Отговори
# 390
Честит племенник на Бубчето и тук.
Аз да се отчета от вчерашната консултация +800гр. и +4см.Биха ни и двете ваксини едновременно и в двете крачета.Нямаше температура,но днес малко се зачерви едната,та съм сложила компрес с риванол.Като си помисля,че още 2 пъти ще ги бият и ми става зле.

# 391
Здравейте Simple Smile
Цвети, честит прелеменник! Да ви е жив и здрав! Много хубаво име са му дали.
Ние днес сме на консултация при педиатъра Simple Smile
Киара много вика и реве само когато е гладна, иначде ми е много добро дете, пу-пу. Започна да си говори нещо на играчките, които съм и завързала, много е сладка. Също като се наяде започва много да ми се хилка и да ми гука, като благодарност го приемам Simple Smile
Отивам да и дам да папка, за да и се радвам на гукането !!

# 392
  • Горна Оряховица
Здравейте.
Честито и тук на Бубчето - много да ви радва малкото - голямо момче.  bouquet

Аз имам въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ. Дайте ми съвет как да науча отново Криси да суче. Проблема е, че имам големи гърди. Когато са пълни и твърди той суче без проблем. Но като омекнат малко и почва да се сърди - пуска, търси пак, изнервя се и почва да плаче. Тогава не ми осстава нищо друго освен да му предложа шишето. Но ми се иска да го отуча от него. За да запазя кърмата се цедя и му я давам с шише. Пробвах с компресия, смяна на позите - нищо не помага.

# 393
И ние от известно време много ревем успокоява ме малко това, че има и други ревящи.
Всеки ден към 16-17ч се започват едни писъци, едно жално плакане и със сълзи. Къса ми се сърцето, но нищо не помага пробвам всичко.

# 394
  • Пловдив

Неприятното е, че както бях забелязала, Ема има фимоза и трябва да отидем на детско-юношески гинеколог в МД, за да я разлепи. Хубавото е, че я следя и го видях в началото, та няма да е много тежко, но вече съм доооооста уморена от проблеми и усложнения Tired Така че да подсетя маките с момиченца да следят за такъв проблем, защото ако не се хване на време може да доведе до уроинфекции..
Зари трудно дава да се види там, но снощи беше благоразположена, докато я къпехме, и при нас имаслепване Confused, а преди като че нямаше, доколкото съм я гледала Thinking Чудя се обаче, дали причината е в мен, докато съм й правила тоалет. Исках да питам Бубчето или няой друг ако са минали процедурата - как я е понесло детето, кърви ли, с инструмент ли се прави?

# 395
  • София
Аз покрай емоциите с Косьо забравих да ви разкажа за вчера Rolling Eyes
Д-р Сираков в майчин дом прегледа Ема и каза, че това при нея е анатомична особеност и не е правил нищо. Това, което на мен ми направи впечатлние е, че малките срамни устни при Ина от самото им започване са си две отделни, а при Ема в началото са малко слепени и после се разделят. На такива малки интимни части и аз, и педиатърката не можехме да определим дали слепването продължава да расте или стои на едно място, затова се презазстраховахме. Д-р Сираков ми обясни, че всщност, когато има изкуствено слепване, което налага интервенция, те се слепват навън, не че разбрах много как точно навън де Simple Smile

# 396
  • гр. Стара Загора
И ние от известно време много ревем успокоява ме малко това, че има и други ревящи.
Всеки ден към 16-17ч се започват едни писъци, едно жално плакане и със сълзи. Къса ми се сърцето, но нищо не помага пробвам всичко.
оофф... и ние ревем много... към 11:30 като се почне... после заспива в мен на една възглавница/сега сме така/... после към 20:00 пак същото... направо откачам... и всичко ме боли от носене... незнам дали соро ще мога да разчитам на ръцете си  ooooh! ooooh! ooooh! Praynig

# 397
  • Пазарджик
Един въпрос към консултантите

Може да е малко глупав,но да питам,че да не съжалявам после: Съвместимо ли е кърмене и рентгенова снимка? Ще си направя цяла снимка на всички зъби,ако има значение.

Sneakers,

ренгеновите лъчи не повлияват кърмата, поради това правенето на ренгенови снимки по време на кърмене не се смята за противопоказно.

Ето и малко повече информация за правенето на зъби по време на кърмене - Dental Work and Breastfeeding от сайта на kellymom.

Здравейте.
Честито и тук на Бубчето - много да ви радва малкото - голямо момче.  bouquet

Аз имам въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ. Дайте ми съвет как да науча отново Криси да суче. Проблема е, че имам големи гърди. Когато са пълни и твърди той суче без проблем. Но като омекнат малко и почва да се сърди - пуска, търси пак, изнервя се и почва да плаче. Тогава не ми осстава нищо друго освен да му предложа шишето. Но ми се иска да го отуча от него. За да запазя кърмата се цедя и му я давам с шише. Пробвах с компресия, смяна на позите - нищо не помага.

geryto001,

чудесно е, че имаш желание да върнеш Криси на гърдата.

Разбирам, че той суче добре от гърдите, когато са пълни и млякото тече обилно, но когато намалее и е необходимо да посуче малко на празен ход, докато слезе следващата порция, губи търпение и започва да се сърди? Споделяш също, че компресията няма успех при вас.

Много майки намират, че движението по време на кърменето, успокоява бебетата им и те са по-склонни да сучат спокойно и да изчакат слизането на задното мляко. Например подрусване, люшкане, разхождане дори.

Контакт кожа с кожа също би могло да подейства стимулиращо в такива ситуации.

Дали ако го оставиш за малко настрана и стимулираш с помпа гърдата вместо него, докато текне отново и го върнеш на гърдата, би работило при вас?

Друга идея е евентуално да го сложиш на другата гърда и когато усетиш или видиш млякото да теква отново от първата, да върнеш Криси обратно на нея. Важно е да се има предвид, че е добре да изпразни хубаво първата гърда, за да може да поеме адекватно количество и от задното мляко.

Често при дохранването с биберон бебетата се объркват и се случва да отказват гърдата, защото не пуска така лесно като шишето. Смяташ ли, че използването на алтернативни методи за дохранване биха били удачни за вас, докато Криси се върне изцяло на гърда? Ако искаш, бихме могли да обсъдим различни варианти.

# 398
T_e_A ами така си е според мъжу... малката заради неговия любим грах два дни орева къщата, а сутрин се събуждам с болки в ръцте... той измалявал - повече от 10 мин. не можел да я носи... а аз мога 1 час - била съм свикнала... а пък кошарата ми я направили на най-долното ниво - хубууу, че съм висока... висока съм и не ми е проблем да взимам и слагам малката... ама вечер като кърмя ми изстива кръста и просто чакам всеки момент да се сецна при навеждането... накрая ще взема ел. отверка и сама ще я оправя...

ето пак се оплаках... ама като ми кипва  fight smile3511 smile3515

Според мен тука не е виновен "мъжу" не той ти го е сипал в устата предполагам, трябва да се съобразяваш , а ако толкова ти се яде си опитай само ... за да не разтройваш бухтичка.
И без да те засягам ама всеки път се изумявам колко е незаинтересован вашия татко от теб и детето  newsm78 newsm78 #Crazy (визирам само твой постове който се оплакваш от него , както и в този )

# 399
И така, наща консултация също мина но чак сега стигнах да се отчета. Порастнали сме с 1 020гр и 4 см за 1 месец, т.е вече сме 5 380 и 56см. Боцнаха ни ваксините и що годе ги минахме добре само със зачервяване и малко раздразнителност, без други екстри. Дано и занапред да е така Simple Smile

Бубче честито и тук !!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 400
  • Горна Оряховица
mimst благодаря за отговора. Съгласна съм на всякакви варианти, само и само да се върнем на гърдата. Да разясня целия проблем. Като взе така да се сърди като намалее млякото и кърмата взе да намалява. Затова започнах цедене и дохранване с АМ. Сега горе - долу я поддържам, но пак има и дохранване с АМ. Знам, че най-доброто стимулиране е самото сучене от бебето и затова искам колкото може повече да суче и да спрем напълно с АМ. Затова съм съгласна да опитам всичко.  Grinning

# 401
  • на Дъждовен остров
.... и всичко ме боли от носене... незнам дали соро ще мога да разчитам на ръцете си[/b]  ooooh! ooooh! ooooh! Praynig

гледай да си пазиш кръста, че той е един.  АМа аз какво ти давам съвети като съм същата.  Ние не сме сглобили голямото легло и повивам на дивана и все наведена.  То докато го сглобим и сложим отгоре дъската няма да ми се качва бебето там и ще се източило до толквоа че няма да ми служи.

# 402
T_e_A ами така си е според мъжу... малката заради неговия любим грах два дни орева къщата, а сутрин се събуждам с болки в ръцте... той измалявал - повече от 10 мин. не можел да я носи... а аз мога 1 час - била съм свикнала... а пък кошарата ми я направили на най-долното ниво - хубууу, че съм висока... висока съм и не ми е проблем да взимам и слагам малката... ама вечер като кърмя ми изстива кръста и просто чакам всеки момент да се сецна при навеждането... накрая ще взема ел. отверка и сама ще я оправя...

ето пак се оплаках... ама като ми кипва 

Според мен тука не е виновен "мъжу" не той ти го е сипал в устата предполагам, трябва да се съобразяваш , а ако толкова ти се яде си опитай само ... за да не разтройваш бухтичка.
И без да те засягам ама всеки път се изумявам колко е незаинтересован вашия татко от теб и детето  (визирам само твой постове който се оплакваш от него , както и в този )

Съгласна съм с Ала Бала. Във фейсбук питаш за второ дете, според мен първо се научете с таткото да се справяте с едно, та тогава премисляйте да сливате майчинството. (Не искам да ви се бъркам, ама след като така често се оплакваш...) В момента всички сме недоспали, изморени, схванати... но сме майки и това е най-голямото ни чудо. Това е просто период, който ще отмине и един ден ще си казваме "Ех, да беше пак бебе, за да мога да те гушкам когато си поискам."

Ние продължаваме да се лекуваме от Стафилококите в нослето, имаме и гъбички таа... мажем и капем 1000 неща Simple Smile
Вчера чичо ни гледа бебето за 1 час и ходихме таткото да купи подарък на мама за рождения ден Simple Smile Иначе (пу пу!) послушко спи вече две седмици през нощта, много сме щастливи Simple Smile Но като сме будни не можем да стоим сами и легнали и това е... трябва да има някой при нас, да ни носи и гушка Simple Smile Глезанчо стана той... Simple Smile))))

# 403
  • Пазарджик
mimst благодаря за отговора. Съгласна съм на всякакви варианти, само и само да се върнем на гърдата. Да разясня целия проблем. Като взе така да се сърди като намалее млякото и кърмата взе да намалява. Затова започнах цедене и дохранване с АМ. Сега горе - долу я поддържам, но пак има и дохранване с АМ. Знам, че най-доброто стимулиране е самото сучене от бебето и затова искам колкото може повече да суче и да спрем напълно с АМ. Затова съм съгласна да опитам всичко.  Grinning

geryto001, здравей!

Чудесно е, че си така мотивирана. Поздравления! Това е много важно, за постигане на добри резултати.

Ще се радвам да споделиш, дали предложенията, които ти дадох в предния пост, имат някакъв ефект.

Ако за сега не дават очакван ефект или пък Криси се нуждае от дохранване въпреки тях, ето няколко идея за алтернативи на шишето:

с лъжичка - особено, ако са количествата не са особено големи.

с пипетка или спринцовка - отново за не особено големи количества.

система за дохранване на гърда - като цяло това представлява шише, в което се съдържа кърмата/адаптираното мляко, от което излиза тръбичка, която се закрепва към гърдата, така че докато бебето суче, създава вакум и от тръбичката получава допълнително. Има готови, които могат да се поръчат, тъй като в България не се продават. А може и да се направи в домашни условия - от сонда за хранене на бебе (номер 8 или 0,8 мм дебелина, 93 см дължина) и шиши с разширена дупка на биберона, с изцедена кърма или добавка. Сондатата преминава през разширената дупка на биберона в течност. На това видео от сайта на д-р Нюман, може да видиш как се поставя и използва, а в тази статия може да прочетеш по-подробна информация (на английски).

При използването на система за дохранване едновременно с получаването на добавка, продължава стимулацията на гърдата.

с чашка - в случай, че нямаш възможност да се снабдиш със система за дохранване или пък не можеш да си я направиш сама, а количествата за дохранване са по-големи, може да опиташ дохранване с чашка. Това е  клипче, на което много добре се вижда как се практикува. Вероятно в мрежата ще можеш да откриеш и други подобни клипчета. И малко насоки от сайта на д-р Нюман

1. Поставете бебето в изправено положение в скута ви, като подкрепяте главата му с една ръка зад рамената и врата му.
2. Използвайте малка медицинска чаша (от мека пластмаса) или малка стъклена чаша, когато се учите в началото как да храните с чашка.
3. Поставете ръба на чашата внимателно на долната устна на бебето
4. Нагласете течността до долната устна на бебето, така че бебето ще го "лочи" като котенце. Не изливайте течността в устата на бебето.
5. Важно е да се поддържа нивото на течността възможно най-добре, така че бебето да може непрекъснато го "лочи".
6. Не бързайте, докато двамата се учите как да правите това. В крайна сметка, това може да стане много бърз и ефективен начин на хранене, докато бебето се научи  да поеме гърдата, а това е добър метод да се избегнат изкуствени зърна и биберони.

Ще се радвам да отговоря на всичките ти въпроси и коментари.

# 404
  • Добрич

ето пак се оплаках... ама като ми кипва

И без да те засягам ама всеки път се изумявам колко е незаинтересован вашия татко от теб и детето  (визирам само твой постове който се оплакваш от него , както и в този )

Съгласна съм с Ала Бала. Във фейсбук питаш за второ дете, според мен първо се научете с таткото да се справяте с едно, та тогава премисляйте да сливате майчинството. (Не искам да ви се бъркам, ама след като така често се оплакваш...) В момента всички сме недоспали, изморени, схванати... но сме майки и това е най-голямото ни чудо. Това е просто период, който ще отмине и един ден ще си казваме "Ех, да беше пак бебе, за да мога да те гушкам когато си поискам."

202uu

mimsat Благодаря и аз   bouquet

Нашия тати пък е пипнал някакъв вирус,снощи спа на дивана в хола,тази вечер сигурно пак.

Общи условия

Активация на акаунт