Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 59 231
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
Момичета да ви питам нещо
Аз съм с Хашимото, не взимам лекарства, защото за сега не са необходими.
Днес пуснах контрола на хормоните и резултатите са чудесни според мен
FT 4   14.00   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH   0.835   mIU/l   0.27 - 4.20

Та въпроса ми е - имам едни витамини, които съдържат и калций, фосфор, желязо, йод - 150 мкг, магнезий, мед, манган, калий, хром, молибден, селен, цинк и жен-шен дали е подходящо да ги пия според вас ?

# 376
  • София
rendence като гледам клониш към хипер функция,а за нея йода не е подходящ особено...конуслтирай се с еднокринолог...а иначе резултатите са ти пушка!

# 377
благодаря за отговора, по-добре значи да не ги почвам, ще ги подаря на някоя дружка Simple Smile

# 378
  • София
благодаря за отговора, по-добре значи да не ги почвам, ще ги подаря на някоя дружка Simple Smile
Все пак питай лекар..аз така или иначе съм против приемането на синтетични витамини. Naughty

# 379
Здравейте,
искам да попитам дали имате информация относно това, дали има негативни ефекти от поставянето на ваксини при диагноза Хашимото?
Предстои ми пътуване в Индия и трябва да си сложа ваксина за Хепатит, Дифтерит та се чудех ...
Поздрави  Hug

# 380
При автоимунни заболявания    не се поставят ваксини.Аз съм с хашимото,скоро ми откриха и второ автоимунно заб.Направо ми забраниха всякакви ваксини/аз и без това ги отказвам/.Имунният отговор на организма и без това е объркан,а с ваксина  със сигурност може да си докараме непредвидими и необратими проблеми.Добрите имунулози са наясно с това.

# 381
И най-добре в Индия да се пие бутилирана вода,да не се купува               храна на улицата и т. н...там най-честите проблеми  за чужденците                                са чревните заболявания.Но смятам,че ако организма е подсилен предварително с природни продукти/напр./ шанса от чревно заболяване и минилен или никакъв.Пък индийците си пият    вода                    от Ганг,нищо,че канализацията се излива там,кравите се къпят,фекалии,пепел от урни.... те са си създали доживотен имунитет.

# 382
Elbosi, това за водата и храната е ясно. Притеснява ме, че понякога наистина почти всичката храна в Азия е не много хигиенична, но пък досега от всичките ми пътувания там съм няма стомашни разстройства...
Жалко, че не е препоръчително да се слагат ваксини наистина ... Щях да съм много по-спокойна  Peace

# 383
Не съм проверявала,но силно се съмнявам ваксината да е задължителна.Коя точно е?

# 384
Не, не е задължителна Simple Smile Препоръчителна е за Хепатит и коремен тиф ...

# 385
Няма да съветвам нищо.Мога да  пиша аз какво бих направила.Привърженичка съм на природ. продукти,сама си приготвям някои неща и със сигурност не съм със слаб имунитет.Чревно разстройство можеш да "лепнеш" и в Бг,така че...Мисля,че знаеш как да се пазиш.Аз не бих се ваксинирала,защото шанса да се разболея е минимален/пък е и лечимо/,докато с ваксина съвсем съзнателно си вкарвам невротоксини на и без това компрометираният имунитет.М/у другото повечето причини за автоимунни заболявания са ваксини.Избора е твой и никой няма право да се меси.

# 386
И аз мисля, че с много добра хигиена, може да се спестят тези неща....
Ще го мисля, имам още 2 месеца и половина Simple Smile

# 387
Момичета, кажете как да си смъкна долната граница на кръвното newsm78 Пак ми създава проблеми това кръвно.... Tired

# 388
  • Sofia
Мислили ли сте какво е ,,отключило,, болестта,причина/и/...Аз си мисля,че при мен е прекалената ми чувствителност,чувство за вина,неудовлетвореност и т.н.

# 389
  • София
Мислили ли сте какво е ,,отключило,, болестта,причина/и/...Аз си мисля,че при мен е прекалената ми чувствителност,чувство за вина,неудовлетвореност и т.н.
при мен повтарящите се аборти-огромен стрес.

Общи условия

Активация на акаунт