глаукома

• 232 644
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 660
С инсулинова рзистентност съм, не е диабет(старая се и да се и да не става).
Прочетох, че има връзка между двете- налягането и ИР. Някой има ли идея?

# 661
Да има връзка.

# 662
Да, има връзка прилагам, клинично проучване:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4684191/

# 663
Благодаря ви за статията и за отговорите:)
Ще боря ИР и дано се повлияе и ВОН Simple Smile

# 664
  • София
Здравейте,

Пак за Луксфен ми е питането. Търсили ли сте в съседни държави? Чудя се дали изобщо е спряно производството или само у нас не се внася?

# 665
Здравейте,

Пак за Луксфен ми е питането. Търсили ли сте в съседни държави? Чудя се дали изобщо е спряно производството или само у нас не се внася?
Има го в Гърция и Турция в аптеките.

# 666
  • София
Здравейте,

Благодаря !

# 667
Здравейте,
Може ли някой да препоръча лекар от който сте доволни за операция трабекулектомия?
По възможност да практикува в София.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 16:04 от T q

# 668
Здравейте,
Може ли някой да препоръча лекар от който сте доволни за операция трабекулектомия?

Доц. Атанасов - Пловдив в Болница Свети Георги

# 669
Здравейте,

В Турция как се казва Луксфена? Онлайн не го намирам в Турция.

# 670
Здравейте,

Brimogut, нямам представа дали го продават онлайн, аз си го купувах местна аптека в Турция.

# 671
Здравейте,

Brimogut, нямам представа дали го продават онлайн, аз си го купувах местна аптека в Турция.

Благодаря Ви много!

# 672
  • София

В Гърция е Brimogan. В Ставрос в 2 от аптеките нелюбезно казаха "не", но в други можеше да се поръча за следващия ден, също и в Олимпиада. Цената - 4.50 евро. Не знам как е в големите градове - може би там има наличен в големите аптеки.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 23:16 от xxxxxx

# 673
Здравейте,
Вчера бях на рутинен преглед, на 32г съм.
Измериха ми налягането. Прилагам снимка.
Докторката каза, че това не я притеснява и според нея е очна хипертензия.Тази ескавация ме притеснява, ако е хипертензия, нормално ли е и този сноп? Два пъти ме измериха, като вторият беше след разширяване.

Такава екскавация, ако е вярно оценена говори за неовладяно очно налягане. На ръба сте с налягането, но ви препоръчвам денонощна крива, защото е напълно възможно в някои часове да достигате доста по-високи стойности, които да са увредили очния нерв. Тоест съмненията за глаукома при вас са съвсем основателни. Не чакайте месеци, а си направете денонощната крива възможно най-скоро! Засега имате пълно зрение, което е добре.
Въпросната докторка глаукомен специалист ли е или е обикновен офталмолог? Като чета написаното се съмнявам сериозно в нейната компетентност по глаукома.

# 674
Здравейте,
Вчера бях на рутинен преглед, на 32г съм.
Измериха ми налягането. Прилагам снимка.
Докторката каза, че това не я притеснява и според нея е очна хипертензия.Тази ескавация ме притеснява, ако е хипертензия, нормално ли е и този сноп? Два пъти ме измериха, като вторият беше след разширяване.

Такава екскавация, ако е вярно оценена говори за неовладяно очно налягане. На ръба сте с налягането, но ви препоръчвам денонощна крива, защото е напълно възможно в някои часове да достигате доста по-високи стойности, които да са увредили очния нерв. Тоест съмненията за глаукома при вас са съвсем основателни. Не чакайте месеци, а си направете денонощната крива възможно най-скоро! Засега имате пълно зрение, което е добре.
Въпросната докторка глаукомен специалист ли е или е обикновен офталмолог? Като чета написаното се съмнявам сериозно в нейната компетентност по глаукома.
Здравейте,
Бихте ли препоръчали лекар който прави денонощна крива и ако знаете как точно се прави изследването, бихте ли споделили, моля?

Общи условия

Активация на акаунт