Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 42 898
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
Sonnia, миналата седмица гледах шоуто на Джейми Оливър за коледен обяд. Освен че беше много забавен рецептите му изглеждаха лесни. Неговите и много други можеш да намериш на http://www.channel4.com/4food/

# 31
Sonnia, най-важното за пуйката е да не забравите да я извадите да се размразява поне 24 часа по-рано и после се пече на средна фурна по 1 час за всеки килограм месо, т.е. ако е към 4 кила пуйка - 4 часа във фурната. Често да я поливате с мазното отгоре, а рецепти за плънки има много в нета. Вие само да не забравите да я извадете, че иначе няма пуйка - да знаете, от опит казвам!  Blush И с юрган да я завивате после, ако не е размразена - не става!  Hug Целиш се да е опечена за 1-2 часа обедно време, ядете първи път до към 4, после пак наново към 7. Брюкселско зеле, мачкан пъщарнак и морков за пюре (задушени) и сос от накиснат хляб с чесън. Ако насмогнеш на всичко това, пробвай да добавиш и домашен пастет, пигс-ин-бланкетс (наденички в бекон) и други неща. Накрая правиш една българска месена Коледна питка, навита и нагиздена, и с нея точно обираш точките на масата!  Hug

Павлета -Рени, не унивайте, момичета! Смесете се с приятели и пригответе някаква изненада за тати като си дойде от работа. Хубавото на тези празници е, че са много дни и както ви е казала Толумби - ще си направите Коледа на всяка една друга хубава дата!

Яхнала метлата, наистина много мил жест от децата и учителката към теб! А какво пяха дечицата на този голям концерт - класически Коледни песни ли?

При нас мина "Коледа по песни на Бийтълс". Оказа се, че сценарият го написала една попадия, както тя самата се похвали "на чаша вино на брега на Менорка". Да ви кажа, на второто гледане леко взех да го одобрявам, но важното е, че за децата беше голямо вълнение.

Елл, дай на БГ кое точно искаш да сложиш като късметчета, на рима искаш ли да го докараш също? Мислех си за Коледни гевречета като идея - всички дребни ще ги ръбат, но си е по-голяма играчка.

Тук ви слагам нещо много приятно за гледане за София:

А тук нещо, което събирах миналата година в Мадрид, за да покажа на испанците, че и другите сме хора, че и дори по-красиво от тях празнуваме. Не им увряха испанските кратуни, но учителката ни по английски (автралийка) се разтопи от кеф. http://family.webshots.com/slideshow/579096410IOaHhY

Дано съм ви настроила на хубава вълна!

# 32
  • UK
някой знае ли дали, за да се извади пълномощно в посолството трябва да се запази час, както е за паспортите или може да се отиде в работно време без запазен час?

# 33
  • След завоя в дясно
eya- много тънко чувство за хумор имаш
Маpи- на рима искам да ги издокарам , чистия превод не е проблем.
Винаги си толкова оптимистична на тема България, трябват ни повече като теб.
Sonnia - а сега и ние сме в очакване с теб Laughing
Ето нещо весело и от мен:
A polish man gets married to an American lady, even though his English is not so good.
After couple of years he goes to a solicitor for divorce.
Lawyer: what grounds have you got?
Man: 2 acres with house
Lawyer: No I mean what is the foundation of the case?
Man: Cement
Lawyer: (sighs) why do you want a divorce?
Man: She gonna poison me
Lawyer: But how do you know?
Man: She bought it from drug store and has kept bottle on the shelf in bathroom
Lawyer: What does it say on the bottle?
Man: “POLISH REMOVER”
Enjoy

# 34
Здравейте, ние още чакаме бебчето.
Благодаря и аз за новата темичка.
Искам да ви питам дали знаете хубаво брашно за питка, че ние пробвахме едно, но не стои питката бяла. И ако можете да ми кажете и каква мая използвате. Аз тук виждам само суха мая, не съм видяла като в БГ жива.
Ако имате възможност ви моля за снимки.
Благодаря ви за пожеланията, надявам се всичко да мине добре.
Поздрави на всички!

# 35
Пуйка съм правила само веднъж и повече не повторих.Голяма хамалогия за нищо.Тази година ще го караме на агнешко краче.За пуйката ми беше мисълта сложете и няколко парченца "стрики бейкън"че е по мазничък и няма да изсъхне месото.Намери и рецептата на Гордън Рамзи за печени картофки вярвайте ми който ги е опитал у нас си е облизал всичките пръсти.Ако не успееш да намериш рецептата ще ти я пусна на лични.

# 36
Намери и рецептата на Гордън Рамзи за печени картофки вярвайте ми който ги е опитал у нас си е облизал всичките пръсти.Ако не успееш да намериш рецептата ще ти я пусна на лични.
Вместо запис, записвам се за рецепта на лични.  Whistling

# 37
Pavleta- reni и на нас ни се очертава да сме сами на Нова година  Confused Много кофти, ама какво да се прави. Дори обмислям дали да не отидем при таткото, на работа, той ще е на Уестминстър, ще обслужват някакво мероприятие, поне ще погледаме фоейрверките. Ама ще трябва да търся двойна количка, че моите ще заспят и двете.

# 38
  • Лондон
Ние всяка Нова година досега сме сами, или преди аз бях сама и се организирах самостоятелно... не помня да съм имала слабо посрещане на Нова година въпреки това Laughing Когато има кауза, има и жертви, или животът не е перфектен, което си изберем  Simple Smile Днес си падам нещо философ...

Най-неочаквано, утре и в понеделник, съм на поредни интервюта за нова работа Rolling Eyes хайде, да видим от къде ще изскочи изненадата за Нова година... newsm68

E.L фойерверките на реката са прекрасни, но става голяма лудница, премисли ходенето с деца

# 39
някой знае ли дали, за да се извади пълномощно в посолството трябва да се запази час, както е за паспортите или може да се отиде в работно време без запазен час?
без час е, отиваш направо.
някой следи ли развитието на отмяната/запазването на рестрикциите за българи ?

# 40
 aniji мама на Джозеф и Кейт и аз искам рецептата, моля.

Мари страхотни са нещата, които си пуснала. Филма за София миналата година го бях дала на учителката да го гледа, но май не го направи. На тази ми се иска да и го запиша на диск и да и го дам.
Днес и подаръка за класната купихме. Всички давали по нещо мъничко и Боян поиска да и купим нещо. Взех и коледна чаша за чай. Дано и хареса.

Аз нещо май не съм на коледна вълна. хем сме украсили, хем и двамата с Боян заключихме че нещо ни куца украсата.

Сетих се да питам нещо. От къде купувате дрехи на децата си?

# 41
  • UK
мерси Е.Л.

дрехи купувах преди от Некст. Сега не купувам, само униформи  Laughing
баща и обича да пазарува и съм му го оставила на него това удоволствие. Гледам, че от Би Ейч Ес и е взел някой симпатични неща, а аз го мразя тоя магазин и винаги го подминавам  Laughingсъщо и от М&С и взима.
Аз забелязах, че чорапогащниците за училище (нашите са сиви) се скапват много бързо(тези от М&С), ако някой има препоръки за друга марка да казва. Тези от Дебенамс са и къси, а от Примарк са и тесни (един и същи размер). Други не съм пробвала.

# 42
  • Лондон
Шу, основно от GAP, в понеделник накупих доста неща, вече бяха на 60% sale, чорапогащниците им са много хубави, но трябва да се перат на ръка, сушилнята ги скапва за нула време. Купувам също от Benetton и понякога от магазините по летищата, ако ми хареса нещо

# 43
аз основно от джордж и маталан купувам. на некст са много красиви, но ми идват скъпички.

# 44
Искам да ви питам дали знаете хубаво брашно за питка, че ние пробвахме едно, но не стои питката бяла. И ако можете да ми кажете и каква мая използвате. Аз тук виждам само суха мая, не съм видяла като в БГ жива.
Ако имате възможност ви моля за снимки.

Може и с обикновено брашно да направиш питка, а може ако искаш да купиш и специално за хляб. Всеки супермаркет си има собствено брашно. Мая жива не съм виждала, но Алисон имат суха мая, която е за ръчно месене и съответно печене във фурна, а не за машина за хляб. Активира се с вода. Те имат и различни брашна. Ето маята: http://www.allinsonflour.co.uk/products/dried-active-yeast.html. За другите им продукти можеш да разгледаш сайта.

Общи условия

Активация на акаунт