Олимпиади

• 364 922
  • 2 020
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Здравейте.
Имам следния въпрос. В нашето училище нямало да се провежда Знам и Мога за трети клас. Мисля да проверя в РИО къде наблизо ще се провежда. Но се чудя, дали не съм закъсняла. Някой може ли да ми каже докога е /е бил/ срокът за записване. И още - последно в петък ли се провежда, или в събота?

"Знам и Мога" се провежда само за четвърти клас:

"Изх. №9137-844/28.12.2012 г.

ДО
 ДИРЕКТОРИТЕ
 НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА  ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Уведомявам Ви, че на основание Заповеди №РД09-1738/09.11.2012 г. и №РД09-1861/13.12.2012 г. на Министъра на образованието, младежта и науката, за организиране и провеждане на ученическите олимпиади и национални състезания, олимпиадата „Знам и мога” се провежда само с учениците от  ІV клас.

ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РИО СОФИЯ-ГРАД

ЕВГЕНИЯ ВЪЛКОВА,
НАЧАЛНИК НА РИО СОФИЯ-ГРАД
(Съгл. Заповед № РД 10-2673/15.12.2012г.
на Министъра на образованието, младежта и науката )"

Благодаря ти.
Много странно. Със сигурност знам за училища, където подготвяха третокласниците за тази олимпиада. Може пък да не са знаели учителките за горната заповед.  newsm78

# 136
Тази заповед е пристигнала в училищата през изминалата седмица. Само миналата учебна година имаше за трети клас, и то учителите от училището трябваше сами да подготвят материалите.

# 137
Само миналата учебна година имаше за трети клас, и то учителите от училището трябваше сами да подготвят материалите.
При първото издание през 2010/2011 беше точно обратното. Официалното състезание в три кръга беше за третокласниците, а темите за четвърти клас се подготвяха по места, ако има желаещи.

# 138
  • София
Жалко. На мен тази олимпиада ми хареса и смятам, че третокласниците са достатъчно зрели, за да се "борят" с нея. Интересно защо така се "лутат" в кои класове да се провежда.

# 139
       И аз ще помоля за тестовете "Знам и мога" от 2011 и 2012г. за 4-ти клас.
Благодаря предварително.

е-mail:  matematicheski_turniri@abv.bg 

# 140
Крайни резултати от първия кръг на олимпиадата по информатика за София - [тук]

# 141
Крайни резултати от първия кръг на олимпиадата по информатика за София - [тук]
Благодаря за актуалната информация !
Обаче имам 2 добронамерени забележки  Wink
 Едвам се оправих с тези обясненения и списъци -  защо  са 2? и в крайна сметка излиза ,че това са списъци на резултатите само, поне да бяха и едновременно с това бъдещо разпределение?! - т.е. сега си в СМГ списъка , ама на 2ри кръг ще се явяваш в НПМГ/щом не учиш в СМГ  Sunglasses/.
И другото - в стремежа си да обясните кой колко точки е изкарал сте забравили да напишете най-важното - кой се класира за 2ри кръг ? Може би оцветените в зелено ?  Sunglasses

# 142
Ако оцветените в зелено, са допуснатите до областен кръг, догодина ще запиша сина си да се яви на общински кръг на НОМ в София ( ако още му се ходи по олимпиади, разбира се). При нас и миналата, и тази година теглиха чертата на 230 точки.  Simple Smile

# 143
       И аз ще помоля за тестовете "Знам и мога" от 2011 и 2012г. за 4-ти клас.
Благодаря предварително.

е-mail:  matematicheski_turniri@abv.bg 

И аз моля за същото. E-mail: kramag@abv.bg
  bouquet

# 144
Ако оцветените в зелено, са допуснатите до областен кръг, догодина ще запиша сина си да се яви на общински кръг на НОМ в София ( ако още му се ходи по олимпиади, разбира се). При нас и миналата, и тази година теглиха чертата на 230 точки.  Simple Smile
Благодаря за актуалната информация !
Обаче имам 2 добронамерени забележки  Wink
 Едвам се оправих с тези обясненения и списъци -  защо  са 2? и в крайна сметка излиза ,че това са списъци на резултатите само, поне да бяха и едновременно с това бъдещо разпределение?! - т.е. сега си в СМГ списъка , ама на 2ри кръг ще се явяваш в НПМГ/щом не учиш в СМГ  Sunglasses/.
И другото - в стремежа си да обясните кой колко точки е изкарал сте забравили да напишете най-важното - кой се класира за 2ри кръг ? Може би оцветените в зелено ?  Sunglasses

1. Списъците са 2, защото формалните домакини на кръга са 2 софийски училища. Благодарение на помощта на фирма ТЕЛЕРИК едно от училищата разполагаше с допълнителен ресурс компютри и кабинети, но организацията, администрирането и цялата документация за кръга са задължение  на училища, а не на спомоществователите им.

2. Това, че деца са се явявали на първи кръг в едното училище, а на втори кръг ще се явят в друго, не е проблем. И в двата случая се явяват в чуждо училище. (Всъщност чуждо училище няма - всички са наши, на децата ни. Но това е друга тема...) Разпределението е направено за да има колкото се може по-малко движение на децата на 29 март.

3. Регламентът на олимпиадата не предвижда фиксиран праг за преминаване от кръг в кръг и това е причината да не посочваме за момента класирани. Списъкът с класираните ще бъде одобрен от РИО-София и оповестен най-напред на сайта му.  Маркирането на някои резултати в зелено е израз на палавост у членовете на комисиите в двете училища и на пристрастието им към спокойните цветове  Sunglasses.
4. Дидева  bouquet

# 145
Всъщност аз никъде не видях точно посочени в регламента на общинския кръг точки или % успеваемост за допускане до втори кръг (както е определено за областния например). Затова и попитах колко деца се класират. От информацията, която открих по темата останах с впечатление, че всичко се определя по усмотрение според това колко деца са се явили и как се движат резултатите. Защо в Габрово са определили праг 230 точки, не мога да разбера. Навсякъде открих само това: "Класирането на учениците за участие в областния кръг се съставя от регионалния експерт според резултатите от общинския кръг"
Дидева, идвайте в София  Simple Smile В крайна сметка колкото повече деца на втори кръг, толкова по-ожесточена битка за националния. Виж какво става с математиката. Като гледам резултатите на четвъртокласниците по училища май ще са над 500 деца на втори кръг, като сигурно 1/3 от тях ще са с максимален резултат.

# 146
  • София
Виж какво става с математиката. Като гледам резултатите на четвъртокласниците по училища май ще са над 500 деца на втори кръг, като сигурно 1/3 от тях ще са с максимален резултат.

Нека да изчакаме резултатите. Много ги забавиха тази година.

# 147
Много ценна тема, изчетох я с интерес и се записвам да следя и занапред.

# 148
Мога ли и аз да помоля за тестовете "Знам и мога" от 2011 и 2012г. за 4-ти клас.
vasil_gis@yahoo.com
И още един въпрос. До колкото зная всяко състезание е по определена тема - "Празници и обичаи" и т.н. Дали има информация каква ще е тя за областния кръг, или това също става ясно в деня на състезанието.

Благодаря предварително!

# 149
някой знае ли кога ще се проведе втория кръг на състезанието Знам и мога за 4 клас и да помоля за налични материали от по-стари години че намирам само за 3 клас за сега HugБлагодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт