МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 67 241
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Илиянче, от близо 2 години пека хляб само когато не сме в къщи, защото нощем бръмченето на машината при месене ми пречи да спя и защото искам като се прибера да има топъл хляб. В момента машината работи в къщи така че като се прибере детето в 5 ч. да е станал хлябът. И никога не съм се притеснявала и не е имало поводи за притеснения.
Хайде довечера да ни се похвалиш с резултата.  Peace

# 256
  • Мнения: 243
Дано да има с какво да се похваля  Blush Иначе втория ми опит стана по-добре, извадих хляба веднага като изпищя, че е готов, извадих от формата и след това завих и прибрах в торба- доволна съм, че кората не стана толкова твърда и дебела, но има още какво да се желае  Rolling Eyes
Благодаря, че помагате и отговаряте на глупавите ми въпроси  Hug

# 257
  • София
  • Мнения: 15 849
  Вчерашния бял!

  Днешният многозърнест!

# 258
  • Мнения: 30
Тайна, изглеждат много вкусно, жалко че мъжът ми не обича черен хляб и каза ако правя нещо да си го ям сама  Whistling...и съм се отказала да правя многозърнест, иначе изглежда чуден!!! Simple Smile
А белият само как си го нарязала Simple Smile Супер Simple Smile

# 259
  • София
  • Мнения: 15 849
  Аз пък черния заради дъщерята не правя, тя е капризната. А белият не стана това,което исках, явнo не трябваше толкова надолу да го срязвам, но пък вече се изяде и той.

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 16:53 от Тайна

# 260
  • Мнения: 383

Ердинч, разбира се, че е много вкусно да се изпече във фурната, но нещо не ми се върти толкова време в кухнята. Пък и най-често оставям машинката да пече нощно време.

ок

 Hug

всъщност, не губиш кой знае колко време, но струва си да се опита, непременно

  bouquet

# 261
  • Мнения: 3 662
7, меся в машината, а пека във фурната(обезателно опитайте във фурната)

 Hug

каня се да го направя ей това от няколко дни (най-малкото заради коричката отгоре), но нямам подходяща съдинка, трябва да изнамеря нещо  Confused
имам само тавички и там става като питка, а аз правя и сандвичи за училище и искам филийки...

абе хора
хлябът става хубав, вкусен е, надува се, спря да ми се пука и спихва отгоре откакто намалих маята
обаче вътре не ми седи така троха до троха равномерно ами ... като шоколад LZ  Mr. Green не знам как да го обясня, на дупчици Simple Smile защо така... пробвах да намаля и още маята и тогава пък твърде малко се надува
ще пробвам поредността на ердинч утре, все си мислех, че като има една минута време разлика докато изсипя всички продукти и натисна копчето и няма значение, но току виж... съм в грешка..
(брашно 500, вода+мляко 290, 1с.л.захар, 1ч.л.сол, около 8-8гр жива мая, масло по малко върху двете бъркалки слагам, 3,30ч. основен бял хляб във филипс)

# 262
  • Мнения: 3 695
Тайна, изглеждат много вкусно, жалко че мъжът ми не обича черен хляб и каза ако правя нещо да си го ям сама  Whistling...и съм се отказала да правя многозърнест, иначе изглежда чуден!!! Simple Smile
А белият само как си го нарязала Simple Smile Супер Simple Smile
И моят мъж не обича черни хлябове по принцип - купешки, обаче за щастие домашните ги одобри.  Grinning
Така, че - опитай и ти. Simple Smile  Peace

# 263
  • Мнения: 3 662
а такъв черен хляб като на тайна никога не съм докарвала, в смисъл надут на дъга Simple Smile всички ми са като тухли  Mr. Green но нямат никакво бяло брашно, само пълнозърнесто... може би затова

# 264
  • Мнения: X
Ердинч, пека понякога и ни харесва. Както спомена и Тони, правя сандвичи и формата от хлебопекерната ми допада.
Тони, тези 8 г жива мая можеш спокойно да намалиш на 5. Иначе пробвай да сложиш 10 г трици. Направила съм си смес от пшенични трици, овесени трици и пшеничен зародиш. Онзи ден ужасно ми преля хлябът. Нямам спомени да съм се разсейвала по време на зареждане. Много ми е неприятно да чистя капака на машината след подобно нещо и затова последните два хляба бяха с типово и бяло брашно + сместа с триците (и успях да озаптя лудото надуване на хляба  Mr. Green). Получава се на вкус като едновремешния хляб Добруджа. Винаги слагам и олио в тестото.  

# 265
  • София
  • Мнения: 15 849
а такъв черен хляб като на тайна никога не съм докарвала, в смисъл надут на дъга Simple Smile всички ми са като тухли  Mr. Green но нямат никакво бяло брашно, само пълнозърнесто... може би затова
 
    На този черен хляб, само отгоре е поръсено с бяло брашно, вътре няма изобщо. И аз трябва някаква форма да намеря, иначе ми се раздува на всички страни. Маята е от френската и е пакетче от 11 грама.Сипах направо при водата, защото бях останала с впечатление ,че черните хлябове трудно бухват.


Това е съботния, типовия, преля ужасно, допичах във фурната.Активирах маята на доктор Йоткер предварително, мислех,че като е само типов, ще стане нормално бухнал.

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 17:22 от Тайна

# 266
  • Мнения: 3 695
Моля, дайте ги тези рецепти без бяло брашно. Аз по принцип слагам бяло + 100-200 гр пълнозърнесто.

# 267
  • Мнения: 1 045
~Илияна~ и аз много често правя хляб на отложен старт когато ни няма и не съм имала издънки.

# 268
  • Мнения: 212
alys, може ли рецепта за този едновремешен хляб "Добруджа"?
Благодаря предварително!

# 269
  • Мнения: X
alys, може ли рецепта за този едновремешен хляб "Добруджа"?
Благодаря предварително!

6 г прясна мая ВИВО (не, че не може и с друга Simple Smile)
10 г смес от трици с пшеничен зародиш
290 г типово брашно
300 г бяло брашно
30 г олио
8 г сол (1 1/2 ч.л.)
12 г захар (по-малко от 1 с.л.)
380 мл вода (за машинки, като Мулинекс, може водата да е 360 мл)

Програмата е Основна за бял хляб. Пека в Панасоник (вкусът на хляба винаги ми харесва, независимо от това дали има или няма мляко, яйца, семена). Не знам какво ще се получи като вкус в друга машина.

Общи условия

Активация на акаунт