете отговор на много въпроси.
Писали сме и за детските градини, училища, как се записва, колко се чака, много информация.
Ще откриете и информация, кой с какви документи е, колко е чакал за тях, какви вариани има.
Как се чувстват новодошлите, как се адаптират и дали изобщо.
Ще си съставите и някакво мнение за потребителите, които пишем тук,
на кого и за какво  може да се доверите за информация, това също не е маловажно...

После, ще имате една дузина доуточняващи въпроси, но е по-лесно да се отговаря на такива.

И не забравяйте, че тук пишем само една малка извадка от българите, живеещи в УК.
Нашето мнение не е най-меродавното и вярното, а пречупено от собствения ни опит.

Общи условия

Активация на акаунт