МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 67 018
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 4 753
стелт, извинявай, сигурно си казвала, но изперках от работа и  няма да мога да ровя назад Sad
може ли рецепта за черния хляб... много моля   bouquet

От рецептурника към машинката е...

400мл вода
1 с. л. олио
2 малки мерителни лъжички сол
1 голяма мер. лъжичка захар
330 гр бяло брашно
165 гр пшеничено пълнозърнесто брашно/Грахам
165 гр ръжено пълнозърнесто брашно
2 малки мер. лъжички суха мая (заместих с 1/3 кубче жива мая от 42 гр., но е много и следващият път ще пробвам с 1/4, т.е. около 10-11 гр. жива мая)

Брашното е така по рецепта, но аз следя тестото и добавям... Не съм съвсем стриктна, особено ако ръженото ми е по-малко... Добавям повече брашно Грахам, нагаждам си го така, че да ми хареса...  Имам и рецепта само с Грахам и бяло, ако не искаш ръжено...  Peace

# 481
  • Мнения: 3 662
стелт, мерси!   bouquet

# 482
  • Мнения: 4 753
Забравих да предупредя, че се получава малко над килограм хляб... Ако машинката е по-малка, намали от грамажа...  Peace

# 483
  • София
  • Мнения: 15 849
   Този път опитах да го докарам като заводски, без брашно отгоре! Извинявам се,че го снимах на спуканата плочка, но още пареше, за местене.

# 484
  • Мнения: 3 429
Аз пък най - накрая се наканих да направя хляб Капама, по рецептата на Ердинч. В момента тестото втасва в хладилника, утре предстои да му изкарам вързуха и да го изпека в специалния керамичен съд който съм си купила за целта. Ще докладвам със снимка следобяда Peace

# 485
  • Мнения: 212
ronicat, можеш да допичаш хлебчето, ако не е много изпечено. Не знам какви са настройките на машината по подразбиране - ако не си ги сменяла, а си указала само програмата, може от това да е, но нека Alys да даде акъл. Иначе мая аз ползвам жива, по-различен ми стои хлябът. И изобщо за маята и маслото е въпрос на предпочитания - виж в началото на темата има линк - САМО ЗА РЕЦЕПТИ за машина за хляб.

Тайна, как ги издокарваш все такива слюнкостимулиращи?!  Crazy Таз плочка коя подред е?  Mr. Green

Аз пък съм ужасно нещастна. Нали проучвах, проучвах, преди да подарим на родителите ми хлебопечка, накрая дадох паричките на баща ми и го пратих в "Зора", щото всички сме болни и нямаше начин ние да отидем. Там го изнудили за друг модел, по - скъп, но със същите функции и минимален грамаж. Като я донесе, ми се прирева, а и на него също. Тефлонът беше надран и паднал на 2 места, но той отказа да я върнем, понеже всичко, което купува, връща, а вторият уред се оказва по - дефектен от първия. Хубаво, включихме я, бях замесила в моята тесто, преместих в неговата да печем, пуснах бърза програма, хлябът излезе суров. Допичах още 5 пъти по 10 минути. Пак блед. Замесихме пълнозърнесто тесто, преди малко хлябът е излязъл. Отново недопечен.  Cry Cry Cry

# 486
  • Мнения: 3 429
Връщайте я щом не пече, да ви я заменят с друг модел, имате това право.

# 487
  • Мнения: 212
mama Tin, лошото е, че ще я държат в сервиза 1 месец. Ей това ме е яд най - много. Днес закупена, един месец.

# 488
  • София
  • Мнения: 15 849
 
bitter chocolate, все още първата, зацапа се и се разцепи, но става още за ползване. Дано се оправите с машината, опитайте да я смените.Много е лошо така, като едно очакваш, друго става и човек се разочарова и губи желание.

# 489
  • Мнения: 3 429
mama Tin, лошото е, че ще я държат в сервиза 1 месец. Ей това ме е яд най - много. Днес закупена, един месец.

Ама вие просто я връщате, даже имате право да си поискате парите обратно или да ви я сменят с нова, кой говори за сервиз Peace Има си комисия за потребителите иначе, търговеца да му мисли.

# 490
  • Luxemburg
  • Мнения: 1 773
Така е mama Tin, абсолютно си права. Но самата разправия си е неприятно преживяване. Аз и заради това си я поръчах от Амазон. Там не те и питат защо я връщаш (ако е до 7 дни и не ти допадне), а ако е повредена ти връщат и парите за изпращането до UK. В повечето случаи заменят с нов продукт. Кога ще стане и тук така, навсякъде?

# 491
  • София
  • Мнения: 4
Така е mama Tin, абсолютно си права. Но самата разправия си е неприятно преживяване. Аз и заради това си я поръчах от Амазон. Там не те и питат защо я връщаш (ако е до 7 дни и не ти допадне), а ако е повредена ти връщат и парите за изпращането до UK. В повечето случаи заменят с нов продукт. Кога ще стане и тук така, навсякъде?
Само от нас зависи кога ще стане и тук, само с разправии и борба в магазините. И на мен ми е омръзнало за всяко нещо да ходя по 2-3 пъти и да се разправям, но мъжът ми е много борбен и покрай него и аз свикнах да си търся правата.
Не се отказвайте!

# 492
  • Мнения: 1 045
Тайна, невероятно изглеждат хлябовете   Hug А колко време ги печеш във фурната? Разбрах, че трябва да е загрята до 220 градуса, но не разбрах за времето.

# 493
  • София
  • Мнения: 15 849
Тайна, невероятно изглеждат хлябовете   Hug А колко време ги печеш във фурната? Разбрах, че трябва да е загрята до 220 градуса, но не разбрах за времето.
Това е мой цитат:
Цитат
Гледам кога ще стане цвят на коричката, който ми харесва, аз обичам по-препечен и вадя.
Или почуквам с ножа по горната кора, щом започне да кънти на кухо, значи е готов.

# 494
  • Мнения: 1 045
Благодаря  Hug, значи ще се гледаме и почукваме  Laughing И аз харесвам по-препеченки хлебчета.

Общи условия

Активация на акаунт