Отговори
# 600
Бандиткее, честит имен ден!
С гърнето и ние не се справяме. Още лятото бях пробвала да слагам Тони на гърне, но той започваше да се дере от рев и тотално отказваше да седне. Затова спрях и поднових опитите наскоро. Няколко дена успявах да го задържа седнал, защото му пусках любимо филмче, но нищо не свършваше вътре. После отново започна да отказва да сяда. Купих му гърне-столче, което засега му дадох да го опознае. Хареса му да сяда в него, но както е с дрешките. Не знам дали ще е така, ако е без памперс, още не съм пробвала...
Зъбките мия със силиконов накрайник и пастата на Чико.
Тони спи отдавна по веднъж на ден. Много рядко се случва да спи по два пъти, това ще е ако е станал мнооого рано сутринта.
Ноктите вече успявам да изрежа и когато е буден, докато гледа някое филмче. Доскоро ги режех само докато спи.
Наскоро се оплаках, че бях свикнала малчугана да спим заедно и се чудех как ще го отучвам. За моя огромна изненада и радост, това отне две вечери. Първата вечер плака половин час посред нощ и заспа. Втората вечер плака за по пет минути на два пъти, след което заспиваше. Вече си спи в кошарката, знае, че там му е мястото и ако се разбуди само се чумери около минута и се намества да спи Simple Smile
Пропуснах да споделя данните от консултацията - 78 см и 12.5 кг. С две думи - ниски и шошави Simple Smile

# 601
Привет!

Титка, Тани, честит имен ден, момичета, живи и здрави бъдете!
Мамам- ам, честит рожден ден със мааалко закъснение, всичко най-хубаво ти желая, но най- вече здраве, здраве и пак здраве Hug
Легео, относно прежалването на някоя вещ в името на няколко свободни минути- много по-склонна съм да го правя( и го правя де), отколкото мъжът ми. Говоря обаче за неща, които не са опасни за нея.
Нани, благодаря ти много за споделените идеи за готвенето, пробвам ги една по една всичките, определено сега си хапва по-добре детето от преди Hug
Не съм, Блурмоа, Наде, Лурдес,  бързо оздравяване на децата! Бобинка, и на твоят мъж също!
Хейли, и аз да се присъединя към въпроса на Мирчето( нали съм си една видна кака Сийка)- какво ще има след 2 месеца, 3 седмици и 4 дни? Embarassed
За гърнето- стои си върху секцията и събира прах ooooh!, смятам като се позатопли напролет и Йоана е навлечена с по-малко дрехи да пробваме отново да се учим.
ДСС- лека бременност на зълва ти, много хубава новина. Ти подаде ли документи за ясла там, където искаше? Аз подадох, но в друга ясла, над кучешката градина и наесен с песен( живот и здраве) Йоана ще я пускам.
Иринополис, какво решихте, ще имате ли първокласничка? За ОДЗ-то- хубаво е, че имате избор, сега остава да решите кое точно. Ако сте доволни от това на РАя, записвайте там- и без това ще сте с предимство като тя е там.

За непознатите по улиците, които си мислят, че по-добре от мен знаят дали е тънко(дебело) облечено детето ми, дали му стиска( или не) шапката, дали много пече, духа, вали и т.н, т.н. съм много ядосана на себе си, че не ги сектирдосвам на мига, ами тръгвам да се обяснявам, пък те си знаят тяхното и аз се ядосвам още повече.

# 602
Честит Имен ден Титка
Снощи Ники си каза името,много съм щастлива HugУча го от няколко дена да казва"Ники" и по едно време както си играеше каза"Ники" Heart Eyes,казва и мама Бо Mr. Green
Оф писна ми с тези кучешки,да занете,че това е най-големия зор ooooh!,постоянно се буди с рев,а вчера си беше захапал ръката и търкаше венците.
Кажете ми каква паста за зъби да му взема вече newsm78
За яслите,засега не искам да го пускам,но защото има кой да го гледа.

# 603
Тите, честит имен ден!! (днес е св.Татяна, кой питаше)
Красе, какъв пес ще си взимате?  (на картинката има пес с кокал, Марта)

имам въпрос към Не съм - гледам, че на Мая й излиза кътник, и има кръвоизлив на подутия си венец - нали и Кресльо така ги вади. Та се чудя, като пробие зъба, кръвоизлива се маха, нали? че ако остане, ще трябва да си сменям детето, не я ща такава  Joy
зъби, откакто има, мия с четка за зъби и Ненедент, не съм ползвала накрайници  Peace

# 604
  • Русе
Привет момичета
Да се включа и аз че ще ме забравите вече
Днес имам имен ден ,но немога да кача снимки затова се чувствайте почерпени
За гърнето и при нас е мисия невъзможна -ползваме го само за каска и за носене
Ноктите ги режа докато спи иначе през деня няма как не се спира и за минута
Зъби още не мия но мисля вече да купя паста и четка
Ние вече отказахме АМ и сме само на кисело мляко тези дни мисля да въведа прясното мляко но да видим

# 605
tani_07 Честит имен ден! Много хубав празник ти желая!
Ние сме добре. Симона започна да пи много откакто само ходи (не пълзи изобщо) и ми остава време да чета:) Иначе да се похваля - спи 2 часа преи обед, 2 часа следобед и вечер заспива в 8 и нещо до 6. Много съм доволна.
Мирче, аз я приспивам през деня в количката вътре и така си спи...Иначе и тя иска навън само...
За кърменето честно казано не разбрах причината, поради която си решила да спреш кърменето, Аник newsm78 - разбрах, че не се чувстваш добре, че детенце също иска да суче, но не разбрах защо си решила да го отбиваш - сигурно съм пропуснала някъде
За възпитанието - много случайно попаднах на книга на Додсън (в градската библиотека я изнамерих) за дисциплината и започнах да прилагам някои от техниките, които препоръчва на племенника си, който е много див и непримирим 3 годишен хлапак, и наистина подействаха, та останах доста изумена. Харесва ми, че в книгата има много практични съвети и примери при дадена ситуация как се постъпва...
Иначе за нашето начинание в бебеправенето - бяхме пробвали няколко пъти през ноември и по-активно през декември. По едно време към края на декември решихме, че най-добре е да изчакаме с второто дете, защото след като забременях се прибрахме от София в Ловеч и едва ли после някой ще ме назначи на работа с 2 деца. Е, малко късно сме се сетили, пък и двамата тайничко се надявахме да е станало:) Засега има 2 чертички и утре съм на преглед. Стискайте палци всичко да е наред...При 2 седмици закъснение дали да очаквам да се чуе сърчице newsm78 Аз уж с тази цел изчаквах...

# 606
  • София
Титка - честит имен ден!

Оле - и на Георги в понеделник му сложиха ваксината за шарките - онази която се слага на 13 месеца.
 От тази ваксина ли някои деца взеха да подкашлят? Георги от сутринта се опитва да кашля все едно е със задна хрема - а няма хрема. Минаха 3 дни от ваксината.

МартаКЕли - РАя иска да тръгне на есен на училище, защото най - добрата й приятелка тръгва на есен. НА мен обаче ми е мъчно да я пускам. Още не сме го решили окончателно. Все се каня да говоря и с госпожите й в детската - да питам за тяхното мнение като преподавател, но все бързаме като я взимам и не става.

# 607
  • Бургас / Св. Влас
Tiya колко хубава новина,още едно бебче в темата Hug
При две седмици закъснение трябва да си 6-7 г.с? Май е рано за сърце,но трябва да отидеш да видиш дали точката си е на мястото:))) Успешна и лека бременност ти желая.

За гърнето направо не знам,през повечето пъти пищи,когато я сложа,само веднъж преди седмица току що станала я сложих на гърнето срещу мен в тоалетната и двете свършихме работата  Laughing Явно пак така трябва да пробвам.

Зъбите също не дава да и мия,не знам как да я науча,а трябва вече  newsm78

# 608
Юхууууууу... Simple Smile

Честит имен ден на красивите Тани-та! Simple Smile Да сте живи и здрави, много късмет и радост да имате!   bouquet  bouquet

Тия, беше ми криво, че се отбихме - липсват ми тези моменти, не за друго. За щастие беше без проблеми. Ники не е искал да суче и точно, че стана естествено и необратимо. Ииииииии, тихичко, дано всичко е наред при теб и да има добри новини на прегледа!!!  Peace Hug

Ето кой наблюдава внимателно. Диданка,  Party Ще си имат пале след има няма 2-3 месеца Симеоновците! Simple Smile И съм се наканила да сме им най-редовни гости след това...  Flutter

# 609
Тия, честито! Мноооого хубава новинка Simple Smile Желая ти лека бременност и много хубави моменти около нея Simple Smile При две седмици закъснение и аз смятам, че е рано за сърчице. Когато отидох на преглед за потвърждаване на бременността бях с две седмици закъснение и се видя единствено точицата.

# 610
Не съм, хихи, както се казва "По-добре късно отколкото никога".
Та - звъни ми днес една пощальонка на вратата и сочи една картичка
и вика - Тук липсва марка, трябва да сложите?!?! Аз гледам тъпо,
обръщам я, ами тя си има марка, но на необичайно място просто, пък и нали е дошла до мен, хаха.
Умрях от смях. Много мерси!  Hug Hug

От мен има ли хора, които да не получиха картичка?

Тия, честито!

Снощи гледах снимки на Нико като бебе и ме обзе една носталгия,
чак се позачудих за трето, ама изтървах влака аз.  Tired

# 611
Тия - тихичко честито, пълните ми сърцето с тези новини Hug.Раничко е за сърчице - в 8 гс най- рано се чува
За отбиването- мн ми беше мъчно в началото, макар , че отбих Алекс или той се отби , незнам точно.Просто първият път когато не му дадох, той не си поиска и така си свърши всичко.Но сега компенсира нежността която получавах преди, въпреки , че е мн буен, много обича да гушка , той да гушка и да го целуват.А напоследък, взе да си полягва , слага си главата на корема ми и си лежим , мн е хубаво , а аз го галя по главичката.

Аз си имам мама на гости, че ще ми правят една операцийка на главата , та според мъжо няма да съм адекватна да гледам малкият и затова извика майка ми.Стискайте по едни палци утре сутрин Peace

# 612
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug
Честит имен ден на Титка, тани и всичките ни именници!   bouquet С гордост и здраве да си носите името!  Hug

Диданке, споко, като пробие зъба ще изчезне кръвоизлива. Може и малко кръвчица да пусне, ама като се има предвид, че е кътник надали ще разберете.  Mr. Green На Стоян всички зъби до сега така му избиват, аз се шашнах само с първите резци.  Crazy

Тия, супер, честито!  Hug Сърчице може да се види с добър уред към 7ма-8гс. Нищо не пречи да отидеш сега да видите всичко на мястото си ли е и тн, а те вече ще те викнат след седмица примерно за сърце.  Peace

За гърнето - никакъв успех нямаме. Пробвала съм го няколко пъти, но изобщо не иска да седи, па камо ли да свърши нещо там, явно му е рано! Много ми се искаше докато родя да се е научил, но няма да го насилвам, когато е готов. Иначе му е много интересно да влиза с мен в тоалетната, но отказва да го сложа и там. Абе, диване!  Grinning

Мила, радвам се, че е пристигнала, нашите марки са ги слагали служителките в пощата, та нямам идея как са слагани, иначе май бяха объркани местата на подател и получател или нещо от сорта.  Mr. Green Аз от теб не съм получила картичка още, всъщност съм получила 5 или 6 общо, но пък не съм ходила до пощата и не знам дали няма нещо там.

За кърменето - Стоян е пристрастено кърмаче, аз пристрастена кърмачка и така. Имаме малък проблем, че аз вече произвеждам само коластра, пък той явно не я харесва на вкус и я плюе и суче лошо, ама какво да се прави. Само съм ограничила кърменето до няколко пъти дневно и чакаме да родя, че да има пак истинско мляко.  Grinning

И накрая да се "похваля" - след като издържах геройски 2 седмици на постоянен вирусопоток, най-накрая цъфнах и аз - кашлица, сополи, главобол, отпадналост и тн. Сега събирам сили да облека дзвера и да помъкна количката в кишата да взема големия дивак от у-ще. В това време ни с количка е лесно, ни пеша можем, че аз пък вече не мога толкова да го нося Стоян - пречи ми корема и бързо се измарям, то няма как да го хванеш тва, особено със 100 тона дрехи (всъщност е само една грейка и яке, ама си е достатъчно).

# 613
  • София
Тия - много хубава новина! Дано всичко е наред с точицата!

Мила - и аз се пулех на картичката от НЕ съм. ТЯ беше писала, че е объркала местата.
 Иначе - аз все още чакам да стане чудо в "български пощи" и да си получа и останалите 9 картички.
Яд ме е, че бях пратила картичка на леля ми, заедно с магнитче за хладилник с Рая и Гого на него и тя така и не си го е получила. Според мъжа ми в пощите сканирали писмата и понеже моето било с магнит са го унищожили.
А от мен кои не са получили?

# 614
Еее, как може такова нещо?
Много тъпо, Не съм, ти след като толкова малко си получила,
нещо там с вашия клон не е наред....

Общи условия

Активация на акаунт