Движение на българските майки - ПЛОВДИВ тема 28

• 46 968
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Благодаря Поля. На нея са и обещали познати към края на юли, но тя търси начини ако може още по-рано да ги намери и да започне да ги слага.  Ако нещо се обърка и не и доставят, ще те имам предвид.

# 451
  • пловдив
emimimi в мен има ключ от склада. Скоро пак разчиствах и мисля, че има дрешки за 18-24 месечно. Ако искаш мини да вземеш ключа и да разгледаш  Peace

# 452
Зравейте момичета  Hug
Извинявам се че нахълтвам в темата ви , но днес в нета гледах един репортаж за сем-то в нужда .
Ето го и репортажа :http://vbox7.com/play:5c394ddf83&ef=1Бих искала да ви попитам дали има възможност да разберем адреса на това сем- то .
Обръщам се с молба към вас да ми помогнете да го науча , тъй като никога досега не съм търсила адреси от излъчен репортаж .  Ако можете да ми помогнете , пишете ми на ЛС .
Благодаря ви предварително .  bouquet

# 453
  • пловдив

Обръщам се с молба към вас да ми помогнете да го науча , тъй като никога досега не съм търсила адреси от излъчен репортаж .

И аз не съм, но първото, което ми хрумна е да помоля член на рокерския клуб за помощ  newsm78

Писах съобщение на Vagabond's Plovdiv, (Maleno , ако получа отговор непременно ще ти драсна на ЛС  Peace

# 454
  • пловдив
На мейла ни е получено писмо със зов за помощ от едно мамче. Още не знам подробности. Помолих да ни напише вариант за контакт, защото моли за среща, но не е написала дори телефон....

Мили, какво става с Асеновград ?! В крайна сметка ще има ли съвет или ....  #2gunfire юли дойде, а ние още дори обещание нямаме, че ще има списък с наградени деца  newsm78 То ясно, че директорката е отскоро и още "влиза в час" , ама то дълго влизане нещо  Mr. Green

# 455
  • Пловдив

Мили, какво става с Асеновград ?!
Днес ще ги притесня отново.

# 456
  • Пловдив
shams u amar, за адреса на семейството от репортажа, няма ли да е най-лесно да се напише един мейл на телевизията  и да помолите за координатите. Това ми се струва най-лесния вариант.

# 457
  • пловдив
Последно имфо за Калофер...

http://marica.bg/show.php?id=85708

# 458
Ани, прочетох с интерес статията- много мразя да използват децата за собствените си цели-не вярвам сами да са си написали плакатите, че искат Шекерова   Confused

Апропо, няма ли да я измитат вече тази директорка, наскоро имаше проверка от Агенцията за закрила на детето, никой не я харесва, не работи в полза на децата, какво още чакат?!?

# 459
  • пловдив
На мейла ни вече си имаме списък с предложени за награда  Peace Дайте предложения за дата на връчването на наградите .  Най удобно за всички е в неделя / и най вече за мен  Mr. Green /, но.... много от децата си ходят по роднините, та ..... кажете си кога и как  Grinning

Майката, коато ни помоли за помощ, също си е пуснала телефон за контакт. Ще и звънна и ще пиша подробности като разбера за какво иде реч .

Кливия съдейки по написаното в статията вече е "изритана", но .... като знам как в Бг нищо не е окончателно.... Аз не я познавам лично, защото откакто помагам на звеното, всеки опит да се помогне там, все е отхвърлян...принебрижително..... дано сегашната промяна наистина е за добро.... времето ще покаже.

# 460
  • пловдив
Днес се срещнах с майката, която ни помоли за помощ. Историята е следната-
Самотна майка с едно дете - син на 13г. От няколко години си търси работа, но успява да си намери само за по няколко месеца. Няма близки роднини / по нейни думи са починали/ Няма жилище. Живяла е известно време под наем но поради липса на финанси е напуснала жилището. За известно време е работила към община в Пловдив, с временен договор, където са я настанили във ведомствено жилище, но след изтичане на договора не е подновен и трябва да напусне жилището.... Последно са и дали 7 дневен срок. Момчето учи в спортното, заради общежитието, но излизайки във ваканция.... Говорила е със социалните, но първото им предложение е било да настани момчето в някой от Пловдивските домове. Отивайки на място и запознавайки се със средата за живеене.... жената направо си е тръгнала.  Второто предложение е за настаняване на детето в жилище от семеен тип в Коматево. Този вариант за сега е най приемлив, но процедурата по настаняване, както и освобождаване на място ще е чак към септември...  Има обещание за работа в Кипър при нейни познати, но не може да замине, защото по никакъв начин не иска да оставя детето си в дом... Молбата и към нас беше ако знаем за кризисен център в който да се настанят за 2 месеца, докато се освободи място за детето /прекрасен младеж с който също успях да се запозная/ или евентуална работа за да намери квартира в коато да се изнесе временно....  Жената е с висше икономическо образование, но не е работила по специалността. Няма претенции за работата. Социалните са и предложили единственно 100лв социална помощ на месец, срещу по 4ч 15 дни в месеца общественно полезен труд- градинки и улици.... Още не е приела предложението, защото така трудно ще си намери за останалото време работа, а 100лв няма да и стигнат за каквато и да е квартира....
На някой ако му хрумне вариант с който да помогнем, да ми звънне  Peace

# 461
  • Пловдив
Директорката на Асеновград е в болнични. Но говорих с една от възпитателките. Фиксирахме датата 15.07. от 12.30ч., ако има някаква промяна, ще пиша допълнително.

# 462
  • пловдив
Мили, аз ще дам едно рамо с пазаруването на книги в понеделник, но оттам нататък..... На 12 си идва щерката, заедно с чуждестранен гост и до 22 юли, просто бягам в нейзвестност....  Embarassed Не мога да участвам с каквото и да е присъствие.
Относно случая със самотната майка. При разговора с нея , самата тя не беше си избистрила точно как и с какво можем да помогнем. Основното беше намиране на жилище до заминаването и. След като проведохме няколко разговора с кризисни центрове, за които се сетихме към момента не можем да помогнем поради липса на места. За общинско жилище няма право, защото е извършвала преди време доста крупни имотни сделки и поради тази причина не може да ползва услугата. Почти навсякъде където попитахме знаеха случая и. Опитахме, но уви, не можем да помогнем за това, което поиска от нас. Ако има ново развитие - ще пиша  Peace

# 463
  • Пловдив
Дано има други свободни за 15,07, защото аз няма да съм в града  Confused
Тук съм до петък, ако имате нужда от подкрепа при пазаруването на наградите съм на линия Wink
Ани, толкова хора ни питат напоследък за работа, а е толкова трудно, аз също ще разпитам тук там, ако изкочи нещо ще пиша.

# 464
  • Пловдив
Ако има повече свободни хора за през седмицата, нека да пишат и да се организираме за 16 или 17 юли.

Общи условия

Активация на акаунт