Парфюмни размисли и страсти - 147

• 58 686
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Атти, Бижy, Mims*,  благодаря!  Hug

Че сте заразни няма спор - при първия си поглед в темата имах три шишенца, избирани на момента, след подушване от капачката.  ooooh!
Сега бройката е по-голяма, макар и да не мога да си позволя всичко, което искам, но начинът, по който тествам, избирам и ползвам парфюми се е рафинирал в голяма степен в резултат от прочетеното тук. За околните съм станала по-капризна, но в моите очи е постигане на едно по-добро разбиране и усещане за самата себе си. А благодарение на 5-6 термина, усвоени от речника на темата, смених категорията в очите на консултантките от "муха" поне на "млад петел"  Flutter

# 571
Обич Синеока , добре дошла  Hug
Щом четеш отдавна, значи имаш представа в какво се забъркваш  Wink

# 572
Обич, добре дошла! Щом чуя "цветни шипри" и "любими" в едно изречение ме обхваща голяяямо вълнение като това, когато в отбора ти за Народна Топка има ново попълнение. Идва ми да скокна и да изтанцувам Танца на Радостта, но от благоприличие си хортувам. Представи си , че съм му дръпнала един Танц.

По въпроса за лукса в парфюм ще си замълча, защото усещанията ми се менят с настроението. Май само минимализма и трайността (не силата) са константа.

Ще ми се да отида в The Circle, поне да видя за какво/кого иде реч (пусто любопитство). Изчитайки Натали (искрено се смях. Натали, благодаря ти! Hug Няма по-прекрасен начин да започна работната седмица) си дадох сметка, че спадам към групата на "домашните ценители".Предпочитам да се запозная с даден аромат насаме, да му дам време да се прояви без да бързам да го "разкрия" и обсъдя. Освен това е толкова комфортно персонално да се изрови информация за аромата/ носа . Никога не се знае до какво ще стигне в процеса на проучване. Забавно е.

Нямам търпение да тествам Prada Infusion d'Iris Eau de Parfum Absolue. Толкова обичам едп.

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 14:47 от Оле

# 573
Обич Синеока Добре дошла!
Не ти е никак непохватно представянето,даже напротив.Усещам,че ни предстоят много красиви парфюмни описания. Hug
Цитат
А благодарение на 5-6 термина, усвоени от речника на темата, смених категорията в очите на консултантките от "муха" поне на "млад петел
А аз скоро си позволих да споря с една консултантка,което допреди година беше недопостимо.
Ще ми се да отида в The Circle, поне да видя за какво/кого иде реч (пусто любопитство).
Ходих два-три пъти,все вашия любимец бе там - е не мога да се осмеля да вляза.Трябва хубаво да прочета инструкцията на Натали. Hug
Вчера реших да тествам Емоционалният Агент.Поради непоносимостта ми съм бранда някак си съм го изпуснала от тест.Провокирана от сравнението с Кабаре,който обожавам,се прежалих.
Той пък взе,че ми хареса.Обаче на мен ми прилича  на Есенс НР.Това само от блотер.

# 574
fata_morgana, Оле, Lady Vengeance, добре заварила!  Hug

С цветните шипри любовта при мен е драматична - хем най-много ми въздействат, хем най-трудно избирам и нося - отдавам го на факта, че с нещата, към които човек реагира най-емоционално, усещането за хармония е най-фино и изплъзващо се. Затова и често посягам встрани и това, което харесвам, и това, което избирам, не съвпадат напълно - малко като при избора на подходяща по твърде много критерии дреха.

Спирам да ви спамя и с удоволствие продължавам да чета.  Peace
На тръгване споделям малък музикален поздрав, тази песен си я слушам вече цял ден: http://www.youtube.com/watch?v=dfRtPbBFoGg

# 575
Обич Синеока  Hugмного хубаво пишеш PeaceДобре дошла!

# 576
Обич Синеока, добре дошла!  bouquet

Нещо интересно- Ив СенЛоран, Завръщането на осем класически аромата
http://www.sephora.fr/Parfum/Parfum-Femme/Tous/In-Love-Again-Eau … -toilette/P711018

Най-накрая ще пробвам прословутото Ну като ги доведат тук. Флакончетата са ми много симпатични.

# 577
  • София
Обич синеока, добре дошла при нас  Hug

Натали, нали няма промяна в плановете за 3 февруари  Rolling Eyes Ако искаш репостни, ако някой случайно не е видял, а и за напомняне не останалите  Blush

ПП Парфюмна среща на 3 февруари/петък/ от  17 часа в кафе-клуба на читалище "Аура", София, бул"Ал.Стамболийски" 175.

Ели, няма промяна в плановете, дано успеят повече от бандата.  bouquet Дотук са потвърдили добрите си намерения 21 феи.

ееее, супер, дано наистина да се съберем голяма и весела банда  lalalala lalalala

Оленце, опитвам се да ти пусна нещо, замети си кутията плз  newsm75 тенк ю  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 16:31 от Elitsa_z

# 578
  • Германия
Обич, добре дошла! Щом чуя "цветни шипри" и "любими" в едно изречение ме обхваща голяяямо вълнение като това, когато в отбора ти за Народна Топка има ново попълнение. Идва ми да скокна и да изтанцувам Танца на Радостта, но от благоприличие си хортувам. Представи си , че съм му дръпнала един Танц.

dance

Обич, препълних се от кеф. Не стига, че си шипрофил, ами си и ТУБЕРОЗОФОБ. За капак харесваш мирис на боя и не си на отчет при ванилиите. Не налиташ на гурметата, което се явява пети признак за еднаквост с моята дивизия, в която сме заедно с Оле, Джемма, sl и още прекрасници. Отборът вече те е приветствал, от мен добре дошла и в дивизията. Hug

ПП Парфюмна среща на 3 февруари/петък/ от  17 часа в кафе-клуба на читалище "Аура", София, бул"Ал.Стамболийски" 175.

Ели, няма промяна в плановете, дано успеят повече от бандата.  bouquet Дотук са потвърдили добрите си намерения 21 феи.

# 579
  • София
След поредното тестване на пробичките на Жулиатите са още по-объркана какво да си поръчам.
Много ми хареса Midnight Oud, но ми стои като Агента. Смолистото в Calamity J. ме привлича също....... или Citizen Queen?!
Реших да споделя мисли  Hug

# 580
  • Пловдив
Здравейте момичета , записвам се да да следя и да се "образовам" в тази прекрасна парфюмна темичка  newsm51

# 581
Отборът вече те е приветствал, от мен добре дошла и в дивизията. Hug

Натали Никол, много си мила!   bouquet
При мен харесването и разграничаването от определени нотки не е съвсем Ботевото "силна да любя и мразя", или поне се опитвам да си втълпя, че на определени аромати просто тепърва ми предстои да им открия красотата. Иначе е малко като да вляза в една галерия, да ми привлече погледа Моне, да речем, 'щото е джиджан, да си кажа "Въй!" и - дотам. Пък аз съм хем любопитна, хем ми се ще зад възклицателните да съм по-членоразделна - друг вид суета просто.  Може малко крайно да съм го написала преди, ама никак не ми отива на скромните опит и познания да съм "рекла и отсекла" и си казах - така и така досадих, поне да се поясня  Blush
Иначе много харесвам /да се чете - сънувам  Heart Eyes/  и бих носила например Coco M, Hypnose Senses и Soir de Lune, последният от които е на тънката граница между това аз да нося парфюм и той да носи мен, но за обичаният от теб Ароматен Еликсир някак си не се чувствам дорасла, не съм му в категорията. Както се надявам, че един ден ще вляза в унисон с него, така и си стискам палци да разбера красотата на класическия Амариж, например, към който засега се приближавам заобиколно с Мариаж версията. От всичко прочетено тук и по блогове (включително твоята Аромастилница  bouquet ) започнах да ценя една композиция като концепция, дори да не я считам за нещо, което ми подхожда и бих носила лично.
Млъквам и спирам да редактирам. Трудно е човек да излее наведнъж симпатии си, съществуващи от толкова дълго време. Embarassed

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 18:04 от Обич Синеока

# 582
Искам и аз в някоя дивизия да му се не види, още не ме напуснало училищното чувство за отбори и групарство Laughing

Обич, добре дошла и от мен, макар да започнах скромния си стаж в темата с далеч по-малко познания и адекватни включвания от теб  Simple Smile

# 583
Денс обаче, успя да ми внуши, че поне гурме Alien-а си заслужава един тест, щом не е така пипкав жасмина и има карамелена алюзия. Оригиналът е сред непоносимите ми. Денс, честит нов Alien. bouquet За какаовия Angel не ме изненадваш - и аз си помислих, че ще го отнесеш в един момент. Не ми е достатъчно какаото определено и при мен изчезва толкова бързо, колкото и при теб, обаче разтребих Ликьорения и оставих само него.  Половин час какао си е половин час какао - чисти ендорфини, тоест.  Whistling
Мне не се хаби, няма да ти хареса и Карамеления Елиън въобще. Щом не харесваш ЕДП и този е далеч от теб.
За Какаовия Ангел аз си го харесвам и ми е в плановете, но имам доста от супер обичания Ликьорен и може би ще се сдобия с едно друго какао мнооооого по-хубаво. Дано ми пасне на хубаво носене! Heart Eyes

Добре дошла и от мен на Обич Синеока.  bouquet

# 584
....

Добре дошла и от мен на Обич Синеока.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт