МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 236
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
alys, много благодаря, ще доложа задължително как става в моята Финлукс утре или вдр. ден, само да намеря типово брашно.   bouquet

# 271
~Илияна~ и аз много често правя хляб на отложен старт когато ни няма и не съм имала издънки.
Да кажа и аз какво ми се получи с първия отложен старт- като цяло добре, но в средата не се наду  Rolling Eyes

Я кажете, като сложа да пека хляб във фурната на какви градуси и каква програма да пусна, за рецептата за френски хляб питам  newsm78 мажете ли отгоре с нещо?

# 272
Здравейте!Отдавна следя темата с интерес,но нямаше как да приложа съветите ви.Сега вече съм горд собственик на пекарна Електролукс.Надявам се благодарение на вашите ценни съвети да имам по-малко изхвърлен хляб!Запрятам ръкави и да видя какво ще сътворя.Всъщност имам един въпрос.Възможно ли е в рецепта за хляб да няма течност,единствено масло?

# 273
"Турски хляб

1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
300 мл. хладка вода
50 мл. зехтин
520 гр. бяло брашно
6 грама суха мая

Програма около 2 часа и 20 минути ,зависи от машинката ви. "
Нямам програма с такова времетраене. Ако пусна на 3 часа трябва ли да променя нещо в рецептата?
Илияна, днес пробвах тази рецепта с програма 3.20 ч в Мулинекса ми и стана много хубав бял хляб. Сложих 5 гр суха мая, защото толкова имах останала в едно отворено пакетче. Peace
dzimbi, що така без течност, не вярвам да стане нещо хубаво.  Simple Smile Сигурно има техническа грешка в рецептата.  Thinking

# 274
Здравейте!Отдавна следя темата с интерес,но нямаше как да приложа съветите ви.Сега вече съм горд собственик на пекарна Електролукс.Надявам се благодарение на вашите ценни съвети да имам по-малко изхвърлен хляб!Запрятам ръкави и да видя какво ще сътворя.Всъщност имам един въпрос.Възможно ли е в рецепта за хляб да няма течност,единствено масло?

Сигурно има айрян или прясно мляко, иначе без течност няма как да стане.

# 275
Вчера и моята машинка бръкна едно турско хлебче. Стана много вкусен. Правих го на програма 3:09 часа, защото тази за 2 часа ми е за кекс и месенето е оскъдно а втасването почти го няма.

Благодаря за рецептата, страхотна е!

# 276
Ами и аз това се чудя, но в  рецептата от книжката към фурната така е дадено.Има 2 с.л сухо мляко!

# 277
  • София
Ами и аз това се чудя, но в  рецептата от книжката към фурната така е дадено.Има 2 с.л сухо мляко!

Може да е печатна грешка, просто са го изпуснали.Не виждам как ще се замеси хляб без течност.Нали не месиш маслено тесто за пай ?

# 278
  • София
Изключено! Как така без течност? Има грешка!

# 279
А поне някакви яйчица няма ли?  newsm78  Като правя овесени бисквити, единствените "течни" съставки са масло и яйца, но тестото е далеч по-твърдо от това на хляба...

# 280
Дискусията е безпредметна - няма хляб без течност - вода, айрян или прясно мляко. Да сложим точка Към количеството на брашното си добави 60% течност и си направи хлебчето.

# 281
Здравейте!  Много интересна темичка, присъединявам се да ви следя.  Аз имам машина за хляб Sunbeam, много съм доволна.  В повечето случаи ползвам пълнозърнесто брашно, бяло много рядко.  Най-често оставям машината само да омеси и втаса, после пека във фурната, защото се изпича по-добре, но си го оставям в същия съд, не го присипвам.  Това е накратко за мен.  Хубава вечер на всички!   chef

# 282
wafi много добре ти се е получило smile3521, а коричката изглежда много тънка. Не разбрах на коя програма си го пуснала, защото на мен на основната ми става малко по-дебела коричката.

# 283
7, меся в машината, а пека във фурната(обезателно опитайте във фурната)

Hug

каня се да го направя ей това от няколко дни (най-малкото заради коричката отгоре), но нямам подходяща съдинка, трябва да изнамеря нещо  Confused
имам само тавички и там става като питка, а аз правя и сандвичи за училище и искам филийки...

newsm12

цък

# 284
Аз използвам 2 такива тавички, от една доза хляб правя две франзелки и стават чудесни сандвичета.

Общи условия

Активация на акаунт