Парфюмни размисли и страсти - 147

• 58 607
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
момичета,кажете ми нещо за Style Jil Sander.Много му се чудя ,а го душих преди 3 години май,Нямам и помен как миришеше,само ме притесни сравнението му с Линстант на Герлен  newsm43 ooooh!

http://www.fragrantica.com/perfume/Jil-Sander/Style-1193.html

ПП. И ако някой познава този-John Richmond Eau de Parfum- много ми е интересен Crazy
http://www.fragrantica.com/perfume/John-Richmond/John-Richmond-E … -Parfum-6279.html

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 15:10 от РЕ (от Рени)

# 646
# 647

Shanel_05, явно имаш лека алергия към някоя от съставките или най-вероятно към спирта, който е неизбежен носител/разтворител. Щом обривът изчезва, значи не е страшно. Ако все пак ти носи дискомфорт, пробвай да нанасяш на косата или от вътрешната страна на дрехата. Ако искаш, пробвай в магазин някой парфюм без съдържание на алкохол (Готие имат такава лятна серия на Класик - шарени симпатични флакони, всяко лято издават по един такъв), за да установиш дали от него получаваш същите оплаквания.

Много благодаря за съвета, ще го взема под внимание Simple Smile

# 648
  • Sofia
Ре, Стайл мирише на подсладено топло прясно мляко с ванилия.

# 649
Мда  Peace , много сладко, гушливо и едно такова... уютно. А също е й доста траен.  - Стайл това, а от Жълтия диамант на Версаче помня, че имаше доста разочаровани.

# 650
Дами,простете че нахлувам така в темата,но разчитам на огромните ви познания и опит!Влизам в темата то време на време и сте ми много приятни за четене и от голяма полза,за което благодаря на всички! Peace
Имам въпрос:В края на декември купих Глория на Кашарел от парфюмерия,от която пазарувам от време на време и досега всичко е било ок.На опаковката й има стикер на вносителя Блик с указан срок на годност до 2013-та година.Сега като си мисля парфюма е спрян от производство,тогава как може да има годност до 2013-а?
Моля да ме извините,ако въпроса ви се вижда глупав! Blush Blush Blush

# 651
Мерсиииии  Hug Hug Hug Hug

# 652
Дами,простете че нахлувам така в темата,но разчитам на огромните ви познания и опит!Влизам в темата то време на време и сте ми много приятни за четене и от голяма полза,за което благодаря на всички! Peace
Имам въпрос:В края на декември купих Глория на Кашарел от парфюмерия,от която пазарувам от време на време и досега всичко е било ок.На опаковката й има стикер на вносителя Блик с указан срок на годност до 2013-та година.Сега като си мисля парфюма е спрян от производство,тогава как може да има годност до 2013-а?
Моля да ме извините,ако въпроса ви се вижда глупав! Blush Blush Blush
Не е глупав хич. Парфюма е спрян отдавна, но те са задължени да слагат стикери със срок на годност и затова го правят, а дали срока е точно такъв кой знае?!

# 653
Някой може ли да ми снима дъното на Коко Мадмоазел едп тестер 100 мл.Предарително благодаря.

# 654
densi,благодаря ти! HugИ аз си го обяснявам горе-долу така,но напоследък ме е налегнала една почти шизофренна мнителност,когато купувам парфюм в БГ. ThinkingВинаги имам една въпросителна в главата ooooh!

# 655
  • Германия
Уъм-уъм-уъм /спирачка и съединител, тоест/

Влитам на пета и чета диагонално. Не мога да помогна с тестера на Коко M., не познавам и Жълтия диамант Hug Hug, хич не съм полезна.

Докато отгатна коя гатанка е неразгадана, някой ще вземe да ме изпревари. Стра-хот-ни са всичките.

ПП Май само на Феичка е неразкрита, отивам да пусна в google "for the first time used in perfume" Blush Blush Нищо не ми говори иначе, помня, че Bvlgari се фукаха с някакъв вид роза, ползвана за пръв път в парфюм, но дотук.

ПП2  Да, Prelude Rose се казвала, каквото и да значи, обаче е само едно цвете новатор. Може ли още един жокер, че съм още на скорост Crazy и имам шансове.

