Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 899
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • В полите на Пирин планина
Сънчо нацели в десетката - гърлото му е червено на моя малкия. Слава Богу гърдите са чисти. Вирусът пак ни е навестил и се повтаря. Изписаха ни само Орофар за пръскане в гърлото.

# 556
Сънчо, за жалост си е цяло чудо да намериш лекар, който да чува каквото трябва и да е в час какво да се направи Sad. В София сте добре, но тук вече съм отчаяна от положението. Личната при тежки пристъпи ни изписва хомеопатия и само дето не ме линчува, че съм позволила да сложат урбазон на детето ooooh!.
Иначе и на нас са ни изписвали Синекод по време на инхалации с вентолин. Когато кашлицата е спастична и суха , май само това облекчава. Вчера през деня давах на Белослава вентолин сироп, но вечерта не спираше да кашля дори за минута и й дадох синекод, за да поспи. Но кашлицата беше суха, дрезгава, нямаше и помен от влажната отхрачваща кашлица от предишните дни.

Днес бяхме при алерголожката. Започваме ударно флексотид, защото според нея се наслагва и алергична компонента, но не можем да хванем детето здраво, за да го тестваме. Минаваме и на диета и ми е много, много тъпо.

koon,  дано да изкарате по-дълго време на градината. Аз мисля да пусна Белослава чак за тържествата, ако се е оправила до тогава.

Пуканка, ние до сега един път сме пили АБ, но след кръвна картина и продължителен спазъм. Лекарката се притесняваше да не се насложи допълнителна инфекция и за това го изписа. Иначе караме само на вентолин и метилпреднизолон и сироп за кашлица.

I see you, при Белослава се чува свиркане в стаята, но това продължава дълго, след като е преминала острата фаза.http://www.youtube.com/watch?v=VA9C_aCH7F0&feature=related Ето като това е.
А какво правите при пристъпите на спастична кашлица? За втори път ми се случва- дишането е добро, а не спира да кашля дори за минута.
Сега ще потърся педиатрични слушалки на Литман и мисля да купувам.

# 557
  • В полите на Пирин планина
Шайн, и при моят син има натрупване на алергична компонента, която задълбочава състоянието при вирус. Но откакто пие сингулер не е правил спазъм, нито гърдите са свиркали. Единственият случай, при който кашляше, без да спира дори за кратко, беше миналия февруари, когато направи ларингит, но кашлицата беше суха, лаеща.

# 558
  • София
А какво правите при пристъпите на спастична кашлица? За втори път ми се случва- дишането е добро, а не спира да кашля дори за минута.
При нас обикновено пристъпите са точно такива - без спазъм, с добро дишане, с влажна неспираща кашлица. Обикновено ни изписват Мукосолван, инхалации с Вентолин и някакъв антихистамин. Много се чудех защо ни изписват Вентолин като няма спазъм детето и последния път питах д-р Захариева при диспансерния преглед. Тя ми отговори, че вече се счита, че Вентолина облекчава състоянието и без да има спазъм. Това наистина е така при нас след около 2-3 дни инхалации.
Ще ми е интересно и други да споделят какво лечение им предписват при това състояние.

# 559
  • София
Lady Brinne, браво, че не е правил спазъм.
Моят също от септември до януари не е имал никакви проблеми. Но последните 2 седмици какво му стана идея си нямам. За първи път изпада в такива състояния на безкрайно кашляне.
Надявам се, че е от студеното време и да вземе да му минава вече.
Съжалявам за гърлото. Аз щерка ми я мажа с гранофурин, много ефикасно за гърло, но гадно на вкус. Другото е изварения компрес на д-р Михайлов.

# 560
  • Варна
...
В такива случаи обикновено му изписват Синекод и Вентолин, понякога Новфилин - кашлицата е суха. Ериус също - той понеже си върви почти постоянно, забравям да го пиша.

# 561
  • Варна
...
В такива случаи обикновено му изписват Синекод и Вентолин, понякога Новфилин - кашлицата е суха. Ериус също - той понеже си върви почти постоянно, забравям да го пиша.

Само с тези три неща ли се оправяте или има още нещо?И за колко дни се оправяте?

Благодаря на всички за отговорите. Явно не съм сбъркала с Вентолина и Синекода, понеже кашлицата не ни нава мира. Не може дори да говори, защото кашля всяка секунда. След ден два като стане влажна, ще сменя Синекод със Мукосолван и ще продължа с Вентолина поне още ден-два.

# 562
  • Страната на чудесата
...

Преди да минем на хомеопатия, и на Цвети изписваха вентолин сироп със синекод до овлажняване на кашлицата и после смяна със мукоплант на Тайс.Минаваха 3-4 дни, докато овлажнее, и още толкова, докато отхрачи всичко.Общо 10-на дни. С хомеопатия се овладява спастичната суха кашлица значително по-бързо, отнема около 5-7 дни всичко общо, но не се включва вентолин Peace

# 563
Лъки, сподели моля те с кои хомеопатични овладявате точно сухата спастична кашлица!? Наистина ми е любопитно.
Последната седмица си изчетох очите по въпроса!

# 564
  • Страната на чудесата
Калинчи, има няколко препарата, подходящи за моята дъщеря, но хомеопат назначава кой точно да е. Отделлно от тях има още много препарати, подходящи при други конституционни типове. Цвети последният път например взема антимониум тартарикум и ипека по схема.

# 565
  • Sofia
Zrdavete mami redi nqkolko dni pitah za nai dobroto vreme za hodene na Sandanski,no tai i nikoi ne otgovori ,no ve4e napravih rezervaciq za aprilskata vakanciq.Sega iskam da vi pitam minahme na telk i ni go dadoha za edna godina,ako sega reshim da minem pak, no ne sme lejali v bolnica za tozi period (a za predniqt telk 3 bqhme v bolnica) dali ima shans pak da ni go dadat.Imame si dispanserno nabludenie sega 6te pravim i testa kraven za alergiii vzimame si i singular i fleksotid.Blagodarq vi dano sega ima koi da mi otgovori.

# 566
  • Страната на чудесата
Катерина, не съм прочела предишното ти питане, възможно е и умишлено да съм подмимнала писането на латиница-във форума се пише на кирилица.
По въпроса за телка аз не мога да отговоря, защото моето дете никога не се е явявало, но в началото на темата има много информация-прочети я, може да ти бъде полезна.

Най-подходящото време за ходене в Сандански е когато цъфти белият бор-това обичайно за там е краят на Април-началото на май, или през Септември.
За Трявна този период е малко по-късно пролетта или по-рано лятото, защото в Трявна е по-хладно поради планинският климат.
Надявам се да съм ти била полезна.

# 567
  • София - Младост 1А
katerinia, Lucky Plam ти е отговорила за Сандански.
За ТЕЛК-а - Пепи не е лежал нито веднъж в болница - за проблем свързан с дихателните проблеми. Отидохме на комисията с всички документи, снимки и изследвания. Дадоха му 50% за 3 години. Не мисля, че ако състоянието на детето е било лошо, но е лекувано в домашна обстановка и не е лежало в болница, ще е проблем. Но лечението на Пепи, включително какви инхалации, с какво и колко е било надлежно описано в амбулаторните листа.

# 568

Катерина,

при първия ни ТЕЛК,който беше за една година , имахме лежане в болница . При повторното ни явяване нямахме , но сме на фликсотид и това беше основното , на което наблегнаха лекарите . Дадоха ни решение за 2 години този път . Всичко е много субективно според мен и е важно каква етапна епикриза ще даде наблюдаващия алерголог , както и да имаш повечко документи , доказващи пристъпните състояния.

# 569
Аз се сетих да ви питам,някой дали е ходил скоро(миналата година) в санаториума в Трявна?

Общи условия

Активация на акаунт