Отговори
# 570
Здравейте! Hug
Тези дни не съм ви чела, само отгоре-отгоре! Tired
Много сме криви, и голямото и малкото са много кисели от няколко дена! А Коси зъби ще вади тези дни, температура вдига 1 път на ден - следобед, после нищо и пищи и реве по цели нощи. Такова чудо не помня, на работа едвам гледам, не знам утре ако пак не спим нощес, изобщо как ще отида. ooooh!

Нокти режа само докато спи! ooooh! Подстригване - досега веднъж с машинката, беше ужас и естествено сега расте накриво, но много реве мойто от разкрасителни процедури. Whistling Mr. Green

За възпитанието - играли сме доброто и лошото ченге в крайни случаи. Трябва да са единни родителите, иначе детето се обърква. Като цяло обаче аз съм по-сприхава.. Whistling

# 571
  Здравейте и от мен. Ние сме добре, имахме гости, 4 момиченца и малката бесня като са световно. Заспа от раз, дано поспи повече   Crazy
  Постригвала съм и два пъти бритона, но на нея не и расте много косата.
  Ноктите режем с триста зора и голям рев. Пробвам с надута до дупка музика на ТВ, понякога поне до третия е заплесната и имам успех. Другите и правя хватка с краката и насила става  ooooh! И затова е вечно с нокти, че събирам нерви за упражнението поне 3 дена след като стане опасна.
  Мириамс вече тъкмо си мислех, че няма шанс да престигне  Grinning
  Блурмой на Мишел често редовно и секретират очите. Лекувам я с хомеопатия, ако не е супер много секрет. Виж този сайт http://www.lekar.bg/lek-114/info-130/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%8E%D0 … 0%B2%D0%B8%D1%82/ С апис мелифика обикновенно се оправяме бързо и лесно.
  Мамама честит рожден ден! Много здраве, любов, усмивки и послушен младеж   bouquet
   Веси нормално е да ти е криво, че почваш работа. Аз ревах три ден. Но и сега съм убедена, че това е много добро решение. Малката е много доволна, както и аз. За акъли не ми говори, мен в БГ като полезно изкопаемо ме гледаха, като казах, че искам да я пускам и я пуснах. Никой не ме пита защо и как, само акъли ми дават.

# 572
Здравейте, да се разпиша и аз,че съвсем ви изпуснах. За ноктите; кошмарно е рязането,особено на крачетата. Пускам телевизор,играе си с ножичката,абее ужас е. Подстригвана е само веднъж - вкъщи,но бритона много и е пораснал и трябва пак да е подстрижем,но този път ще е в салона. Не знам какво чудо ще е. Thinking За възпитанието; малката се е научила много да се сърди и тръшка,когато реве без причина и се сърди за неща,които не са у разрешени и аз и баща и даваме игнор и нещата се оправят. Вчера лелите в яслата ми казаха,че започнала да скубе децата ooooh!,а тя милата се прибра захапана.
Айде мами хубав ден,че аз трябва да ходя при моя доки. Hug

# 573
  • София
Добро утро  Hug
Miss Fine, и аз разсъждавам над това в момента. Чакам класиране за чиста ясла тези дни за прием от м. май и умувам дали не е малка или е време за ясла вече.
Нокти режем на парче - днес два, утре още някой...
За днес съм намислила план за „прецакване“ на Ева да спи в къщи. Благодаря за идеята, Смехи   newsm51newsm51

# 574
Веси, Цвети, ама защо ги слушате хората. Те това си знаят - да критикуват.
Ако работиш и детето е на ясла, ще викат че е малко.
Ако не - ама защо не ходи, то е хубаво за него. Човек трябва да прави това, което той самия намира за добро.

Не съм, хаха, същата картинка е и у нас. Но Нико е още по-истеричен.  Mr. Green

Хайде отивам на гимнастика, че днес дълъг ден ме чака.
Току що открих и че паспорта и холандския документ на Мила изтичат.
Оф, и с това трябва да се разправям, особено второто като се сетя какво събиране на документи пада.  ooooh!

# 575
ахаха Не съм голямо клипче  Grinning искам да ви кажа ,че нашия Габриел   същия артист , особено ако не му се обръща внимание започва да се прави че ревее, че нещо не му е наред и вечер когато го слагам да спи, понеже на нас това ни е голям проблем е не заспива рано и това си е . Егати и нощната птица ви казвам  Sad по-рано от 22;30- 23:00 не заспива , понякога заспива от раз ,но.... в повечето случаи първо изкарва един етюд от номера и като не му мине номера сам ляга и заспива, но не по-рано от 22:30. Аз ви се бях оплаквала и преди, но в колкото и да стане и после следобед колкото и малко да спи вечер сме все с едни и същи магарии  Sad
Тини голям спор заформихте душко. Според мен всеки родител сам си преценява как да възпитава детето  си . И аз съм на мнение че мног зависи на каква възраст е детето . Когато не може да те разбере за какво му се караш или кое е правилно и кое не е най-ефикасния вариант е да му отвлечеш вниманието,т.е. ако пипа примерно контакт, или се опитва да стигне до горещия котлон намираш нещо ,което му харесва и го забаламосваш. Поне аз така правя и в повечето случаи има ефект.
Искам да ви попитам и да помоля за съвет! - вашите мъници ходят ли на гърне? Нашето магаре неще и неще  Sad той приема гърнето като играчка. Как да му обясня че не е играчка ? Вие как процедирате?

# 576
Хехе, Не съм, така не съм се смяла отдавна. Стоян наистина е голям артист.  Laughing

Цвети, Ева преди се изпишкваше в гърнето, а сега само седи и нищо не върши.

Момичета, има светлина в тунела Ева да я приемат на ясла, но пък ми стана едно свито. Много ме е страх дали няма да плаче, да страда, да боледува.
Кво ми стана не знам?!  Sad

Моника от 10-месечна е на ясла, но тя никога не плачеше, геройски се държеше и дори не искаше да си тръгва. Свикнала съм да е така и сега се страхувам, че може да стане обратното Ева да плаче много.

Мами с деца на ясли, знам, че непрекъснато споделяте за това, ама кажете пак - бързо ли свикнаха децата и 2-ро боледуват ли често?
Чудя се дали да не я пускам само до обяд в началото?!

# 577
Здравейте,

Малко късно се появявам, но да ви честитя празниците и се надявам добре сте изкарали!

Ние сложихме ваксина, но се оказа същия ден че баткото е болен като се прибра от градина и сега вече е и с температура и направо не знам какво да правя, чакам дали ще я хване. Гледам навън всички духат носове, но ние сме с кашлица, от къде се взе не знам.

Четох последната страница.

Има нещо вярно, в бг ми се струва, че всеки ти се бърка в неща дето не са му работа. Ако слушаш на мене какво ми говорят - хем го лигавя сина ми, хем съм прекалено строга, той хем е разглезен, хем много му се карам...
А пък ми се наложи да ида до работата и всеки искаше да знае кога се връщам и аз вместо да им кажа, че не е тяхна работа, взех че казах октомври и като се почнаха едни подмятания - "о баровка", "кой като тебе"....  Close  - за това, че ще си гледам децата чак до октомври!
Привет, благодаря Ви много за подкрепата, но казах това, защото ми писна всеки да ми казва....ама защо се връщаш на работа, ама той е още малък, защо не си го гледаш до 2 год. и т.н. и т.н.......
Както виждаш на хората не може да им се угоди  Peace сега ако ги попитам защо от мене се иска едно, а от тебе друго - няма да могат да кажат.

Не ми се сърдете, че се оплаках, то даже беше повече, ама го изтирх   Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 12:41 от Саманта Упс

# 578
Благодаря ви за хубавите пожелания!  Hug
Страхотно си изкарахме снощи. Бяхме при майка ми и малчо ми направи подарък - повечето време не мрънка и не плака както обикновено и издържа чак до 22.00 часа /обикновено си ляга към 20 - 20.30/  Laughing
Саманта оплаквай си се. Нали затова са форумите - да споделиш, да прочетеш за сходни проблеми и да ти олекне  Hug
Не знам как е в другите държави, ама тук наистина като че ли прекалено се бъркат хората в чуждия живот и  то не за да помогнат, а все грешки да ти открият  Twisted Evil И мен ме подразни наскоро една жена. Валеше и аз съм със Светлозар да вземем кухнята - той е в количката, сложила съм му чувалчето и дъждобран. И някаква жена, която виждам за пръв път почва да ми се кара как в това време съм извела детето. Тя много била заета, но дошла да вземе храна за внучето. Ама нито ме пита  има ли при кой да го оставя, защо съм го извела, а веднага да се изкаже. #Cussing out
За гърне и аз приемам съвети всякакви - пълен провал търпят опитите ми  Confused
И аз записах Светлозар за май за ясла - не мисля, че възрастта ще е проблем. Нали от още по-мънички ги вземат. Но и мен ми е едно притеснено- но май повече заради отделянето - по цял ден сме сега с него, а после няма да е така. Но и тази крачка трябва да се направи  Sad
Не съм голям артист е малкият  hahaha
Nad1, Не съм, Саманта и други ако има боледуващи - хайде вече към фаза със здраве да преминавате!
А "Маша и мечока" е хит и при нас. Забавляваме се цялото семейство  Grinning

# 579
Наскоро много съм се замислила колко лесно лепват хората етикети , особено на такива , дето не ги познават много. Тя пие кафе - значи е лоша майка, тя пуши - значи е лоша майка, оставя си детето на ясла на 1.6г - лоша майка, гледа си детето до 2г. - лоша майка ooooh! ooooh! . Все си лош... никога не можеш да угодиш на хорските приказки. За това много обичам да режа разни бабички по парковете и градинките. А често и близли и познати. Всеки може да си каже мнението, но не и да ти казват как Ти трябва да правиш!

Саманта, чудех се къде си... Много време не си писала. Hug Според мен е хубаво да звъннеш на педи да я питаш при това положение какво да очакваш. Дано бебка не хване от батко си Praynig

Цвети, за гърнето не мога да помогна, Симеон толкова го мрази, че дори не иска да си играе с него. Преди поне акаше докато го държах над тоалетната, сега не иска изобщо да ака извън памперса.

Тръгнали са кучешките долу ooooh! - голям киселоч....

# 580
Цвети, Мама-ам, пробвайте да ги изпишквате веднага след сън - тогава толкова много им се пишка, ако се излъжат, може да видят за какво е гърнето. Момченцата може и направо на тоалетната да ги карате да пишкат. Краси, това с акането в памперса дано не стане навик. имам една позната, тяхното дете до 3 годишно не акаше, ако не му сложеха памперс. това като го казах на майка ми и тя ми каза: "ми да, будали, а аз на брат ти му слагах коприва в гащите"  hahaha (това го помня и определено имаше ефект, защото той беше на почи 2 години и нарочно бягаше и се насираше в някое кьоше)  hahaha

# 581
  • Стара Загора
Момичета, влизам да се похваля Hug Hug Hug
Живот и здраве август ще ставам вуйна bowuu .Зълва ми е бременна (дай Боже лека и безпроблемна бременност) и съм толкова щастлива ...  newsm44 Tada

# 582
DSS (Данимира) , честито! Дано зълва ти изкара лека и безпроблемна бременност!
Не съм,  hahaha Имате си артист определено. Наш Георги хич не ги може такива. Той и на инат да плаче, рони едни едри сълзи... ooooh!
И аз удрям на камък с гърнето. Започнах да го усещам кога му се ака, но ако го съблека да го пробвам на гърнето, почва едно дърпане, не иска изобщо да си сгъне крачетата и реве бетер магаре. Освен това така му прекъсвам важната работа и... Май ще бера коприва на пролет Mr. Green
Саманта Упс , Hug за това сме тук
И новината: Гого май вече маха сутрешното спане, за което аз много съжалявам. СПеше по 1 час непробудно и успявах да посвърша нещо. Пусто спането ни съвпада с излизането за кухгня и... А следобяд не спи повече, та да ме компенсира Confused

# 583
  • София
Данимира - лека и безпроблемна бременност на зълва ти!

ГЕорги почнах да го слагам на гърне като беше на 8 месеца. И Рая на тази възраст почнах да я слагам на гърне. Свикнаха много бързо. Сега дори, когато много ми се пречка в краката, или искам да изчистя без да разхвърля веднага след мен го "паркирам" на гърнето. МНого рдко се нааква в пелената вече- трябва да го е прерязало коремчето. Иначе стиска, докато го сложа на гърнето. Не съм ползвала трикове, или друго нещо за да свикне - просто си стана.

НЕ съм - наистина е голям артист Стоян!
 А какво стана с твоите картички - получи ли ги?

АЗ пък съм в чуденка в кое от двете ОДЗ-та тук да запиша Гого когато му дойде времето. Това на РАя е близо до сегашния ни апартамент, но пък другото ще ми е по - удобно като се преместим в новото жилище /което няма да е скоро де/. Още имам време да умувам.

ЛЕгео - ГЕорги отдаван спи само по веднъж на ден. А покрай тия празници съвсем му развалих спането - вечер заспива чак към 22:30 - 23:00ч. И въпреки, че спи между нас с баща му пак си се буди.

# 584
Привет!

Ние сме болни пак, на АБ, че имал зачервени уши, лошото е, че има афти по гърлото и не иска да пие вода, камо ли да яде. ooooh! И сега педиатъра каза, че трябва да пие вода дори насила, иначе да ходим пак. Tired

Ноел, какво да ти кажа! Hug Свиква се, дано да има кой да ви помага, ако се случва често да боледува Ева, дано да не се случва разбира се Hug Но и да нямаш наблизо баби, ще се справите, не се притеснявай!

Данимира,честито на зълва ти! Peace Simple Smile

Коси пък за разлика от сестра му на тази възраст, обича да седи на гърне, даже като го види и напира да сяда, едвам го събувам. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт