Отговори
# 210
  • Добрич

Да почерпя, че и аз днес имам двама именници  вкъщи - мъжа ми и дъщеря ми. Да са ми много усмихнати и щастливи.

Относно зодията - и нашата е скорпион, на моменти е много спокоен, но като реши да реве го прави мнооого качествено и силно. Не си мислете, че влиянието на зодията ще отслабне с времето - даже обратното.  Wink  Скорпионите са хубава зодия - най-големите любовчии в зодиака.  Simple Smile
Аз също споделям мнението, че по-добре залъгалка отколкото ръчичка и палец, но Криси и той не го иска особено - веднага го изплюва и засега предимно махаме поне ръцете да не са в устата.

# 211
  • Пловдив
Здравейте на бързо.
Първо да поздравя всички именници. Да са живи и здрави и с гордост да си носят имената!
Ние след малко отиваме да ни черпи един именник.

Аз много скорпиони не познавам ама моето си го харесвам и ми се струва много кротко за сега. То от брат му Близнаци направо не може да му се чуе гласа   Simple Smile

За биберона - всячески се опитвам да го пробутам ама не ми се получава. Хубаво че още си свива юмруците и не си е открил пръста.

# 212
  • Добрич
Имам едно питане относно бебетата, които се хранят с АМ - колко мл ядете?
Ние сме на 1 м и 20 дни и ядем по 150 мл с 5 лъжички. Според доктора общото количество трябва да е около 800 мл за 24 часа, а ние ядем доста повече понеже си хапваме стабилно по 7 пъти. Но как да намалим количеството малко не ми е ясно - човека си е гладен и това е, ако не се нахрани не заспива.  Simple Smile Та затова питам, за да направя поне някакво сравнение.

# 213
  • София

jackobiana, кое те кара да мислиш, че може да има подобен проблем при теб? Какво те притеснява и как е организирано кърменето и наддавенето. Нормално ако не доизцеждаш на два месеца не би трябвало да имаш хиперлактация. Възможно е все пак да има повече мляко, бебчето да хапва добре и силата на струята да е по-силна, но това не е точно същото. При Бубчето например, малката изпитва дискомфорт пък, поради късата юздичка и кликането и гълтането на повече въздух докато суче.

# 214
@ radost_81

Моята Беа е на АМ, но 5 пъти по 150 не може да ги изяде посмъртно, макар че не би било зле , така се препоръчва и на опаковката Wink Хапваме на 3,5 / 4 часа по 120 мл.  Аз не я карам на сила, колкото толкова, ако е гладно детето си показва. Затова си мисля, че добре правиш и ти, като е гладен да хапва, колкото си иска. Дозите са ориентировъчни според мен, а всяко дете се храни индивидуално.  Ние се храним с Хип ПРЕ Комбиотик, и с него доки казва можем да ядем колкото си поискаме. Вие на какво сте?

# 215
Според мене тези таблици с месеците на кутиите са голяма рядкост, ако бебето яде толкова колкото пише. Защото едно бебе на 2 месеца което тежи 4кг може да яде 120, но друго което е също на 2 месеца но тежи 6кг 120 няма да го наяждат и има нужда от по голямо количество. Аз в началото също си мислех, че яде повече за възраста си, но се оказа, че си яде в рамките на нормалното. Ето и една таблица (от едно мляко) при която показват мл-те според кг-те, като една лъжичка се слага на 30мл вода.
3-3.5кг -> 90мл;
3.5-4кг -> 120мл;
4-5кг -> 150мл;
5-6кг -> 180мл;
6-7кг -> 210мл;
ама все пак и това не е 100% вярно, зависи и колко хранения има бебето и през колко време. Hug

# 216
Добро утро момичета Hug,
точно това писах във фейсбук, че от 2 дни ми се струва, че ядем по много, но сега като гледам таблицата на Крисанка виждам, че е нормално. Вече ядем около 160 мл. 5 пъти на денонощие през около 4 часа като нощес спим. На прегледа след първия месец ни измериха 4400, така че явно сме сега около 5 кила и е нормално.
За зодийте- аз съм на мнение, че може и да зависи нещо от тях, но като цяло характера си е индивидуален. Аз не вярвам много на такива неща Naughty То и мойто е скорпионче и още от корема си показа характерчето, като тръгнах да го раждам. Нали реши, че ще си сложи ръката пред главата, за да не го карат да излиза, та се наложи да го чакаме да благоволи да я махне цял ден, за да дадът ход на раждането  Simple Smile.
И малко със закаснение МНОГО ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАХА ВЧЕРА   bouquet

# 217
  • София
Добро зимно утро! Завиждам на тези от вас, които живеят близо до или в планината Simple Smile

Имам въпроси към консултантите по кърмене:
темата е изцеждането - колко често препоръчвате да го правя? Към момента Захари суче предимно от една гърда средно около 20 - 30  мин. сам пуска зърното и ако след оригване поиска още, му давам да суче от другата гърда. От нея суче не повече от 10 - 15 мин. Когато не желае да суче от втората гърда и я чувствам много пълна, твърда и болезнена, изцеждам. Това обаче не е винаги, та напрактика не при всяко хранене  изцеждам едната гърда. Две поредни нощи изцеждах на този стриктен принцип и имах чувството, че предизвиках свръхлактация - и двете ми гърди щяха да се пръснат, боляха адски. Дали обаче, като не изцеждам редовно, няма да доведа до по-бързо намаляване на кърмата?

# 218
  • София
Теди, аз не съм консултат, но съм малко шантава на тема количества на кърма и съм пристрастена към цеденето Mr. Green В общи линии за да съм спокойна, че имам кърма, трябва да виждам, че ми остава, но вече дори и аз почти не цедя. Моя съвет е да спреш изцежданетом, в случай на болезнено препълване на гърдата мжеш да изцедиш на ръка за облекчение съвсем малко, даже примерно да изчакаш да изтече само това, което потича спонтанно след първоначалната стимулация.Кърмата, че ще намелее, ще намалее, но ще стане  толкова, колкото му трябва на бебето Peace Няма да ти се препълват гърдите, да има опасност от запушвания, няма да се дави детенце от силната струя, ще намалее активността на перисталтиката, а оттам и коликите и въобще хубаво е нещата вече да се вкарват в норми Grinning Аз сега цедя само ако през нощта направи много голяма пауза на дадена гърда.

# 219
То и мойто е скорпионче и още от корема си показа характерчето, като тръгнах да го раждам. Нали реши, че ще си сложи ръката пред главата, за да не го карат да излиза, та се наложи да го чакаме да благоволи да я махне цял ден, за да дадът ход на раждането.

И нашето скорпионче си е с характер още от корема.При нас пък минаха 3 дни след термина.Нямах нито една подготвителна контракция,по нищо не личеше да има намерение да излиза скоро.Всичко беше ок с водите,плацента и т.н.Можеше и още да си стои обаче моя доки трябваше да пътува след 2-3 дни.И ми вика: утре си взимаш багажа и 8ч да те приемат,пък ще решим какво ще правим,дали да предизвикаме раждането за да не ме оставя в ръцете на друг лекар.Да ама нашия юнак реши в 3ч посред нощ да ни вдигне,за да се появи в 8:30 в болницата.От къде накъде ще го предизвикваме ние Simple Smile

# 220
  • София
Мерси, Бубче! Препоръките ти ми звучат логично и се доближават до моето разбиране, така че ще ги следвам
Simple Smile

# 221
Момичета някоя от вас може ли да ми препоръча педиатър в Плевен. Ние си имаме едно рядко акане което не минава и много се притеснявам и зеленото ако от време на време и то ме плаши.

# 222
gali_nikolova освободи си пощата, не мога да ти пиша на лични, препълнена е.

# 223
Момичета , моля помагайте  Praynig . След като опитахме какви ли не щуротии и лекарства за коликите , малкия продължава да се дере , че чак и пъпчето му изхвръкна та сега сме и с лепенка . Та въпроса ми е - как се прави чайче от анасон? , понеже съм купила семенца но не знам как да ги сваря и после трябва ли да престоява или не . моля ви помагайте , че вече в чудо сме се видяли с мъжо , и тоя сушоар дето го пускам за да позамлъква скоро може и да му се вземе тока  и аз покрай него . newsm45 мерси предварително и много  Hug на всички .

# 224
  • Добрич
@ radost_81

Моята Беа е на АМ, но 5 пъти по 150 не може да ги изяде посмъртно, макар че не би било зле , така се препоръчва и на опаковката Wink Хапваме на 3,5 / 4 часа по 120 мл.  Аз не я карам на сила, колкото толкова, ако е гладно детето си показва. Затова си мисля, че добре правиш и ти, като е гладен да хапва, колкото си иска. Дозите са ориентировъчни според мен, а всяко дете се храни индивидуално.  Ние се храним с Хип ПРЕ Комбиотик, и с него доки казва можем да ядем колкото си поискаме. Вие на какво сте?

Ние сме на Фризолак. Също сме най-вероятно вече над 5 кг, но таблицата най-вероятно също е за 5 хранения за 24 часа, а ние правим 7 хранения все още. Simple Smile Явно детето само си знае по колко трябва да яде, това все пак е един от най-добрите бебешки инстинкти. Жалко, че при големите хора вече не се запазва, а се тъпчем понякога като за последно.  newsm22

Общи условия

Активация на акаунт