Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 851
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
...А преглъща ли докато спи, все едно се дави? Ако е така, са секрети и следоветално трябва да лекувате задната хрема.
все едно описваш дъщеря ми.
Само че при нея кашлицата е ужасно суха и спастична, а става въпрос за кашлица.
Водих я на двама УНГ тази седмица.
Искаше ми се да назначат някакво дългосрочно лечение със спрей /фликсоназе или др./, но мнението и на двамата е че е по-добре да се овладява всяка отделна ситуация, а не да се предприема дълго превантивно лечение.
Нямам избор, освен да се съглася на този момент. Thinking
Чета, че много хора са останали доволни при лечението на заден ринит с хомеопатия.
ЕДната УНГ, при която я водих, предписва и такива.
Изписа и калиум биохромикум, шуслерови соли 3 при първи симптоми, и назначи тонзилотрен. Каза, че последното е по добро, в сравнение с цинабсин, тъй като цинабсинът, разводнявал и водел и водел до още повече секрети. И още нещо изписа, но мъж ми ще го донесе днес и ще пиша какво е.

# 646
  • Страната на чудесата
Калинчи , щом двама независими един от друг УНГ са на това мнение, аз бих се съгласила с тях Peace

# 647
Става ли въпрос за специалисти, винаги водя на повече от един.
Така преди две години и махнаха третата сливица. Тогава бяхме при 3 УНГ, независими, бяха категорични.
Имах надежда преди за дългосрочно фликсонезе...
Сега се уповавам на хомеопатията...
Питам и разпитвам, уверяват ме, че с времето може да се разчита че отшумява, овладява се, израства се, обикновено около училищната възраст.

При нас тази кашлица спира единствено от КС капки, обикновено правените.

# 648
  • Страната на чудесата
Калинчи, дъщеря ми е само на хомеопатия от 3 години, диагностицилрана е с астма от 4 години. Приема Сингулер само първата година, после беше на ХЛ, дори и свински грип кара, не е приемала АБ през устата дори тогава. Израства се, и при вас ще го израсте, пожелавам ти да е по-скоро Hug

# 649
Знам, че сте на ХЛ.
И тя беше една година на сингулер, без да е поставена диагноза астма. Уж превенция, не знам какво си. Спряхме го.
Пристъп никога не е правила.
Търсила съм читав хомеопат в плевен, но не съм открила.
За сегашната чувам добри неща.

# 650
  • София
Момичета какво съкращавате с ХЛ?

# 651
хомеопатично лечение.

Мариана, разкажи повече за кашлицата при твоето дете.
Кога се проявява, суха, влажна, как лекувате?

# 652
  • София
Ами и аз не мога да определя каква е- накой път суха спастична, друг път по влажна и отхрачва. Сега след боледуването миналия месец за първи път кашля толкова дълго време, а последните дни предимно сутрин като стане. Вече не кашля много. Опитвала съм се да разбера дали нещо не я дразни, но не мога да хвана някаква зависимост. Правихме и кръвен тест в една лаборатория, но при оценячна скала от 1 до 6, при нея излезе 1 за картоф, прах и плесен, което не би трябвало да дава алергична реакция. Между другото да кажа ,че и там алергените бяха на панел и не можеше да си избираш за кои да те тестват. Приема и от хомеопатията на Боарон, но това не й пречи да си се разболява и да свирка. Сега се чудя да я заведа на някакъв хомеопат, че това което приема й е изписано от пулмолога. Общо взето това е. Като я усетя, че разболява вадя инхалатора и почваме първоначолна с физ. разтвор и ако не стане вадя и Вентолина.

# 653
  • Страната на чудесата

_мариана , а какво ви е изписано от хомеопата?

