Отговори
# 555
Тини, ако в една ситуация, единия родител ти се кара, а другия те гушка,
какво мислиш, че внушаваш на детето си. Наистина не разбирам.
Аз също си казвам мнението и нямам намерение, да влизам в някакви спорове,
просто представям си, че съм дете, току-що съм направил нещо заради което мама ми се скарва,
а татко почва да ме гушка и успокоява? Как да разбера дали това,което съм направил е толкова кофти, не е кофти и ако е, защо единия е ядосан, а другия - не?

Когато едно дете плаче, независимо на каква възраст - не е  редно да му обърнеш гръб, без да разбереш причината. Има ситуации обаче в които я знам и давам игнор. Вече описах една, ще дам още няколко - тръшка се за поредната играчка, иска да излезе по къс ръкава зимата, иска да яде шоколад за закуска и пр. абсурдни неща, които няма как да толерирам.

Възпитанието на едно дете е сложно нещо. Peace

Веси, работещата майка защо да е лоша майка?
Едва ли някой тук ще те обвини в подобно нещо...

Пашик, хехе, как пък да не си се освинила? Не вярвам....

# 556
ОК безмислено е да се спори.Просто имай в предвид , че говоря за деца на 1 год.Сигурна съм , че ти се държиш по един и същ начин и с  двете си деца  ,нали?Но има разлика във възрастта и в това какво разбират децата.Аз говоря за едногодишно дете и  примерите,които даваш  не са подходящи според мен.
Аааа и още нещо , моето дете е от много рядко и краен случай  ревящите и когато това се случи поради една или друга причина,единсвеното редно нещо за мен е то да бъде гушнато и успокоено

# 557
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Мама ам, ЧРД! Много здраве, щастие и любов ти пожелавам!   nbirthday

Ние все пак стигнахме до АБ, ама заради ушите. Последните 2-3 дни Стоян се скъса да реве, в неделя през нощта вдигна висока Т и вчера го заведох на доктор, понеже предположих, че е уше - ми, права бях. И двете ушета са зачервени и възпалени, а в едното има мехур, който всъщност боли. Естествено и носа беше задръстен подобаващо. Опитахме да минем само с капки, но тъй като продължи да вдига висока Т се наложи от снощи да почнем АБ. Мислех да чакам до днес сутринта, но реших да не рискувам, че ушите тъй или иначе са му слабо място, а и детето явно не се чувстваше добре. Сега е много по-добре, но е невероятен кислоч и лигоч, мисля, че трябваше да го кръстим не Стоян, а Кисльо Тръшков Лигочев.  Crazy

Веси, нали знаеш, че добра майка е тази, която се чувства добре и удовлетворена от това което прави, така, че ако работата те удовлетворява и те кара да се чувстваш пълноценна, то значи това е най-доброто за теб и детето!  Peace Не се и съмнявай, че малчовците чудесно ги усещат тези неща!  Grinning

За ноктите - режем ту трудно, ту лесно, зависи кога го хвана.  Laughing

Оставям ви, че стана време за инхалация.

# 558
Ей Ели,това все едно аз съм го писала,ние сме по същия начин.Аз готвя нещо и Ники все е при мен,когато му кажа да отиде при баща си не иска,а и мъжа ми все го взима за 2 мин и после пак го оставя да дойде при мен,при което аз побеснявам,защото дърпа всичко микровълнова,тенджери ooooh!.Иначе и двамата сме много либерални всичко позволяваме,но само това,което е позволено Mr. Green.Игнорирам го когато крещи ,когато не получи нещо,например тел.ми или фотоапарата,защото те не са за игра.А то е тръшкане и чудо,но когато види,че отивам в другата стая и престава да крещи.
Мъжа ми пак е в болнични,този път с пневмония ooooh!ееее,писна ми вече от болести.Добре,че Ники държи фронта.
Mamam-am,Честит Рожден ден,много здраве и всичко най-най-хубаво!
Нокти Tired,кошмар са ми.Държим го аз и мъжа ми и пак със зор ги режа.Пускам тв,тел,игрички и пищи все едно кой знае какво му правят.
Ей,мами я кажете ще си направим ли национална среща?

# 559
Тини, хехе, трябваше с това да почнеш, че е от рядко ревящите.  Hug
Моя Нико обаче реве като за последно за каквото се сетиш...
Иначе - не, отчитам разликата във възрастта, разбира се. От Мила очаквам много повече.
Нико е малък и доста неща са му простени.  Peace Засега. Mr. Green

Бобинка, ако ще има национална среща, нека е лятото.  Laughing

Кой имаше скоро майстори? Ох, днес почнаха и вече не издържам,
то мръсотия, ужас.  ooooh!

# 560
 Ей ме отново преди да ходим да взимаме Георги от у-ще!  Grinning

За възпитанието - независимо от възрастта на детето двамата родители трябва да са единни в скарванията и наказанията. Може единият да е по-строг, но не трябва да си противоречат, а да се подкрепят, т.е. ако аз се скарам на детето и то ревне, таткото може да го гушне, но трябва да му обяснява защо аз съм му се скарала и че еди кое си не е редно. Поне така си мисля. Иначе от нас двамата аз съм по-ларж.  Mr. Green

За игнора - когато реве просто на инат давам игнор. Стоян е голям артист, ама мен не може да ме изиграе, снимала съм го и ще ви покажа как се прави, ама после, че сега нямам време. Ако плача е провокиран от болка, страх, наакано дупе, глад и тн естествено успокоявам.

Ха, национална среща, а - най-рано лятото, другият вариант е този - другия месец!  Mr. Green

# 561
Тини, хехе, трябваше с това да почнеш, че е от рядко ревящите.  Hug
Моя Нико обаче реве като за последно за каквото се сетиш...
Иначе - не, отчитам разликата във възрастта, разбира се. От Мила очаквам много повече.
Нико е малък и доста неща са му простени.  Peace Засега. Mr. Green

Mr. Green Mr. Green Mr. Greenхаххххх да така е да чукна на дърво.Ето защо не трябва да има точно определен начин на възпитание за всички децата и няма верен и грешен подход.
Не съм - абсолиУтно си права ,аз не съм го писала, но е така, мЪжо го гушка , но му обяснява защо съм се скарала и , че не трябва да го прави , защото ......дъра бъра.Аман от болести у вас , няма отърване , викам поне тая година ще я почнете  без , ама цък.Да се оправяте бързо

# 562
Болна Дария с пневмония и тъжна майка Sad уффффффф  ooooh!

Ебаси гадният старт на годината!

Ани, сигурно и аз съм от този тип майки,нямам и намерение да си отбивам беБЕто,което си суче като новородено,а даже и по-зле Simple SmileПо едно време ми дотежаваше,сега обаче пак съм на фаза,сама да се откаже  Mr. Green Предполагам обаче,че ти липсва Simple Smile  Hug  bouquet

Децата и аз не ги оставям да плачат,не ми дава душата.Понякога след като съм се скарала на Коко и той заплаче се чуствам ужасно зле..... все пак са си деца още Simple Smile Дария не я оставям и грам да реве,аз още си я причислявам към бебоците и щом плаче,значи има причина!

# 563
  • Сливен
честит рожден ден на Mamam-am много радост,любов и всичките ти мечти да станат факти nbirthday  ura  Gift
на сън нокти не мога да режа,пробвах и веднага се събужда  ooooh! #Crazy спи много леко
за косата преди като го подстригах беше зор,ама успях
а този месец да му показвам че не е страшно...подстригах батко му без да искам  Whistling
наде бързо оздравяване на дарето  Hug Praynig
за възпитанието няма да взема отношение,всичко се касае до дете,ситуация и странични фактори,няма бяло и черно

# 564
ЕЕЕ много гадно Наде Sad,дано се оправя бързичко красивото Дари.
А за срещата,да разбира се лятото,просто нещо се размечтах за обиколки,разходки Embarassed
Веси,въобще не говори,че като работиш си лоша майка.Напротив,ти ходиш на работа,за да може детето ти да е добре,нали така?И аз работя,криво ми е,но няма начин,после всяка свободна минута е за Ники,а и ми е на две крачки и когато много се затъжа отскачам до нас Heart Eyes
Арим,при нас заспиването е многоооо трудно.Както писах по-рано заспива като прегръща кичур коса или слуша музика от тел.Аз съм си свалила детски песнички и като го слагам да спи му ги пускам и така се въртят 1ч Mr. Green,докато най-накрая бебе заспи ooooh!.Така е и през нощта,буди ли се,заспива пак само на музика или с мляко.

# 565
  • София
Ех Надееее...........  Hug Hug Hug Ту Коко, ту Даренце......... Стискай зъби мила и буди силна!  Heart Eyes

Mamam am, ЧРД   party023 newsm59 Tada

Бобинка, как се изтезаваш с приспиването само! Но идеята ти за песничките на тел. ми харесва.

Марвелъс, отдавна не съм пробвала да я приспивам в количката, защото тя стои на площадката пред апартамента. Ще взема да пробвам обаче  newsm10 Че днес ми беше спряла тока и нямах сили да я возя с часове навън.

Ева Днес се прозява от 10 ч., заспа по пътя за кухнята, после само я отсервирах в креватчето и не ме усети. Но спа само 10 мин. После от 13.30 до 16 ч. се опитвах да я приспя и не стана  smile3515
А навън откарва сън по 3-4 часа, колкото я  возя.
Вече залита като ходи, цял ден без сън - не пада духом обаче  hahaha Ще видя до колко ще издържи.

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 18:07 от Arim

# 566
Мамам-ам, честит рожден ден! Много здраве, щастие, късмет и детски смях!

Не съм, Наде, да ви се оправят бързо дечицата Praynig Hug

Мирче, когато премествахме Симеон в неговото си креватче мъжа ми съдейства - 2 дни той го приспиваше, защото при мен минава номера, а баща му е по-категоричен. Опитай мъжа ти или батко й да я приспиват. Thinking

За възпитание няма да пиша..., че самата аз сега съм изпаднала в безсилие ooooh!

# 567
 Над, много гадно, бързичко да се оправяте и вие!  Hug

Ей го и обещания от по-рано многострадален Стоян:

Хич няма нужда от коментар, направо го записваме в театралната академия.  Mr. Green Crazy

# 568
  • София
Краси, проблемът е през деня, когато сме сами. Какво значи третата ти лентичка?
След цял ден без сън Ева заспа в 19.30 във въздуха  Crossing Arms

Хаха, Стоянчето се бори за 5-минутна слава  hahaha Печели номинацията  Joy
Не съм, и Ева ги върши подобни сценки, но са по-кратки. А днес колко много рев му дръпнааааа, ама искрен!

# 569
Привет, благодаря Ви много за подкрепата, но казах това, защото ми писна всеки да ми казва....ама защо се връщаш на работа, ама той е още малък, защо не си го гледаш до 2 год. и т.н. и т.н....... ooooh! аман вече от много разбиращи и знаещи, решението е мое, имам подкрепата на мъжа ми, харесва ми така и толкоз хе хе  Peace

Всички болни да оздравяват ей  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт