Отговори
# 330
katrin7 не знам дали си следила дискусиите в групата,но решихме който не се е записал в списъка Кой кой е или не се е представил да бъде премахнат от групата .Ако не си се добавила в списъка предполагам,че това е причината Peace Но тъй като теб си те знаем предлагам да те добавим пак.Нека момичетата и те да кажат
Естествено!
Но аз не знам някой да е махал? Имаше такава дискусия, но то беше до 15-сти, а днес сме 15-сти...
Цветка,
относно режима ден-нощ, пробвайте повече да го занимавате през деня. При нас е така, ако през деня много спи, вечер трудно заспива и си иска разнасяне и забавление. Аз се опитвам да го оставям да будува, колкото се може повече през деня и вечер режима е къпане, хранене и малко гушкане и към 10 най-късно сън. След това се буди към 2-3-4 зависи, но някъде там.

Ние обаче имаме много колики нощем. Аз даже вече се чудя дали са колики, тъй като той не плаче, а само се изпъва, мята и пъшка в съня си. Свива крачета и пъшка, особено сутрин около 6-7 часа. Тази сутрин пробвах да му топля със сушоар коремчето, но като че ли само временен ефект имаше. Странно е, че като е легнал само ги получава. Има ли някой друг с подобен проблем.

Цвети, ние бяхме така доста дълго време, едно пъшкане, едно изпъване на крачета, но си  мина, мисля че точно това бяха коликите...

# 331
  • Горна Оряховица
Цветка,
относно режима ден-нощ, пробвайте повече да го занимавате през деня. При нас е така, ако през деня много спи, вечер трудно заспива и си иска разнасяне и забавление. Аз се опитвам да го оставям да будува, колкото се може повече през деня и вечер режима е къпане, хранене и малко гушкане и към 10 най-късно сън. След това се буди към 2-3-4 зависи, но някъде там.

Ние обаче имаме много колики нощем. Аз даже вече се чудя дали са колики, тъй като той не плаче, а само се изпъва, мята и пъшка в съня си. Свива крачета и пъшка, особено сутрин около 6-7 часа. Тази сутрин пробвах да му топля със сушоар коремчето, но като че ли само временен ефект имаше. Странно е, че като е легнал само ги получава. Има ли някой друг с подобен проблем.
Да, точно същото е и при нас. Сутрин към 6 в съня си прави така. И като го взема при нас на спалнята и сякаш се затопля и успокоява. Другия вариант е масаж на коремчето. Отначало и аз се чудех дали това са колики, но педи-то потвърди. Странното за мен е, че почнаха чак на  1м, и са рядкост - 2-3 пъти в седмицата. Но дано си останат така, защото според мен са леки.  Praynig

# 332
Здравейте,момичета.Искам да ви попитам дали ви се е случвало в кърмата да имате нещо като конци или парцали?И ако пресипвам от шише в шише пада нещо като топче гъсто,и като разбъркам с лъжичка се разсейва.
Иначе сме добре,в сряда сме на консултация да видим колко сме пораснали и да ни бият ваксините.

лека вечер на всички Hug

# 333
  • Добрич
Леле откога не съм писала,сигурно има седмица. Ама сядам да чета все като се кърмим и немога да пиша,но чета,чета  Naughty
Нашето момче както съм казвала и преди спи вечер,по някое време започва да пъшка и разбирам че е гладен,давам му в полусън да яде и продължава да спи. Нашия татко вика- "Ти неразбра че имаш бебе"  Mr. Green А за целия ден да му се насъбират около 10 мин да плаче.
Последните дни беше малко по-нервен но мисля че се дължи на това,че ми дойде първия цикъл и вкуса на кърмата се е променил,но вече ми свърши.
Моята кърма уж се беше регулирала,сега пак гърдите ми преливат,направо ужас. Спазвам някои насоки които ми беше давала Айла преди.
Тази вечер ме боли един мъдрец,дано да спре да расте засега  Tired
yani да не би да е каймак това  newsm78 ко кърмата е престояла известно време,може да се образува,аз съм виждала на моята кърма.Консултантите ще кажат.

Приятна вечер на всички  Hug

# 334
jijinka 15, Честит рожден ден, много здраве, късмет, и щастливи моменти с малкото съкровище!
matie, да това е доктор Алексиев зад Джъмбото и аз чух че има оста наплив при него, а и ми го препоръчаха от 3 места. Ето това е сайта му: http://www.einet.bg/~alexiev/index.htm
esteliana ио аз мисля да пробвам със слинг или кенгуру, но тя не иска да стои в такава поза, както е в слинга - иска да е на по-високо и да гледа през рамото ми, или да гледа напред. Една приятелка ми обеща да ми даде кенгуру да пробвам дали ще стои в него и ако стои да си купя, че досега толкова бебешки неща сме взели, а тя много не им обръща внимание.
 И ние сме много кисели последните 2 вечери реве без никаква причина и вече незнам защо Crazy
 Hug от нас

# 335
И при нас го има това с пъшкането ,особено сутрин межфу 8 и 10 ,значи не сме сами . Сега най-новото при нас е лапането на ръцете,разучава ли се,какво ли-незнам обаче нахранвам го,давам му бибата и той я плюе и си лапа ръцете .

# 336
  • на Дъждовен остров
...какво ли-незнам обаче нахранвам го,давам му бибата и той я плюе и си лапа ръцете .

и ние сме така въпреки че почти не държа ръцете без да са покрити с обърнатото ръкавче защото си дере бузите.  Все си мисля че това е признак на глад но явно не е.

# 337
  • София
Мерси за отговора, Цвети , ще се опитам да го занимавам денем макар че днес цял ден е поспалив, едва го будя за хранене. Може да се дължи на промяната на режима му- от 2 дни  включих и нощно хранене само и само да има малко мир. Той не плаче от глад, защото става нервен след последното хранене, а с 6- часова пауза отдавна е свикнал. Но от 11 до 2 като не престава да търси компания вече не знам какво да правя и го кърмя. Съмнявам ме да са колики, въпреки че пръцка- преди червенееше и се свиваше, а сега няма такова нещо. По-скоро се бие с юмруци.
По повод лапането на ръце- пак се върнах на ръкавиците - и моя плюе бибата и търси пръст.
Вие как си забавлявате децата, за да ви  дадат някой и друг час сън нощем?

Честит рожден ден, Жужи  bouquet Много здраве и любов!

# 338
jujinka-15  честит рожден ден!
 Само хубави емоции ти желая!

Аз да попитам защо сте ни махнали от групата във фейсбук??? Преди няколко дни някой ми беше изтрил записа в мерки и теглилки, вчера се записах пак и сега вече направо от групата сме махнати!
Някой беше писал за конкуренцията... Simple Smile разбирам че сме конкуренция за тегло за 1 месец, но имаше и по тежки от нас, така че няма да сме първенци.
Аз незнам някой някого да е махал. Пък то може ли да се махат хора newsm78, май може само да се добавят и сам можеш да се махнеш. Мисля, че не можеш да махнеш друг.
Ние също пъшкаме чат пат, но аз пък все си мисля, че е от преяждане. А и сме много кисели напоследак и тоя юмрук... все е в устата и се сърди като го издърпам. Отделно е това, че не спи почти през деня Crazy, дано се кротне скоро.
Хайде лека нощ от мен, че знае ли се до кога ще продължи спокойствието ми и трябва да се изпалзва всяка секунда.

# 339
  • София
На мен пък понеделника и седмицата ми почват перфектно Tired Между 4 и 7ч Ема се дави с позиви за повръщане три пъти, ама нямаше нищо. В 7 се наяде и в 7.30 повърна на фонтан, вкара си го в носа, в очите, в ушите, по главата...Надявам, се че успях да й изчистя носа, промих с физиологичен спрей, сега я наблюдавам.
Ина пък няма сила да стане от леглото. В петък се оплака от гърло, в събота текнаха сополи, от вчера и кашля. Ще я оставя днес вкъщи да видим как ще е Rolling Eyes
И естествено, на мъжа ми днес му се пада да е на работа Twisted Evil

# 340
  • гр. Стара Загора
БУБЧЕ стискам ти палци всичко да е наред и Ина да се оправя бързо... ти за мен си герой supermama

# 341
Добро утро мами,

за фейсбука не знам какво е станало, но вчера не можех да влезна и пиша в страницата  Затворено общество и ми даваше да поискам да ме добавят, затова реших че някой ме е махнал. Преди това нямах проблем. Сега ще погледна как е положението.

Бубе дано се оправи бързо Ина. И нашия батко го усетих тази нощ че прихърква с носле и май тръгва и той да се разболява. Една седмица е на градина и после пак вкъщи болен и аз полудявам с двете деца, най-вече защото баткото не дава на бебо да спи, постоянно го буди и така. Но ща не ща се справям сама с двете че таткото е на работа, а бабите...идват понякога за малко. Дано не се разболеем че пак ще отложим ваксините.

Цветка опитай се да го вземеш да спинка при вас в леглото. Знам че не е добре за семейството, но... е решение за теб да получиш малко сън.  Аз баткото още от раждането го взех в нашето легло и резултата е плачевен за мен: таткото си спи на спокойствие в другата стая а аз с две бебета сега.  Баткото се буди по често от бебо, мята се, мрънка, понякога плаче нощем  че го болят крачетатаи така събужда и Ники, иначе бебо става да цока 2 пъти. Сутрин се буди в 7ч вече наспал се, гукащ и когато не ставам да се подготвяме за градина, аз го взимам при мен в леглото, давам малко да цока и той си заспива сладко, сладко до мен и така си открадвам още 1 час сън.

Яни аз мисля че си е нормално за кърмата това състояние, затова разбърквай преди да дадеш. И аз като изцеда и я оставя отгоре се образува по дебел слой като каймак, а отдолу изглежда като вода, но като се разбърква се оправя.

# 342
добро утро, момичета!

искам да ви попитам какво смятате да правите с бебешките дрешки? нашите размер 50/ 56 вече взеха да ни стават малки и аз се чудя, накъде с тях? Дали да ги продам, че няма на кого да подарявам. Не искам да ги пазя, че само място заемат.

При нас иначе всичко ок, поспиваме си вечер много стабилно, пием по вече 150 мл АМ, колики нямаме и така. Края на месеца ни чака втората серия ваксини.  Вие слагахте ли Ротарикс?
Сега гледам да се запишем някъде на плуване с бебок, но май късно съм се сетила и места едва ли  има....

хубав ден!

# 343
Цитат
orhideq
Относно цеденето да се изкажа и аз. Цедях се  с каката 5 месеца( като имаше 1-2 нощни хранения и 4 през деня), защото я мързеше да суче. Но не ми намаля кърмата. На 5-ия месец я научих да цока от мен, защото вече не исках да видя помпа.
Моля те, сподели как точно я научи  Praynig и моето Митаче е малко с характер и не иска сам да суче.  Вече 2 месеца изцеждам, а като го сложа на гърда се започва яко рев и ритане с крачета.
Всички казват, че вече е загубена кауза, щом не се е научил още от начало, но аз съм си все с надеждата, че ще стане.

# 344
Здравейте!
Благоаря ти за бързия отговор, Айла!
 На седмица наддава по 170 гр., нощната пауза е поне 6 часа и именно за това се притеснявам за намаляването на кърмата(заради това, което пише, че е важно за лактацията нощното кърмене) , въпреки че и баткото съм го кърмила по този начин от самото начало по 6 кърмения с голяма нощна пауза и го кърмих до 11 месечен, но го и захраних на 3 месеца, а сега искам да е по- късно и за това се притеснявам дали ще успея и дали ще има достатъчно мляко за момента, когато и трябват повече милилитри мляко. Луда работа, хората се притесняват повече с първородното, аз с второто...Памперсите поне 6-7 добре напикани и 1-2 наакани. На всяко кърмене последния ден давам да яде първо от гърдата , която имаше запушване и после, ако се наложи от сругата, като когато не яде от втората изцеждам съвсем малко, по препоръка на акушерката, защото тя смята, че на хранене трябва да предлагам и двете гърди.
И при нас го има това с пъшкането, в повечето случаи пръцка, когато това се случи.
Бубче, дано Ема не повръща повече и Ина да не е болничка!!!
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт