Любители на котки тема 57

• 40 227
  • 738
  •   2
Отговори
# 180
  • Козлодуй
За много години на всички мацки,мачовци и техните мами Hug
Нека е здрава и щастлива Новата 2012!

Макар да се включвам рядко,ви наглеждам редовно.
Вместо поздравителна картичка ще си платя данъка:
Гари в ролята на дед Мароз и Фръцливата Снегурочка Grinning

# 181
Честита нова година и от нас!!! Само добри новини да ви спохождат, мир и любов вкъщи (и между хора и между животни) и успехи във всичко!

Нямам тематична празнична снимка, затова ето една по темата за "мир и любов" на Богданка с двете ми нови немски овчарки  Mr. Green

# 182
За много години,котколюбители!И аз вече съм една от вас....
Бъдете живи и здрави и вашите косматковци също!!!!!
kotkovo,по наши сметки и тези на ветеринаря,макси трябва да е на почти 5 месеца.Мисля,че му е рано още за кастрация.Не че много знам де,но доста поизчетох,откак го имаме......
profesorkata_1,благодаря ти за милите думи!И на мен така-очичките ми останаха в това бебе,като го донесе малката......И вече толкова го обичам,чеееее ссъм готова на всичко за него.
Опитах вече с оцет,лимон,портокал (изпишка се направо в корите,които бях оставила за всеки случай пред вратата! ).Преди малко измих с веро,препарат,после и накрая напръсках с мъжки парфюм.....Сега спи,да видим какво ще направи като се събуди!
И няма как мъжът ми да не разбере,защото от три месеца е безработен и главно той се грижи за него!
asha,благодаря ти за изчерпателния отговор!Вече писах по-горе,че трябва да е на почти пет месеца.Сам си избра сифончето!Проблеми след операцията нямахме,като се изключи замайването от упойката.Благодаря на лекаря,всичко мина идеално и сега е едно много,много щуро коте.И тогава той продължи да си пишка на сифона,макар че му беше трудно да прескочи прага на банята,заради операцийката.
Започна да прави белите наскоро-според мен напук!Иска да излиза навън-в коридора на блока.Живеем на последен етаж и ходи по тавана.Или пък,когато някой излезе от в къщи,той веднага е подреден там и напира да ходи и той!И тогава го прави-напук,нали?!
С котешка тоалетна засега май няма да опитам,защото финансовото състояние не ми го позволява.....Мокря хартийка и му я слагам на сифона,упорита съм!Иииии-новото,което опитвам-затварям го в банята и след няколко минути като отворя-той се е изпишал там!След малко отиваме у свекърва ми....Ще видим какви ще ги е свършил като се върнем.
Благодаря ви за вниманието!И много здраве на вашите котанчета от Макси!

Ето,това е местенцето за разни нуждииии.....

# 183
Малко данък и от нас:

# 184
  • In a surreal moment!
ЧНГ на всички мами, таковци и дИча! Бъдете здрави и се радвайте на съжителство изпълнено с любов!

Брюнетка - дИтето е готово за кастрация, каквото и да мислим ние хората и да пресмятаме. Не ти прави на инат просто маркира и иска да разширява територията, обикаляйки до където може. Действайте или ще си изпилите нервите взаимно. Казвам ти го от опит. Повечето оттук списващите знаят как моята Маша се залюби с комшийският маломерен котарак Стуен и разпори почти двуметрови преспи да отиде у тях. Завърна се след два дена и две нощи, които аз едвам преживях. Виждах ги от дома как се търкалят двамцата пред къщата им , ама нищо не можех да направя. Тогава по мои сметки тя беше на 6-7 месеца. Смятах , че е твърде малка за лИбов. Да , ама не...Леко се заобли, понапълня и с първото затопляне на времето отидохме при докторката. Не пожелавам на никоя "женска" котко-майка или татко да види това, което аз видях на операционната маса до прясно зашитата Маша. 5 броя малки стуенчета, полуоформени...Нямах друг изход. Финансово нямаше начин да посрещна изхранването на 4 възрастни и 5 малки котки, че да им намеря и дом. Греха си остава за мен.

Ако само един път го изтървете и той докопа котаранка, което въобще не е химера, вярвай ми, и твоя грях ще е наравно с моя! Кастрирайте, не се бавете!

Искам да те поздравя за красотата, която твориш! Очите ми се заплениха! Да си жива и здрава!  bouquet

Момичета и момче - нашите/ваши котета са прекрасни! Благодаря ви , че ми изпълвате душата с толкова котешка красота! Ние сме добре! Маша ме мамосва постоянно. Гушим се. Тя ме облизва, аз я целувам ....Въобще колкото по-студено е навън, толкова се покачва градуса на любовта вкъщи! Писанчо и той натиска черно дупи по цяла нощ и блажено се опъва когато му драпкам коремчето или го цункам по очичките и челцето... Лигльо абсИлютен! Нооо ...види ли прахосмукачката и страаах - бяга под леглото!  Grinning  Заешко сърце си има и това  е. За честита Коледа и мерси, че спах на топло, Стуен ни обгази и бега у тях си.  Пред мъжо замаскирах, че е Писан и работата се размина. Сега осторожно внимавам да не го забравим под някой стол. Трябва да се замисля и за неговата кастрация, явно ще сме едно семейство - отърване няма!  Mr. Green

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 12:55 от ИКСИ

# 185
  Ето ни и нас поотраснали. Голям добряк  изглежда. Някой няма ли да пътува  от врна за Русе, че нямам търпение вечеее?  Ах, да ми дойде той веднъж у дома, ще го  оправя аз   bath1 feeding kiss...И до месец най-много ще има клъц-клъц, че като чета какво правят някои сладури тука ooooh!

http://gerik.snimka.bg/animals/bez-ime-zasega.621781.25987918

# 186
Голям сладур е Lei! Освен собствениците да попитат / мисля, че пътува автобус/ някой от шофьорите и вие да го чакате в Русе.
Аз от днес съм на родожил от стреса. Иначе, Рижко е добре. Мисля, че се чуди защо толкова го милвам и не разбира какво се е случило.

# 187
Днес на Мацухи му махаха конците. Трима души го държахме. Даже леко го разкървиха. Направо плачеше като агне на заколение, горкият.

# 188
Днес на Мацухи му махаха конците. Трима души го държахме. Даже леко го разкървиха. Направо плачеше като агне на заколение, горкият.
Това би следвало да не боли, но е бил много уплашен.

# 189
Да, беше. Очите му бяха станали големи колкото палачинки сигурно. Само като усети миризмата и започна да съска.

# 190
Ама защо вие го държите?На нашия глезльо като му махаха конците след операцията (херния)) си го оправяха лекаря и някакъв помощник там.Дори не го виждахме,само чувахме как се дере.Обаче доктора каза,че е от яд,а не от болка.И каза.....че е много лош!Хапе,дере....А пък той ни е такова мило коте.Мъжът ми вика-И него ( доктора де! ) да го дърпат така-и той ще дере.....
ИКСИ,благодаря за диагнозата!И аз,честно казано,подозирах,че това момче се развива преждевременно.....хи хи.Тези дни ще го заведем при не толкова любимия му доктор ( дано не го помни! ) и ще се реши какво ще става!
Благодаря ти за милите думи по повод моето парцалено творчество!Оказа се,че не знам как да кача снимки тук и затова сложих линк към профила ми във Фейсбук.

# 191
Ами днес само една от сестрите беше в клиниката. И Мацухи иначе е много миличък, но с лекарите по съвсем друг начин се държи.

# 192
  • София
Честита нова година! Много здраве и късмет за всички!

Брюнетка, ние също живеем на последен етаж и Мъро имаше голям мерак да ходи на тавана. Нарочно го стреснахме няколко пъти и сега не смее. Стреснете го и вие, за да не се учи да излиза. За негово добро е. На тавана е мръсно, има паразити, а и някой път може да тръгне на някъде другаде и да не можете да го намерите. Ако има страх, няма да иска и да излиза, т.е. ако пишкането пред вратата е напук, ще отпадне причината. Иначе 5 месеца е съвсем нормална възраст за ранен пубертет  Wink.

Направо не мога да повярвам, че продължават да шият с такива конци!  #Cussing out В кой век живеем? Дори преди 13-14 години когато кастрирахме Мацо, а после и Мъро, не сме сваляли конци, защото бяха резорбиращи се. МисНели, дали в следващата тема, до линка за кастрациите, да не добавиш съвет да се искат такива конци? Защо горките животинки трябва да изживяват този допълнителен стрес?

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 17:29 от Тaня67

# 193
  • София
Явно човек трябва изрично да си ги поиска. Ненужна е тази допълнителна болка. На мен като ми махаха конците от апендицита ме болеше честно казано и наистина раната прокървява!
А сега нещо по-весело, така ли се чуствате след празниците!

# 194
За съжаление не ми предложиха такъв вариант. Иначе и аз бих спестила този стрес на моят мил и възлюбен Мацухи. Но пък честно казано не се бях замисляла изобщо над момента с конците. Дори и не съм очаквала, че ще има някакви конци за махане.

Общи условия

Активация на акаунт