МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 018
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
ivka ♥ 007 само веднъж се добрах до жива мая, с половината стана страхотен хляб.  Втората част държах в камерата на стар хладилник (не фризер), след два-три дни нищо не стана с нея, изобщо не тръгна...  Мисля, че е по-добре да е в хладилник  Peace

# 451
Аз веднъж на 2-3 месеца си купувам 1 кутия мая  и си разделям кубчетата на 4-5 парченца, завивам ги в стреч фолио и в една кутия си ги съхранявам във фризера. Преди да правя хляб в 30 мл от водата за хляба размивам кубчето мая и добавям във водата. Нямала съм провал във втасването.

# 452
мама Тин, възможно е аз да съм объркала нещо и затова да не е тръгнала маята.  А тази, която се продава в магазините дали е същата като тази, която ползват хлебарниците?  В случая бяха ме насочили към семейна хлебарница, където ми сложиха няколко парченца жива мая в една торбичка   33uu
Тайна на каква температура печеш хляба, когато хвърляш вода във фурната  newsm78  Току-що пробвах, нищо не стана, водата си остана по дъното, никаква пара не се образува  newsm78 newsm78  Пека на 180 градуса, на дъното съм послала алуминиево фолио, под реотаните.  Хвърлих 1/4 чашка вода, нищо не стана, остана си на малки гьолчета върху фолиото.
Хубав ден на всички   Hug  bouquet

# 453
  • София
    Мишки, аз съм я писала няколко пъти: "като се нагрее до 220", но май някой не чете! За какво фолио под какви реотани говориш  newsm78? На моята печка реотаните са си под дъното/ламарината. След като реотаните ти са над дъното, сложи плитка тавичка върху тях, тя да се нагрее и там сипи водата, върху тавичката.А за газови не знам как става и дали изобщо става, не съм ползвала такива печки.

# 454
  • Пловдив
Опитах си снощното творение, за което бях писала. Ами, хляба е страхотен, няма нищо общо с такъв печен в тава, съвсем друг му е вкуса, дори и миризмата. Тайна   Hug  bouquet

# 455
  • София
Опитах си снощното творение, за което бях писала. Ами, хляба е страхотен, няма нищо общо с такъв печен в тава, съвсем друг му е вкуса, дори и миризмата. Тайна   Hug  bouquet

Нали  Peace, но е трудно да повярва човек, че става различен.Всеки си вика,че и така и иначе, все се пече...но разликата се усеща.Те хората не са го измислили без причина.

# 456
  • Пловдив

Нали  Peace, но е трудно да повярва човек, че става различен.Всеки си вика,че и така и иначе, все се пече...но разликата се усеща.Те хората не са го измислили без причина.

Да, наистина е странно, но разликата е огромна. Преди хляба не ми миришеше "на хляб", не както примерно като изкарат хляб от фурната, как ухае само .  А сега мирише точно така и е толкова вкусен  newsm22

# 457
И да питам нещо, вие живата мая къде я държите, в камерата или в хладилника?

Преди я държех във фризера, защото месехме от дъжд на вятър... Сега меся всеки ден, дори и по два пъти и я държа в хладилника - успявам да я ползвам и да зареждам прясна от магазина...  Peace

Стара мая бих изхвърлила, не е скъпа все пак...  Peace

# 458

жалко,че не ти дават и  една нова фурна към  "откритието" им... Mr. Green

# 459
  • Пловдив

жалко,че не ти дават и  една нова фурна към  "откритието" им... Mr. Green

Аз не мисля, че ефекта е такъв заради водата , която се плиска, колкото заради плочата. Предполагам, че ще се получи добре и без плискане на вода, защото не съм сигурна наиситна колко ще издържи фурната ..

# 460
  • София
Благодаря на petia_tag, bongo и Тайна за включването по мая въпрос с надраскаването на контейнера.

Моята хлебопекарна е на Мулинекс и действително всеки път хлябът е залепнал и махането му е трудно. Съответно аз обръщам контейнера и го тръскам докато хлябът изпадне, но от самата коричка явно се получават такива драскотинки по тефлона. Първият ми контейнер го смених лятото с нов, купен от Лозенец, но и при него положението е същото.
Всъщност има ли изобщо контейнери, различни от тефлонови? newsm78

# 461
  • София
   Ами ако ви е страх, че ще ви се повредят фурните, слагайте празна тава на дъното, да се напече и в нея сипвайте водата да се изпарява! И аз никой не карам така да пече, всеки си решава сам за себе си!Не искам да бъда виновна за нечии фурни.Питахте ме, казах как пека аз, но не задължавам никой да го прави така.

# 462
  • Пловдив
  Ами ако ви е страх, че ще ви се повредят фурните, слагайте празна тава на дъното, да се напече и в нея сипвайте водата да се изпарява! И аз никой не карам така да пече, всеки си решава сам за себе си!Не искам да бъда виновна за нечии фурни.Питахте ме, казах как пека аз, но не задължавам никой да го прави така.

Добра идея, ще пробвам и така  Peace Hug

# 463
Чете ви баба отдавна, меси си, пече си, краде си идейки, ама днес ми се ще да споделя за водата във фурната - от много време каквото и да пека слагам 2-3 купички/моите са от дуралекс/ със вода под решетката т.е на дъното на фурната - няма значение дали е хляб, баница или кекс. Много е хубава и полезна темата, не видях някъде дали се представяте - ама както е видно от ника, съм баба на  четирима внуци и майка на пет деца, а общия тонаж на населението на къщата в момента е над половин тон Joy Имам си една машинка МУлинекс XXL /че каква ли да е при това ядене/ и си я ползвам всеки ден вече бая години - хляб, питки, кифли, сладки, соленки, тутманици, мекици....каквото се сетите. Мнооого съм доволна  bouquet

# 464
  • Варна
А това с пръскането на водата има ефект само ако хляба се пече на някакъв вид плоча ли?!? Ще има ли ефект ако е в тавичка  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт