Съвети за университети в Шотландия

• 129 738
  • 822
  •   1
Отговори
# 345
Да, за паспорт знаем и вече направихме. И за банковите сметки чух, че са имали проблеми миналата година.  Явно най-вече не бива да се отлагат нещата и да се оглеждат много внимателно, а те нали все бързат...пък и ние като не сме там на място да им висим на главите...отделно дето и самите англичани протакат нещата яката. На един мой колега дъщеря му завърши миналата година в Англия, той даже и не можа да си спомни дали изобщо си е взимала разрешително. Но нещата се променят...

# 346
Много си права bvelikova72, че я карат малко по диагоналната система, ама от 3000 км ние няма как да им помогнем, а и те трябва да започнат да се справят сами вече.
Може и да не е имало нужда от такива разрешителни преди това, но сега си е риск да се започне работа без прословутата жълта карта, че не се знае какви ще са последствията след това.

# 347
Да, така си е, Великобритания си е държава, в която законите се спазват. На наши познати сина им беше работил няколко години в Глазгоу и в последно време работодателят му /някакъв италианец/ не го осигурявал, поради което момчето изпаднало в ситация да гледат на него като на престъпник...Определено не е като в България в това отношение.

# 348
Днес получихме договор за общежитието по имейла. Утре ще го разпечатаме и мисля да пратя един екземпляр и един да носи в себе си. Дългичък е, няма да успея сама да го преведа, ще трябва да се консултирам с някого.

# 349
Момичета,когато правим пълномощно,какво да изреждаме.Аз се сещам само за неща свързани със сметка в банка.За какво още може да ни потрябва?Ще се радвам на вашите предложения.Нещо се загубихте всички изведнъж.Сина ни още няма резултат от класирането за общежитие.А при вас нещо ново? newsm53

# 350
  • UK
Аз също вече имам общежитие от днес, даже платихме депозита. ^^

В моето пълномощно нотариусът писа за всички банкови сметки, договори с мобилни оператори, институции като КАТ, за здравна каса, да може да приема пратки по пощата, да се разпорежда с колата ми, да плаща от мое име, ако случайно се появят някакви такси или данъци, да ме представлява в съда и т.н., дори и неща, които едва ли ще се налага да прави.  Mr. Green

# 351
Ние имаме потвърждение за ощежитието по имейла, предполагам ще го пратят и по пощата, заедно със схемата за плащане на вноските.

Аз имам питане, въпреки, че вече се е дискутирало: Как става кандидатстването за разрешително за работа, стъпка по стъпка, for dummies  Simple Smile

# 352
  • Бургас
Здравейте, приеха дъщеря ми в Единбург и сега трябва да купим билет до там.Оказа се ,че чартърните полети се продават само ако останат места- 10 дни преди полет.Не можем да чакаме толкова време,затова ако някой е решил въпроса с пътуването до Единбург, го моля за помощ.

# 353
Здравейте, приеха дъщеря ми в Единбург и сега трябва да купим билет до там.Оказа се ,че чартърните полети се продават само ако останат места- 10 дни преди полет.Не можем да чакаме толкова време,затова ако някой е решил въпроса с пътуването до Единбург, го моля за помощ.

Ние взехме София-Единбург на KLM за 212 евро в двете посоки, но това беше през юни Сега са към 400 евро.

# 354
Ооо, да, така казват агенциите. Директни полети няма. На коя дата смятате да летите?

# 355

Ние взехме София-Единбург на KLM за 212 евро в двете посоки, но това беше през юни Сега са към 400 евро.

Къде ще учи в Единбург и unconditional ли получихте, ние още чакаме потвърждението от Univesity of Edinburgh.

# 356
Svetla Lambreva сега погледнах - от Бургас за Единбург има на 09.09 с прекачане на Лутън. Уизеаър + Изиджет, цената е около 200 евро
 Опс, обърках. Tова беше за eli_q

# 357
  • Бургас
Да получи unconditional, но писмо все още от университета няма.Ще учи компютърни науки.Искаме да намерим полет на 8 септември , и по възможност от Бургас.Знаете ли разрешават ли общежитията да се нанесеш по рано от 8 септември.

# 358
Да получи unconditional, но писмо все още от университета няма.Ще учи компютърни науки.Искаме да намерим полет на 8 септември , и по възможност от Бургас.Знаете ли разрешават ли общежитията да се нанесеш по рано от 8 септември.

flythomascook до Бирмингам, после flybe до Единбург. На flythomascook на 08.09 има за Глазгоу, евентуално оттам с автобус или влак до Единбург, около 100 км е.

# 359
  • Бургас
Много ти благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт