Отговори
# 405
  • София
Здравейте момичета,

И ние вкъщи се виждаме в приключение  - баткото ни е носител на бактерията на Скарлатината (днес му пуснахме изследване, в училището имат случаи на заразени в групата), вкъщи си е с мен, а аз се чудя как да го пазя далеч от бебето. Не се е разболял, но е контактен и е на антибиотик Оспен. Аз се страхувам да не се заразя (само и единствено заради кърменето и евентуален прием на антибиотик), но си го гушкам както всеки друг ден, защото не искам да се чувства изолиран (а рискът за това е голям, особено с това " стой далеч от бебето" Sad)  Явно всички си носим последиците от зимното време - хреми, настинки, обичайните вирусчета от градината и предучилищната. Надявам се да се справим и с тази ситуация Praynig
Иначе преди една вечер бебето спа от 10.30 вечерта до... 7.00 сутринта Shocked. Както се оказа снощи, било е инцидент Grinning - снощи се върнахме към предишния ритъм - рев, раздразнение и оплакване до 00.30 ч., а после будене на всеки три часа. Но няма значение - стига да знам, че всичко с него е наред, ще почакам докато сам си регулира режима и се успокои нощите.

Спокойна нощ на всички  Hug

# 406
  • гр. Стара Загора
добро утро, мамчета  Simple Smile

а ние вече втора вечер заспиваме към 22:30-23:00 и се буди към 6:30-7:00 часа... незнам ако продължи така дали да почна да се цедя, за да има кърма това консултантите ще кажат... и се надявам да не е инцидентно този дълъг сън...  първата вечер, когато спа над 7 часа бах дала на Майчка да сучи от 2 гърди... и снощи пак тана направих и явно не е гладно човечето  newsm78 и затова не се буди Simple Smile само се пробуди към 1:30 и й дадох  baby_neutral бибата и така си заспа Simple Smile

# 407
  • на Дъждовен остров
...  Явно всички си носим последиците от зимното време - хреми, настинки, обичайните вирусчета от градината и предучилищната. ...

а после обесняват колко лесно се гледали зимните бебета.  Кое им е лесно?!? При нас ако не вали ще веят ураганни ветрове, ако не е някое от изброените ще е притъмнено от облаци.  Та как да му доставя на това бебе витамин Д като слънце тук я огрее, я не.  Вече с нетърпение чакам да свършат ваксините в 12 и 16 седмица и да хващаме куфарите към БГ и някоя слънчева дестинация.

# 408
Извинявайте че нахлувам в темата ви, но търся капки за колики Lefax. Ако някоя мама има повече ще купя 1 шише. Моля пишете ми на ЛС.

# 409
  • Добрич
Няма такова нещо като лесно гледане на дете, дали зимно или лятно няма значение. Зимата има едни вируси, лятото пък други Grinning
Лори, дано да се опазите от тази скарлатина, че страшна работа.  Криси, стана 2 седмици още не може да се оправи от предния вирус още леко накашля. Каката следващия вирус с повръщането тъкмо й мина, айде и мъжа се прибра болен. При нас изолацията не върши особена работа. В една къща ли са хората вируса така или иначе се носи във въздуха. Каквото е писано това ще се случи.  Така си изграждат все пак имунитет. Simple Smile

# 410
  • Горна Оряховица
MIMSAT благодаря ти за съветите.   bouquet Засега това с полюшкването върши работа - боже колко лесно било Joy. И само последно да питам. Извинявам се за малко глупавия въпрос, но как се разбира, че гърдата е изсукана докрай? Аз колкото  и да цедя с помпата, винаги като стисна после с ръка излизат капки кърма. Hug

# 411
И ние вчера бяхме на имунизация.Преди да ни бият ваксините ни прегледаха общото състояние , вече сме 54см./роден е 50/ и тежим 5500 г .Докато чакахме да ни извикат за ваксината Алекс озверя от глад.Толкова много плака миличкото ,че още ми дожалява като се сетя.Бяха минали 10 мин, а сестрата не ни викаше .Реших да отида да го нахраня,обаче жената от регистратура се обади на сестрата ,която от своя страна ни извика веднага.Алекс вече толкова неудържимо плачеше,че и мен ме разплака , беше ужасно . И добре ,че сестрата ми предложи свободен кабинет,да го нахраня иначе требваше в тоалетната да го храня ...   Бубче,честито!Нека да расте бързо и да ви слуша много малкия мъж.                       ТеА  и  аз това чакам,вчера такава градушка ме валя,че - ако имах възможност още днес да съм стегнала багажа,обаче се налага да почакам края на март,а между другото като идваме до Лондон ,до посолството бих се радвала да се видим Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 18:51 от villsАlex

# 412
  • София
Привет и от нас. Вчера и ние бяхме на консулатия  с мерки и теглилки. Отчета е :
за един месец 1200 кг- 5.750кг и 4 см - 63 см. Оказа се, че за три месеца сме дръпнали 14 см, а аз се чудя защо гащеризончетата 62 не ни стават  Laughing.
Ваксините ни понесоха мъжки. Изрева леко и край, но и на двете крачета е с буци - отново.
Единствено главата ни е още мека и се налага има ли слънце да сме нон стоп навън и витамин Д то остава  все така два пъти по 2 капки.

Почерпете се и за наше здраве - ставаме на цели три месеца  Flutter

# 413
  • Пазарджик
добро утро, мамчета  Simple Smile

а ние вече втора вечер заспиваме към 22:30-23:00 и се буди към 6:30-7:00 часа... незнам ако продължи така дали да почна да се цедя, за да има кърма това консултантите ще кажат... и се надявам да не е инцидентно този дълъг сън...  първата вечер, когато спа над 7 часа бах дала на Майчка да сучи от 2 гърди... и снощи пак тана направих и явно не е гладно човечето  newsm78 и затова не се буди Simple Smile само се пробуди към 1:30 и й дадох  baby_neutral бибата и така си заспа Simple Smile

PucyHka,

някои бебета започват да правят по-големи паузи по някое време. Често това се дължи на факта, че през деня си набавят необходимото им количество кърма.

В случай, че Майчка суче добре през деня, пълни добре пеленките (5-6 добре напишкани за еднократна употреба и се изхожда на поне веднъж на 2-5 дни с нормална консистенция), изглежда добре, жизнена е и  видимо е сита, по-вероятно няма нужда да изцеждаш нощно време за поддържане на кърмата.

Ако имаш някакви съмнения дали поеманите количества са ѝ достатъчни, би могла да я слагаш спяща на гърдата през ноща. Често бебетата сучат доста добре в сънено състояние и дори не е нужно да се събуждат напълно.

MIMSAT благодаря ти за съветите.   bouquet Засега това с полюшкването върши работа - боже колко лесно било Joy. И само последно да питам. Извинявам се за малко глупавия въпрос, но как се разбира, че гърдата е изсукана докрай? Аз колкото  и да цедя с помпата, винаги като стисна после с ръка излизат капки кърма. Hug

geryto001,

чудесно е, че това върши работа при вас. Браво!

Въпросът ти е съвсем резонен. Всъщност е трудно да се каже, кога гърдата е изсукана докрай, именно защото такова понятие като изпразнена докрай не съществува. Кърмата се произвежда и по време на самото сучене, т.е. в гърдата може постоянно да има кърма. За това обичайно майките преценяват по това как усещат гърдите си (това също е доста субективно), по продължителността и ефективността на сученето, а някои, които усещат слизането на кърмата, могат да преценят и по това. Най-често вида на бебчето след кърмене е добър ориентир - ако изглежда сито, доволно и е спокойно, то вероятно си е взело порцията, от която е имало нужда в момента.  Hug

# 414
Отдавна не съм се включвала, защото няма какво да пиша, ама си ви чета...то не че и сега има кой знае колко да пиша де, амааа...   Laughing

Бубче, хайде, честит племенник и тук!  newsm32
Ехх, все едно беше вчера, когато се отчитахме за нашите бебчета, че са се родили  Heart Eyes

Аз да се оплача - в понеделник вечерта, около 3 часа, ставам да храня Монито, обачеее  ушите ми горят, главата ми тупти, поглда замрежен...бях вдигнала Т -38.1 от нищото...нито гърло ме е боляло, нито глава преди това, кашлица също нямах, просто ей така, от нищото сякаш се появи...не е и от запушване на гърдите  Rolling Eyes   Във вторник също бях с Т, подържах си 37,4 и се чувствах като парцал  Tired Обаче с парацетамол, вит. Ц и чайчета се оправих, в срадята вече бях пушка. Ама добре че беше милото да гледа Мончето, че иначе не се виждам как щях да се оправя  Whistling

katiousha, честита ви месечинка! Да ти е жив и здрав малкия юнак!    party041
И ние вървим напред със см и някои от дрешките за тримесечни започват да ни стават малки, а някои вече са й малки Sad Лошото, е че май коша за новородено на количката ще ни стане малък преди 6мес., че гледам още една педя има-няма и вече няма да се побира в него, пък е за деца до 76см. уж..  #Crazy Дано хване да забави малко растежа, че ако я кара такаааа..... Shocked  Ще я видим във вторник на консултацията колко см. е станала манекенката ми малка  Two Hearts

# 415
Jylturche: остави адашката да расте, и аз последно ми напраави впечатление, че на мойто Мони му е малко малък коша,ама да расте, дано да е висока като татко си , а не тапишон като майка си Simple Smile И ние за 3 месеца сме + 12 см, което мн ме радва Simple Smile

И ние сме още на 2 капки вигантол, но не мисля че това е притеснително, ваксинитв ги понесе добре, с изключение на това, че беше 2 дена като надрусана, ама вече си е добре и пак ми опъва нервичките Simple Smile

# 416
Въпросче до мамаите, които хранят с шише - какви накрайници- биби ползвате / с една дупка или с повече?

Понеже прочетох, че от 3 месец насам трябвало да се премине от една дупчица на повече?

Някой има ли идея?

Мерси!

# 417
  • Велико Търново
Въпрос към консултантите по кърмене: Мога ли да пия Зелен чай по време на кърмене или и той влияе като кафето. Аз съм на безкофеиново кафе още от както забременях с първото си дете и понеже кърменето се сля с втората бременност не съм прекъсвала, та те чудя дали ще се отрази на бебчо.

# 418
  • БУРГАС
Здравейте мами.Пиша Ви чак сега защото нямах интернет.Аз родих на 18.10.2011г. а термина ми беше за 18.11.2011г.Родих момиченце Кристиана 2690гр.Ние сме на изкуствено хранене и сме нощни птички.Заспиваме в най-добрите случаи в 1 посреднощ,а често и в 2,3,4 часа.

# 419
към консултантите по кърмене. От няколко дни докато Ния суче най-много 5 мин пуска гърдата и почва да плаче и да се дърпа и извива. Засуква отново и пуска след няколко сек. като продължава да плаче. Пробвах да и предложа др. гърда и след няколко засуквания с пускания и рев, сучеше пак около 5 мин. Подщи винаги след хранене попвръща, не на фонтан,но количеството не е малко. По съвет на педиатърката вчера цедих на две хранения за да видим колкичеството на кърмата, в 16 часа изцедих 125 мл. Предложих и същата гърда като сука 5 мин от нея и пак се разрева, дадох и изцедената кърма и си изяде всичко. в 19 часа кърмата беше 100 мл  като и дадох пак да суче и изцеденото. Вечерта обаче като и дадох гърдата започна да плаче нейстово и да се върти без изобщо да засуква, сякаш се плашеше от гърдтата, дадох и малко вода и след това засука, отнова  5 мин и заспа. Днес историята се повтаря 5 мин и рев, цедих, но не иска да пие и от шишето и продълвава да плаче. До сега винаги е сукала максимум 15 мин и заспива на гърдата, качи 1 кг за 1 месец и е пораснала 7 см, след 5 дни ще стане на 2 месеца. Прескачаме нощните хранения приблизително от месец вече, сама започна да го прави,като имамаме много напишкани пампериси на ден и на около 2 дни наакани с нормална косистенция.Моля за насоки. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт