Отговори
# 345
  • София
добро утро, момичета!
искам да ви попитам какво смятате да правите с бебешките дрешки? нашите размер 50/ 56 вече взеха да ни стават малки и аз се чудя, накъде с тях? Дали да ги продам, че няма на кого да подарявам. Не искам да ги пазя, че само място заемат.

Аз имам 100 чувала кукленски дрешки, обиколиха още две принцеси и сега се завърнаха при мен. Мислех да ги пусна в продавалника, но сестра ми мислят скоро да имат още едно човече. Те са толкова нови и красиви,купувани с такава любов, че не мога да ги хвърля за парцали. Мисля да ги вакумирам отново и да чакат следващата принцеса. Бебе Ники в момента се гизди с дрехите от братовчеда ( на систъра ), които вече започнах да й връщам.
По този повод снощи извадих изпраните дрешки и ги изгладих. Пакетиралла съм ги по размери. Та вадя аз сутринта боди и гащеризонче за 3 месеца - 62 см ииииииииииииии не влизаме в гащеризончето с поне 5 см. Вадя слесващото...същото Simple Smile. Ми то детето пораснало, няма мен да чака да извадя новите ooooh!. Сега ще ровя за по-големички ..

# 346
happy r ние на следващата консултация ще сложим Ротарикс.Искаше ми се да попитам и аз ако някой вече е слагал да каже как я понесе бебето,но въпроса с ваксините е бомба със закъснител и затова не го повдигнах.За дрешките-по-голямата част от  дрешките ги взимам от снаха ми(племеницата ми е с една год по-голяма от Ева) и ще ѝ ги върна,а тези които сме купували или са ни подарявали ще вакуумирам и ще пазя,за сега няма на кого да ги дам и ако в близките години не се намери на кого ще ги занеса в Дом за деца,лишени от родителски грижи,в църквата или в болницата.

# 347
Може ли да ме добавите и мен във facebook - Branimira Mironova.

# 348
  • Ловеч
И аз бях помолила преди няколко странички за покана във facebook, но още нямам. Ще пробвам пак, ако не е проблем-Silvia Gankova  Peace

# 349
И аз бях помолила преди няколко странички за покана във facebook, но още нямам. Ще пробвам пак, ако не е проблем-Silvia Gankova  Peace

Момичета, във фейсбук само Камелка може да добавя в групата. Помолете я на лично съобщение като си напишете имейла си, че с него е по- лесно Peace. Няма да има проблем.

# 350
@Doddy На Беа и сложих заедно с другите ваксисни и ротарикса, реакция някаква специална нямаше. Аз попитах защото се чудих, дали  повечето майки го слагат или е по-скоро изкючение. Или може би има някой, който има опит  и знае дали има ефект от ротарикса.

Иначе това с вакумирането на дрешките е супер идея! И май ще си ги довлеча в БГ и ще ги дам на някого или на дом майка и дете.

# 351
Бубче забравих да ти кажа че и Ники всеки ден по 2-3 пъти повръща на фонтан след ядене .  Лекарката каза да не се притеснявам.

Дрешките си ги пазя и аз, и от баткото сега износваме и нови купувах и сега ще ги опаковам за сестра ми, когато реши да има бебче и тя. Те са толкова сладки и почти нови.

За ваксината Ротавирус аз лично не мисля да купувам. Според мен е излишна защото тя имунизира срещи определени щамове на вируса, но не е гаранция че детето няма да се зарази от друг щам на вируса. Така или иначе всяка година го изкарваме този вирус поне веднъж, спасене няма.

# 352

Момичета, във фейсбук само Камелка може да добавя в групата. Помолете я на лично съобщение като си напишете имейла си, че с него е по- лесно Peace. Няма да има проблем.

Момичета, пуснах ви покана за приятелство, като ми потвърдите ще мога да ви добавя в групата Simple Smile

# 353
villsАlex,
 и ние сме така, ръцете постоянно са му в устата. Но ми казаха, че това е нормално за кърмените бебета, те предпочитат ръцете си, биберона им е малко чужд. Аз обаче му го давам, той плюе, после пак, и отвреме навреме се примирява с него.

Цветка,
относно забвленията, ние примерно обикаляме стаите и той много се радва на цветни неща, които поставям за него по стените. радва се на магнитите на хладилника и др. показвам му и разни дрънкащи играчки, пея, абе цяла програма е.

За тези опъвания и пъшкането нощем, явно е доста често срещано, забелязвате ли обаче, дали после се е изакало бебчето. Почвам да си мисля, че това изпъване е опит да се изака или да пръцне, искам да му помогна някак, а незнам как. Капки не помагат, разтриване на коремчето само временно...

# 354

Ние обаче имаме много колики нощем. Аз даже вече се чудя дали са колики, тъй като той не плаче, а само се изпъва, мята и пъшка в съня си. Свива крачета и пъшка, особено сутрин около 6-7 часа. Тази сутрин пробвах да му топля със сушоар коремчето, но като че ли само временен ефект имаше. Странно е, че като е легнал само ги получава. Има ли някой друг с подобен проблем.
Същите сме.... но при нас не е само вечер , сутрин сме най-активни.Така се мята в креватчето горкото и толкова ми става жал,че не мога да му помогна  Cry

# 355
happy r ние на следващата консултация ще сложим Ротарикс.Искаше ми се да попитам и аз ако някой вече е слагал да каже как я понесе бебето...
Синът ми е ваксиниран с Ротарикс преди 4 години. Нямаше никаква реакция. Честно казано, мисля, че го пази - в ДГ имаха деца, болни от ротавирус, той не се разболя; в болница бяхме, в коридора се разминавахме с ротавирусоносителчета, в стаята ни две деца прихванаха, а сина ми не. Лятото на морето също не е хващал, а има 4 летни почивки.
На дъщеря ми обаче сега няма да слагам.
Имайте впредвид, че ваксината пази до 5-годишна възраст.

# 356
За опъванията и пъшкането нощем, когато е насън нищо не предприемам, но ако е будна - правя и раз -два с крачетата. Двете крачета ги хващам и вдигам нагоре към коремчето, така че да се свият в коленцата, а после опъвам. А също и пуф-паф - едното краче нагоре, другото надолу. При нас помага, отначало са и стегнати крачетата, но като усети какво ще правим ги отпуска и дори се усмихва, явно и олеква, дори понякога така се изааква.
Аз да ви кажа какво се случи при мен, до преди няколко дни хранех Деничка с кърма, а след това дохранвах с АМ. От известно време насам, отказва да пие АМ, дори реве като и го давам. Мислех, че е нещо от биберона, после, че е от млякото, но не, смених биберона, дадох изцедена кърма и пак не ще и не ще. Сега съм притеснена, защото не съм сигурна дали се е нахранила, давам и да суче когато ми се струва, че е гладна, понякога на 2, 3 дори и на 1 час. Случвало ли се е на някого такова нещо. Всички около мен ми казваха, щом дохранваш ще се отбие, от биберона е по-лесно, а ето на стана точно обратното Grinning.

# 357
albena30 и ние сме така, много рядко се случва да я дохранвам с АМ, но я дохранвах с изцедена кърма и нямаше проблем, а и гърда не отказва, но от около седмица от шишето не ще кърма, реве, пищи, бута го, само на гърда иска. И аз нямам идея защо - сменях шишета, биберони и не.
А относно пъшкането и  напъването, и Сияна го има - прави го преди да се изка или ако има газове и не може да ги изкара - става ми много мъчно, защото много се мъчи

# 358
  • Добрич
Бубче, и на мен вече ми иде да хвана гората днес.
Онзи ден ходихме с Ивон на един детски рожден ден в детски кът. Понеже откакто съм родила не е ходила на детска уж да не носи болести, а тя разби да боледува. И снощи пак - като се започна едно повръщане та цяла нощ. Оказа се, че половината деца от партито и те са с повръщане. Пак е имало някое болно дете. Как може да си развяват болните деца навън да разболяват и другите. Имаше 2 деца с разстройство - сакън да не изтърват тортата. newsm61 То май като ходим на детска не боледуваме толкова много.
Знам поне, че не съм сама с 2 деца всяка вечер в моята стая, а тати в другата на спокойствие.  Joy Мъж да си на този свят. Simple Smile
Относно забавленията - ние много се заглеждаме по новогодишната украса. Затова и не съм махнала гирляндите. Ще чакат до РД-то на половинката, а и малкия да се забавлява с тях още малко.

# 359
    Да се отчета след днешния преглед:  Naughty За месец Тина е качила 880гр и е по-висока с 3,5см. Биха и ваксините,поплака малко но се държа геройски.Педи каза да и дам панадол,след ваксините и преди лягане.Сега спи,обаче допреди малко се смееше с глас,не знам какво му става на това дете,предния път се съдра от рев.Даже с таткото се бяхме подготвили психически какво ни чака ,че се присеща и започва един рев,а сега неспира да се смее.Пу-пу,да не я урочасам,че нищо не се знае.
Педи ми "препоръча" да започна със сокчета но я одрязох и повече не ми предложи.А уж не е от старата генерация... Thinking Явно ментора е бил. Laughing
  • Моята дъщеричка приема нормално и биберон и гърда,даже на моменти имам чувството,че от гърдата тече доста повече,като към момента е опитвала само кърма.Нямам представа как е с АМ.

Общи условия

Активация на акаунт