Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXIX

• 46 584
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • в морето до колене
mia4ik , от къде изтегли  Lars and the Real Girl ? Аз пробвах от Замунда, но нещо не тръгва.

Izma, аз от българските торент-сайтове не тегля, освен ако много не ми се налага (когато ми трябва нещо много бързо, или българско Simple Smile ). В последно време тегля предимно от КаТ или от пиратите в краен случай, понякога от demonoid / по-скоро за английските неща...

Та, ето линк от КаТ - има няколко добри рилийза и те винаги поставят най-отгоре на таблицата тези, които са с най-добър сийд.
http://www.kat.ph/usearch/Lars%20and%20the%20Real%20Girl/

За втория рилийз в списъка има български субтитри тук -
http://bg.podnapisi.net/bg/lars-and-the-real-girl-2007-%D1%81%D1 … 80%D0%B8-p1092069
Но вероятно и за първия могат да се намерят...

Дано да съм била от полза.

# 91
  • София
Миачик, чудесно резюме отново.
Не помня беше ли гледала последните му филми на Гослинг, но сама ще си се поровя в предишната тема или в по - старите ти мнения, за да си сверя часовника, с това, което аз съм гледала. 
За "Тетрадката" много се радвам, че не само мен не е впечатлил толкова. Самата история е ок, но... нещо му липсваше. Характера на жената изобщо не ми допадна. Идея си нямам защо всички го отбелязват като "най - романтичен" и пр. и то не само в този форум.

Гея, чудесни предложения. Чудя ти се само къде ги криеш тези нерви, с които да изгледаш всички изброени от теб ром-коми. Аз няколко от посочените ги спирах по средата.

# 92
  • в морето до колене
Ваня, благодаря ти за хубавите думи отново  Hug

Писах за Drive и за The Ides of March по две-три думи в миналата тема - не толкова за Гослинг в тях, колкото за филмите общо и накратко. Но именно тогава казах, че ще отделя специално време за него. И изобщо не съжалявам!

В края на миналата година в британската тема коментирахме Blue Valentine, но аз там предимно защитавах Мишел, за Раян не се и налагаше да се пише особено много... то беше ясно  Grinning

Колкото до "Тетрадката" - хм, да... много надценен филм, според мен. Аз по принцип се отнасям скептично към такива истории тип "живели дълго и щастливо и умрели в един ден".
Вчера си мислех, че ако след 30 години му направят римейк, в който да използват "младите години" от този филм, а да доснимат пак с Раян и Рейчъл кадрите в пансиона... моооже и да се получи нещо.
От това, което съм попрочела - режисьорът твърди, че Раян и Рейчъл не са се харесвали особено много по време на снимките, да не кажа, че хич не са се харесвали  Mr. Green Той определено е ПО-актьор от нея и е успял да "канализира" тези отрицателни чувства и да ги накара да изглеждат като положителни. Интензивните емоции са по-трудно разграничими, колкото са по-интензивни ИМХО. Ако един човек гледа друг втренчено в очите "с омраза", но за теб целият контекст го представя наобратно... може и да повярваш, че го гледа "с любов".
После вече те двамата стават двойка. После идва "голямата любов"...
И вече с историята на тези взаимоотношения зад гърба си след години могат да направят много по-достоверна картина на "залеза" на тази любов.
Е, Рейчъл никога няма да стигне нивото на Лорейн... но в Раян нямам и капка съмнение  Heart Eyes

Та, това мога да кажа по-обстойно за прословутата "Тетрадка".

Остава ми да изгледам още два-три от по-ранните му филми (единият е особено неоткриваем по торентите...) + All Good Things - и може и да съм готова да напиша есе за кариерата на Гослинг / или направо да направя отделна тема за него  Crazy
Ще видим.

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 10:14 от mia4ik

# 93
  • София
О, да бях забравила Blue Valentine! Препоръчвам, препоръчвам, препоръчвам! И то не заради Гослинг, а заради ВСЕКИ един елемент от филма.
На мен много ми допадна химията между двамата актьори там. Изобщо филмът си е рядка находка, но аз го гледах по - късно от останалите. Въх още си спомням чувството на безпомощност, което ме налегна в края му.  Crazy Всъщност аз май Гослинг именно тогава го открих.
Дълго време изобщо не си спомнях, че именно той е бил в Тетрадката.

Сетих се по повод Никълъс Спаркс да кажа и тук, че прочетох "С дъх на канела", заради екранизацията. Филмът повече ми хареса от книгата, а самата книга за мен бяха изгубени 4 часа... Повече с този автор не мисля да се излъжа.

# 94
  • в морето до колене
О, да бях забравила Blue Valentine!
Всъщност аз май Гослинг именно тогава го открих.
Дълго време изобщо не си спомнях, че именно той е бил в Тетрадката.

И с мен беше точно така  Grinning

Иначе е адски интересно да се зарови човек в историята на правенето на някои от филмите. За "Синята валентинка" например разбрах, че проектът е отлежавал около 6 години, за да чака Раян и Мишел да се освободят едновременно, за да го снимат. Това значи, че него са го избрали точно след "Тетрадката"  Crazy, а нея вероятно след филма на В. Вендърс (от който аз лично осъзнах, че тя има бъдеще...).
А може и да е заради друго - те са работили вече заедно през 2003... но аз още не съм го изгледала филма и не съм сигурна, какви именно са взаимоотношенията на героите им там. Може и въобще да не се засичат...
Но "Валентинката..." междувременно е претърпяла 67 преработки на сценария  Crazy
И освен това една от най-разказваните истории по всички фестивални и тв-интервюта е за това, че те тримата са живяли един месец като "семейство" между снимките на първата част с влюбването и на втората част с разлюбването

Абе, в наши дни човек може много неща да научи в "мрежата"  Mr. Green

Историята на създаването на "Драйв" сащо е интересна. Раян особено интересно разказва как и защо си е избрал именно този режисьор...

Но ще спра дотук.
Не искам да превръщам тези си постове в "посвещение на Гослинг", но определено мисля, че е актьор, в който си заслужава да се вгледаме по-вниматено.

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 11:44 от mia4ik

# 95
  • София
Гледах The art of getting by , някой го беше препоръчал. Останах приятно изненадана  Simple Smile
"Порастналият August Rush" тук е меланхоличен, странен, загадъчен, романтичен... Според мен си заслужава и препоръчвам  Peace

# 96
  • Belgium
Аз гледах Bridesmaids (http://www.imdb.com/title/tt1478338/) - не е лоша комедийката, но имаше няколко бруталии, които честно казано можеха да бъдат спестени. Някак си натуралния реализъм на моменти идваше прекален и се чудех романтична комеди ли гледам или Jackass  Laughing

# 97
Сцената с разстройството ли имаш предвид, Лу? Laughing

# 98
  • в морето до колене
Гледах The art of getting by , някой го беше препоръчал. Останах приятно изненадана  Simple Smile
"Порастналият August Rush" тук е меланхоличен, странен, загадъчен, романтичен... Според мен си заслужава и препоръчвам  Peace

Този филм го гледах два пъти...
Първият път определено съм била уморена, разконцентрирана и изобщо ми мина като на сън.
Обаче ми остана едно "човъркащо" чувство, че нещо пропускам   ooooh!
И преди седмица-две го изгледах пак, за да се убедя, че наистина съм го "пропуснала" първоначално...
Интересен поглед има филмът към съзряването, приятелството, семейството, изкуството, училището, първата любов... Съгласна съм, че е добре да се види.

# 99
  • София
бихте ли ми казали къде да го намеря и има ли суб...

# 100
# 101
  • Belgium
Сцената с разстройството ли имаш предвид, Лу? Laughing

Именно  Mr. Green

И една-две истерии можеха да понамалят  hahaha

# 102
  • Русе/София
Една комедия и от мен http://www.imdb.com/title/tt0471042/

# 103
  • In The Middle Of Nowhere
Като стана въпрос за Раян Госплинг по-назад и аз наскоро гледах Drive. Помня, че доволна останах въпреки бавноточещия се сюжет. И колкото и да харесвам Гослинг, честно казано взе малко да ми писва от него предвид многото филми с негово участие, които гледам напоследък. Сега ми предстои и Ides Оf Мarch да гледам с него.

Гледах също и Contagion. И от него останах доволна, нищо, че по средата някъде взе да ме отегчава.
Това, което е мисия според мен на филма е да ни покаже как реално протичат нещата при една такава пандемия. Не като в някои филми, където има превес фантазията. Та както вече знаете филма е наблъскан със звездни актьори/случайно или по-скоро не/ кеф ти Мат Деймън, кеф ти Марион Котияр, Кейт Уинслет, Гуинет Полтроу и т.н А на мен най ми беше кеф да видя Лорънс Фишбърн, че не го бях гледала скоро. Финалът също ме удовлетвори и на мен лично ми даде отговор от къде произлиза заразата.

Снощи гледах наполовина We Need To Talk About Kevin. Не знам какво да кажа, освен че сигурно трябва да гледам и другата половина за да си съставя изцяло мнение, но филмът е доста странен за това, което очаквах като похват и представяне на историята. Ролята на Тилда Сиунтън колкото и да е добра, според мен без проблем може да бъде изиграна и от други актриси. А иначе самият сюжет с това.. момченце много ми напомни на един друг филм с подобна история „Джошуа”..

И нещо за разтоварване съм си приготвила да гледам по приятелски – Abduction.

# 104
Чудех се кое ще е моето коледно филмче за 2011 и най-неочаквано се оказа това  Thinking Laughing
Red Dog (2011)
Много трогателно, истинско, смешно-тъжно, абе човешко филмче   Laughing Странно, ако в един филм присъства животинка, как това му придава повече хуманност, отколкото, ако имаше допълнителни 2-3 човека   Mr. Green
Филмчето е австралиско и е по действителен случай  Heart Eyes, превърнал се в легенда. Ще се хареса на тези, които са харесали "Hachiko Monogatari" и "Hachi: A Dog's Tale"
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт