Бродирана красота - Гоблени 89

• 78 962
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
На схемата ти има стрелки от четирите страни ,които сочат към центъра .Сгъваш панамата на 4 и намираш центъра на панамата отбелязваш си го и започваш да шиеш от там със съответния конец.Едно квадратче от схемата отговаря на едно кръстче.Забравих да ти кажа,че в упътването пише, че се шие с 3 нишки конец.Също така като започнеш с един цвят шиеш в едната посока колкото знака са и тогава връщаш обратно ,а не едно по едно кръстче.Не се страхувай ,няма нищо сложно .Започваш ,показваш и ние ще те напътстваме.

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 00:28 от boneli

# 421
Също така като започнеш с един цвят шиеш в едната посока колкото знака са и тогава връщаш обратно ,а не едно по едно кръстче.
Какво?  Laughing ooooh! Не шия ли кръстче по кръстче?
Значи аз разбрах, че на едната страна шия /, а на връщане \ така ли или не съм разбрала правилно?! Laughing Laughing Laughing
За мен трябва с по-прости обяснения.. първо, че за първи път хващам такова нещо в ръка и ми се струва грамадно и незавършваемо (дума, току-що измислена от мен Grinning) иии съм русо (макар че не е база за сравнение Stuck Out Tongue ) Laughing

Edit: РАЗБРАХ!  Embarassed Laughing Hug

А когато  завърша самия цвят на даденото място какво правя после? Как оставям конеца отзад? И как продължавам после на следващото място със същия цвят (ако са много раздалечени един от друг)?

Едит2: Мисля, че разбрах и това как става.. Отивам да пробвам няколко пъти, пък утре повече Grinning

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 01:08 от MeRiTo`

# 422
Ехеее момичета За много много години! Гледам никой не ви е сурвакал, та малко късно ви честитя новата година (то от маса на маса  eat) и да ви отупам с моята сурвакница и стихчето, което си съчинявах тази година сама  bowuu
Сурва, весела година!
Ето и 2011 отмина,
Здраве, щастие, късмет
За семействата ви ред по ред!
Мир, любов и берекет
И на всеки повечко късмет!
Здраве нека има и у нас,
Да се срещаме със всички вас!
Сурва, сурва догодина,
За сурвакането да сме трима!

От сърце ви пожелавам сбъдване на поне една мечта през новата година и по гоблен на месец  Joy, въпреки че като гледам снимките от срещата и постовете ви - някой от вас   newsm78 са доста по плодотворни!   bouquet

# 423
  • Враца
MeRiTo`...не му мисли за отзад...моите са рунтави ... Embarassed..та е чудо...режа си конеца и си почвам с нов...но отпред си е супер...Нали ще се слага в рамка...От мацките има ,така шият,че не им се познава лице или гръб е  Peace.Но ние с теб сме далеч от това...  Laughing ..гледай отпред да ти е добре..   Hug

# 424
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Така?
www1424.megaupload.com/files/139a8181c25cf8d6832f6b990ead2fcc/goblen.rar
http://www.megaupload.com/?d=DP47HY8I

Аз определено не разбрах за кой гоблен става въпрос. Но от обясненията т1, т2 и т.н. си мисля, че става въпрос за Риолис - те имат такива пояснения.

Честит празник на патерици на Гууди и Шерлок, на Сисак. Дано да не пропускам някого. Бъдете живи и здрави, весели и засмени!

Явно всеки едни от нас е използвал тези почивни дни за хобито си. Аз положих началото тази година с един малък Дим (неоригинал) - трябва да се получи това
Но междувременно оплетох  4 шала, така че нямах доста напредък по гобленчето.

# 425
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
.... Аз положих началото тази година с един малък Дим (неоригинал)
....

мнооого е идеен  Laughing
схемичката  може ли?  Blush

# 426

ba4iiska ,ето този гоблен шие MeRiTo на Риолис е.

# 427
  • До сърцето...

.... Аз положих началото тази година с един малък Дим (неоригинал)
....

И аз искам схемата.  Embarassed
От миналата година го търся. Ние сме три приятелки, та.... Joy Joy Joy

# 428
да се запиша с нещо готовичко и едно етапче

# 429
# 430
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/392264_2684721991 … _1693077671_n.jpg

Ето това много ми се иска да го рамкирам, ама ще ми струва поне 30лв, та затова все още е и неизпран  Embarassed

# 431
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Извинявам се, че не съм видяла искането Ви, но трябваше да върша и служебна работа по между другото.  ooooh!
Не омаловажавам труда на Ина, но показвам и аз линк към схемата, по която работя аз. Тя е в РМ. Активиран е линк за публичен достъп:
http://dox.bg/files/dw?a=809f0c684b

първоначалната ми идея бе да напиша на български " Добри приятели - сладки приказки". Това е заимствано от една снимка на този гоблен, показан на една от гобленарските срещи. Не ми харесва надписа да е на чужд език, тъй като ще се чете от българи. Докато го ших обаче, ми дойде идеята да напиша нещо от рода " Времето лети неусетно в компанията на добри приятели" или нещо от този род. Но още всичко е в процес на разработка.

# 432
  • Плевен
Така май ще е по-добре ,иначе не всеки може да отваря галерито  Thinking
ba4iiska - сори мила  Blush че ти извзехме функцията ,ама явно сме загорели да даваме схеми  Mr. Green

още една за забавление и усмивки  Grinning Peace"Неравностоен брак"

Успех в ръкоделието  Hug

Има ли желаещи за 8 мартенска или Великденска игра  newsm78 GrinningДа пусна една темичка където да се пишете ,да видим колко човека са за 1 игра и колко за 2 Wink

Редактирам се.ba4iiska -още веднъж се извинявам ,не съм видяла Sad че си дала линка ,но пък решението за надписа е чудесен,тъкмо на място   bouquet

първоначалната ми идея бе да напиша на български " Добри приятели - сладки приказки". Това е заимствано от една снимка на този гоблен, показан на една от гобленарските срещи. Не ми харесва надписа да е на чужд език, тъй като ще се чете от българи. Докато го ших обаче, ми дойде идеята да напиша нещо от рода " Времето лети неусетно в компанията на добри приятели" или нещо от този род. Но още всичко е в процес на разработка.

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 11:56 от pepen

# 433
хабиб  много е красиво.Заслужава си рамката.

# 434
Благодаря ви за отговорите и за вниманието Hug
Взе, че ми стана забавно като започнах  Laughing  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт