Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 59 232
  • 727
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Благодаря за успокоението...ще отида скоро.Нямам никакви оплаквания,само проблем с килограмите-трудно сваляне,много лесно качване...И когато нещо се нервя усещам схващане на гушата....Просто днес инцидентно реших да придружа сестра ми на същото изследване,на нея и бяха поставили диагноза Хашимото преди 2 год.не е пила лекарства,нейните резултати много добри,в норма/за което се радвам/,а моите ужасни.....И сега ме е стегнало гърлото и главата,само това ми липсваше :b

# 241
Благодаря за подкрепата, Zazzy!
Тази седмица ще отида при специалист, но от поста ти разбирам, че според теб подобни проблеми с очите не са характерни за Хашимото, а по-скоро се дължат на друг проблем, така ли е?

# 242
Здравейте,

искам да ви попитам пия Л-Тироксин по 50 мг 1 хапче на ден. От няколко седмици ми става лошо - световъртеж, главоболие. Пуснах си изследване и ТСХ е 3.9 според вас трябва ли да увелича или намаля дозата? В момента съм в чужбина и не мога да се свържа с лекаря и просто ако може мнение.

# 243
Смуси, въпреки че е висок ТСХ е в норма, колко е бил като си започнала Тироксина?

# 244
Здравейте, момичета Hug

Аз май съм за тази тема. В началото на януари посетих хирург, тъй като напипах някакво образувание отдясно, до гърдата. Той ме изпрати на ехограф в онкополиклиниката, за да се установи какво точно е. За радост се оказа липом, но лекарят, направил ехографията, реши да провери и щитовидната жлеза, тъй като споделих за проблеми с кг. Оказа се уголемена. С резултатите отидох при личната, оттам на кръвен тест и резултатът е ТСХ 5,32. Според джипи-то обаче стойността не била чак толкова висока Shocked. Коментарът й беше: "Ако беше някоя бабичка никой нямаше да те лекува" #Crazy Не че аз съм много млада - на 47 съм.
Но въпреки всичко ми даде направление за ендокринолог. Сега ми предстои посещение при такъв.

Имам много въпроси, разбира се на повечето ще ми отговори лекар.
Но тук искам да запитам: достатъчен ли е този резултат, за да търся лечение? и
Препоръчайте ми добър ендокринолог от Варна или Шумен, моля, който работи със ЗК.
Желая ви хубав ден!

# 245
  • София
marcheF , здравей!
Трябва да посетиш ендокринолиг с този резултат  Peace
Преди да отидеш си пусни и ТАТ и МАТ. За лекар не мога да кажа нищо, зщото съм от София.
Успех!

# 246
Благодаря, Госпожица Лаленце!  bouquet

# 247
marcheF, здравей!
Аз съм от Варна, доктор не мога да ти препоръчам по здравна каса, но ще си кажа мнението, а ти си реши.
Според мен, ако имаш възможност си плати един преглед при някои от по-известните добри доктори във Варна, за поставяне на диагноза, а после може да се ориентираш при кого да се лекуваш по здравна каса. Предполагам тук момичетата ще споделят за доктори по здравна.
А мнението, което изказвам е предвид ситуации и случаи на които съм била свидетел с неправилно поставена диагноза и започнало лечение. Не казвам, че при всички по каса е така. Просто изказвам мнение от някои мои наблюдения.

Като лична препоръка мога да спомена само доцент Христозов, защото имам наблюдение само от него като мой лекуващ доктор.
На първа страница на темата е препоръчан д-р Райков.
Има много доволни също и от д-р Сарджева. Тя май работи и по здравна каса, но не съм сигурна.

Успех и дано не се налага лечение! Simple Smile

# 248
Благодаря и на теб, Merelenda Hug

Аз съм от Шумен. Сега ще отида с направлението при специалист в нашия град, а ако се наложи лечение, ще търся второ мнение и тогава ще посетя и лекар от Варна. Казаха ми, че имало доста добри. Ще си запиша твоите предложения, благодаря още веднъж.

# 249
Здравейте ! И аз съм с хашимото , но от година не съм била на преглед. От къде мога да разбера в момента някой от хормоните дали се пуска по здравна каса или всички си ги плащаме ?

# 250
  • София
ТСХ и ФТ4 са по касата, другите - не.

# 251
Здравейте и от мен!С Хашимото съм от 5 години и пия Еутирокс.На последната контрола ТСХ-то ми е 3,74 с доза 25 мг,преди това дозата ми беше 37,5 мг./преди 6 месеца/.Според вас с този резултат мога ли а кърмя или да си увелича дозата?Знам че трябва да направя консултация с ендокринолог,но според него хормона е ок,а той се качва всеки месец,за 6 месеца се е качил с две единици от 1.56 на 3.74. CryМоля ви и за вашето мнение! Simple Smile

# 252
Здравейте и от мен!С Хашимото съм от 5 години и пия Еутирокс.На последната контрола ТСХ-то ми е 3,74 с доза 25 мг,преди това дозата ми беше 37,5 мг./преди 6 месеца/.Според вас с този резултат мога ли а кърмя или да си увелича дозата?Знам че трябва да направя консултация с ендокринолог,но според него хормона е ок,а той се качва всеки месец,за 6 месеца се е качил с две единици от 1.56 на 3.74. CryМоля ви и за вашето мнение! Simple Smile

Тони т.к става въпрос и за кърмене все пак най-добре е да се обърнеш към Ендокринилог по този въпрос, не  ехубаво да се дават подобни съвети, т.к е нещо сериозно хормона и кърменето на бебчето Peace

За Ендокринолог във Варна някой питаше по-напред, да по ЗК работи д-р Сарджева, но аз не смятам, че тя е добър ендокриниолог, дори ще отида малко крайно в изказванията си, заявявайки, че няма такъв (с някои малки изкл-я) във Варна, то и поради тази причина се налага да пътуваме до София при д-р Начев или до Плевен при д-р К. Тодорова Tired

# 253
  • до една звездичка
Е, чак пък!? Rolling Eyes Малко пресилено ми се струва - цяла Варна, ни един читав ендокринолог? Да не би да имаш предвид, че няма репродуктовен ендокринолог?

# 254
Е, чак пък!? Rolling Eyes Малко пресилено ми се струва - цяла Варна, ни един читав ендокринолог? Да не би да имаш предвид, че няма репродуктовен ендокринолог?

Не - Дега изобщо нямам впредвид репродуктивен такъв, аз затова и написах, че ще бъда малко крайна в изказването си, може би, не си обърнала внимание  Wink

Общи условия

Активация на акаунт