Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 828
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
И аз бях с направление. На мен при първия преглед ми  направи ехография , но си го платих - 33 лв.

# 451
Някой знае ли нещо за  диспансеризирането с Хашимото?Има ли някой от вас диспансеризиран и въобще имали смисъл от него?

Диспансеризирането се прави от лекуващия лекар, в случая ендокринолога. Смисълът от него е, че ако си по касата, не се налага всеки път да си взимаш направление, когато ходиш на преглед. Ендокринолога ти дава и направления за изследвания, т.е. занимаваш се само и единствено с него и не се ангажираш с личния лекар.  Това е в общи линии, дано съм била полезна.

# 452
  • Sofia
Вие с намаление ли си взимате лекарствата или няма смисъл и от това...И от къде се взимат тези книжки

# 453
  • София
Вие с намаление ли си взимате лекарствата или няма смисъл и от това...И от къде се взимат тези книжки
Аз не,няма смисъл...лтироксина не е скъп..а като сложиш и таксата преглед...да си на далавера няма и левче...е за толкова няма да се бутам из болния народ по болниците.

# 454
Здравейте Simple Smile момичета, не съм влизала много отдавна тук, но искам да ви попитам нещо. Бях чела тук, че може да се използва хексалгин против косопад, като се слагат по няколко капки в шампоана. Моля ако някой ползва, да каже по колко капки се слагат.
Предварително ви благодаря Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 455
Здравейте!
Отчет за първа страница, а и още едно доказателство за всички, които се съмняват, че могат да имат бебчета + Хашимото. Вече се гушкаме с моят син Борис, кърмим се и се напасваме един друг. Днес става на 20 дни.
Два дни преди да родя си изследвах хормоните. През цялата бременност бяха идеални с прием на 125 мг еутирокс, а тогава беше паднал ТСХ на 0,23. След раждането се обадих на ендокринолога, каза да намаля веднага на 100, но в никакъв случай да не го спирам. Яд ме е че не се усетих по-рано и го отдавах на последните месеци на бременността това че пулса ми е много висок и че в гърлото нещо ме стяга. Мислех че стомаха ми е притиснат и затова храната я усещам там (колко наивно и глупаво Simple Smile )

# 456
Small Sun - честито  smile3525 Това е чудесна новина ! Да ти е живо и здраво и много да те радва синчето  Hug

# 457
  • Русе
Small Sun, чесито и от мен. Да ти е живо и здраво момченцето, много много да ви радва!   bouquet

# 458
Small Sun, много хубава новина, честито!
Аз вчера си пуснах ТСХ и ми е 0.007 (0.27-4.2), за пръв път ми е под долната граница, обикновено е около горната. Другата седмица съм при К. Тодорова. То какво се пиеше в такива случаи,  newsm78 пак ли еутирокс?

# 459
Seti Beti, а пиеш ли в момента Еутирокс? Ще го намалят вероятно..
Small Sun честита радост! Да ви е жив и здрав Борис Simple Smile Приготви се сега за изненади от хормоните( дано няма такива Praynig), моите май отскоро са уж добре, вече почти три години след раждане, според моята ендокриноложка отнема от 1,5 до 3,5 години за възстановяване на организма след бременност, просто ако имаш неразположения, ще тр. да се боцкаш по-често

# 460
Не пия еутирокс, нищо не пия от около година.  Thinking

# 461
Seti Beti , къде си при Катя Тодорова,в Плевен ли? Да не случайно да идва в София и да не съм разбрала, защото последно каза, че ще идва средата на март в клиниката на Пенчо Славейков  Shocked
Редакция: , сега звъннах и разбрах, че ще идва на 25 и 26 февруари ... Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 10:45 от smiley_girl

# 462
Seti Beti  Thinking странно, може да е нещо временно...разсъждавам си, но Тодорова ще каже най-добре, сподели после, моля.

За ниско ТСХ се пие Пропицил или Метизол, но твоят случай може да е съвсем различен, доктор ще прецени най-добре, а ти имаш ли сърцебиене, отслабване, нервност, безсъние, треперене...съпътстващи хипер функцията?

# 463
Аз си записах час при К. Тодорова още преди 10-ина дни за 25.02, в София. Питахаме дали искам за 25 или 26.02, значи и двата дена е тук.
Коко, от симптомите, които си изброила май нямам нито един.  Crossing Arms Друг е въпроса, че се изследвах в 4 часа след обед, след като си хапнах стабилно току-виж да не ми стане лошо като ми вземат кръв. Може би трябваше сутрин на гладно newsm78

# 464
  • София
Seti Beti, задължително си пусни хормона пак, но отиди рано сутринта и гладна. Вземи си нещо в чантата и си го хапни веднага след боцването щом ти става лошо.

Не разбирам защо ги правите тези неща, момичета. Скоро пак някой се похвали с лоши резултати след некоректно измерване.

Общи условия

Активация на акаунт