Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 43 260
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
  • Манчестър
Много благодаря за изчерпателната информация момичета   bouquet.Определено ми се изясниха нещата.
За сега май се спряхме на Approved Used.Докато се рових напред назад попаднах на сайта на банката  ни и там пишат, че предлагат заем точно за закупуване на кола.Според вас кое е по-доброто решение лизинг към самата компания или заем от банката.Лихвите са много сходни.Отделно предполагам и двата варианта се броят за кредитна история (ако всичко е наред разбира се)

Принципно няма значение откъде вземаш парите, стига условията/лихви и тн да те удовлетворяват. Така или иначе дълга си е дълг.......Всеки кредит отива в кредитната ти история.

# 406
# 407
Здравейте отново и благодаря за отговорите от вчера. Въпросът със картите при нас стои по следния начин: кандидтствахме и ги получихме през април. Работодателя с който се бях уж уговорила се отметна и започнах друга работа през юни. Не съм сигурна картите дали имат срок, в сайта не пише. Ние със сигурност ще кандидатстване за постоянни през юни когато имам 12 месеца за един работодател, но въпроса е да нямаме проблем ако работя април-юни, а картата ми не е подновена.

# 408
  • Folkestone, UK
Котка и Калинка - на гърба на моята синя карта е написано:
"Generally, after 5 years' residence in the UK exercising a treaty right a national of an EEA State becomes a permanent resident and may request a Document Certifying Permanent Residence.
...
Nationals of an EEA State who meet the relevant residence requirements are free to make an application for British Citizenship."
Аз нямам никакъв срок на валидност на документа ( при всички положения не е една година), никога не съм срещала каквато и да било информация за нуждата картата да бъде подновявана. От написаното става видно, че единствената подмяна е ако след 5 години искаш да станеш постоянен жител на UK. Единственото нещо, което можеш да промениш след 1 година е да кандидатстваш за синя(ако имаш жълта) на базата на синята на половинката ти, иначе ако искаш и 10 години навярно можеш да си работиш с жълтата, ако това те устройва. Е, то след една година май няма да са ни необходими тези карти, освен ако не измислят още нещо властите тук Simple Smile
Ели, ще чакам да ме повозиш като си вземете колата, а ако не ви видят, вземете и една за мен, че тази много ме дразни с омаслената седалка.
А, що не взема да си кажа аз питанката тук Simple Smile Мъжа ми беше малко поядосан, защото спукахме много жестоко гума миналата година близо до Лондон(направо стана на парцали) и то късно вечерта, а той малко преди това купил колата от приятел, който го уверил, че си има всичко (и моя нали не е нашенец - не проверил), та се оказа, че нямаме инструменти да сменим гумата. Докато ровеше из багажника в тъмното, вече подпалил отвсякъде, извади всичко от там, а то беше потънало в някакво разляло се там масло. Накрая след перипетии около 3 часа, когато след полунощ дойдоха от пътна помощ и ни взеха 150 паунда да сменят гумата, моя сложи всичките омаслени боклуци на задната седалка. Та сега аз си карам една кола, която дори след пране на въпросната седалка пак цапа с масло. Няма да мога да возя бебчето в тази кола, освен ако не намеря някакви обезмаслители, с които всичко да се изчисти(не е само седалката - има и по пода). Не мисля обаче, че някъде в автомивките предлагат такава услуга, а аз без перяща прахосмукачка едва ли бих се справила. Някой да има идейка как да си спестя купуването на друга кола (като сме с достатъчно затегнати колани в момента)? Иначе за търкането - мога и да търкам, и да бърша, и да мия, и т.н.(ама мога и да не го правя, ако има варианти)
Хубав и лек ден от мен  Hug

# 409
Благодаря ти много. Явно аз се притеснявам повече отколкото трябва. Като знам колко хора работят без документи, а нас ни одрусват с яките данъци, нали искаме да сме изрядни.

# 410
Здравейте,
новичка съм и да се представя. Живея в Warrington на 13ина мили западно от Манчестър.
Тъй като и аз съм в ситуация подобна на Котка и Калинка и някак си не доразбирам нещата. При нас съпругът ми е със синята карта и след като я получи имаше един месец и 5 дни дупка до подписването на договора, мен ме притеснява следното в самото писмо на Border Agency пише така:
During the next 12 months you are entitled to hold this Registration Certificate on the basis that your Bulgarian sponsor continues to exercise his/her Treaty Rights as self-employed (в моя случай). After this initial period, you will acquired exemption from the Worker Authorisation requirement independently, as long as you have engaged in 12 months continuous, lawful employment.
.........
When you have completed 12 months lawful employment from the date of issue of the enclosed document, your sponsor will then acquire an unrestricted right to work.
Това значи ли, че ние не се няма да се впишем в тези 12 месеца и цялата тази една година ще бъде напразно. Не вярвам, че те очакват с излизането ти от Border Agency в Croydon на вратата да те чака работодател с договор.
Благодаря ви и ви желая приятен ден   Nature Sunny

