Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXIX

• 46 612
  • 733
  •   1
Отговори
# 75

Момичета, гледа ми се някой тежко любовен филм, който дори да ме разплаче  Laughing Laughing Някакви идеи!?

The Constant Gardener (2005)

http://www.imdb.com/title/tt0387131/

# 76
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Записвам се набързо, нищо не съм гледала тези дни Rolling Eyes

# 77
AuroraHug, много искрен коментар си написала за Меланхолия.
http://www.imdb.com/title/tt1527186/
Това е, мисля, първият филм на Ларс, който гледам Embarassed. Изобщо не съм запозната с „творчеството” му. Първата част (историята на Жюстин) не ми хареса, обаче тази на Клер ме грабна и като краен резултат филмът ме спечели Peace. Интересен и добре реализиран замисъл. Жюстин и Клер – две коренно различни планети (Меланхолия и Земя), които, въпреки този факт, непрекъснато се привличат в своя си микросвят. Не знам вие как сте разбрали филма, но за мен Wink основното послание беше невъзможността на Човека да се справи със собствените си страхове, с незначителните си, дребни драми, дори на фона на една голяма трагедия, като края на земното съществуване. Прекрасна актьорска игра на целия каст Heart Eyes. Особено ми хареса изборът на К. Съдърланд. Вярно е, че аз си имам слабост към Mr. 24, но тази роля много му тичкаше Mr. Green - предполагаемо грижовният тип мъж, който трябва да се покаже като Разумния и Силния (а всъщност се оказа най-слабият), като мислещ за благото на семейството си, но всъщност винаги намиращ начин да накара близките си да съжлаляват за парите, които е изхарчил за тях – сцената между него и Дънст, когато й каза, че иска да е щастлива, но не пропусна да спомене какво състояние му е коствала организацията на сватбата.
Препоръчвам! Peace

The Twilight saga: Breaking dawn – part I
http://www.imdb.com/title/tt1324999/
Прекрасен, мнооого ми хареса Heart Eyes Heart Eyes. НО, както беше написал един критик: само за твърди фенове на сагата. За мен, определено най-добре реализираният филм, след Здрач. Толкова чувственост, толкова нежност Crazy имаше в сцените на романтика и интимност. Били Бърк – само, като го гледаш, колко е развълнуван, докато води единствената си дъщеря към олтара, може да се просълзиш Whistling. К. Стюърт – за първи път да не ме дразни, като актьорска игра, през почти целия филм. И, OMG, Bella has a style for the very first time – that’s magic Laughing Тейлър задобрява като актьор с всяка следваща част.
Разбира се, филмът си имаше и своите слабости – напр. зрител, нечел кникгите, не може да разбере интимните драми на Бела и Едуард Mr. Green, не може да му се изясни смисълът на импринтването (не че на мен ми изкристализира Laughing след 4 книги, а мисля, че и С. Майер не е наясно в какъв физически жест се изразява целият ритуал и как така и обектът на вълчите желания Sunglasses изпитва огледални чувства) и т.н. Но, който е фен на книгите, да не пропуска! Wink

# 78
Вчера гледах " Dream house" http://www.imdb.com/title/tt1462041/ - не ми хареса.Идеята на филма беше отлична,но нищо повече...можеше много повече да се развие и да се покаже по уникално добър начин,но точно това си беше чиста загуба на време.

# 79
  • в морето до колене
" Contagion "   http://www.imdb.com/title/tt1598778/ - препоръчвам!!!

По-скоро е в документален стил,но много добре е показано как се разпространява даден вирус.

Не е лош филмът, но ми остана някакво неудовлетворение ... генералното ми мнение е, че напразно са похарчили толкова пари за такъв впечатляващ каст, който на 60% няма подходящ сценарен материал за изява.
Не си струва да вкараш Мат Деймън във филма си, за да му дадеш две сцени на кръст (да се ядоса за изневярата на жена си и да си "поплаче" в гардероба  Confused). Мога и други примери да дам...

Другото, което не ми хареса - много "висящи" линии на фабулата останаха, спаред мен.
Примерно - ББ, защото осъзнах, че написаното по-долу е спойлер  Peace:
- какъв беше смисълът да ни покажат (само на нас зрителите накрая), как точно е възникнала инфекцията, като това не беше "вързано" в сюжета и не е ясно има ли практическа полза от това знание или не;
- какво стана с героинята на Марион Котияр и нейното възмущение от това, че излъгаха хората от селцето в Хон Конг.

и други такива...

Но като цяло филмът е интересен. Става за прекарване на два часа. Пък и наистина има някаква документалистично-образователна нотка в него. Ако не за друго, поне да ни напомни, че е добре по-честичко да си мием ръцете със сапун  Mr. Green

# 80
Киора, не пренебрегвай първата част на Меланхолия. Важно въведение е. Ако там Жюстин не беше на себе си, нито на мястото си и сестра ѝ беше опората, виж само как рязко си смениха ролята във втората част. Всеки знае да е 'силен', когато всичко му е наред, живее в ненормален замък и т.н.... я да те видим как ще приемеш факта, че синята планета ще ни отвее. Дали умееш да посрещнеш неизбежното... Филмите на Ларс са много 'дип шит', дето викат американците...   Laughing Laughing Laughing

Гледах Young adult, хареса ми. Такъв тип филми е близък до всеки. В един или друг момент, все сме се чувствали лузъри. Вечните терзания дали сме постигнали нещо в живота, доволни ли сме от това, в което сме се превърнали... Можем ли да живеем с това, което имаме? Или сме от тези хора, които все сравняват и се чудят какво щеше да стане, ако бяха поели по другия път...

Първите няколко минути на филма са без диалог, но описват идеално ежедневието на Мейвис.

И тук като в Джуно (сценарият отново е на Д.Коуди) диалогът тече леко, нещата са повече от реални, драмата е там, но не е излишна. Истериите са умерени, реакциите на героите не са пресилени....

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 15:46 от ТинаХрис

# 81
  • в морето до колене
Тина, на кино ли го гледа Young Adult?
Щото май му е рано още за торенти... пък и аз го чакам.

# 82
На кино, да.

# 83
" Contagion "   http://www.imdb.com/title/tt1598778/ - препоръчвам!!!

По-скоро е в документален стил,но много добре е показано как се разпространява даден вирус.

Но като цяло филмът е интересен. Става за прекарване на два часа. Пък и наистина има някаква документалистично-образователна нотка в него. Ако не за друго, поне да ни напомни, че е добре по-честичко да си мием ръцете със сапун  Mr. Green

Наистина останаха доста въпросителни и недовършени линии,но явно такава е била идеята Simple Smile

# 84
  • в сърцето на един мъж...
Ами да си дам и аз моите 10 цента кино, предполагам ще бъда сериозно дълга, понеже не съм писала от доста отдавна Embarassed

Jumping the Broom - много приятна комедия или поне започна като такава и завърши сериозно с размисли за живота, семейството и отношенията между различните поколения. Хареса ми, с едно изключение - писна ми от филми с черни, в които няма и един бял дето се вика за цвят Confused

Beautiful Girls - приятно, разтоварващо филмче. Става да убиете два часа с него.

Love, Wedding, Marriage - така и не схванах смисъла на този филм, добре, че Манди Мур малко го раздвижи. Препоръчвам само ако имате глад за ром-ком-и и няма с какво друго да го задоволите Grinning

Crazy, Stupid, Love. - забавен, определено по-добър от горния. Предимството му е, че може да се наслаждавате на Райън Гослинг, което хич не е за изпускане. Иначе е една идея по-добър от горния, но за разпускане става Laughing

Friends with Benefits - този ми хареса повече от горните два. За актьорското майсторство на Джъстин Тимбърлейк нищо няма да кажа Mr. Green, но стоят добре на екран с Мила Кунис.

My Fake Fiance - поредната холивудска боза, започна почти тъпо, завърши предвидимо, но ако няма какво да гледате след уморителен ден в офиса, може да се посмеете с неволите на главните герои Simple Smile

Change of Plans - приятно филмче за промяната в едно семейство и как променят живота си, заради децата, на своите приятели.

Horrible Bosses - изключително забавна комедия, смях се с глас на нея. Хареса ми много, препоръчвам Peace

Going the Distance - прекалено тийн, но ако харесвате Дрю Баримор, ще харесате и този ром-ком.

The Change-Up - нищо особено Laughing но пък човек добре разтоварва с него.

A Perfect Day - филм за това, какво се случва, когато мечтите се сбъднат.

Along Came Polly - за пръв път доста се посмях и не ме дразнеше Дженифър Анистън, явно й отива да играе в такива безумни комедии. Хареса ми.

Tropic Thunder - безумна глупост, чудих се през цялото време защо определени актьори се снимат в такива простотии, но пък добре се посмях.

Without Men - същата история - по-голяма простотия не бях гледала. Търпеливо изчаках до края и се чудих защо съм го гледала Confused Не препоръчвам Peace

Marry Me - много приятна романтична история, добре направена. Хареса ми и Луси Лиу. Препоръчвам!

TRON/TRON: Legacy - разликата между двата филма е огромна. Харесаха ми обаче и двата. Интересно е да сравниш прохождащите компютърни идеи в киното и как са се развили през годините. Препоръчвам ако се гледа, да се гледат и двата един след друг, иначе се губи идеята. Много добре направени и двата, препоръчвам Peace

Che bella giornata - много симпатична италянска комедия, благодаря за препоръката. Хареса ми Grinning

Benvenuti al sud - италянския римейк на Bienvenue chez les Ch'tis - въпреки че съм гледала първо френския, а италянския повтаря сюжета, страшно много ми харесаха и двата. Буквално се попиках от смях, а за тези, които говорят единия от двата езици, удоволствието е двойно. Препоръчвам с две ръце! Peace

Rien à déclarer - комедия, със същия актьор от по-горния филм - един от новите комици на Франция. Невероятно добре направен, разглежда отношенията между белгийски и френски митничари и враждата между тях. Grinning Препоръчвам!

La mujer de mi hermano - благодаря за препоръката, не помня на кой, хареса ми.

Bol/Признай - жесток пакистански филм за съдбата на жените в Пакистан. Препоръчвам, но предупреждавам, не е за нетърпеливи и хора, които не понасят жестокости.

Love and Other Drugs - хареса ми, въпреки че преди време ми разказаха края Confused Доста добре направен, дори и като реклама на "щастливите" хапчета.

The Princess Bride - детска приказка Grinning

Honey 2 - не лош, но странно продължение на Honey - не е ясно поради каква причина главната героиня е сменена и защо филма се води 2-ра част, след като единственото общо с първата е залата за тренировки. Е, ако обичате филми с танци, този ще ви хареса Simple Smile

Yellow - много хубав пуерторикански филм. Страхотна музика, много красиви танци, изпълнен с меланхолия. Препоръчвам.

Captain America: The First Avenger - за любителите на комиксите - ново забавление и удоволствие Mr. Green

Midnight in Paris - много хубав филм отново на Уди Алън. Изгледах го с огромно удоволствие, определено е майстор и на камерата, и на идеите... Невероятно направен филм, препоръчвам!

Abduction - малкия Тайлър добре се развива, явно кариерата му ще продължи в посока екшъни и ром-коми Grinning

Killer Elite - добре направен екшън, но определено само за твърди почитатели на Джейсън Стейтъм. Не съм гледала по-стария вариант, но може би ще си го потърся и ще сравня двата.

Brooklyn's Finest - много ми хареса - добре направен трилър, много хубаво преплетени сюжетни линии и много много тъжен. Хареса ми и се чудя защо толкова дълго отлежава Embarassed Препоръчвам!

Blitz - екшън, който определено е само за почитатели на жанра и Джейсън Стейтъм. Тук няма кой знае колко реплики Mr. Green, но пък е все така неотразим в боя Mr. Green

Source Code - интересна идея, интересно изпълнение, ново виждане на матриците Mr. Green Хареса ми.

Margin Call - много борсов, много напълнен с термини, невероятен каст, но ако не си наясно с терминологията или с теориите на борсата, определено ще предизвика скука. Въпреки това е интересно обяснение на някои процеси в световната икономика. Заслужава си да се гледа.

The Debt - невероятна Хелън Мирън, много интересен сюжет, страхотно направен. Видях, че има и израелски вариант на филма, който е по-стар, мисля да го гледам и да сравня. Този - препоръчвам Peace

À bout portant - хубав френски екшън. За очакваното и неочакваното и как то променя живота ни. Препоръчвам Peace

Le refuge - много хубав, много тъжен и много ми хареса.

La femme d'à côté - страхотен дует на Жерар Депардийо и Фани Ардан - винаги са били страхотна двойка на екран. Една тъжна история, която си заслужава да се види. Peace

The Help - хареса ми, но не мога да сравня с книгата, тъй като не съм я чела. Добре направен, поне за мен, като изхождам от това, че нямам база за сравнение. Посмях се, поплаках си с героините, определено препоръчвам да се гледа.

I Don't Know How She Does It - сладка комедия за работещата жена и как организира деня си. Хареса ми и въпреки Сара Джесика Паркър, не се подразних, а го изгледах до край Mr. Green

Cowboys & Aliens - безумен филм Rolling Eyes Все повече и повече се чудя защо определени актьори играят в такива бози Confused

Conan the Barbarian - нямам спомен за първия Конан, но като че ли този беше излишно кървав и пълен с насилие. Като изключим Джейсън Момоа по препаска, нищо особено Grinning

Warrior - хареса ми, много добра игра на Том Харди, Ник Нолти - брилянтен Peace Не ми хареса, че беше прекалено дълъг и по холивудски завърши с хепи енд.

River Queen - интересен филм за завладяването на Нова Зеландия и за опитите да се покорят маорите.

Lorna Doone - много добра екранизация на любимо произведение. На почитателите на книгата - препоръчвам!

Miss Austen Regrets - приятен филм за Джейн Остин, за почитателите на жанра - препоръчвам. Хареса ми как са я представили, с болките и нещастието й, с неволите й да бъде изповедник на влюбените и да няма любим... И въпреки това, тя не е съжалявала за живота си.

И си личи, че съм и на коледна тематика Mr. Green
Christmas in Boston - романтична коледна история, ако сте коледно настроени, ще ви се отрази добре Wink

A Boyfriend for Christmas - история за това, какво си пожелаваме на Коледа и дали е по силите на добрия Старец Mr. Green

Love Actually - и вечния, добър, стар коледен филм - това е Коледния филм за вечни времена! Ако има някой, който го е пропуснал - препоръчвам с две ръце да изгледа!

И стигаме до българското кино - чаках с огромно нетърпение тези два филма да изгледам, че ги пропуснах по кината. Определено виждам напредък, има развитие и надежда за българското кино.
Tilt - хареса ми, за пръв път не се дразня от младите актьори. Добре направен, а накрая имаше и намигване към Хичкок Mr. Green Интересно режисьорско виждане. Въпреки че е за прехода, въпреки че има разни неточности, хареса ми, защото определено има развитие в положителна посока.

Love.net - като изключим това, че беше прекалено рекламен на определени марки, доста добро актьорско присъствие и прекрасна игра Peace

Надявам се да не съм ви оттегчила и да съм била полезна. Весели празници!

# 85
Току що изгледах Love.net от yuotube и ми хареса. На моменти малко наивен, на други моменти малко изтъркан, ама все пак ми допадна.

# 86
  • в морето до колене
Бях споменала преди време, че си планирам Гослинг-уикенд... Е, уикендът по принуда прерасна в почти Гослинг-месец - оказа се, че това не са филми, които можеш ей така просто да изгледаш един след друг, без почивка  Tired
... а месецът е на път да прерасне в сериозен интерес и дори привързаност към работата му!  Heart Eyes

Изгледах няколко от по-ранните му филми и се учудих защо досега не съм се сетила да го направя. А после реших да поровя за мнения за тях из форума и ето какво открих:

За "Тетрадката" няма 'що да пиша. Дори линк няма смисъл да давам... Не съм се чак заровила в менинята за филма, те наистина са много... но аз лично имах смътен спомен от него (и то именно, че единственото нещо, което ми хареса в този филм е младежът, дато играе  Whistling) Не мога да кажа дали мнението във форума е било същото.

"The Believer" - два-три отзива на хора, които са попаднали на него в 2:00 по телевизията... и май така и не са го изгледали до край. А аз бях реално впечатлена! За 20-годишен младеж, на който това му е дебютен филм едва ли не (всичко, което е правил дотогава е... меко казано несериозно  Simple Smile) - мноооого добре.

"Fracture"- най-често е споменаван, най-често е хвален из този форум. Аз мога да кажа, че бях силно впечатлена от "химията" между него и Антъни Хопкинс. От всичко видяно си личи, че Раян не само активно е партнирал на Хопкинс, но явно се е възползвал от възможността да се учи ...

"Lars and the Real Girl"- също няколко отзива, един-два по-подробни, пък аз съм напълно съгласна с Джуд , че филмът е "бижу"

"Half Nelson"- 1/ отзив - "скучен, муден, ужас  Peace" ; 2/ отзив - "с Райън Гослинг, когото много харесвам. Но филма не ме впечатли особено. Може би не го разбрах. Както и да е, не бих го гледала втори път, че даже и първия на няколко пъти бях на път да го спра." 3/отзив - споменат като един от изгледаните филми с Гослинг...

Специално цитирам отзивите за "Half Nelson", защото предполагам сте разбрали, че съм подредила изброените филми във ВЪЗХОДЯЩ ред. Т.е. от всички по-горе аз пък НАЙ-харесах "Half Nelson"  Mr. Green
Поредно доказателство за извратения ми вкус  bowuu bowuu bowuu

Надявам се скоро да имам повод и възможност да кажа повече по въпроса. Но мога само да спомена, че сцената в женската тоалетна след баскетболния мач (и мократа салфетка за разквасване на устата...) ми е вече една от любимите.
Така де - всичко това го казвам, за да ПРЕПОРЪЧАМ!!!
Гослинг като актьор и повечето филми, в които е играл, си струва не само да се видят, струва си ДА СЕ ГЛЕДАТ.

Най-хубавото е, че аз още не съм ги изгледала всичките  Grinning  Grinning   Grinning

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 19:50 от mia4ik

# 87
  • в Tara
http://www.imdb.es/title/tt1189073/ - филм,  100% алмодовар, който обожавам!

# 88
mia4ik , от къде изтегли  Lars and the Real Girl ? Аз пробвах от Замунда, но нещо не тръгва.

Geia, след твоя пост извадих тетрадката и си записах поне половината филми за гледане Grinning Благодаря Hug

Снощи гледах Temple Grandin - http://www.imdb.com/title/tt1278469/ - много ми хареса, препоръчвам Peace Клеър Дейнс прави страхотна игра! Малко повече крави във филма, ама се преживяват Mr. Green

# 89
  • София
kiora, много се зарадвах да прочета мнението ти за Меланхолия. минаха няколко дни откакто го гледах и още много се връщам към него и си мисля най-различни неща /това чувство, заедно с усещането, докато гледам, винаги си остава най-ценното, което ми дава филм, който дълбоко ме е впечатлил/. мога да забравя сюжета, актьорския състав, дори режисьора...но усещането и размислите, които носи със себе си един хубав филм остават.

на мен първата част "Джъстин" ми е любима. имаше паметни моменти. сватбата - толкова нов и различен поглед към едно събитие, което всъщност много често започва и завършва именно така, ако не на яве, то поне в главите на много от нас - болезнено откровение и абсолютно необходим антипод на фона на всички захаросани бонбонени сватби, които бълва ежедневно кино-индустрията. една изключителна симпатия се породи в мен към Джъстин, още повече че и аз, макар да нямам циклофрения (доколкото поне ми е известно Laughing) съм имала своите моменти, в които съм искала да зарежа цялата пушилка, в която по някакъв начин се явявам централен обект и да вляза спокойно по средата на събитието във ваната без да ме вълнува който и каквото и да е.
добре, че ти спомена К. Съдърланд, аз толкова се отнесох от двете дами във филма, а той наистина направи изключителна роля в пресъздаването на един също толкова често срещан мъжки образ на малкия, колосан, рамков човечец, така далечен от всичките фалшиви ЧъкНорисовци и спасяващи света БрусУилисовци.
въобще и изобщо мога много да пиша, но да не отегчавам аудиторията, тъй като не се намирам в клуб вечни (раз)мисли на дир.бг Simple Smile
идеята е, че това е един наистина адски готин филм, който (при все дрънканиците за елитарни /или беше псевдо/ натегнати привърженици на ЛФТ или пък хора скачащи при вида на премазаните полови органи във филмите му) може да ви даде наистина нещо - различен поглед, усещане, някакво забравено чувство и много трудно би ви оставил безразличен (това наистина ми е трудно да си го представя) Wink

Тина, паралелът с лафа "дип шит" много ми хареса! и много кратко и ясно замества онова, което иначе разтеглих като локум по-нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт