Парфюмни размисли и страсти - 147

• 58 651
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
  • на североизток от Рая
  Натал,  Hug!

Първо с бърз поглед прочетох по диагонал. Ама оплетох конците.
 Не става само с ядене, трябва и акъл. За да го схвана, де.  Whistling

# 556
  • София
мацки, понеже ще правя поръчка за шишенца малки и големи, ако някой има нужда, да драсне едно лично  Hug

ПП. ей, значи, след толкова хвалебствия за този младеж, ще взема да се вдигна до The Circle за проверка на място.. да не се мина, таковата .. докат' не съм се бракувала и обзавела с ремарке Whistling hahaha

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 10:40 от Elitsa_z

# 557
  • виртуално
Нат  Joy

допълнение към казуз Z

напълно неприложимо, ако 1,2 или .... повече дечурлига вървят заедно с теб и нетърпеливо те подръпват с отегчена физиономия.

# 558
Цитат на: Mims*
[/quote

Коромандел?

Оф, Зимна, сигурна съм, че който иска ме разбра.
Ако не - да поставя загадка: защо Мимс не иска да обясни невинно на Зимна кои парфюми са луксозни. Веднага ще има поне 10 познали верния отговор, ако се осмелят да го напишат  Whistling Ама знам, че няма.
Знам отговора на загадката ,имам смелостта да го напиша,но ще развалим хубавата тема !
Мимс няма нужда от адвокат,но искам да кажа,че докато споделяше впечатления персонално и изпращаше проби беше най-най..Сега е груба Mr. Green
Ще добавя ,че след грозната история с Л Агента(Карен,извинявай,че ти напомням !),спрях да пиша тук,но сега май ще спра и да чета !
Темата е за парфюми ,а не това кой кого познава ,с кой си пише на скайп и т.н.

# 559
За много години парфюмни   bouquet
Видяхте  ли новите Алиен и Ангел ТМ http://www.fragrantica.com/news/Thierry-Mugler-Alien-Aqua-Chic-a … ua-Chic-2795.html

# 560
Хипотетична ситуация Z можем да я анулираме веднага, защото аз се държа като учителка по математика с представител на отсрещния пол, който ми допада. В тоя случай като ученичка по математика, ама нейсе. Смущавам се, че този човек разговаря с мен и аз само клатя глава и повтарям ``мхм,да,мхм, много интересно``.  Още си спомянам първите тестове на Аник Гутал и как ми пръсна Пети Шери,  а аз невъздържано издивях ``ау, това е страхотно``, а той продължи като учтив шамбелан в ливрея ``Да, този аромат Гутал създава за своята дъщеря, много деликатно съчетание на...`` И сега ако така се зарадвам и на Лютите чушки hahaha А представяте ли си да забравя името и да съобщя, че искам да пробвам Лютите чушки. И той пак със същия велурено-ливреен глас ще ме попита ``Сигурно имате предвид Piment Brulant`` и аз пак ще вляза в монотонното ``мхм``.

Загадките се оказаха много обогатяващи, разкриват ми се нови парфюмни имена Grinning

# 561
  • Германия
В тоя случай като ученичка по математика....

Тъкмо за случая иде реч.  Hug
Както и за общия - не за изключенията. Поканват се всички автори на изключения да направят подточки в Наръчника.  bouquet Четивото е за забавление, ако решим да го правим сериозно, само дайте знак и ще го направим Joy.

Наде, новите издания ги пусна някой наскоро в темата, но и аз като Милейди не можах да се развълнувам от поредния клонинг. Денс обаче, успя да ми внуши, че поне гурме Alien-а си заслужава един тест, щом не е така пипкав жасмина и има карамелена алюзия. Оригиналът е сред непоносимите ми. Денс, честит нов Alien. bouquet За какаовия Angel не ме изненадваш - и аз си помислих, че ще го отнесеш в един момент. Не ми е достатъчно какаото определено и при мен изчезва толкова бързо, колкото и при теб, обаче разтребих Ликьорения и оставих само него.  Половин час какао си е половин час какао - чисти ендорфини, тоест.  Whistling

Не мога да ви изчета, ама бързам да пиша.

ПП Сис, изтървала съм загадката снощи, изкефи ме как си я закодирала  bouquet

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 11:43 от Натали Никол

# 562
Мерси, Карен Grinning

# 563
Не мога да повярвам колко много съм изпуснала през уикенда!
Гатанките са в рима! Ей, нямате грешка!  Hug
Много усърдно мислех по въпроса за лукса. Как ухае лукса? А какво е лукс?...
По някаква, засега неизвестна за мен причина ми изникнаха три съставки- галбанум, нероли, кожа...
Опит за автопсихоанализа:
Галбанум- балсами, екзотични пътувания до непознати земи,
нероли- въздушност и прохлада, искрящ пролетен въздух, щастие=Италия
кожа- тапицерията на нов автомобил, СБХ (помня го и още как!), нови обувки, нова чанта, порфейл)

Еликсира на Чудесата ми пристигна и веднага предизвика адмирации. Началото е много смолисто като колофон, по-точно на току що изпуснат колофон...Опс...ето ви го усещането за лукс.
Много бяха скъпи и трудно намираеми "аксесоарите" за струнни инструменти по онова тъмно време когато имаше Кореком и СБХ. Еталон за лукс бяха струни и колофон Пирастро. Струните пристигаха в една дълга лилава прозрачна тръба, която после можеше да се превърне е меча на Дарт Вейдър- сори за оффа...и колофонът, който изпуснеш ли, става на сол, но затова пък мирише на Hermes.....
Еех...спомени...

Запознанствата ми с Монтал продължават. Тествах Soleil de Capri и Crystal flowers.
Кристалните цветя невероятно приличат на Стела, невероятно! За любителите на моно роза този аромат ще е удар в десятката. По-мощен е от Стела и има амброва дълбочина, Стела до него се рее аноректично. Красота голяма! Само да додам, че Стела ми е голяма любимка, но Монтал я надцака.
Слънцето е нон стоп цитрус и силно навява асоциации с препарат за печка. След час неможах да го изтърпя и понеже нямаше време да го изкъпя, го неутрализирах с Датура Ноар. Grinning Не гъкна.

Харесаха ми толкова много от постовете ви! На Валандин и детските и спомени, размера на парфюмната страст на Денси, и аз обичам да чета и да говоря за парфюми, не само да ги мириша...Не знам от къде идва при мен обаче...
Пишете още гатанки, играе ми се. Grinning

# 564
Обожавам хубавите парфюми, обаче колкото и оригинални да ги купувам  (дали от Бг или от други държави),  винаги на врата ми стават няколко ситни пъпчици, които след време изчезват. Реално не ми пречат, не приличат на обрив, но се дразнят и се чудя на какво се дължи. Някой друг с такъв проблем?

# 565
Дами, приемате ли в ароматната си компания нови попълнения с пространно воайорско досие? Embarassed

Чета ви от....срам ме е да споделя колко отдавна - понякога в реално време, понякога на порции от цели теми. Винаги съм била убедена, че "нямам нос", но с времето този факт започна все по-малко да ме потиска и все повече да ме амбицира. И така, от известно време, с огромен задочен принос на всяка от вас в тази тема, като че ли забелязвам у себе си известен напредък.

Ако трябва да представя кратка парфюмна лексиконна визитка, вероятно би изглеждала по следния начин:

Първи ярки парфюмни спомени - сет от 5 миниатюри на Диор на майка ми, спомен от семейна почивка в Париж. Особено помня Дюн, Диорисимо и Долче Вита. И до ден днешен не посягам към тези парфюми, защото не искам да добавям нови спомени към тях - така са си идеални за мен.

Първи личен парфюм - Sensi на Армани. Харесахме се, но само ми подсказа какво мога да открия у един парфюм, а не ми го разкри напълно.

Предпочитани олфактивни групи и акорди - харесвам цветни шипри, ама много  Blush Преживях и ванилена любов, а сега ме държи здраво цветната вълна. Не налитам на нищо ядливо или лавандулово, а медът е капризен върху мен - понякога е божествен, друг път - остър и кисел, научих се да внимавам.  Мога да опаса цялото пачули на света, в замяна на което се отказвам от военновременните запаси от тубероза.

Моментни фаворити са ми Idylle Duet и L'Instant (представата ми за романтика), Цветната вода от камелии на Кензо за през деня (красива и семпла като идеално подчертаващ предимствата ми сив бизнес аутфит) и Allure Sensuelle (на четири ноздри).

По актуалната дискусия - усещане за лукс ми носят хладни миризми, като от камък, мрамор, лак за дърво и маслени бои, както и някои фини акватици - свързвам това усещане с атмосферата на места, оставили трайно впечатление в паметта ми, но по-скоро бих искала да го вдишвам, отколкото да ухая на него. Много рядко имам желанието парфюмът ми да респектира и да държи на дистанция, затова и изборите ми са сред доста популярни имена от мейнстрийм аромати.

Имам тежко пръстче със здрав захват - докато го о'лабя понякога отиват кощунствено количество милилитри. В това отношение демонстрирам най-забележителен прогрес и вече не всички аромати са ми шлейфови  Crazy ,а търся много по-интимно преживяване на аромата като такъв.

Обещанието ми за кратко представяне вече е престъпено, но се надявам да ме разберете - покрай вашите разкошни описания и на мен ми се развързва езика, макар и непохватно.  Blush

# 566
Обожавам хубавите парфюми, обаче колкото и оригинални да ги купувам  (дали от Бг или от други държави),  винаги на врата ми стават няколко ситни пъпчици, които след време изчезват. Реално не ми пречат, не приличат на обрив, но се дразнят и се чудя на какво се дължи. Някой друг с такъв проблем?

Просто не пръскай върху кожа, по-чувствителна е и затова се получава така. Говорила съм с дерматолог - по принцип е препоръчва парфюмите да се пръскат на кожа и все гледам да е в косата  Peace Но пък на китките не съм имала проблем  Peace

# 567
  • София
Много се радвам да видя тук ново присъствие със стабилни заявки за сериозност  Hug Добре дошла, Обич Синеока, надявам се вече и да пишеш, освен да четеш! Вече си прочела вероятно сигналите ни за заразност, така че няма да те предупреждавам персонално. Явно епидемията вече те е поразила Simple Smile
   bouquet

Shanel_05, явно имаш лека алергия към някоя от съставките или най-вероятно към спирта, който е неизбежен носител/разтворител. Щом обривът изчезва, значи не е страшно. Ако все пак ти носи дискомфорт, пробвай да нанасяш на косата или от вътрешната страна на дрехата. Ако искаш, пробвай в магазин някой парфюм без съдържание на алкохол (Готие имат такава лятна серия на Класик - шарени симпатични флакони, всяко лято издават по един такъв), за да установиш дали от него получаваш същите оплаквания.

# 568
Обич, че аз като гледам ти си защитила вече дисертация по темата! Не си новак, ами си направо за в Ръководството!  Laughing
Добре дошла! Hug  bouquet

# 569
  • Варна
Обич синеока, добро включване!  Grinning
Добре си дошла!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт