Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 863
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
...

Той е с Фликсоназе от 2 месеца. Пробвах да го спра, но веднага се разболя пак. С него сме здрави, без него не сме. Ама колко време може да се дава това нещо? Зависимост ли ще имаме от него? newsm78

А за какви симптоми ви е изписан? Какво борите с него?

# 616
  • Варна

Аз пък съм в чуденка за сина ми. Той е с Фликсоназе от 2 месеца. Пробвах да го спра, но веднага се разболя пак. С него сме здрави, без него не сме. Ама колко време може да се дава това нещо? Зависимост ли ще имаме от него? newsm78

Не. Зависимост не може. Но по принцип, повече от 2 месеца без прекъсване не е добре. На Владо също много добре му се отразява. Но може да причини кървене от носа, изтънява лигавицата в носа. Също така, може да предизвика алергична реакция. Трябва паузи. По принцип, най-важното е, когато се правят паузите, носът да се държи напълно чист - постоянна промивка с някакъв солен разтвор - този QUIXX спреят е много добър.

А колко време трябва да е паузата? 10 дни стигат ли или ще трябва повече?

# 617
  • Варна
...

Той е с Фликсоназе от 2 месеца. Пробвах да го спра, но веднага се разболя пак. С него сме здрави, без него не сме. Ама колко време може да се дава това нещо? Зависимост ли ще имаме от него? newsm78

А за какви симптоми ви е изписан? Какво борите с него?

Алергичен ринит, преминаващ в ларингит, трахеит и т.н. Освен Фликсоназето пием Сингулер и Ксизал. Обаче само с последните две не е достатъчно.

# 618
О, не, поне месец или два трябва да е паузата. Изобщо, колкото е възможно по-дълго...

# 619
  • Sofia
Здравейте,днес излезнаха резултатите от кръвния тест за алергии,всички са отрицателни,но ме подразни,че не можеш да си избираш при него за какви алергени да избереш,а е панел от определени.Например не виждам смисъл за моето дете да изследвам куче,котка,кон,див пелин,картоф,морков,ябълка,и така и това изследване направихме и там дадох 80 лв,утре ще са готови имуноглобулините а,е,м,g ,ще пиша какъв е резултата
               Здравей мила ние утре ще ходим при мустаков и ще правим и ние кравни  тестове вие в коя лаборатория ги правихте?Това е цената за целият тест или имуноглобините се плащат отделно?                                                                                                                                                 

# 620
Добро утро,ние е стествено още сме в болница.Нещо съм притеснена/детето вече 4 дни е със свиркания в гърдичките,въпреки антибиотика,вентолина и урбазона.Моля да кажете имало ли е при вас такъв случай.Поздрави и положителни емоций!

# 621
Дъщеря ми е с някакъв ринит с алергична компонента. Активира се след вирус. След оздравяването остава суха спастична кашлица, единствено по време на сън, т.е. в легнало състояние, от някакви секрети. Та тази кашлица се овладява единствено от правените капки, които са с адреналин, метилпреднизолон, гентамицин.
След като спре може с месеци да не я чуеш да кашля, до следващото разболяване.

Та сега в следващия случай лекарката ни УНГ, каза, че ще пробваме именно с фликсонезе, тъй като там няма АБ,поне.
Но тя категорично не дава да се правят дълги курсове, а да се ползва само при нужда, за овладяване на ситуацията.
Твърди, че се израства към 7-8г. възраст.
Детето е водено на алеголог, пулмолог, УНГ всички са на мнение, че става въпрос за ринит.

Докторката УНГ вчера каза нещо интересно-че е по-добре да се правят инхалации с физ. р-р, отколкото промивки на носа/не че второто е грешно/, просто първото повече съхранява лигавицата на носа.
Изписа шуслерови соли № 3 при първи симптоми на разболяване+инфлуцид.

# 622
  • В полите на Пирин планина
Калинчи и малкият ми син е сподобна кашлица в момента, която следствие на грип и отключена алергична компонента. На практика е здрав, но в някакъв момент получава дразнене кашля няколко пъти. До скоро имаше много секрети, които буквално повръщаше. Вече почти спря да кашля, но при легнало положение пак преглъща секрети и на моменти кашля и се дави. На мен един познат лекар ми е обяснявал / не знам колко добре съм го разбрала /, че в основата на носа има нещо подобно на ямка, която като се напълни със секрети детето започва да кашля, за да се изтече секрета.
Иначе аз единствено промивам със солена вода, която сама приготвям - в 200 мл преварена вода добавям чаена лъжичка едра сол. Това от практиката ми е най-ефективно, вкл. пробвано върху мен самата, защото и аз обикновено правя продължителни хреми, без друга симптоматика.

# 623
И аз правя такива промивки, с домашен разтвор, обаче кашлицата не спира от тях. Просто почиства и подсушава носа отлично, но онзи секрет, който я дразни в легнало състояние не спира.
А странното е че кашлицата е ужасно суха, спастична, чак изсвирва. Стигнем ли до това ниво само КС капки са я спирали.
Опитваме се лечението да спре кашлицата и секретите, преди да се е стигнало до този етап.

# 624
  • Варна
И аз правя такива промивки, с домашен разтвор, обаче кашлицата не спира от тях. Просто почиства и подсушава носа отлично, но онзи секрет, който я дразни в легнало състояние не спира.
А странното е че кашлицата е ужасно суха, спастична, чак изсвирва. Стигнем ли до това ниво само КС капки са я спирали.
Опитваме се лечението да спре кашлицата и секретите, преди да се е стигнало до този етап.

От известно време намерих начин как да облекчавам поне частично това кашляне в легнало състояние. Обикновенно то е от стичащи се секрети в гърлото и храчки. Казвам на сина ми да ги изплюе и тогава той всъщност повръща събралата се храчка. Миналата седмица пак се разболя и за първи път си позволих да му направя 3 инхалации с Вентолин през 8 часа. Ми за 1 ден се оправи,сухата кашлица спря, повърна секретите и край,което си е голямо постижение при нас.

# 625
  • В полите на Пирин планина
Ох, като си помисля колко секрети е повърнал моят малкият  Crazy Ужас беше преди около7-8 дни. Вървеше си горкия с една кофичка от детските и ако усети, че ще повръща като се закашля си я държеше пред лицето  Confused Без тая кофичка вечер не си лягаме.

# 626
Но моята щерка не изхрачва нищо. Иначе може да изкарва храчка, когато я има.
Просто на този момент вече само кашля сухо, не се образува храчка, никога не е повръщала секрети, за които само съм чела.
Само сутрин може да се чуе да откашля или изкара храчка.

# 627
  • Sofia
Добро утро,ние е стествено още сме в болница.Нещо съм притеснена/детето вече 4 дни е със свиркания в гърдичките,въпреки антибиотика,вентолина и урбазона.Моля да кажете имало ли е при вас такъв случай.Поздрави и положителни емоций!
Здравей моето момче беше със свирене в гардите цели 11дни а общо 13 бяхме на урбазон с един ден прекасване.

# 628
  • Варна
Здравей моето момче беше със свирене в гардите цели 11дни а общо 13 бяхме на урбазон с един ден прекасване.

Олеле, много бе. Защо така?

# 629

И при нас свиркането в гърдите продължи повече от 10 дни. А бяхме на Вентолин през 8 часа, след 5-тия ден през 4 часа, Урбазон през устата за 4 дни (Медрол), Амброксол сироп. Но при нас поне нямаше затруднено дишане. При вас задухът пооправи ли се?

Общи условия

Активация на акаунт