глаукома

• 232 757
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 630

Май не. Нормалната е 0,3.
Такава екскавация е доказателство за увреден очен нерв и за неовладяна глаукома. Моята е същата, но беше такава още преди 25г., когато ми откриха глаукомата. С подходящи капки я спряхме. За съжаление и най-големият специалист на Земята не може да я подобри.
А на вас глаукомен специалист ли я определи? Въпроса не е случаен, защото глаукомните са най-добре обучени в тази насока. Останалите често грешат.
Напълно възможно е очите да ви болят от преумора или от неточни диоптри. Но е възможно да болят заради съвсем други проблеми, които не са очни. Тогава думата имат невролозите.
И денонощната крива е важна за вас, защото очното налягане се мени както кръвното.

Благодаря за подробния отговор Simple Smile И аз четох, че нормалната екскавация е 0,3. Моята е измерена от двама различни очни доктори, като и двамата предложиха да се направи скенер. След като скенерът и периметърът нямаха отклонения, казаха през няколко месеца да се следя и евентуално да включим капки, ако има отклонения. И според двамата няма причина да ме болят очите, пратиха ме при невролог, както и Вие казахте, но нямаше особена полза от прегледа там. Ще се обърна към глаукомен специалист и ще направя денонощна крива, защото тези стойности на екскавацията ме притесняват и трябва със сигурност да знам какво се случва.
Остава си проблемът с болката, която ми пречи на ежедневните дейности и вече не знам към какъв специалист да се обърна за нея, но се надявам и това да се разреши. Желая Ви хубав ден!

Ако се докаже, че болката не е свързана с очните проблеми, препоръчвам д-р Весела Хинкова, а за глаукомата доц. Наталия Петкова.

# 631
Здравейте,
При рутинен очен преглед ми откриха почишен ВОН 21 и на двете очи . Баба ми беше с глаукома. Препоръчаха ми три месеца по един път проследяване. Втория път ВОН беше 23 . Третия път  първо показа 26  и на двете , но след повторно измерване( защото много съм мигала) на лявото беше 18 , а на дясното 21. Сега ми препоръчаха три седници по веднъж измерване и след това за допълнителни изследвания трябвало да ме хоспитализират 3 дни.
Прегледах темата, но не видях никой да е споделял за хоспитализация. Тези , които са с повече опит можете ли да споделите. Докторката , която ме преглежда не е глаукомен специалист ( в Плевен). Можете ли да ми препоръчате добри специалисти (Плевен или София). Благодаря предварително!

# 632
Здравейте,
При рутинен очен преглед ми откриха почишен ВОН 21 и на двете очи . Баба ми беше с глаукома. Препоръчаха ми три месеца по един път проследяване. Втория път ВОН беше 23 . Третия път  първо показа 26  и на двете , но след повторно измерване( защото много съм мигала) на лявото беше 18 , а на дясното 21. Сега ми препоръчаха три седници по веднъж измерване и след това за допълнителни изследвания трябвало да ме хоспитализират 3 дни.
Прегледах темата, но не видях никой да е споделял за хоспитализация. Тези , които са с повече опит можете ли да споделите. Докторката , която ме преглежда не е глаукомен специалист ( в Плевен). Можете ли да ми препоръчате добри специалисти (Плевен или София). Благодаря предварително!

За София препоръчах, за Плевен не зная.

Искат да ви хоспитализират, за да ви направят денонощна крива. Без хоспитализация също е възможно, но трябва да имате лекар, който дава нощни дежурства и да е съгласен да мери налягането ви късно вечер и рано сутрин.
Щом баба ви е имала глаукома, напълно възможно е и вие да имате, както и вашата майка или баща.

# 633
Здравейте, дали можете да препроъчате опитен глаукомен хирург? Специалист, който активно извършва глаукомни операции?

# 634
Здравейте, дали можете да препроъчате опитен глаукомен хирург? Специалист, който активно извършва глаукомни операции?

За голям човек или за дете ? Бих препоръчала доц.Атанасов в Пловдив в университетска болница Свети Георги
0888248707

# 635

За голям човек или за дете ? Бих препоръчала доц.Атанасов в Пловдив в университетска болница Свети Георги
0888248707

24 годишен пациент с вродена глаукома открита на 2 месеца.

# 636

0888248707

При моето дете го открихме на 6 месеца има правени 3 операция като от последните две ги прави доц.Атанасов първата беше във Варна без никакъв ефект втората я прави доц Атанасов като прави ревизия на първата имаше ефект за кратко и третата си е стандартната трабекулектомия която за сега е добре другия месец ни предстой преглед вече сме на 1ги10 месеца надявам се и на тази контрола всичко да е наред .Желая ви успех и добри резултати за напред

# 637

0888248707

При моето дете го открихме на 6 месеца има правени 3 операция като от последните две ги прави доц.Атанасов първата беше във Варна без никакъв ефект втората я прави доц Атанасов като прави ревизия на първата имаше ефект за кратко и третата си е стандартната трабекулектомия която за сега е добре другия месец ни предстой преглед вече сме на 1ги10 месеца надявам се и на тази контрола всичко да е наред .Желая ви успех и добри резултати за напред

Благодаря, надявам се и при вас всичко да е наред!

# 638
Благодаря дай Боже !

# 639

Капките не помагат ли? Операцията е съвсем крайна мярка. По принцип не е желана.

# 640

Капките не помагат ли? Операцията е съвсем крайна мярка. По принцип не е желана.

На максимални капки съм и хапчета. ВОН 26

# 641
Здравейте ,извинявам се предварително ако е обсъждано по назад в темата......да попитам, има ли някой от вас , който има изписани капки Луксфен ?
Издирвам ги и няма и няма, доктора е казал на баща ми ,че с нищо не могат да се заменят!?Какво да правим, наистина ли нямат аналог ,а ако има ,къде да потърсим....
В момента баща ми  е поръчал от Гърция на едни познати и са намерили две опаковки ,даже незнам какви са, но били със същата активна съставка.....ама  реално ще прекъсне ,защото скоро не се очаква да му ги донесат...

# 642
Здравейте, има заместител на Луксфен - казва се Бримоген, активната съставка е същата. Има и друг вариант да си набави активната съставка, но трябва да се смени комбинацията, на каква комбинация е в момента?

# 643
Здравейте, има заместител на Луксфен - казва се Бримоген, активната съставка е същата. Има и друг вариант да си набави активната съставка, но трябва да се смени комбинацията, на каква комбинация е в момента?

Освен Луксфена слага Азарга и Монопрост
Ами и аз попаднах на тези Бримоген ,като написах активната съставка ,но ги видях само
в един сайт и пишеше няма наличност .....

Редактирам ,току що влезнах пак в сайта на аптека Фрамар и видях че пише ,че може да се поръча и запази и уж запазих ,ще видим.... утре

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 18:42 от abrikotinnn

# 644
Има поне 3-4 вида капки с активно вещество бримонидин.

Общи условия

Активация на акаунт