Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 852
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив/София
Здравейте  Hug. Добре е когато могат да отхрачват или по някакъв начин да вадят секретите,макар и с повръщане. Моето зверче не може още,само един-два пъти се е случвало.
И да се оплача,на Йоана пак и се запуши носа ,но когато спи диша през носа.Сутрин като се събуди и се задръства,промивам,пръскам Еуфорбиум,давам Цинабсин,прополис и вит.Ц  Crazy.
Моля се ,дано този път не слезе надолу  Praynig  Praynig  Praynig.
 Толкова иска да посреща баба Марта в градината,дано да се случи.

# 631
Добро утро,ние е стествено още сме в болница.Нещо съм притеснена/детето вече 4 дни е със свиркания в гърдичките,въпреки антибиотика,вентолина и урбазона.Моля да кажете имало ли е при вас такъв случай.Поздрави и положителни емоций!
И моето като бебе беше 4 дни на урбазон и вентолин в болницата и все си свиркаше без промяна. Поне 6-7 дни някъде. Оздравявайте бързо! Peace

# 632
  • Страната на чудесата
...
И да се оплача,на Йоана пак и се запуши носа ,но когато спи диша през носа.Сутрин като се събуди и се задръства,промивам,пръскам Еуфорбиум,давам Цинабсин,прополис и вит.Ц  Crazy.
...

Добре е да се пусне и носен секрет, ако се повтарят често тези състояния. Също така добър ефект
при моята сополивка дава и спрей Куикс, ако не сте пробвали-това е океанска вода, по-солена е от физ.разтвор и има ефект поне при Цветка и при мен.

# 633
I see you-за съжаление и дишането ни е зле.Учестено диша и насищането с кислород е едва 93%.....ще се побъркам.Какво е това нещо незнам.От понеделник до сега освен че няма подобрение даже се влошава.Може ли 4 дни на урбазон и вентолин и фликсотид започнахме и да няма подопбрение
 Cry

# 634
  • Пловдив/София
Lucky Plam ,на моята Йоана така й започва боледуването,първо носа,после ларингиалната кашлица и всичко по реда си  Sad.  Последния й пристъп беше края на януари,в следствие на високотемпературния вирус.
Не съм пробвала този Куикс,ще взема и него да пробвам  Thinking,дано този път се разминем  Praynig.

# 635
  • Страната на чудесата
koon , и при моята дъщеря беше така, всяка хрема завършваше със спазъм, и по 10 дни лекувахме всеки път поне. Но искам ад ти кажа, че децата го израстват! Ето, Цвета е вече на 7, диагностицирана е с астма, когато беше на възрастта на твоето момиченце, и след упорито лечение тази  година вече има периоди, в които хремата си остава само хрема! Вярвам и се моля за излекуването и на моята дъщеря, и на всички дечица  Hug

# 636
I see you-за съжаление и дишането ни е зле.Учестено диша и насищането с кислород е едва 93%.....ще се побъркам.Какво е това нещо незнам.От понеделник до сега освен че няма подобрение даже се влошава.Може ли 4 дни на урбазон и вентолин и фликсотид започнахме и да няма подопбрение
 Cry

Safira,  скоро бях писала, че и ние бяхме повече от 10 дена със спазъм с всичките му екстри, но урбазона ни беше само инхалаторен, не позволих да й слагат мускулно. Сега на слушалка уж вече всичко е добре, но по няколко пъти на ден си диша много учестено, после прави едни задъхвания, все едно не й достига вуздух. Имам чувството, че няма край.

# 637
  • Sofia
Добро утро,ние е стествено още сме в болница.Нещо съм притеснена/детето вече 4 дни е със свиркания в гърдичките,въпреки антибиотика,вентолина и урбазона.Моля да кажете имало ли е при вас такъв случай.Поздрави и положителни емоций!
Здравей моето момче беше със свирене в гардите цели 11дни а общо 13 бяхме на урбазон с един ден прекасване.

Олеле, много бе. Защо така?
Парво за 5дни бяхме в пулмологията и ни изписаха от там естеотвено не излекувани и след една нощ вече бяхме в окражна сьс ужасно свирене и задух до посиняване и там 8дни бяхме на урбазон  и вентолин  но благодарение на д-к Филчев и схемите на лекуване които ни прави от март м.г не сме правили пристапи и не са ни свирли гардичките.Сас сигурност има знаение  че не сме и на ясла но и на Филчев благодарял

# 638
  • София
Здравейте!Не съм писала отдавна, а и отдавна не съм ви чела. Миналият месец минахме ТЕЛК и дадоха 50 % за три години. Сега какво следва? Предполагам, че трябва да отида в социалната служба, но какво да търся, какви документи трябва да нося и за какво се боря, че въобще ни ми е ясно. 
Върнах малко назад ивидях,че пишете за кашлица предимно по време на сън и дъщеря ми е така. Беше в болница със спазъм средата на миналия месец и оттогава е така. На контролния преглед след изписването и изписаха капки Макситрол и сироп Кларитину, но кашлицата пак я има. Понякога се появява и след по голямо физическо натоварване. Не съм я водила на лекар, защото ме е страх да не лепне нещо там, а и нищо не й давам .  Иначе и ние преустановихме яслата. Така ще е поне до късна пролет, а може направо и Септември чак да я пусна.
Бързо оздравяване на всички и дано скоро децата ни да израстат тези болести Praynig Praynig

# 639
Здравейте.
Обръщам са за съвет към вас. Моето момиче по принцип често боледува, но откакто тръгна на ясла положението е ужасно. Всеки месец АБ, като веднъж и отит направи. Но сега кашля 20 дена предимно като легне. От два дена вечер не кашля, а сутринта. Кашлицата е ту суха, ту влажна. Вече колко пъти я водих при личната...не знам. Първо ни изписа "Проспан"...пи го 10 дена не спря. После ни изписа "Синекод". Толкова го мразя този сироп...Лелката от яслата каза, че тази кашлица е от гърлото, ларингиална и я е страх да не получи спазъм. При какъв специалист да отида. Вече нямам вяра на личната...

# 640
  • Sofia
Здравейте!Не съм писала отдавна, а и отдавна не съм ви чела. Миналият месец минахме ТЕЛК и дадоха 50 % за три години. Сега какво следва? Предполагам, че трябва да отида в социалната служба, но какво да търся, какви документи трябва да нося и за какво се боря, че въобще ни ми е ясно. 
Върнах малко назад ивидях,че пишете за кашлица предимно по време на сън и дъщеря ми е така. Беше в болница със спазъм средата на миналия месец и оттогава е така. На контролния преглед след изписването и изписаха капки Макситрол и сироп Кларитину, но кашлицата пак я има. Понякога се появява и след по голямо физическо натоварване. Не съм я водила на лекар, защото ме е страх да не лепне нещо там, а и нищо не й давам .  Иначе и ние преустановихме яслата. Така ще е поне до късна пролет, а може направо и Септември чак да я пусна.
Бързо оздравяване на всички и дано скоро децата ни да израстат тези болести Praynig Praynig
Здрасти много жалко за далгата ви кашлица освен тези неща друго по точно за контролиране на астмата пиете предполагам те деистват с натрупване ще видиш скоро резултата.След като завериш телка отиваш в социалните и ще попалниш молбите за 2децки и чл.8 а в закрила на детето за интеграционни добавки.Колко пати сте били в б-ца?Желаяви много здраве

# 641
  • Страната на чудесата
Здравейте.
Обръщам са за съвет към вас. Моето момиче по принцип често боледува, но откакто тръгна на ясла положението е ужасно. Всеки месец АБ, като веднъж и отит направи. Но сега кашля 20 дена предимно като легне. От два дена вечер не кашля, а сутринта. Кашлицата е ту суха, ту влажна. Вече колко пъти я водих при личната...не знам. Първо ни изписа "Проспан"...пи го 10 дена не спря. После ни изписа "Синекод". Толкова го мразя този сироп...Лелката от яслата каза, че тази кашлица е от гърлото, ларингиална и я е страх да не получи спазъм. При какъв специалист да отида. Вече нямам вяра на личната...

УНГ, според мен, може да ви бъде полезен, за да изключите задна хрема като причина.Така, както описвате, ми прилича на кашлица от секрети по задната стена на гърлото.
Моята дъщеря също кашля понякога от гърлото, като заспи, от стичащи се секрети.Чува ли се хъхрене от нослето? Ако я повдигнете на втора възглавница, когато се разкашля, не спира ли да кашля? А преглъща ли докато спи, все едно се дави? Ако е така, са секрети и следоветално трябва да лекувате задната хрема.

# 642
  • София
Благодаря katerinia bouquet Тази агенция за закрила на детето къде се намира, районирана ли е или е на едно място?
От миналата пролет започна нашата одисея. От тогава е била 3 пъти в болница със спазъм. От Юни е на Сингулер, а от Юли на Флексотид. Въпреки това като се разболее си свирка  Tired

# 643
Lucky Plam  благодаря, че откликна толкова бързо. Да понякога хърка и се чуват сякаш  някакви секрети има отзад някъде, защото хрема няма. Сега в момента няма хрема, но кашля. Да преглъща...Например тази сутрин доста кашля  Tired. Накрая сякаш отхрачи, преглътна и спря. Ще се обърна към УНГ както ме съветваш.   bouquet

# 644
  • Страната на чудесата
eli82eli , дотогава промивай нослето начесто с физиологичен разтвор-той се продава в големи банки в аптеките, солена вода си е по същество. Вземаш с една пипетка и наливаш хубаво в двете ноздри, после издухвате нослелто. Трябва да помогне да не са толкова много секретите.

Общи условия

Активация на акаунт