Без да връщам назад темата, като говорихме за лукса и аз описвах какво ми мирише луксозно, имах предвид изключително и само в парфюмен вид. После прочетох прекрасни неща за лукса на свободното време, на удобството, на това децата ти да растат около теб. Най-предпочитаната ми форма на лукс извън парфюмна бутилка е добронамереността на хората, толкова е дефицитна вече. Феичка, мерси, че ми достави лукс с последните си постове. Hug

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 18:45 от Натали Никол

# 656
  • Германия
Кое ви озадачава, че двойката е шипър? Модерен шипър си е за мен.

И за мен Flutter. Да се има предвид обаче, че съм пристрастна и като видя някой по-така парфюм, ама по-така, а така - веднага съм склонна да го ошипря.  Blush Понеже ми е любима група, не за друго. Тествах преди дни паралелно Comme des Garcons 2 и Flower Power лимитката, която се води по-цветно издание на двойката. Не, практически никакви осезаеми разлики не намерих, което обезсмисля притежаването и на двата. Същото лилаво мастило, същото метално индрише, същата суха лавандула, носена през три полета в четвърто - така ми се представят и двата. И двата обожавам, но е безпредметно да ги имам в дуо.

# 657

Pixie спомена че й се чете нещо за псхологията на обонянието - за мен беше много полезен този сборник - The Smell Culture Reader http://www.amazon.com/Smell-Culture-Reader-Jim-Drobnick/dp/1845202139

За лукса бих казала че като човек средна ръка, живеещ от това което изработи, нямам много представа по въпроса. Струва ми се - според моите представи - че Том Форд успява да формулира "луксозно" по няколко различни и убедителни начина, като включва и скъпо, и сдържано, и от класа и дръзко.

Благодаря!  Тъкмо правя списък за книги (не-парфюмни Sad  ), и ще я добавя, макар че повече прилича на културология или антропология.

Две нови цветя?  И аз искам да знам, но нямам време за търсачката сега Simple Smile

Коментарите за лукса бяха интересени защото показаха връзката между спомен, емоция, и аромат (какво да правя, аз се интересувам от спомен и емоция, защо не и аромат). Някои хора споменаха асоциации с кореком.  Валандин спомена трогателно майка си.

Понякога луксът в бутилка не е нито скъп нито недостижим, а го свързваме точно с мил, специален спомен. Абрактността, която аз търся, ми напомня за това как вътрешността на чантите на майка ми миришеха (на нищо определено, не на парфюм, а на абстрактна козметика).

Понякога усещането за "лукса в бутилка" е породен от мимолетен спомен. Имах професорка--на фона на доста традиционна област, където всички се обличаха (и продължават да се обличат в сиво), която носеше бяло кашмирено палто и не само че беше тихо-елегантна, но и е сред най-умните хора, които съм срещала. Когато ме прегърна, носеше Шанел 19. Шанел 19 не е нито недостижим, нито пък е парфюм, който аз нося,  но винаги ще го свързвам с нея и с елегантен, smart лукс--лукс не само като "скъпа" придобивка, но като нещо, което малко жени бяха постигнали и си позволяваха в нейна позиция.

# 658
  • Германия

Pixie спомена че й се чете нещо за псхологията на обонянието - за мен беше много полезен този сборник - The Smell Culture Reader http://www.amazon.com/Smell-Culture-Reader-Jim-Drobnick/dp/1845202139

Благодаря!  Тъкмо правя списък за книги (не-парфюмни Sad  ), и ще я добавя, макар че повече прилича на културология или антропология.

Тъкмо това правех и аз, добавях в списъка. Специални благодарности Пикси за The Perfect Scent. Поръчах я в деня, в който я препоръча и съм на трета глава /имам време само вечер/. Чете се много по-лесно от Chanel 5, за която също благодаря - само че на idomeneus. The Perfect Scent се нагъва по-лесно, защото щъка с такива прелюбопитни факти, че все едно четеш светската хроника на вестник. Благодаря и на двете! Hug

# 659
  • Козлодуй
Понаспах се и изчетох с удоволствие указанията на Нат,макар че няма шанс да ми влязат в употреба тук Grinning
Беше забавно четивото и на Олето,припознах се в почти всички указани белези на парфюмно пристрастения(като изключим предстоящото пътуване до Париж или където и да било,и това,че преди да пръсна от свой аромат върху приятел,не го карам да се подуши-не ми беше хрумвало Mr. Green ).Но аз си признавам чистосърдечно,че съм пристрастена и не се притеснявам от това.В тази връзка за мен парфюмите не са лукс,а необходимост.
Снощи питах моите колеги на какво е миришело някога в Корекомите.Двамата запознати(третият е доста по-малък от нас) в един глас отговориха "На Деним!",като в последстиве уточниха,че бил синият Деним.Не че го познавам,а и сегашните нямат нищо общо с тогавашните...

Общи условия

Активация на акаунт