Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXIX

• 46 684
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • Далече
Особено защитниците на тезата, че Клуни обикновено "играе себе си" 
Аз съм защитник на тази теза, филма скоро няма да го гледам, още го дават по кината, а заради Джордж Клуни не ми се ходи на кино Mr. Green Но аз още от "Спешно отделение" не мога да разбера цялата еуфория покрай него..
Все пак за всеки средна ръка актьор, не би трябвало да е чак толкова трудно да изиграе родител..дори и да не е такъв..

# 541
Въпрос на вкус. На мен ми е много симпатичен и приятен.  И да, не е изключителен актьор. Всеки на негово място би се справил с тази ( и с всичките му останали роли).

# 542
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Всичко съм готова да простя на Клуни, и големия брой бозави филми, и факта, че е средна ръка актьор, просто страшно много го харесвам Heart Eyes.

The Flowers of War- не успях да го догледам, прекалено натуралистично-брутален ми беше. Иначе сякаш добър филм, поне докъдето стигнах Embarassed.

# 543
  • Далече
Ами да де, те всички го харесват Клуни. То не случайно, къде на шега къде на сериозно, журналистите покрай "The Ides of March" го питаха дали ще се кандидатира за президент .
Ама трябва ли за всяка негова роля дето горе - долу става да го номинират/награждават с Оскар? Все пак малко като награда за мистър Популярност става  Mr. Green

# 544
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ти пък, Джорджи има един Оскар, само една ли му е читавата роля Joy?

# 545
  • Далече
Досега има един  оскар и  още две номинации за актьор и тази година се е запътил втори да спечели. Смятам, че са му много. Запомняща се роля в мойте очи няма Simple Smile Има о.к роли ама нищо специално... Мисля всеки актьор от средно ниво ще се справи с повечето му роли и най - вероятно ще остане недооценен защото не е Джордж Клуни...
Отделно има и номинации за директор и сценарий.

# 546
 "Турист по неволя"     http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=284206&hit=1                                            (по книгата на Ан Тейлър)

Премиера: 1988
Жанр: драма/романтичен
Режисьор: Лорънс Каздан
В ролите: Уилям Хърт, Кейтлийн Търнър, Джийна Дейвис, Ейми Райт, Бил Пулман и др. Ето и линк към "Мастерс"        http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=60128&thanks=1                               копирам инфото за филма оттам:

Сюжет:
Бях чел някъде, че няма добър филм по добра книга, и че "Кръстникът" и "Шоушенк" са само изключения, които потвърждават правилото. Всъщност това може да бъде вярно - ако режисьорът не е такъв майстор в занаята си, какъвто е бил писателят. А Лорънс Каздан е голям режисьор, и това може да го потвърди всеки, който е гледал "Силверадо", "Гранд каньон", "Френска целувка" или "Турист по неволя". Флмовата адаптация на страхотния роман на Ан Тайлър за изборите, които прави един мъж на вододела на живота си е толкова простичка, изчистена и правдива, че просто не мога да се сетя за излишна дума, жест или сцена във филма.
Историята накратко: Мъж и жена че не успяват да преодолеят нелепата смърт на сина си, която запраща всеки в неговия собствен ад, и стигат до там, че не знаят дали всъщност се понасят достатъчно, че да останат заедно. И докато Сара успява лесно да започне нов живот, при Мейкън не става така. За щастие хаотичната, екстровертна, жизнена Мюриъл ще нахлуе без предупреждение в живота му, и ще отвори вратите към истниската му същност, която той по правило е привикнал да крие.
Трогателен филм, който  ще остави дълбоки следи в съзнанието ви, както заради изключителното присъствие и чаровност на актьорите, така  и защото заговаря едно от най-съкровените ни желания – да ни обичат такива, каквито сме, без високите летви на фалшивите очаквания.

Специални благодарности на Марта (не само за описанието) и Митко, които ми припомниха за него и в крайна сметка се явяват причината да ви го предложа. Надявам се той да докосне и до вас по начина, по който го е сторил с нас.

Оскар на Джийна Дейвис за най-добра поддържаща женска роля (само забележете кого побеждава: Джоан Кюсак в "Работещо момиче", Франсис Макдорманд в "Мисисипи в пламъци", Мишел Пфайфър в "Опасни възки" и Сигърни Уивър - отново в "Работещо момиче").

Номинация за Оскар за най-добър филм на годината (губи от "Рейнмен" на Бари Левинсън).

Номинация за Оскар за най-добър адаптиран сценарий на Лорънс Каздан и Франк Галати (губят от Кристофър Хемптън за "Опасни връзки").

Номинация за Оскар за най-добра музика (губи от "Войната в бобовите полета на Милагро" на Робърт Редфорд).

# 547
  • София
То не случайно, къде на шега къде на сериозно, журналистите покрай "The Ides of March" го питаха дали ще се кандидатира за президент .

ама такъв изпънат президент дай Боже всекиму Laughing

# 548
# 549
Аз съм защитник на тази теза, филма скоро няма да го гледам, още го дават по кината, а заради Джордж Клуни не ми се ходи на кино Mr. Green Но аз още от "Спешно отделение" не мога да разбера цялата еуфория покрай него..
Все пак за всеки средна ръка актьор, не би трябвало да е чак толкова трудно да изиграе родител..дори и да не е такъв..

На мен страшно ми харесва гласът му.  Mr. Green
Но всичките му филми са ми тооооолкова скучни.  Confused
Харесвал ми е единствено в Спешното и Един прекрасен ден.

Гледах Anonymous - интересен и приятен е, харесаха ми актьорите, но не е някакъв щедьовър. Малко трудно следях роднинските връзки.  Crazy

# 550
Реквиема (Requiem for a Dream) много ми хареса. Показано е истинското лице на наркотиците, но и друго- самотата, откъсването от връзките с другите хора. Препоръчвам го на всички - виждам, че някои имат резерви дали да го гледат.

Гледах и "Fire walk with me", според очакванията ми - ми хареса също, доста силни финални сцени.

Изгледах и една романтика, за която ще пиша след като гледам и продължението й.

# 551
  • София
Ако не го бяхте казали, нямаше изобщо да предположа, че Клуни има Оскар... Ми не, не ми е запомнящ се. Ако не беше Спешно отделение изобщо нямаше да го знам и на външност кой е.

# 552
  • In The Middle Of Nowhere
И аз не подозирах за Оскара на Клуни. Него го харесвам само в рекламата за Мартини  Sunglasses и никъде другаде.

# 553
  • София
Ако не го бяхте казали, нямаше изобщо да предположа, че Клуни има Оскар... Ми не, не ми е запомнящ се. Ако не беше Спешно отделение изобщо нямаше да го знам и на външност кой е.

Ами, О братко, къде си?  http://www.imdb.com/title/tt0190590/

# 554
  • София
сега чувам за съществуването на този филм...

Общи условия

Активация на акаунт