# 654
  • Варна
I see you-за съжаление и дишането ни е зле.Учестено диша и насищането с кислород е едва 93%.....ще се побъркам.Какво е това нещо незнам.От понеделник до сега освен че няма подобрение даже се влошава.Може ли 4 дни на урбазон и вентолин и фликсотид започнахме и да няма подопбрение
 Cry

Ох, има ли сме такива спазми, да, дълги и чести, с учестено дишане. Имали сме и 10-дневен престой в болница, и 2-седмичен непрекъснат прием на вентолин. Спасихме се от тях със започването на сингулер. Пак прави спазми, но са кратки и редки, винаги започват с учестено дишане. Стискам палци да се оправя детенце вече!  Има ли рефлукс? Ако не пие сингулер, настоявай да почва. Но подобрението идва след месец-два, че трябва да се натрупа. От лятото на 2010 пие дъщеря ми сингулер, за първи път ще правим почивка този юли и август, ако всичко е наред. Моля се да излизате от болницата бързо!:pray:

gergandi, много се зарадвах за Владо, нека са все такива новините! Hug

# 655
Ментова,още не съм на ясно с нещата,но ще ти кажа тов което ме питаш-да имаме рефлукс,но какво общо има това с астмата.Този рефлукс сега ми казаха че го има когато ни приеха в болницата.А за сингулер-може ли заедно с флексотида да се комбинира.Др.Райчева за сега каза фликсотид,но когато ни изпишат от болницата може да назначи и още нещо.Това сингулера има ли добър ефект.... ooooh!

# 656
  • Варна
Сафира, рефкуксът е връщане на стомашното съдържимо или киселини, и в двата случая допълнително се дразнят дихателните пътища, провокират се/задълбочават се спазмите. Вентолинът, пък отпуска мускулатурата на стомашния пилор, което засилва рефлукса - омагьосан кръг. Да не говорим, че при малки деца може да има и микроаспирация на стомашносъдържимо към дроба/бронхите, което само по себе си вече води до спазъм. След като ѝ потвърдиха рефлукса, дъщеря ми беше и на антирефлуксна терапия, която доста намали продължителността на пристъпите.
Да, сингулер и фликсотид са напълно съвместими за профилактика на спазмите. Понякога не може нито без едното, нито без другото. Елица е на фликсотид от 6-месечна, а на сингулер от 2-годишна. След като дойде подобрението от приема на сингулер, изключихме фликсотида, за повече от година. Сега пак инхалираме и фликсотид, защото получи усложнения след варицела. Постепенно ще го спрем.
Обезателно се консултирай с добър детски пулмолог/алерголог, но и гастроентеролог.
В кой град сте?
Стискам ти палци да овладеете нещата за тази малка красавица!

# 657
Ох,напълно се побърках.Значи за този рефлукс спомен др.Увелинов-УНГ,който ни прегледа онзи ден когато ни приеха тук в детска пулмология.Незнам дали това е по неговата специалност и за това не му обърнах внимание.Инъче не съм я водила на гастроентеролог.Незнам дори какви са симптомите на този рефлук и по какво той позна че тя го има.Само каза че има лош дъх и той се дължал на рефлукса.Ами ние сме от провинцията но близо до София.Кажи ми в добри ръце ли сме при др.Райчева ако не ми препоръчай друг пулмолог тук в София.Благодаря ти мила  bouquet

# 658
  • София,
Щом точно др.Улевинов ви е казал за руфлекса, значи е така, но е хубаво да се направят и изследвания, а също и консултация с гастроентеролог, задължително и ехограф! А точно защото е УНГ е разбрал веднага че детето е с рефлукс по състоянието на лигавицата в гърлото, носа! Нашият рефлукс с който се борехме почти до четвъртата година също той ни го  потвръди, т.е. при преглед на детето каза че има рефлукс, аз си знаех де, но още не бях казвала, а той само като я погледна и каза че именно това ни е един от проблемите за честите и непрестанни пристъпи. Рефлуксът допълнително усложнявакартинката, защото лигавицата е доста раздразнена и то винаги щом има и рефлукс, и при едно малко вирусно неразположение или досег с алерген пристъпът става сложен и труден за лекуване. Трябва си освен астмопрофилактика, профилактика за рефлукса - медикаментозна или поне диета да се спазва. Всъщнос ттоя диета аз още си я спазвам, несмея да я престъпя - 2/3 от нашите пристъпи са именно предизвикани от рефлукса! Тежко и сложно е, но при правилното лечение с течение на времето се овладяват нещата!

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 09:54 от <eiffel tower>

# 659
А за тези рефлукси какви са симптомите при вашите дечица? Особено при по-малки?

Общи условия

Активация на акаунт