Движение на българските майки - ПЛОВДИВ тема 28

• 46 953
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • sofia
Ани, радвам се, че се е намерило изход от ситуацията.
Моля ви, кажете ми взехте ли играчките и трябват ли ви такива неща:оптични аксесоари- спрей за почистване на очила и капки за очи. Капките са за чувствителни очи с лайка.

# 106
  • пловдив
Роси, към момента поне аз не съм видяла дете с очила по местата, които посещаваме, но ще пратим запитване и веднага щом отговорят ще драснем  Peace  За играчките - още са в София, Дони каза, че към сряда ще има възможност за транспортиране.

Момичета в неделя в Пловдив има театрална постановка с благотворителна цел. Ако някой има желание да отиде, подробности в тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=639241.0

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 16:33 от AnMary

# 107
  • sofia
Роси, към момента поне аз не съм видяла дете с очила по местата, които посещаваме, но ще пратим запитване и веднага щом отговорят ще драснем  Peace  За играчките - още са в София, Дони каза, че към сряда ще има възможност за транспортиране.

Ок, Ани.
Капките и спрейовете ще са много полезни, разпитайте.
Освен играчките има и малко помощни канцеларски материали за вас.

# 108
viktorcheto информация за домовете в близост до София , можеш да получиш от момичетата в Софийската тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=509690.0

както и в темата в която има списък по домове и обяснение, каква е възрастта на децата отглеждане във всеки един от домовете
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=88405.0

това е линк с адреси и телефони за контакт с директори за директна връзка, където ще ти обяснят изискванията за дарения на хранителни продукти / по принцип  е забранено внасянето без придружаващи ги документи за произход, срок на годност, съдържание и вярно транспортиране - някой от хрянителните продукти трябва да се транспортират със строго определени хладилни бусове...коли..../
https://spreadsheets.google.com/pub?key=p96_2LHJ3UJ1GkPI1dv7HLA&output=html

Сърдечно благодаря за отговора
Желая ви хубава и спокойна вечер!
Поздрави

# 109
  • Пловдив
Едно момиче от Асеновград ни е подготвило мартеници за базара. Ако някой има път на там, нека се обади да ги вземе.

# 110
  • Пловдив
Момичета, мисля си цял ден... имаме склад пълен с дрехи, а в момента хората в с. Бисер имат нужда от дрехи и обувки, не са само възрастни хора там, и деца има. Вярно, организацията ни има други цели, ама при тая ситуация...
Каквато и акция за набиране да се направи в момента, ще отнеме време, а ние ги имаме събрани. Мислите ли, че можем да отделим някаква част дрехи и обувки и да се опитаме да организираме транспорт чрез офф-роуд форума примерно.

# 111
  • пловдив
bugaboo  с много труд успяхме да сортираме половината и да предадем в Пловдивски дом /останалите- бебешки/. В момента има около 20 чувала и кашона, в които не се знае какво има. До него почти няма достъп, защото двора е с около метър сняг - няма живеещи, които да почистват периодично. Вътре няма осветление и може да се работи само през деня, при минусова температура, но.... ако прецениш, че можеш да се включиш и ти и още желаещи с присъствие за сортиране и разчистване, тръгвам на минутата  Peace  /понеже и си наясно в къкъв вид пристигат при нас повечето дрехи, си наясно, че непроверени чували не можем да изпратим/  Не казвам, че трябва да сортираме всичките, може да се започне  и колкото успеем, но 1-2 това не могат да го свършат... повярвай...иначе досега да съм организирала изпращането.....
Докато се появи обаче желаещ да се присъедини да рине сняг и да хвърля парцали заделяйки използваеми дрехи.....
DMS BEDSTVIE на номер 17 777
Можете да направите дарение и по банков път на следната банкова сметка.
покритие карта
Уникредит Булбанк
IBAN BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07
BIC UNCRBGSF

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 20:35 от antom

# 112
  • Пловдив
Аз утре няма да ходя на работа, така че ако се организира група ме бройте.

# 113
  • Пловдив
Ани, то при сегашната ми активност не е за вярване, но все пак имам бегла представа какво означава голямо дарение и как се сортират дрехи.  Peace
В момента не мога да се включа в сортиране или каквото и да е свързано с излизане от нас, защото няма кой да ми гледа децата. Ако решите нещо, мога да се опитам (и почти съм сигурна, че ще успея  Wink) да уредя мъже да изринат снега и транспорт. Така или иначе в с. Бисер уж са съобщили, че вече нямат нужда от дрехи и одеала, но като гледам каква е ситуацията, скоро може другаде да се наложи.  Confused
Иначе аз за себе си съм намерила начин какво да направя, то който иска намира начин  Peace

# 114
  • Пловдив
Момичета, нека се пооправи времето и да поизчистят улиците и тогава да сортираме в склада. Аз също ще се включа дори и с дребния отново, но сега ми е невъзможно. Колата е затрупана, кварталните улици са ужас,  дори не можем да заведем Нели на градина и тези дни ще е вкъщи и тя. В този студ там, най-много да изстинем и да се тръшнем болни след това.

# 115
  • пловдив
Към момента дрехи и одеала се пращат от всички краища на Бълтгария. Докато изринем, сортираме и пратим.... хората ще са заринати с наличности. Обаче.... склада че трябва да се сортира, трябва, но още при предишната среща, на която се събрахме повече от 2-3 човека се взе решение да се направи при по топло време.
Бистре повече от наясно съм, че знаеш за какво става въпрос. Отговорих на поста ти за всички останали, които четат нашата тема и така пуснато питане ги оставя с впечатлението, че разполагаме с един добре подреден и достъпен склад, пълен със сортирани и подредени дрехи, с достатъчно ресурси от хора да го подържат..... а действителността е отчайваща.... и пълна с много препятствия, с които се борим със всичките сили и желание, което имаме, но... уви те не са безкрайни.
В Първо ДКЦ е обявено събиране на дрехи, посуди и средства.... Лично аз мисля, че след лавиновидното събиране на дрехи и хранителни продукти - най важните в момента за хората неща ,след укротяване на бедствието и започване на възстановителни действия, посуди и уреди са следващото нещо, от което ще се нуждаят, затова и давам това имфо. Ако някой прецени, че може да помогне с такива неща би могъл да се поогледа за пунк наблизо за събиране. Друг вариант е Дирекция „Социално подпомагане".
http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … 17&selid=1117

.... Вярно, организацията ни има други цели, ама при тая ситуация...

Измежду целите ни е и помощ за социално слаби семейства, а от тях в момента по социално слаби и в критично състояние......

# 116
  • пловдив
Предварителен график за мартенкия базар

25.02 - събота  -  от 10 до 19ч
                             от 17 до 19 ч  antom

26.02 - неделя  - от 10 до 19ч  antom

27.02 - понеделник -  от 17,30 до 19ч

28.02 - вторник       -  от 17,30 до 19ч

29.02 - сряда           -  от 17,30 до 19ч

Моля желаещите да пуснат часовете в които ще продават  Peace

# 117
  • Пловдив