глаукома

• 229 520
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 915
Здравейте,свързах се с доц.Наталия Петкова и днес бях на преглед.Изключително доволна съм,много добро впечатление ми направи доцентката.От днешните изследвания Голдман Tod  23 ,TOS 24.25,като вадим -4 от тези стойности,че имам дебела роговица.Скенера от 10/08/2024 г  доцентката каза че е добре,лявото око има някакви леки изменения Е- 02-03 дясно и ляво гранично 0,3-0,4 пише.Изпраща ме на комп.периметрия и след 1 месец на преглед за да назначи капки.За момента оставам без нищо.Трябва и да си меря налягането всяка седмица ми каза и 3 дена преди прегледа всеки ден поне сутрин,обяд и след обяд да го меря/денонощна крива ми е трудно да направя/Аз съм от Благоевград,а по болници не мога да влизам.Проблема ми е ,че тук в града мерят налягане само с уредите с въздух,аз там страшно подскачам и резултатите са много завишени и не знам какво да правя?Тьрся да си закупя тонометьр за домашна употреба,имате ли идея за такъв?Виждам че има такива който мерят върху клепача,при миглите,което за мен ще бъде перфектно.

# 916
На ул. "Пиротска" има една нова оптика и там срещу 10лв. мерят очното налягане по въздушния метод.

За първи път попадам на такова нещо у нас. За американските оптики чувах същото още преди 20г.

Добре е да се провери дали има и други такива оптики както в столицата, така и в цяла Бг.

# 917
Има, мерих в оптика Пловдив Мол на 22.09 и след това в друга дълбока провинция с верига известни оптики - безплатно и на двете места.

# 918
Здравейте,трябва да си направя комп.периметрия.Доц.Петкова ми каза в Пентаграм.Чувам и чета много лоши отзиви за там.Вашето мнение за Пентаграм или да ми препоръчате къде другаде да отида за комп.периметрия?.Не съм от София и искам в един ден да си направя изследването и после да отида при доц.Петкова с резултата.Но за Пентаграм чета ,че не се спазват часовете и много се чака.

# 919
Здравейте,трябва да си направя комп.периметрия.Доц.Петкова ми каза в Пентаграм.Чувам и чета много лоши отзиви за там.Вашето мнение за Пентаграм или да ми препоръчате къде другаде да отида за комп.периметрия?.Не съм от София и искам в един ден да си направя изследването и после да отида при доц.Петкова с резултата.Но за Пентаграм чета ,че не се спазват часовете и много се чака.

А във вашия град дали няма къде? Но според доц. Петкова трябва да бъде "Хъмфри". В Русе нямат такъв и аз си признавам, че не зная какво точно означава.

# 920
Може да питате за час в Очна клиника Зрението на Неофит Рилски
http://zrenieto.com/

# 921
  • Sofia
Чака се в Пентаграм,въпреки часа.
Трябва търпение и повече свободно време.
С предимство са скоро оперирани,деца...

В кои оптики в София мерят безплатно очно налягане?

# 922

А във вашия град дали няма къде? Но според доц. Петкова трябва да бъде "Хъмфри". В Русе нямат такъв и аз си признавам, че не зная какво точно означава.
Аз съм от Благоевград и да там където ходя сега да си меря налягането мисля ,че правят и комп.периметрия.Ще попитам дали е “”Хъмфри”/това може би е вида на апарата,не знам.На мен доц.Петкова само ми каза да си я направя в Пентаграм,без други подробности.Може би тя се доверява най-много на техните резултати и затова се чудя ,ако го направя другаде,дали ще е ОК.

# 923
Казвала ми е, че там е най-евтин. Това е в София, в Русе е още по-евтин, но както вече обясних не е Хъмфри.

В кои оптики в София мерят безплатно очно налягане?

Това трябва да се проучи и да се пише тук. Аз зная само тази на ул. Пиротска, но не вярвам да е единствена. И там не е безплатно, а 10лв.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 21:33 от vl

# 924
  • Sofia
А къде по-точно на Пиротска се намира оптиката?

# 925
Преди тр.линия вляво.

# 926
Здравейте, колко често правите скенер на очи и имате ли представа колко е вредно? Имам баща с глаукома и при профилактични изследвания ме карат да правя скенер. Последният беше преди 2 години.

# 927
Здравейте, колко често правите скенер на очи и имате ли представа колко е вредно? Имам баща с глаукома и при профилактични изследвания ме карат да правя скенер. Последният беше преди 2 години.

Протоколът за честотата на провеждане на изследванията се определя от динамиката на конкретното състояние, което се проследява. OCT работи на принцип, подобен на ултразвука, но използва насочена светлина вместо ултразвукови вълни, няма радиационно излъчване, което да уврежда структурите.

# 928

Протоколът за честотата на провеждане на изследванията се определя от динамиката на конкретното състояние, което се проследява. OCT работи на принцип, подобен на ултразвука, но използва насочена светлина вместо ултразвукови вълни, няма радиационно излъчване, което да уврежда структурите.
Благодаря ви много за отговора. Искате да кажете, че на практика самото изследване не е опасно и не е съпоставимо като вреда с другите скенери, така ли?

# 929

Благодаря ви много за отговора. Искате да кажете, че на практика самото изследване не е опасно и не е съпоставимо като вреда с другите скенери, така ли?

Да и особено ако има поставена диагноза глаукома, независимо от кой вид,  това образно изследване е задължително за проследяване на динамиката на поява и задълбочаване  на дефицити в неврофибрилерния слой, комплекса на ганглийните клетки и изобщо на цялостния  патологичен прогрес.Непременно го правете.

Общи условия

Активация на акаунт