Отговори
# 270
  • София
chip4e, да ви е честита първата месечинка. Да е жива и здрава Дивна и да е едно спокойно бебче  Hug

# 271
m_hristova радвам се че си вече в къщи, със секцио си минала разбрах?
rossy_girl честита ти Габи.
val_1210 накрая е най-тежко.
dima_dari за Бивацина знам че е спрян от внос. Може би го бъркаш с Топоцина.
да със секцио минах.На 18-ти ве4ерта ме приеха и ми сложиха тоя гел,който спомага за разкритие,но никакъв ефект.На сутринта в 6ч.ми сложиха система,до 11ч. и пак нищо-никакви контракции и разкритие.И така...

# 272
  • София
Момичета, имам нужда от положителната ви енергия. Снощи, от кашляне, прещипах нерв при ребрата. Ужасно е, не мога да дишам, а като кашлям направо рева. Не знам как ще раждам с тази болка. Моля, стискайте палци да премине по-бързо и вече всичко да се нареди, че нервите ми не издържат вече  Cry

# 273
  • София
self_control

стискаме палци

# 274
self_control моля се за теб бързичко да премине тази ужасна болка и скоро да гушнеш своя коледен подарък   Praynig Praynig Praynig

# 275
Имам въпрос към ЛЛЛ с бебка от няколко дена само се кърмим и от вчера едното ми зърно се разрани, няма кръв или гной, но много ме боли, не издържам да я кърмя от тази гърда, с рев и болка успявам, но не издържам вече.Мажа с гармастан, но няма ефект.С какво друго да мажа и какво да правя, защото не се издържа вече?Благодаря много предварително

Здравей, беборана...!

Разбирам колко неприятна може да бъде една такава болка при засукване!
Обичайно болката е сигнал за нещо нередно и най-често причината се търси в захапката на бебето. За да захване добре гърдата, устните на бебето трябва да са отворени под тъп ъгъл, ето така. Ето и още една картинка как бебето засуква част от ареолата и зърното доста назад към мекото небце. При това положение не би следвало да има болка.
А това е правилна позиция за поставяне на бебето в поза класическа люлка - с коремче, плътно опряно в корема на майката.

Забелязала ли си някаква разлика в начина, по който Ева засуква едната и другата гърда? Още нещо, което може да е от полза при правилното позициониране на бебето на гърда - когато я вземеш в ръце и се приготвяте за кърмене, нека ухото, рамото и бедрото й да са в една линия и зърното на гърдата ти да е насочено между горната й устна и нослето. Тази позиция ще я накара да извие главичка леко назад, за да поеме зърното добре в устата си.

За облекчаване на болката от разраненото зърно можеш да си вземеш крем на основата на чист ланолин от аптеката. Той се използва без отмиване. Препоръчва се също така да правиш въздушни бани на гърдите - т.е. да ходиш известно време гола от кръста нагоре или поне без сутиен, за да може да "дишат" гърдите и да зараснат по-скоро. Може също да капваш по малко кърма на зърната и ареолите и да я оставяш да изсъхне.

Успех ти желая!   bouquet

vanina_nina,

Сещам се да допълня за операцията - много майки кърмят успешно след претърпяна операция на гърдите. След като хирургът те е уверил, че ще можеш да кърмиш, вероятно се е погрижил да не нарушава целостта на млечните канали. Все пак, както ти споменах, възможно е наистина да наблюдаваш по-малко кърма от тази гърда.

# 276
  • София
Tonita.80, хомеопатичните colic tablets доктор ли ти ги изписа. по колко се дава на прием. хапченца ли са? как ги даваш на бебчето?

Да попитам за хомеопат? От много време се опитвам да намеря - безуспешно
Ако някой може да препоръча
gala-2002, не са ми предписани от доктор, препоръчаха ми ги три мои познати-майки, които си изгледаха бебоците с тях и са доволни. На опаковката пише да се дават по 2-3 хапченца през 15 мин. до отминаване на кризата. Аз досега винаги съм давала по едно и върши работа. Но и нашите колики не са много силни, но ни пречат да хапваме, затова като видя, че има проблем - давам едно хапче и след 10-15 мин. Детето е спокойно и си хапва. Харесват ми с това, че не е нужно да се дават нон стоп, превантивно, да действат с натрупване (като инфакола примерно). Иначе на бебка ги давам с лъжичка разтворени в 3 капки чайче. То може директно в устата да й ги пъхнеш, разтапят се за секунда, но мен си ми е шубе и давам лъжичката.

Self_control, мила, толкова се напати накрая, стискам ти силно палци и дано да мине бързо и леко раждането  Praynig Hug

# 277
  • София
Евридик@

благодаря
  bouquet  bouquet  bouquet

# 278
Момичета, ЧЕСТИТА КОЛЕДА! Вчера не можах да честитя,че бях болна и бях на легло и с температура!
Да сте Живи и здрави, както и вашите бебоци и семейства!

# 279
Здравейте мили мами  Hug Hug Hug

Весела Коледа!!! Желая най-вече здраве за вас и вашите семейства!!! Бъдете щастливи, влюбени и винаги усмихнати!!!

Момичета, ние сме в къщи от петък, но нямам време да ви изчета и да пиша. Всеки ден тръгвам поне да драсна няколко реда и спирам по средата, така и не успявам да напиша нищо  Cry А колко искам да ви прочета, сигурно е пълно с бебчета. Днес ще наваксам.

Ние с бебка сме добре, нагласяме се още една с друга. Набързо ще ви разкажа за раждането при мен.
На 19.12 вечерта имах доста контракции, но никаква болка. С мъжа ми решихме, че май бебка скоро ще се ражда. Сутринта на 20.12 в 05:00 ч. усетих силна болезнена контракция, веднага разбрах, че това вече е истинска контркция и изтръпнах. Започнах да засичам- през 20 мин., получих няколко още и в 06.00 ч. ми изтекоха водите, изкъпах се и се обадих на Дяволов. Той каза да тръгвам към болницата, ще ме приемат и прегледат, а той ще дойде малко по-късно. Успокои ме, че няма да родя веднага и да не се панирам. Отидох, приеха ме. Сложих нощница, погледнаха ме на ултразвук и ме качиха на магарето за преглед, точно тогава Дяволов се появи, попита с какво разкритие съм, бях само с 2.5 см и той каза на акушерката да ми "помогне малко"  Laughingе тази помощ беше малко болезнена, но изглежда засили контракциите. Направиха клизма и ме качиха в родилната. Няма предродилна, всичко е едно- отделни, самостоятелни и модерни родилни/. Там си почнаха вече по-сериозните контракции. Доктора влезе по едно време, прегледа ме отново за разкритие, беше 4 см и ми вика "чакаме, но добре върви.." Посъветва ме да не слагаме упойка и окситоцин, колкото по-малко се намесваме, толкова по-добре. Аз събрах сили и тъй като и без това ме е страх от упойки в гръбнака, викам си ще търпя. Останах си пак сама с болките и охканията ми. След известно време доки пак влиза, пак проверка и оп 7 см разкритие, каза ми, че сега ще ме заболи, но така ще ми спести поне още два часа мъки, започва един болезнен преглед и казва: ".. 8 см, ооо 8.5 см...ти си готова.." Докато бърникаше вътре и ми съобщаваше какво е разкритието ми каза: "ти ще родиш много бързо. Искам да напънеш при следващата контракция" Послушах го и при контракцията напънах много силно. Доки напипа главата и косата и ми каза почваме... Shocked Викна акушерката и след като ми дадоха инструкции се почна с напъните. Имах три силни контракции, едната беше неуспешна, премина много бързо и не успях да напъна. Но при другите две, направих по два-три напъна на контракция и бебка излезе. Всичко се случи за 5 часа от изтичането на водите, без упойка, без окситоцин....В 11.04 се появи малката ни сладка мишка Марая  Hug  Доктора ми помагаше изключително много като натискаше корема надолу, говореше ми. Между контракциите се бъзикахме- вика ми я гледай колко води ти изтекоха, а ти все се притесняваше, че са ти намалели  Laughing Мина толкова бързо   Party
Много дълго стана, съжалявам. Отивам да ви почета малко и пак ще се включа. Единственото, което успях да видя е, че Lyubi си е пожелала да повлека крак за тези, които си изчаквахме термина и като гледам съм успяла  Peace родила е същия ден  Hug живи и здрави да сте  Hug
И всички нови бебчета да са ни живи и здрави, сега ще видя колко са се появили  Hug

# 280
  • Русе
Честито на новите майчета!
Честита първа месечинка и на Дивна! Simple Smile
Селфче,много добре те разбирам-влязох да раждам с капките вибоцил в дясната ръка и прополка в устата!Някак обаче това не ми пречеше .Сутринта почти ми беше минало.Природата си знае работата явно Thinking
Ние пък снощи си прибрахме баткото-щастие 1 час,после той вдигна температура. ooooh!Господ направо ми изпитва възможностите-сега сме в отделни стаи.?Не го бях виждала 3 седмици,а сега и температура ,та да не мога да си го гушкам.Но не губя кураж!
 Хубав ден от мен!

# 281

Иначе се кърмим и върви добре, Не се доизцеждам, понеже не усещам напрежение в гърдите след кърмене. Редувам гърдите на кърмене по една гърда. Марти се храни на 2ч. - 2,5 ч. При самото захапване малко ме понаболява зърното, но след като започне да суче по интензивно - всичко е ОК. Моля ЛЛЛ да пишат дотук добре ли се справям!
Здравей *Mishela* и честита ти рожба!   bouquet
Споделила си, че Марти суче на 2ч -2,5ч. , което е обичайно за новородено бебе. Добре би било да има поне 8-12 кърмения за денонощие, като поне 2-3 от тях през нощта. Честите сукания помагат на бебето да набави необходимото му количество мляко и да стимулират лактацищта.
 Обикновено болката в зърното при засукване на бебето е сигнал, че нещо трябва да се промени в позицията на бебето или начина по който засуква гърдата.
 Бебето би било добре да е поставено на гърда с коремче обърнато към корема на майката, а ушенце, рамо и бедро да образуват мислено една линия, като на картинката тук.
Би могла да следиш бебето да поема гърдата с широко отворена уста, така че да е обхванало част или цялата ареола, а устничките му да са извити навън ,като на тази снимка. За да го накараш да отвори широко уста, при поставяне на гърдата зърното е добре да сочи между нослето и горната устинчка, така опитвайки се да го достигне бебето би могло да отвори по-широко устенца.
 Ако в началото или по време на кърмене усетиш болка би могла да прекъснеш нежно кърменето, като поставиш чисто кутре в ъгълчетата на устничките му и го приплъзнеш между челюстите, така че да освободиш захапката. След това може отново да опиташ да го поставиш на гърда като следиш да я поеме добре. Би могла да повториш процедурата няколко пъти докато успеете да намерите позиция , в която не усещаш дискомфорт.
 Вярвам, че вие с Марти се справяте чудесно. Ако изникнат нови въпроси ние сме насреща.  Peace Желая ти весели празнични дни!  Hug

# 282
Селфче, много силно стиснати палчета и от мен! Дано те отпусне скоро и да родиш възможно най леко  Praynig
Цвете, вкъщи и каката и таткото са на антибиотик. Аз усещам, че не съм много във форма и пия сироп за гърло, пръскам се със спрей, тъй като са позволени. Отделно чайове, мед, лимони... абе страшно е положението. Дано на Лили и се размине.
Честита месечинка на Дивна- да е жива и здрава и да слушка мама!
Дано новата седмица донесе така чаканите останали бебчета от нашите декемврийски мами!
При мен си има същите проблеми като след първото раждане- външни шевове, болки в гърдите при кърмене, но пък знам, че скоро ще отминат и съм търпелива. Не съм разказала за моето раждане, но определено не беше по-леко от първото. Този път родих без упойка, а окситоцина ми го пуснаха за около 15 минути. Успя да изтласкам Лили с по 2-3 напъна при две контракции. Ката цяло ме приеха около 5 и след 4 часа бях родила. Повече няма да разказвам, че имаме още мами в очакване.
Ще се надявам на поне едно бебче днес! Кураж на всички чакащи момичета!  Hug

# 283
Self_control мила да ти кажа аз как се справих като ми дойде в повече - нагласих се че ще имам 4 - 5 дена в които ще боли ужасно и когато дойде момента си казвах - да, боли наистина ужасно но ми остават 3 дни и половина, 3 дни 2 дни.... в болницата времето минава бързо покрай визитациите и бебето дори няма време за сън. Силно се надявам да намериш твоя начин да се справиш и да надвиеш лошите емоции.
Имаше една много хубава поговорка - не се сещам точно как беше но беше нещо от сорта : Нещата никога не са толкова лоши колкото ние самите мислим че са..... имаше продължение и за хубавото но не се сещам. Ако някой я знае моля да я припомни.
Весела Коледа и щастливи новогодишни празници.

# 284
Self_control, дръж се, може да те отпусне!  Hug Peace Praynig
Бубси, радвам се за теб, че раждането е било бързо и е оставило добър спомен в съзнанието ти!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт