Парфюмни размисли и страсти - 147

• 58 619
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • София
5 Авеню е любимият парфюм на майка ми. Носила е и много други, но този си остава фаворит. Нежен и цветен аромат, свеж, без да е цитрусов, спортен или воднист. Ежесезонен и класически. Добра трайност предвид цената му.

# 631
5 Авеню е любимият парфюм на майка ми. Носила е и много други, но този си остава фаворит. Нежен и цветен аромат, свеж, без да е цитрусов, спортен или воднист. Ежесезонен и класически. Добра трайност предвид цената му.

Много ти благодаря, Ати! Напълно ме устройва описанието ти...

# 632
Момичета, влизам да се извиня Embarassed Embarassed,че ви подведох за пратката от L Artisan,писах оня ден ,че се е получила на английски адрес.Е да ама не била моята пратка Cry.Така ,че от Лютите чушки ни вест ни кост.Моля ако някой нещо е получил да каже Praynig.

# 633
Оставям ви още една загадка и отивам да спя.  Grinning

Танцувах цяла нощ под  нотите на чудна музика
роклята ми вече прашна е , поела пушека
на страсти  в пурпурния полумрак пламтящи.
Устните ми роза алена, очите ми искрящи..
Красавица съм странна и мнозина паднаха във плен,
ала сама избирам тез, които ще са с мен.
На разсъмване фаталната ми същност се разсея като дим,
под него нежно цвете виолетово със дух неуловим.

Това отделно, защото за всеки парфюм може да е валидно:

Единици ще познаят прелестта ми изумителна,
за други ще изглежда тя неубедителна.

Joy

И аз съм за John Galliano.
Танцувах и пурпур-заради формата и цвета на бутилката.
Прашна рокля и пушек-ирис и тамян.
Розата в аромата,красавица странна-странен парфюм е,да.
Много сме тези,които го обичаме,но парфюмът наистина сам избира пред кого да се разкрие в цялата си прелест.В базата си е прекрасно мускусно......и да,има виолетка,някъде на заден план.

# 634
  • Sofia
Никак не ви затрудних. Другият път по-малко жокери!  Joy

# 635
Уффф, много съм изтъпяла...За мен също силно мухливи (ама аз обичам това) вкусни (шоколадови, карамелени...) са Ейнджъл, интензивната Прада, Мобусан, Коромандел, но бях толкова заслепена от собствените си преживявания напоследък, че реших, че Калина е писала за нещо, което съм възхвалявала... Embarassed
За загадката на Карен щях да предположа Виолетовата блондинка на Том Форд, но явно съм бъркала...Явно всеки си прави някакви асоциации със собствените си емоции от парфюма.
Зимна,няколко аромата ми идват наум, но надали са те: любимият ти Поем, Le Feu d'Issey Light, D&G Light Blue, J'adore - Dior...

# 636
  • София
Загадката на Касандра беше страхотна, защото включваше връзки от написани тук неща. Моята глава обаче в момента е едновременно препълнена и куха - и точно заслепена от собствени преживявания.

И аз разпознавах Джон Галиано!

Зимна - вече ме гризе сериозно любопитство - въобще не се сещам за цветен аромат, който да не е използван от столетие. Плодови да, манго и пр.
Османтус може би? - нямам представа от кога се използва. newsm78

# 637
  • София
  И реших да се наслоя с чистия парфюм на Delices. Отнесох куп комплименти, които не знаех как да приемам...като самата аз не се усещах...странно беше...
Вчера тествах и него в Дъглас.Невероятно красив парфюм.
След малко влизам в Манго и започва да ми миреше на нещо много хубаво..Аз съответно започвам да се оглеждам и да търся жената от която идва тази миризма.Е,оказа се че е от блотера в джоба ми.Между другото беше намален - 30 мл. 174 лв.Как е като цена?
преди нова година някъде из българските сайтове (не си спомням точно къде) го мярнах ~80 лв за 30мл Peace

# 638
  • Пловдив
Мили дами, включвам се за да потвърдя вредния ефект от четенето на тази и предишни теми -  снощи и тазиии сутрин... и резултата е 27 лири за виал-чета  Embarassed Embarassed Embarassed само тук мога да споделяяяя - всеки друг би ме обявил за КреЙзИ  Joy , чак и аз самата се притесних

# 639
Открих тема във Фрагрантика, с която искрено се забавлявах и реших, че можем да я принесем сред нас (не зная дали някога сме я обсъждали систематизирано).

Вие може би сте Парфюмно пристрастен, ако:

- ...сте болен, а ви тревожат не зачервеното гърло, кашлицата, хремата, болките в тялото, а неспособността да усещате/носите ароматите си

-...употребата на думата "реформулиране" и името на любим аромат в едно изречение ви докарват аритмия (същото важи за израза "спиране от производство", но към аритмията се прибавят неконтролируем бяс и желание за физическа саморазправа)

-...знаете какво е opoponax (както и как да го произнесете)

-...прекарвате по половин час, за да си изберете облекло, което "пасва" на парфюма върху който сте се спрели за деня

-...парфюмите ви от Зимни/Летни са се превърнали в:
Зимни / Зима със сняг / Ранна Пролет / Пролет / Лято / Много горещи дни / Дъждовни дни / Мъгливо време / Празнични / Есенни / Коледни / Дневни / Нощни / Бизнес среща / Работна среда / Спортни и т.н.

-...не само душите китките си, но запрятате ръкави за свивките на лактите (в нашия случай имаме  и употреба на рамена, колена и т.н.)

-...преди да пръснете от свой аромат върху приятел го карате да си подуши все още ненапръсканата ръка, за да знаете къде точно да насочите струята

-...отговорът винаги е "Парфюм!", когато някой зададе въпрос за подарък (получателя няма значение дали сте вие или някой друг)

-...често се хващате, че душите наред произволни неща. Дори в магазина за хранителни стоки (всеки път ме заплашват с удушаване, ако не се дръпна веднага от щанда с перилни препарати / омекотители / душ-гелове / шампоани  Embarassed)

-...имате любим нос и за изненада на околните се оказва, че това не е вашият собствен

-...чушки (печени или не), домати, тиква, краставица, ябълка, моркови вече не са просто хранителни продукти, а части от парфюмни пирамиди (при това често желани / издирвани)

-...търсите аромата на папирус, мастило, печатарска хартия, темперни бои в парфюм и обяснението ви е "защото обичам да чета/рисувам"

-...предстои ви пътуване до Париж и първата ви мисъл е "Бутика на Chanel!" или "Бутика на Guerlain!" (ексклузивните им линии са ... важни и съществени за парфюмното ни съществувание)

-...носите парфюм 24 часа. Дори когато спите

-...улавяте се, че тайно обдушвате околните, опитвайки се да познаете с какво са напръскани и дали им пасва аромата

-...чувствате се ужасно и доста гол, когато осъзнавате на работа, че сте изскочили от дома без да се парфюмирате. Докато оплаквате мисловно своята "незавършеност" ровите из чантата си и ... О,Боже!...откривате виал/отливка, които с треперещи ръце полагате върху шията си

-..."зарибявате" с парфюми приятелите и семейството си. Защото пристрастените обичат да "повличат" и околните със себе си

-...пръскате с любимите си аромати и нищо не подозиращия ви мъж / жена, защото трябва ! да знаете как ухаят/се развиват върху него/нея (и понякога ви е малко криво, ако се окаже, че стоят по-добре върху него.Един вид, крадец се явява пък  Crossing Arms)

....

Това е само част от "Стоте признака за парфюмна зависимост". Ако ви допада, допълвайте  Hug

Ето и линка:  http://www.fragrantica.com/board/viewtopic.php?id=30372

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 12:45 от Оле

# 640
  • София
Винаги ми е забавно да чета такива неща (и най-безотговорно да се разпознавам в тях)  Mr. Green Ще се радвам, ако някой с повече свободно време и с нужните познания на езика попреведе още от забавното четиво  Embarassed

ivelina2, наистина положението е крейзи, ама пък ни е готино и не се оплакваме  Mr. Green  Hug

# 641
  • София
Подробното разпределение на парфюми на зимни, зимни за голям студ....и т.н ми е безкрайно интересно - може да се включи като анкета в следваща тема ( сигурно е правено обаче ) На мен ми е трудно да ги избирам и по този признак и се ядосвам когато се свийт недоволно и не разкриват красота при неправилна употреба.

PS - Бих попревела - само дайте линка, че не го помня вече.

# 642
  • София
Мисля, че точно такова категоризиране не е правено, така че ако има интерес, бих пуснала една такава анкета (въпреки че замислях разни други варианти за тема, но ще почакат, ще им дойде времето и на тях Simple Smile )

# 643
  • при морето
Загадката на Касандра беше страхотна, защото включваше връзки от написани тук неща. Моята глава обаче в момента е едновременно препълнена и куха - и точно заслепена от собствени преживявания.

И аз разпознавах Джон Галиано!

Зимна - вече ме гризе сериозно любопитство - въобще не се сещам за цветен аромат, който да не е използван от столетие. Плодови да, манго и пр.
Османтус може би? - нямам представа от кога се използва. newsm78
Става въпрос за два аромата на цветя,които никога дотогава не са използвани в парфюм! Peace

Лю,топло,топло...

# 644
Зимна Simple Smile Поем Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт