Отговори
# 375
Прави се ваксина в рамото но дали може чак сега да се зачерви не знам, попитай доки.

# 376
  • Там, където мечтите се сбъдват
Белега на рамото е от ваксината против туберколоза и е нормално да се появи до 6 месец .Ако те притеснява как изглежда питай педиатъра.

Бубче а какво представлява фимозата при момиченцата, че след една прекарана операция при баткото съм силно чувствителна към темата фимоза.

В градината на Тошко има варицела, но не в неговата група. Той и аз не сме карали и се питам ако тръгне нещо дали е опасно за Катерина и мога ли да кърмя ако се разболея от варицела.

# 377
  • София
БЦЖ ваксината, която се прави при ражднето ТРЯБВА да даде ракция, да се подуе, зачерви, посинее или  почернее, да насъбере секрет, да се спука и да остане белег. Тази реакция обикновено почва около втория месец, а на 6 месеца педиатъра отчита резултата, ако не даде такава реакция се прави нова проба Peace
estelliana, сега ще водя Ина на зъболекар и ако успеем да стигнем до 11.30 до МД, за да я разлепат после ще ти дам подробно инфо. Иначе се следи за слепване на малките срамни устни или на отвора на влагалището. Ако ви е интересно ще пусна разни неща които прочетох по въпроса. Peace

# 378
  • гр. Стара Загора
Бубче пускай инфото за фимозата... пък ако има и снимков материал още по-добре... и на мен ми е интересно...
за БЦЖ ваксината - май при нас не е имало никаква реакция - нито подуване, зачервяване или бял връх... май от самото начало си е около 2-3 милиметра... ама да се бяха сетили лекарите да кажат, че трябва да следя за реакция... smile3515 всичко ли трябва да се разбирам от нета smile3516

момичета да се похваля, че вече имам кухня вътре в къщата за 1500лв и нищо не е както трябва... тоя майстор/понеже е приятел на мъжа ми/ реши, че може да си прави експерименти... в началото му казах изискванията си, но сега всичко е с надолу главата... шкафовете са тесни и дълбоки и куп други глупости... а понеже мъжу е много умен - чешмата ми замръзва вече 2-ри ден, понеже тръбите не са изолирани и не са закопани... е поне към 13-14:00 часа ще се размрази /дано  Praynig/
поне бебка спинка Simple Smile

Лек и спокоен ден Simple Smile

# 379
Здравейте! При нас реакция от БЦЖ ваксината се появи точно когато Митко навърши 2 месеца-малко се поду, зачерви се доста, а в средата събра секрет-педито каза че така трябва да бъде.

Бубче какво ще правите с юздичката? Аз също се чудя какво да я правя, защото не е съвсем къса, но Митко също много цъка като се храни и все още гълта много въздух, дори в началото ми разрани здраво зърната, защото не захапваше добре. Но педито смята че си е добре - не може много да си изплези езичето, но му застава пред долния венец, та не знам какво да го правя.

# 380
Привет,
ние утре сме на консултация и ваксини, но май няма да ни ги бият, защото баткото е с хрема и леко кашля понякога.
Освен това лекарката ни каза че диагнозата на УНГ дето ходихме е грешна, защото не може да се говори за алергична хрема при едномесечно бебе, което прихърква, а секрети реално не се виждат. Според нея е стеснение на дихателните пътища и ще го израсне до навършването на 1 годинка. Между другото от седмица Ники вече н ехурка толкова много както беше в началото, а то беше направо зловещо.

# 381
Ева няма никакъв белег от БЦЖ newsm78 даже не си личи къде са я боцнали.Аз нямам,баща ѝ също.Трябва ли да се притеснявам?

# 382
  • Добрич
Един въпрос към консултантите

Може да е малко глупав,но да питам,че да не съжалявам после: Съвместимо ли е кърмене и рентгенова снимка? Ще си направя цяла снимка на всички зъби,ако има значение.

# 383
Sneakers нека и консултантите да кажат,но аз си правих снимка на зъбите 2 седмици след раждането и зъболекарката,както и рентгеноложката ме убедиха,че не е проблем.Било вредно при бременност,но за кърменето е ОК

# 384
Добро утро момичета Flutter
Аз дори не знаех, че трябва да следа за реакция от БЦЖ ваксината. Тая мойта педиатърка сливи ли има в устата, все ми се струва, че ни претупва набързо #Cussing out. Ей го вчера като ходихме имах разни въпросчета и не можах да си ги задам. Гледа бързо да си се върне в кабинета и ни зарязва със сестрата да мери глава, гърди, килограми, а и тя все бърза да си свърши работата и край  smile3515. Аз докато успея да се сетя какво искам да питам и вече са ни зарязали да си обличам детето и да си ходим. Оф, явно ще си намеря друг педиатър, а при нея ще ходя само за ваксините, пък живи и здрави юни месец наближава Twisted Evil.
Иначе сме по- тежки с 1 600 и сега тежи 6 000 кг. и е по висок с 5 см.- 56 см. е вече Simple Smile. Расте си детето. Само дето от както е започнал третия месец е много кисел, почти не спи, реве много... и постоянно почти е гладен Tired. Яде, яде и преяжда, после повръща от преяждането и пак почва да иска да яде. Снощи след последното ядене като започна едно пищене, все едно съм го раздразнила с мляко и съм му го взела, а изцока около 160- 170 мл., което съвсем не е малко. Едва съм го успокоила. Дано това чудо е някакъв период и мине Tired. Всички казват, че трябва да изтрая до края на третия месец и след това щял да кротне... ДАНО Praynig

# 385
  • Там, където мечтите се сбъдват
vladiii, аз със Тошко правех така, преди прегледа при педиатъра си записвах въпросите на лист и първо тях задавах, защото е нормално като влезеш да ти изхвръкне всичко от главата. Иначе за белега не се притеснявай, дори и да не се появи просто се прави проба за Манту и тогава се вижда реакцията.

Тошко от снощи е с течна хрема и си остава у дома до края на седмицата та следващите 2 дни ще карам двойна смяна у нас Grinning Започнах ударна доза с илачите от снощи, а от днес стартираме и ударна доза фрешове.

Катерина на кърменето в 5 сутринта се побърка да се върти насам натам, то бива любопитство ама чак пък в толкова ранен час, ще взема днес да кърмя с някакъв гердан да се концентрира белким върху гърдата.

Хубав ден от мен!

# 386
  • София
Хайде и тук да се похваля, че стнах леля Heart Eyes Снощи се роди прекрасния ми племенник Константин със завидните размери 3700 и 51см, пожелавам му е да е много здрав, щастлив, късметлия и малко див Mr. Green

# 387
Бубче, хайде и тук - честито!  bouquet

Тошко от снощи е с течна хрема и си остава у дома до края на седмицата та следващите 2 дни ще карам двойна смяна у нас Grinning Започнах ударна доза с илачите от снощи, а от днес стартираме и ударна доза фрешове.

И ние в отбора  Tired Цяла нощ не сме спали, заради тази хрема. Добре поне, че Тео реши да се прави на послушен и се буди само в 1.00 и в 5.00  baby_neutral

# 388
Всички казват, че трябва да изтрая до края на третия месец и след това щял да кротне... ДАНО Praynig

Хм....туй не го бях чувала, аз не съм забелязала да има промяна откак сме в 3-тия месец, напротив, детето даже стана по-хитро, по-самоуверено и все повече осъзнава как да ни манипулира. Гука си като и е кеф, а ако е сама почва да вика и да има някой при нея, с който да си говори

# 389
  • София
Всички казват, че трябва да изтрая до края на третия месец и след това щял да кротне... ДАНО Praynig

Хм....туй не го бях чувала, аз не съм забелязала да има промяна откак сме в 3-тия месец, напротив, детето даже стана по-хитро, по-самоуверено и все повече осъзнава как да ни манипулира. Гука си като и е кеф, а ако е сама почва да вика и да има някой при нея, с който да си говори
Аз нямам протива да прави така, само да спре да плаче така жално и тъжно, без да можем да я успокоим, без глас остана милото от плач, вече издава само хъхрещи звуци Cry

Общи условия

Активация на акаунт