Отговори
# 585
  • Стара Загора
 Hug Hug Hug благодаря! Grinning
За гърнето - при нас е мисия невъзможна.Сяда на него само когато не му се прави нищо.Ако му се пишка или ака започва да се пъчи и иска да става.Не знам как да го науча ooooh! Пробвах с играчки, със занимаване, но ... не става.А 2-3 месеца се опитвам да го свикна Sad
За спането - спи по 1 или 2 пъти през деня - той сам си решава.Вечер заспива към 21-22 ч. НО пък вечер се буди доста пъти и продължава да си търси АМ Rolling Eyes

# 586
Да се разпиша, за гърненцето моя дивак които отрича всичко ново почнах да го слагам веднага като се събуди, тогава още е сънен и много , много не му се занимава да се дърпа. Веднага му давам и някаква малка играчка и го занимавам. Така свикна.
За яслите, ами според мен и на три да тръгне , пак ще е свито на майката, и на училище и изобщо при всяка промяна в живота на децата.  Не се тревожете , децата са доста по адаптивни отколкото ги мислим. Дали ще реве или не, според мен зависи от госпожите доголяма степен. Митаче реве, и като отида да го взема докато отворя врата се шмугва и  бяга навън. Явно много -много не одобрява начинанието. Но според мен си е ок, има място да тича. Изморява се и после спинка.

# 587
  Ноел Мишелка не е плакала особедно и не е имало проблем на яслата. Само болестите много ни мъчат, по-скоро всичко е от зъбите, но по-едно време беше непрекъснато. Но незначи, че всички деца ще са така. Като имаш и помощ на разположение може да я пускаш по-малко да си поиграва. Мъжа ми я води, че за мен плаче обикновенно, но за кратко.
   На гърне преди я слагах, но сега в градината не ги слагат и не си правя много труда. Гледам след сън да я сложа, но тя май не захапва защо е там.
   Имаме кътник пробил, и по случая цяла нощ не спахме...
   За акълите в БГ аз много пъти съм писала, щото обичам да се паля по темата  Mr. Green Редовно ги намествам  Whistling

# 588
Привет, момичета!

Благодаря ви много за споделените мнения по моята болна тема. Вярно, че това гадно чувство отминава след време. Буболече, от една страна се радвам, че така стана наистина - най ме беше страх да не ходи и да ме преследва за цокане... Брррррр...

За гърнето - и при Ники имаше период на отричане и кълчене. Сменихме за кратко гърнето и мястото (лятото бяхме в друг град и пак го пробвах там и стана). Като се върнахме в София на неговото си гърне, нямаше проблем с приспособяването. Аз го слагам веднага след сън или когато сам си го поиска (това последното идва след време). Въпреки, че знае да казва когато му се прави нещо, доста често си свършва работата в памперса (това, когато е оставен на баща си) и чак след това ходи и носи гърнето на баща си и му вика: "Ако! Ако!" (след дъжд качулка, ама айде). Simple Smile

За ноктите и аз се опитвам да го разсея с някоя играчка, но става трудно. Друг път му говоря и му показвам какво правя и той гледа с любопитство, но максимум 3 нокътя успявам да отрежа.

За детската ясла/градина и на мен ми е свито как ще го дам някъде си, ама знам, че е неизбежно и е хубаво за него да бъде сред повече деца. Сега го виждам - като сме в градинката той само търси други дечица, при които да отиде да си "общува". Много му е самотно вкъщи и е много осезаемо. Предпочитам да се чувства комфортно той, отколкото аз (все ще се нагодя). Веси, да си гледат работата тия, дето дават акъли (искани или по-скоро не)! И мен много ме дразнят подобни изказвания! Пфуууууууу!!!  Stop Stop

Не съм, ах този сладурко - как само се изпъва назад и хвърля по някое оче!!!  hahaha Joy Попиках се от смях с него!

Ми, май това е за сега от мен!

Болни, недоспали, раздразнени и прочие - да с еоправяте и да се успокоявате!!!!  Hug  bouquet

# 589
Момичета, нещо май моя почва да се самоотбива?! Лееекичко си се радвам под сурдинка, дано!
Пашик, точно тебе освинена нещо не си те представям! Laughing
Не съм, ама освен голям сладурко си е и хитрец твоя Стоян Heart Eyes Heart Eyes
Мис Файн и общо колко зъба имате вече? 7-8? Че си спомням, че се движехме еднакво, ама Мишелчето забърза с темпа май Laughing
Блур, никаква кърма в очите - поне моята доки е на това мнение. Но и аз не бих капнала де. Да се оправя Неделинчо бързичко!

# 590
Мис Файн и общо колко зъба имате вече? 7-8? Че си спомням, че се движехме еднакво, ама Мишелчето забърза с темпа май Laughing

Има 8 предните+1пробил мъничко кътник горе. И от другата страна горе има като плюска, та до няколко дена сигурно ще избие. Вие до къде стигнахте  Simple Smile

Аз за кърма в носа и очите четох, че е вредно дори. В носа има много бактерии, който в млечна среда се развиват прекрасно, та няма никаква логика да се слага мляко, било то и кърма. За очите незнам, ама не съм слагала.

# 591
Благодаря ви за коментарите относно рязането на ноктите.За гърнето още лятото юли месец почнах да слагам,защото се напъваше много като акаше и реших да пробвам.Имаше период дето нямаше наакан памперс,но като се разболя за първи път,му опуснах режима на акане понеже имаше и разстройство.Сега почти успявам да му хвана режима ,но и често го изпускам и ака в памперса.

# 592
  • Бургас
Аник, за отбиването, да кажа , че Алекс се отби сам без никакво усилие от моя страна преди около малко повече от месец. И точно онзи ден си помислих , че точно този момент на гушкане и близост много ми липсват. Това не означава, че не се гушкаме , целуваме, и то много, но не е същото. Така , че споко , това явно е нормален процес да ти липсва, все пак повече от една година ние сме като скачени съдове, разбираемо е...
Буболече, не мога да повярвам , че Алтай е започнал да дава отбой Laughing
За гърнето, ние сме до никъде Confused Сутрин съм пробвала да го слагам, но при нас проблема е, че от момента , в който той отвори очи, скача и трябва да щурее и да бяга, просто за него е абсурдно неразбираемо той да седи залепен към нещо. При нас даже е трудно преобличането сутрин, той няма търпение да хуква да бяга.
Пашик, хайде не бъди критична към себе си Wink Иначе ти се кефя на постоянството за Зумбата Simple Smile

# 593
  • Варна,морето,сините вълни...
Добро утрооооо!Хайде да ви почерпя с една ободряваща закуска по случай имения си ден!Честито и на всички останали,които празнуват днес  bouquet

За гърнето,да си кажа и аз:Още към 9-10м. й го сложих при играчките да го опознава,известно време си игра с него,търкаля го,на главата си го слагаше....и не искаше да седи в него.Изпъваше се и се пъчеше да става.Като й омръзна като играчка,почна и да се заседява в него.Като я хвана в подходящия момент прави всичко в него,особенно след сън Peace Та с една дума,не се отказвайте!!!Все ще схванат за какво се ползва Naughty
Болничките бързо да оздравяват!!! Hug
DSS,честито!!Лека бременост на зълва ти!
legeo,и ние бяхме така...заспиваше точно след 11ч като е време за кухнята.И следобед към 5-6 пак една дрямка.Но лека полека,се намести режима да спи по 1 път след обяд и то по 2-3 часа.За това не я оставям да заспи навън и бързаме да се прибираме,ако сме излязли.Е няма такъв рахат:спокойствие-чистя,мия,готвя и даже понякога остава време за дремка Mr. Green
Не съм,голяма скица е Стоянчо Heart Eyes

# 594
Титка, Честит имен ден! Да си носиш името със здраве! И дано ти донесе само щастие и късмет! (какъв ден е днес, че в моя календар не пише нищо  Thinking )

# 595
Titka честит имен ден! Нека името ти носи много щастие и късмет!
Днес се чества св.мъченица Татяна.
DSS честито на зълва ти! Дано има лека бременност и раждане и едно прекрасно детенце!
Идеята с гърнето след ставане ще трябва да я пробвам след следобедния сън, че сутрин докато запаля парното и малчо вече е свършил работа. Включвам докато се затопли един калорифер, но не е толкова топло и ме е страх да не се простуди мъника. А и той сутрин взе да се залежава - събужда се и после половин час се гушка и протяга  Laughing Преди ставаше веднага като се събуди, готов за подвизи, но аз бавно се разбуждам, та май го заразих  Mr. Green
И Светлозар отдавна отказа предобедния сън, в началото ми беше кофти, но свикнах - къде ще ходя  Mr. Green
Лурдес дано бързо се възстанови детенце! Hug
Леко отбиване на пробващите!  thumbsup

# 596
  • В сърцето на моите съкровища...:)

Да се разпиша,да не ме забравите... Crazy

Ние се прибрахме най-накрая,макар и да нямахме такова желание,защото беше страхотнооо,но сега постепенно влизаме в ежедневието.
Малкия е на ясла от вчера. Сякаш беше позабравил...,но предполагам бързо ще свикне. Flutter
Бяхме и при доки на консултация.Момчето ми е пораснало и вече е 13 килца и 80-81 см.  Heart Eyes

Titka честит имен ден! Да си носиш името със здраве и късмет!

По-мъничко ще прочитам и назад,за да си наваксам,че тия дни оправям само багажи  Crazy

# 597
Честит имен ден и тук Танче да си жива и здрава и Марти много да те слушка  newsm51
Данимира честито на зълва ти , лека бременност и желая!
Офф с това гърне няма да стане май-скоро, слагам го аз точно след кат се е събудил ама то още по-зле става. Започва да се тръшка реве, защото обикновено като се събуди е кисел и каквото и да искам да направя с него не става . Сега се опитвам да го баламосам с реклами и играчки, е задържа се 5 сек. и това е, ама не разбира какво трябва да прави. Притеснявам се , че няма да ми го вземат на ясла на пролет като не ходи на гърне , а и с тоя негов странен режим за сън ... ooooh! незнам какво да правя! Понякога си мисля,че явно аз нямам правилен подход или изтървам момента ! Crossing Arms Thinking Cry
За зъбките- вече сме с 8 и още 2 са на път, вече ги мием с ненедент. Simple Smile

# 598
Мамамамамам, ЧРД на патеричка. Да си все усмихната и позитивна и много радост около теб!

Цвети, а защо е толкова важно да го приучиш на гърне? Ако нямаш нещо спешно, защо не се откажеш за известно време? Нека забрави. След месец пробвай пак. Следвай неговите сигнали, не твоите или на околните. Като е готов, той сам ще ти каже.
Симона до година и 9 не я бях слагала на гърне. Пробвам, не иска, приключваме. Радо сега сутрин сяда без проблем, даже като беше в София, майка ми казва, че сам и сочил гърнето и тя като го сложела, веднага пишал. Различни са децата, единия иска, другата не иска. Не насилвам никого, нито се ядосвам за неуспеха. Малко повечко търпение и всичко се нарежда.  Peace

С ноктите се справяме. Никога не съм рязала докато спи. Симона беше лесна и никога не се е опъвала, радо отвреме на време се опъва, тогава му давам капачката на ножицата в другата ръка, да си я дъвче и продължавам.

Симона за пръв път я подстригахме на 2 години, не е имало много проблем, но държеше да седи в мен и фризьорката ни обикаляше и двете.  Laughing Радо още няма какво да му подстригвам.

Вчера ни сложиха приорикса (ваксината за 3те шарки). Нека тръпненето от реакции започне сега.  Tired

Мишо, а къде бяхте? (изпуснала съм)

Веси, не те познавах като човек, който чака другите да му кажат, че постъпва правилно или не.  Heart Eyes Бъди сигурна в решението си, че е правилно, за да ти донесе удовлетворение и щастие!  Hug

Ани, все някога щеше да свърши. Аз се радвам, че уцелих момента и мина леко и без драми. Отчитам го като успех и като начало на нещо друго. Бебето вече е дете.  Heart Eyes

Айде, раздадох си правосъдието, отивам да бачкам.  Аз казах Хау!  Grinning

# 599
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Мишо, а къде бяхте? (изпуснала съм)
Таткото ни беше командировка и ние му правихме компания. За нас с малкия си беше една перфектна почивка с много разнообразие и екскурзии  Crazy Party  Турция и Гърция ни бяха на една ръка разстояние и съответно свободното време го прекарвахме там.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт