Отговори
# 660
Ена, трагично е, особено за децата ... Но да се замислим - кой е виновен? (реторичен е въпроса, или по-точно отговорът е твърде широк ...)

# 661
Ена, трагично е, особено за децата ... Но да се замислим - кой е виновен? (реторичен е въпроса, или по-точно отговорът е твърде широк ...)
Трагично е, разбира се.  CryСмешни са коментарите на водещите. Laughing"Каквото и име да каже все ще нацели.." hahaha
Айде, Мартииии, събуди се , душичка, и казвай на мама да праща съобщение за всички. Heart Eyes
Ама днеска съм на всяка манджа -меродия. Не помня колко пъти се появявах. Пращайте ме да си лягям вече.

# 662
Цитат
От една страна децата, които не са ваксинирани и посещават детски заведения, могат да заразят други и се започва една..

С какво ги заразяват? Грип..настинка.....че какво общо има ваксината с това?  newsm78

# 663
Те Господарите от трагедията правят комедия....точно затова ги харесвам..
Е здравейте ви казвам аз...Разбрах защо трябва да се влиза и чете редовно тук...!.прочитането после е невъзможно...не е невъзможно,прочетох ви,ама докато ви изчета до края забравих за какво става въпрос на предните страници... ooooh! И тоест не мога да се включа по дадена тема... 2.Все изпускам хубавите идеи и моменти...здраве да е...
За детската кухня,при нас в Любимец е с купони...няма такива молби и т.н....отиваш в яслата,записват името на детето и ти дават купони за които дни си искаш... Купона струва 73 ст. (имаше един месец дето беше малко повече ,към 90ст.) и включва супа и основно(аз взимам вместо основно - 2 супи, през ден)та за седмица взимам 3 купона = около 2,40лв.(зависи колко струва купона дадения месец) Основно не и взимам поради факта,че смятам боб и такива бобови да и давам по-нататък,представете си Mr. Green нетипично за мен  Grinning   Маринелка,и аз като теб не искам Ванеса да страда като мен за килограмите си и последното и ядене,различно от мляко е към 17:00 часа - каша+плод(явява и се следобедна закуска)...Педито ми каза,че вечерята(нямам в предвид млякото,а супа и някаква манджа) да е най-късно в 18:00,а след това млекце...

Ванеса каква маймуна е станалаа....ама не се спира това дете бе...От няколко дни може да плаши(Казвам и "Я изплаши мама" и тя започва да издава едни мечешки звуци  hahaha голям смях пада....Показва вече  и как папа...Ах мишоната ми...как ми липсва...аз от днес пак съм в София...прибрах се за няколко дни да си я видя,ама унито ме призова ,та пак дойдох в София...Милото е болни и сега само се моля Ванеса да не прихване,че ми писна с тия болести вече...За За утрояването на килцата- Ванеса май няма да ги утрои...роди се 3,070 ,а на 9м.и 10 дни беше към 8,000 кг...Едва ли за 2 месеца ще стане повече от 9,000 кг,защото качва по много малко....За мен е важно да се развива нормално и да прави това,което е нормално да прави за възрастта си,а не килата...смятам,че си е нормална,пък и то как да е повече,като не се спира...аз се чудя как и не е ослабнала

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 21:38 от veset0

# 664
Ехо, и аз тук.
Много трудно помня кой какво написал, затова пиша това, което съм запомнила.
За теглото - и тук казват, че около първата година на детето трябва да се утрои. Е да, ама моята София като се роди 4.500 няма как на 1 година да е 13.500 килограма.Сега не знам колко е , но определено гривните по краката и намаляха. И аз повече бих се притеснявала, ако отглеждам слонче, моята теория е - Ако детето исма достъп до храна, няма какво да се притеснявам, не знам дете, умряло от глад.
Весето, ти пък ме уби, къде си дебела бе, душа? Нали съм гледала снимки във ФБ. Ако се чувстваш такава, моля, заповядай ми на гости, тук дори и аз минавам в отбора на слабите  Laughing
Детска кухня - няма тук, а както и преди казах - София яде от нашата храна, така, че аз не бих вземала. НИе ядем почти безсолно, много плодове предлагам на децата, не вечеряме по-късно от 17.30, така, че аз лично не се притеснявам. Все пак тук препоръката е децата около 1 година да се хранят с това, което яде цялото семейство. А и все още на СОфия голяма част от яденето е мляко, така, че колко сол би поела в едно малко картофче или нещо подобно.
За ваксините - и преди сме си говорили, много е "опасна" тази тема. Аз съм избрала да ваксинирам. Имаме приятели от Индия, които споделиха, че например в Индия, само хора, които могат да си платят биват ваксинирани. И жената беше много учудена, че тук е безплатно, а има хора които избират да не го правят. Както и да е - аз съм направила моя ИНФОРМИРАН избор, нямам притеснения и колебания относно него.
Моята София обича кафе. Само ми мирише чашата и се опитва да я лиже, като я оставя някъде сутрин. А Александър не може да понася миризмата на кафе, дори и неща, в които има кафе не яде - тирамису, сладолед....
Отпуската на мъжа ми свърши и днес е първия ми ден отново сама с децата. Вчера бях абсолютно сигурна, че сме спечелили тотото, така не ми се разделяше с този живот от последните няколко седмици - ставане в 8, палачинки, игра с децата, свършване на това-онова, риба, плаж.... Оф, така се разочаровах, като видях, че не сме спечелили.
За колетите - мама ми праща колет от България, 2 кг, струва май 28 лева. Пристига за 2 седмици (ама това много скъпо бе). Аз бих изпратила книжка или нещо подобно, защото може да се прати като писмо. Или www.etsy.com или http://www.madeit.com.au/. Аз бих се зарадвала и на картичка, важна е идеята, не подаръка.
Оф, и друго Поздрави от мен

# 665
Кати - и аз си отглеждам слонче,родихме се 3290,а сега сме 11700  Shocked Shocked Така,че не си сама  Joy А за www.etsy.com -скоро го набарах и има страхоооооотни неща там.Ако ми се паднеш хич няма да се чудя hahaha

# 666
За ваксините няма да обсъждам нищо, глупаво е, минало свършено, кой какво решил това е.
Само едно добавям, човек който казва че не ваксинираните деца заразяват другите, не е прочел ни то един ред по въпроса, камо ли да направи информиран избор.

# 667
За ваксините - при нас изборът беше много труден,дойде моментът в който ако не исках да ги слагат трябваше да изиграя системата (бюрокращината) по някакъв начин,много мисли,умувах,пресмятах. Както някой беше казал назад стигнах до извода,че точно ваксинираните деца ще са проблем за моето,а няма как да я изолирам да стой сама вкъщи и да не се събира с никой. Та от последната консултация започнахме ваксините,ще ги слагаме по бавно (т.е. без комбинация от ваксини,а една по една).Разчитам на това,че вече е по-голяма и колкото и смешно да ви звучи на Господ (съдбата) или който както иска да си го нарича. Въпреки всичкото четене по въпроса,не съм 100% сигурна в правилния си избор,така че само времето ще покаже...

Еna- наистина ще е голямо тържество, снимки ще пусна обезателно...Не знам сигурно прекалявам, но така искам да стане и така ще го направя (ако имате желание мога да покажа какви са идеите,но ме е страх че ще ме сметнете за луда)

# 668
  • София
Кати, много яки сайтове. Ако се падне София на Виктор, вече сме й избрали подарък Wink

# 669
Кати - и аз си отглеждам слонче,родихме се 3290,а сега сме 11700  Shocked Shocked Така,че не си сама  Joy А за www.etsy.com -скоро го набарах и има страхоооооотни неща там.Ако ми се паднеш хич няма да се чудя hahaha

а аз даже си направих магазин там  Mr. Green да си пласирам творенията  Mr. Green ама да не ме набедите, че искам да рекламирам бизнеса, като мамите от ОНАЗИ група  hahaha  hahaha  hahaha

# 670

а аз даже си направих магазин там  Mr. Green да си пласирам творенията  Mr. Green ама да не ме набедите, че искам да рекламирам бизнеса, като мамите от ОНАЗИ група  hahaha  hahaha  hahaha

Бишкота дай да видим творенията  Hug

# 671
  • София
Бишкота, каква клюка съм изпуснала? Коя е "онази" група?
Ivelina9292, аз май не разбрах съвсем. Детето не ще да яде по-големи количества твърда храна или не ще храна, която е на парче? Защото ако говориш за количества, Никола също не се храни с големи количества твърда храна.
Еna, не съм планувала, това беше случайно, защото бях на обичайната ни среща на Ла Лече. Иначе съм участвала в "Горчиво", още преди да имаме деца, но не спечелихме. И в този клип http://vbox7.com/play:9111b6a2
За ваксините - ваксинирам. Уверена съм в комерсиалните цели на фармацевтичните компании, но вярвам и в изтъкнатите ползи от ваксините. При всички случаи не съм и нямаше да съм съвсем спокойна и Бог да пази! Не бих сложила нито една от масово предлагани противовирусни ваксини (сезонните), нито тази, която се рекламира и в маммата, ротавирусната. Изобщо ограничавам до най-основните и задължителни, и никакъв риск в повече.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 00:33 от skrech

# 672
За кг. Аз не се оплаквах, колкото толкова. Само си коментирах. Каката беше една дунда  Laughing трябваше да е 10600 - ако смятаме утрояването, а тя беше 12000  Crazy Вместо да е обратното и Вико да е по едър   Thinking  Ама на  Whistling

racholina Ще ти кажа само, че не неваксинираните деца са виновни за епидемиите /нямам предвид грипните  Mr. Green /. Но както и другите момичета казаха, то вече няма значение.  Peace

Лилироуз бравос и за твоите 2 кг.  Peace
анелиса и за теб.  Hug

Таша Много благодаря за инфото   bouquet

Бишкота я пусни инфо  Peace

# 673
  • София
ехооо, да не ни забравихте Simple Smile

Аз бях болна миналата седмица, болеше ме гърло сума ти време, после от смукане на какви ли не хапчета за гърло ми се беше разранило небцето  Confused. Сега май се пооправих, добре, че дечурлигата не се разболяха и те.

Да похваля Бобо как вече и той похапва от нашата храна. Миналата седмица правих супа от леща - аз ползвам от белената и нашият добре си похапна за първи път, без да мачкам, пасирам и т.н. Само солта беше по-малко, иначе всичко си беше както си я правя обикновено. Повечето неща, които готвя, стават и за него - не правя запръжки, не слагам много подправки и въобще тиганите в къщи ги ползва само ММ да прави омлети и палачинки  Simple Smile. Нямам вече чак такива притеснения какво ще му давам. Миналата седмица освен леща, започнах да давам и кашкавал, защото помня, че сестра му много го обичаше - режа ивички и му давам да си го яде. Днес пък му дадох мандарина в ниблера, вярно, че се казва, че цитрусовите са след годинката, но според мен нещо е по-добре да се дава, когато му е сезон. Нали гърците и испанците с портокали захранват Simple Smile. И кус-кусът на закуска в събота е от този с яйцата, който правим за всички, само захар не слагаме за него.
Може би все пак скоро ще започна да взимам детска кухня, че не готвя всеки ден по три ястия, от Хер Бебе мисля да взимам.

При нас не се случва Бобо да ми виси на крака, докато готвя. Аз или чакам баща му, за да се занимава с него, или докато спи. В нашата кухня е гранитогрес, не мога да го пусна долу, студено е, а и килим да му сложа, той няма да стои на него, а ще бърка навсякъде, където не искам.

Много студено тия дни, ние не сме излизали вече три дена, не ми се излиза в този вятър. Бих го извела, ако знаех, че ще стои под дъждобрана, но не ми се вярва. Онзи ден в петъка последно излизахме, докато сглобяваха новата библиотека и бюрото за кака му и ме изненада, че заспа в количката, аз бях  Shocked, последно е спал в количка преди 3-4 месеца. Много разумно постъпи, де, ако се бяхме прибрали, нямаше да може да спи от шума.

В крайна сметка решихме и ние да се включим в томболата, въпреки, че и аз като Комелина се чудех какъв смислен подарък може да се купи за 10 лева. Някакси съм настроена за момченце, да видим Марти как ще се прояви в избора Simple Smile.

Спомням си, че горе-долу по това време и в отчетната на каката всички се юрнаха да отслабват. Аз не мога изобщо да гладувам в момента, постоянно ме гони глад. Ще си заимствам едно предложение за заглавие оттам: МАРТЕНЧЕ добре наддава, а пък мама килограмите стопява  Laughing.
И аз съм 15 кг отгоре, но не мога да се удържам, когато огладнея, а и нямам особено време да си приготвям нещо специално за мен, за да спазвам някаква диета. Все пак се опитвам напоследък да се спра, преди да преям, както обичам да си правя. Започнала съм и коремни преси, увеличавам ги по малко и вече правя по 60, но ефект никакъв не виждам, все съм си като в 6-ти месец.

По сума ти теми исках да се изкажа, но блокирах, утре ще се върна назад да се подсетя.

# 674
  • България моята родина
skrech не иска да яде не пасирана храна,за количеството не се притеснявам и малко да яде не е проблем не искам да го претъпквам.Като му дадох супа не пасирана ис намачкани картофчета беше не я иска,а като я пасирах хапна 5-6 лъжички.

Аз всеки ден все повече се радвам на малкия.По цял ден плямпа едни думички,а когато простирах плачеше при баща си и като ме видя на прозореца извика ма-ма-разтопи ми се душата.Другото,което прави е като гледаме книжка със животни и му показвам някое по много пъти после като го питам къде е той го посочва с пръст.Или бебе на кърпичките също винаги го показва къде е.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт