Движение на българските майки - ПЛОВДИВ тема 28

• 46 929
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Преди малко ми се обадиха две от момичетата от Асеновград, едната нямала анцунг, висока е 170, малко едричка, краката й били в рани от студа, ровили с домакинката в склада, но нямало нищо за нея, от обувки също има нужда, носи №41
другото момиче има нужда от обувки/маратонки № 34
аз в момента съм болна и без кола, но ако мога в петък ще отскоча до склада да поразгледам, ако междувременно някой има с какво да помогне да пише Peace

Момичета, имаше хубави намалени ботушки-апрески в Кауфланд. Бих могла да проверя, но нали се говореше, че имало проблеми с номерата на дрехите и обувките и затова не смея да се впускам в купуване. До петък ли трябва да се вземат нещата? Дайте повече инфо.
Директорката на дома в Асеновград ми се видя много свястна, отзивчива и дружелюбна жена. Сигурно ще ви се зарадва в петък.
Мартеничките, които сте направили са страхотни!  bouquet

# 91
# 92
# 93
  • пловдив
Изразих мнението си във връзка с полученото писмо от София. Моля влезте в пощата за да направите същото  Peace

и... като се замислих.... не че това ми е силната страна, но...
Всеки път когато откликнем на зов за помощ - социално слабо семейство на бивша възпитаничка на дома в Асеновград, многодетна майка в Ягодово, самотна майка с болно дете..... все пускаме отделна тема с цел да не утежняваме темата тук и за да може всеки, който конкретно иска да помогне за дадена кауза да не търси дълго информация, обаче.... дейността не се отчита /не само като дарени неща, но и като отделено време/ , макар да се извършва от малобройните членове и симпатизанти на ДБМ - Пловдив.  Не отчитаме и ежемесечните посещения в защитено жилище...
и.... някак изглежда, че бездействаме.....  Rolling Eyes
Предлагам поне в тази тема, да се отразява всяко посещение и на тези места, освен предварително обявените месечни...годишни ... инициативи  .....
В пощата пуснах и една грубичка равносметка за извършената работа .... Да ви кажа за изтеклата 2011г ... здраво сме поработили  Peace

Пловдив
1. 15.01.2011г.Посещение в ДДЛРГ " Таньо Войвода", гр. Асеновград
2. 25.01.2011г. Дарения на ДДЛРГ "Даскал Ботьо", гр.Калофер
3. 30.01.2011г. Посещение в ДДЛРГ " Таньо Войвода", гр. Асеновград
4.      02.2011г   Мартенски благотворителен базар
5. 09.03.2011г. Заведени 33 деца от ДДЛРГ " Таньо Войвода", гр. Асеновград на кино в                                                                                  Пловдив, по случай патронният празник на дома.
6. 07.04.2011г. Посещение в бебешкия дом в Пазарджик
7. 30.05.2011г.Отпразнуване на рожден ден на 12 деца от ДДЛРГ " Таньо Войвода", гр. Асеновград
8. 16.06.2011г.Посещение в Зелениково
9. 12 07 2011  Официалното връчване на наградите по програма "Стъпка напред" и наградите за добро поведение и поддържане чистота в стаите на децата в Асеновград.
10. 14 и 15 юли се проведе екскурзия на 20 деца от Асеновград ДОВДЛРГ "Таню Войвода" парите бяха осигурени от дарител и връчени на дома
11. 09.10.2011г. Отпразнуване на рожден ден на 17 деца от ДДЛРГ " Таньо Войвода", гр. Асеновград
12. 28.10.2011г. Посещение в Нареченски бани  ДОВДЛРГ (от 3 до 7г.) театрална постановка
13. 06.11.2011г.Посещение в Зелениково  ДОВДЛРГ (от 3 до 7г.) театрална постановка
14. 07.12.2011г.  Посетихме децата от  ДОВДЛРГ „Олга Скобелева” дарени дрехи
15. 28.12.2011г. Посещение в Зелениково  ДОВДЛРГ (от 3 до 7г.)
16        12.2011г Коледен благотворителен базар
17  Над 10 посещения в Защитено жилище, където са настанени бивши възпитаници на дома в Асеновград
18  Помощ за  обличане, прически, откарване на абитуриенти от Асеновград и защитено жилище
19. Периодични посещения и дарения на бивша възпитаничка на дома в Асеновград, в момента с бебе в с. Труд
20 Периодични посещения и помощ на семейство в Ягодово; на семейство с дете в инвалидна количка....

Броя на посещенията по последните две точки са отчетени в пуснатите специално за тях теми  Wink
Не съм описала отделеното време за сортиране на получени дрехи, че много ще стане дълъг списъка  Mr. Green

Да се отчета за момента  Grinning
450 мартеници за закачане /детски и за големи /
50 бр комплекта гердан с обици, гривни с обички ,гердан с гривна
80 гердана,
600 обикновенни с мънисто за ръка....

Какво ще кажете за кафе утре  Wink Желаещите да се присъединят, първо да влезат в пощата, да прочетат дисертацията, който писах и току що пуснах там   Mr. Green и да си приготвят- забележки, допълния, корекции....  Хайде мързеланки, на вас се падна по лесната част  Peace
Подробности за мястото и часа на срещата ще получите след 10 ч като си направите труда да ми позвъните  Mr. Green

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 18:54 от AnMary

# 94
  • Пловдив
Среща на кафе в Мола от 11.30ч. За сега сме аз, Ани и Доника. Ще седнем в някое от кафетата по етажите. Който иска е добре дошъл Hug

# 95
Много е гадно да прочетеш за срещата в 16,06ч.

# 96
  • пловдив
Много е гадно да прочетеш за срещата в 16,06ч.

....още по гадно е да ти се пие кафе с приятели, които да дадат едно рамо за определена задача, а да ги няма  Sad 

Единствения вариант е редовно да се влиза в темичката  Wink  така всички ще сме щастливи, а и работата ще е по леко свършена  Hug Hug

# 97
Здравейте, искам да направя дарение за някои дом за дечица в близост до София.
Можете ли да ми дадете някакъв списък с домовете и какви са изискванията за даряване на храна играчки и дрешки?
Много ви благодаря предварително за информацията и отделеното време!
Желая ви приятна и спокойна вечер
Поздрави

# 98
  • пловдив
viktorcheto информация за домовете в близост до София , можеш да получиш от момичетата в Софийската тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=509690.0

както и в темата в която има списък по домове и обяснение, каква е възрастта на децата отглеждане във всеки един от домовете
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=88405.0

това е линк с адреси и телефони за контакт с директори за директна връзка, където ще ти обяснят изискванията за дарения на хранителни продукти / по принцип  е забранено внасянето без придружаващи ги документи за произход, срок на годност, съдържание и вярно транспортиране - някой от хрянителните продукти трябва да се транспортират със строго определени хладилни бусове...коли..../
https://spreadsheets.google.com/pub?key=p96_2LHJ3UJ1GkPI1dv7HLA&output=html

# 99
Привет и от мен, оздравяла-недооздравяла  Hug

Не пишете как е минала срещата в Асеновград с директорката?

Дали може някакъв адрес да ми дадете на лични за семейството на детето с диабет, че искат хора да пратят дрехи и прочие?

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 13:08 от Кливия

# 100
  • Пловдив
Днес с Ани ходихме до дома в Асеновград. Проведохме опознавателна среща с новата директорка на дома. Запознахме е с проектите по които работим там, като се договорихме за съвместно сътрудничество и взаимна помощ, за да сме максимално полезни на децата.

В дома бяха занесени:
1 чанта с дрехи
Раница за едно от децата

За социално слабо семейство от Асеновград занесохме:
Яке
Мъжки боти
Суитчър
Тетрадки
Несесер
Моливи
Флумастери
Пластелин
Пергел
Дарени от Фейщшца

1 чанта хранителни продукти дарени от trix

# 101
  • пловдив
Кливия нямаме право в темата да цитираме имена на деца от институциите, които посещаваме . Моля редактирай си поста. Въпрос с цитирано име можеш са зададеш с ЛС  Peace

Днес се проведе срещата с директорката на дома в Асеновград. Присъствахме mili.m  и аз. Посрещна ни много радушно. Увери ни, че са готови да сътрудничати и помагат за всеки един от проектите, по които работим в дома и с радост ще продължават да приемат нашата помощ и инициативи.
По проекта " Стимул за бъдеще" - раздаване на стимулиращи награди за успехи в училище, добро поведение и грижа са мястото, което обитават,  беше променена датата за провеждане на официалното връчване на наградите. Поради по късното провеждане на дирекционен съвет, информация за предложените за награда деца ще имаме до 14-15 февруари. Предложено е празнеството да се проведе на 19 февруари - неделя от 14ч.
Моля всеки, който желае и може да вземе участие да пусне информация тук.
Занесохме раницата за едно от големите момчета, което нямаше, както и дрехите за момичето, което имаше нужда от дънки малък размер.
Предадохме събраното до момента дарение за социално слабото семейство. По подробно описание за занесените неща ще пусне Мили.
Обсъдихме проблема със закуските на шесте деца, които се обучават в Пловдив и сутрин отпътуват много рано, преди отварянето на стола. Проблема вече е отстранен. Нощния дежурен възпитател получава и сутринта раздава храната на децата.
Следващото провеждане на РД ще е в подходящо подбрана съвместно зала или евентуално заведение  Peace

Накратко това са основните неща , за които говорихме.  

Мили писали сме едновременно  Hug

# 102
  • пловдив

Дали може някакъв адрес да ми дадете на лични за семейството на детето с диабет, че искат хора да пратят дрехи и прочие?

Събраните неща оставяме в дома. Майката е една от съкратените  работнички в кухнатя /доколкото разбрах/ и сега по график работи там за по няколко часа седмично.  Днес по график не беше на работа и дарието го прие домакинката. До края на вечерта казаха, че ще си ги получи.

# 103
  • Пловдив
Кливия, изпратих ти телефона на жената на ЛС.

# 104
Ани, извинявам се  Blush

Между другото си го помислих, ама ...

Много хубаво това за храната на пътуващите  Peace

Оставам с впечатлението, че срещата е била ползотворна  Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 13:14 от Кливия

Общи условия

Активация на акаунт