Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 59 233
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
  • до една звездичка
Обърнах, обърнах.
Въпрос на гледна точка. Peace

# 256
Е, чак пък!? Rolling Eyes Малко пресилено ми се струва - цяла Варна, ни един читав ендокринолог? Да не би да имаш предвид, че няма репродуктовен ендокринолог?
Дега мила, то и в Бургас преди години беше така /незнам сега как е/, нямаше един свестен ендокринолог. Идвахме до София за изследвания и прегледи  Simple Smile

# 257
  • до една звездичка
....Идвахме до София за изследвания и прегледи  Simple Smile
И аз не съм от София. От много по-малък град съм в сравнение с Варна и Бургас.
Просто си мислех, че щом вие твърдите, че нямате свестни лекари, то какво остава за нас.. Sad

# 258
То май за съжаление в повечето гладове в България е така. Последните години добре, че в Бургас построиха разни частни поликлиники и болници та превлякоха малко специалисти, защото в интерес на истината си беше пълна скръб, въпреки че е окръжен град. Хората ходеха до Сливен и околностите да раждат.

# 259
desdemona аз съм от Пловдив!  Simple SmileПроблема е че единия лекар казва ТСХ-то да е до 2,6 а за другия 3,74 е добре.Затова исках да чуя и други мнения.

# 260
Здравейте!
Преди няколко дни ви питах кой от лекарите да избера-Начев или Каменов за консултация.И аз съм от н.нар. провинция и исках да се посъветвам с по-добър специалист по повод проблем с окото.
Отидох при Каменов, който вече е станал професор.Хубавото е, че каза, че жлезата ми е добре след като я гледа на ехограф.Потвърди и лечението ми като правилно след като му казах колко хормон приемам и като видя, че ТСХ ми е под 2.
Относно окото-каза, че при хашимотото рядко има прояви на ендокринна офталмопатия, макар, че се срещали и не са изключени.Като ми видя окото каза, че за него по-скоро няма такива признаци и на този етап не се налага извода, че е в резултат на Хашимотото, но не може и да го отрече.
Ето това най-много ме вбесява при всички леткари.Знам, че медицината не е точна наука, но като започнат едни увъртания, приказки и накрая ти си тръгваш с проблема без уточнение и диагноза и съответно без лечение.
Каза ми, че ако продължат дискомфорта, болката и подуването в окото да отивам в Александровска, където за няколко дни ще ми направят вливания с кортикостероиди и ако се повлияе окото, значи е от Хашимотото.Притеснена съм и ми се иска да знам на някой от вас правили ли са му подобни вливания, имал ли е въобще подобни проблеми или поне чувал ли е за такива.

# 261
  • София
KKate05, вместо толкова да се вбесяваш на - цитирам: "всички лекари" се замисли как медицината нито е възникнала за един ден, нито е нещо, за което не са нужни години на изследвания и проучвания.

# 262
Госпожица Лаленце, не отричам, че времето, опитите, а също и неуспехите в лечението са довели до развитие на медицината, но все си мисля или поне ми се иска в този век тя да е на такова ниво, че поне лекарите да могат да кажат какви изследвания или каква апаратура да използвам, за да се установи причината за проблема.А не като приложат лечението, евентуално от ефекта му да разберат каква е причината и то хипотетично.
Относно самия проф.Каменов-направи ми добро впечатление и също бих го препоръчала.
Между другото, някой от вас има ли друго автоимунно заболяване освен Хашимото?

# 263
Момичета, имам един въпрос. Бременна съм и влизам в 8 г.с. от утре. Моят ендокринолог след като разбра, че съм бременна ми вдигна дозата от понеделник до петък по 150 мг. а събота и неделя по 100. Само че тази събота и неделя забравих, че трябва да пия по 100 и пих по 150 на ден. Според вас трябва ли утре и вдругиден да мина на 100 или да си карам по график. Благодаря ви предварително.

# 264
  • София
Evvaa, аз бих пила 2 дни по 100, после 5 дни по 150 и така, просто графикът ще се измести. Според мен ще е много и ще се съберат 12 дни с доза 150.

# 265
  • София
Благодаря за подкрепата, Zazzy!
Тази седмица ще отида при специалист, но от поста ти разбирам, че според теб подобни проблеми с очите не са характерни за Хашимото, а по-скоро се дължат на друг проблем, така ли е?
Мисля, че в някоя от предните теми бяхме коментирали, че понякога (сравнително рядко) би могло да има проблеми с очите при болните от Хашимото. Аз не знам какви са точно твоите оплаквания, но съм чувала за сухота в очите, дразнене, парене. Дори аз самата страдам от това, но го отдавам на целодневното стоене пред компютъра. Ако има подуване в тази област и задържане на течности, аз бих помислила за Базед, или за проблеми с бъбреците.... но все пак не съм лекар. Желая ти успех!

Evvaa,
и аз мисля като Лаленце  Grinning

Исках да ви сложа линк към една статия, касае основно тези, които целят забременяване:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4935

# 266
Госпожица Лаленце ,Zazzy благодаря ви.  Simple SmileМисля така да направя до следващата среща с ендокринолога през Февруари. А някои знае ли Начев кои Февруари се завръща.

# 267
  • вече в собствен дом
Здравейте отново. Аз съм на лечение с Л-тироксин само от 1 месец и ТСХ от 29.66 ми е спаднало на 1.64,т.е. сега е в норма. На някой случвало ли му се е толкова бързо да влезе в норма. Първо , когато бях в хиперфункция отново беше така-за 1 месец от ТСХ 0, минах в ТСХ 29.66 след прием на метизол.
Довечера съм на лекар да видим той какво ще каже.

# 268
Здравейте отново. Аз съм на лечение с Л-тироксин само от 1 месец и ТСХ от 29.66 ми е спаднало на 1.64,т.е. сега е в норма. На някой случвало ли му се е толкова бързо да влезе в норма. Първо , когато бях в хиперфункция отново беше така-за 1 месец от ТСХ 0, минах в ТСХ 29.66 след прием на метизол.
Довечера съм на лекар да видим той какво ще каже.

Лелеееее за толкова кратко време, а такива драстични според мен промени в ст-ста на хормона  Sick А ти, как се чувстваш сега, като ти е нормално като ст-ст ТСХ и преди, като е скочило толкова много? По принцип с Хипер или хипо функция на ЩЗ си?
При кой лекар си ЛаураВ? Сподели,  какво е казал той, интересно мие, т.к аз по принцип съм с хипер функция  newsm78

# 269
  • В градината...
Момичета, погледнахте ли тази статия? http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4935

Общи условия

Активация на акаунт