# 411
  • Лондон
Здрасти MariyaS, аз не съм голям капацитет по статутите и картите, но със сигурност знам, че за да получиш синя карта, трябва вече да имаш работодател, който е подал документите за нея, а не някой тепърва да ти предлага договор... С други думи, като получиш синята карта, започваш работа за този, който е гарантирал за теб, и след 1 година работа за него, получаваш неограничени права и можеш да напуснеш и да си търсиш работа другаде...
Сигурно ще получиш и по-компетентни и обширни мнения, но това е, което аз знам и не вярвам нещо драстично да се е променило в това отношение

# 412
 MariyaS
не, имайки синя карта той не е длъжен да работи през цялото време, но ако искате да вземете 2 безусловни сини карти -  . бройте 12 мес от датата на която реално е почнал работа и тогава подайте за 2 сини. но имай предвид че ти трябва да си в състояние да докажеш, че през цялото време през което той е работил, ти си изпълнявала условията върху които е издадена картата.
 tzvetak, това е за друг вид карта  Laughing мъжът и има карта на база нейния селфемплоймънт и сега ще вади на база 12 месеца легален емплоймънт.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 17:14 от E.L.

# 413
Здравейте отново и благодаря за отговорите от вчера. Въпросът със картите при нас стои по следния начин: кандидтствахме и ги получихме през април. Работодателя с който се бях уж уговорила се отметна и започнах друга работа през юни. Не съм сигурна картите дали имат срок, в сайта не пише. Ние със сигурност ще кандидатстване за постоянни през юни когато имам 12 месеца за един работодател, но въпроса е да нямаме проблем ако работя април-юни, а картата ми не е подновена.
жълтата на СЕ и синята нямат срок, но трябва "споносора" през цялото време да изпълнява нужните условия, тоест да не прекъсва дейността.

# 414
Благодаря за бързите отговори. Хем си мисля, че го разбирам вече този английски но в тези правни терминологии хич ме няма дори и на Български  Blush
Тъй като моето занимание е да си седя в къщи пред компютъра, имам доста свободно време и съм отворена за срещи и запознанства в Манчестър или Ливърпул. Естествено и за останалата Англия но за сега се ограничавам с по-близките до мен градове.
На 25 години съм, ако това има значение за някой. И в момента съм бременна в 15г.с.
Още веднъж благодаря за отзивчивостта Ви   bouquet

# 415
  • Лондон
http://neverojatno.wordpress.com/2012/01/12/eko/

Ще се радвам да коментираме Grinning

E.L., мерси, не знаех, че има и други сини карти Rolling Eyes 

MariyaS, възрастта е ок, аз като кака не се травмирам, радвам се Heart Eyes Успешна бременност

# 416
ти имаш предвид лилавата карта, която е за конкретен работодател, а синята е с почти неограничени права. ние сме така - аз със жълта, а мъжът ми със синя. но сега искаме да ги сменяме, че той почна като субконтрактор и няма смисъл аз да си продължавам СЕ€

# 417
  • Лондон
E.L. аз знам само за синя, която е обвързана в началото с work permit, тоест работа за определен работодател, след една година работа по този договор получаваш неограничени права и можеш да смениш работодателя...

# 418
На съпругът ми му зидадоха синя карта само на базата на моя СЕ. Не са му искали никакви предложения за работа или т.н. Тъй като бяхме на интервю в Кройдън, не са му задали и нито един въпрос различен от това как се казва и кога е роден.

# 419
MariyaS,

Съжалявам, че може и да е разтревожа, но е написано-12 месеца от датата на
издаване на този документ и мисля, че тълкуването на E.L. не е коректно.
Познавам хора, на които са им отказани сини карти, заради разминаване от 2! дена.
Не са градски легенди, на едната и помагах да се подготви за трибунал.
И да, тя също пита, ама как се очаква да подиша договорът в същия ден,
в който ми е издаден документа?! Това тях не ги интересува. Отказаха й.
От друга страна, има хора, на които разликата изобщо не е попречила и си взеха картите.
На кратко-според мен, има вариант и да не признаят годината, но като дойде ще го мислите.
В крайна сметка сега си работи, живота си върви, предстоят ви хубави събития.

Общи условия

Активация на акаунт