Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за спането на бебето по корем или по гръб?
Какви са мненията за мазането на бебета с масло?
Какви са мненията относно използването на биберони и завивки за бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за спането на бебето по корем или по гръб?
-
Какви са мненията за мазането на бебета с масло?
Мненията относно мазането на бебета с масло варират. Някои майки предпочитат да използват специализирани бебешки козметични продукти, докато други избират естествени масла като бадемово или сусамово. Важно е да изберете продукт, който не предизвиква дразнене и е подходящ за деликатната кожа на бебето.
-
Какви са мненията относно използването на биберони и завивки за бебета?
-
Каква е препоръката за позната, в която бебето трябва да спи?
-
Какви са мненията за повиването на бебета?
Моля изберете и гласувайте за заглавие на тема № 17
.
Благодарности на теб и Джун, че ни потопихте по този позитивен начин във вашите раждания! Беше ми много мило и вълнуващо да чета!
Само не знам колко от цялата информация ще успея да си спомня и приложа в точния момент.

.
, и след като излезе акушерката ми каза "мила не ти роди това бебе а доктора като ти се качи на корема"
, и ми стана много гадно, сега много искам активно раждане ама първия път като не съм напъвала добре не знам сега какво ще направя и много се безпокоя да не навредя по някакъв начин на бебето
Ох така не се бях смяла от доста време. Но по-важното е, че го запомних!
На някой друг дали се е случвала подобна гадост?
Това, което много майки бъркат при напъването е, че напъват от гърдите. Понеже мисълта при напъването ни е да изтикаме бебето надолу, някак си естествено решаваме да концентрираме усилието в горната част на корема, сякаш правим коремни преси. И така родилката поема въздух, извива гръб, и с всички сили напъва с гръдния кош и горната част на коремните мускули, което води до кръвоизливи в очите, трудно дишане и нулев резултат. Напъва се долу - както когато имате запек. Гърдите изобщо не трябва да участват. Усилието даже не е чак толкова голямо, просто трябва да е концентрирано долу, където е главата на бебето. Акушерките ще ви кажат кога и колко пъти да напъвате, обикновено на контракция пробвате два-три напъна, като всеки продължава по 10тина секунди - вдишвате, напъвате, държите и броите до десет, после пак същото, докато отмине контракцията. Много важно е между напъните да не се отпускате напълно, а да задържите мускулите долу напрегнати, за да не се върне главата на бебето обратно.